Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה לחשמלאים, האם ניתן להעביר שקע תלת פאזי לכיריים (כך שבעצם מבצעים הארכה של הכבל בקופסת חיבורים ע"י מחברים) בסגנון של התמונה המצורפת להלן ?

untitled-1.jpg

כמובן שמדובר על עבודה שתעשה על ידי חשמאלי, השאלה היא לגבי תקינות הנושא והאם הכבל לא חייב להיות ישיר מהשקע ללוח ללא חיבורים

פורסם

בגדול, לא אמורה להיות עם זה כלל בעיה, לא בטיחותית ולא מעשית.

האם המחוקק התייחס לנושא הנ"ל ? לא ידוע לי.

עקרונית:

המהדקים הסטנדרטיים וחוטי הנחושת בקיר מיועדים גם למקרים של הארכת חוטים בשקע תלת פאזי. בשקע תלת פאזי של 3X16 יש לך 5 חוטים של 2.5 ממ"ר. אלו חוטים נפוצים, כמו 1.5 ממ"ר, שעוברים חיבורים\הארכות\וכד' כמעט בכל נקודת חיבורים בבית. כמו שאתה מבין, אין עם זה בד"כ שום בעיה.

בסך הכל הכללי - כיריים חשמליות צורכות המון חשמל, אבל לא הכל נופל על 2 חוטים (פאזה ואפס) אלא על 4 חוטים (3 פאזות ואפס אחד) וכיום, לעניות דעתי, ישנם מספיק מקדמי בטחון על החיווט הסטנדרטי כך שאתה יכול להיות יותר מרגוע.

הכי חשוב זה להקפיד על הידוק טוב של ברגי המהדקים ולהשתמש באותו עובים חוטים שקיים כרגע בשקע המקורי.

אישית - לא הייתי חושש להעתיק נקודה כזו בבית שלי עם מהדקים וחוטים מתאימים, אבל אם המחוקק התייחס לזה או לא - כבר הגבתי מעלה...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...