Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קוראים נכבדים!

בארה"ב טסט שנתי לרכב עולה 30$.... אז למה כאן משלמים אלפי שקלים במשך השנים על זה???

הכנסות המדינה ממיסוי עקיף על ענף הרכב הסתכמו בשנת 2011 בכ - 33.4 מיליארד ש"ח (מכיס משלם המיסים).

לא מספיק שכתוצאה ממיסוי מוגזם אנו משלמים עבור רכב כ- 50 אחוז יותר ממה שאזרח באירופה או ארה"ב משלם , משרד התחבורה עושק אותנו בכל פעולה שאנו נדרשים ע"פ חוק. בחרנו להתמקד בנושא הטסט כי זהו ככל הנראה הסכום הכי משמעותי אותו אנו מוציאים על בסיס שנתי....

כמה עובדות מעניינות:

עבור הבדיקה במכון רישוי אנו משלמים בערך 100 ש"ח בנפרד....

נכון לשנת 2013 בישראל כ-2,851,000 כלי רכב מנועיים , מתוכם כ-2,338,700 כלי רכב פרטיים(ע"פ הלמ"ס), עלות האגרה השנתית לרכב ממוצע נע בין 1000-1300 ש"ח, בחישוב מהיר (רק רכבים פרטיים ועלות מינימאלית) 2,338,700,000 ש"ח בשנה!!!!!!!

טויוטה קורולה חדשה תעלה בארה"ב 18000 דולר, לעומת זאת בארץ המחיר מתחיל ב- 123,000 ש"ח (כפול).

משרד התחבורה מנצל את העובדה שלאזרח אין ברירה אלא לשלם כל אגרה שיתבקש שהרי החלופה לכך היא לנסוע בתחבורה ציבורית ולנו נמאס!!!!

אגרת טסט שנתית זאת רק דוגמה לכך, והדוגמאות רבות - אגרות בעד רישיון לרכב וחידוש הרישיון, אגרות בעד שינוי רישום הבעלות לכלי רכב, עלות שיעורי הנהיגה (כתוצאה מחוק מחמיר) , נהיגה מונעת (יומיים שנשרפים על זה ואגרה כאשר מרבית החומר ברמה מאוד נמוכה ולא באמת משכילה).

אז שמישהו בממשלה יסביר לנו על מה אנחנו בדיוק משלמים?

ברגע שנגיע ל- 10,000 חתימות נפעל לקיום דיון בנושא בכנסת, דוא"ל אינו שדה חובה אך יעזור לשמור על קשר במידה ואצטרך תמיכה נוספת.

לאור ההיענות אנו מרחיבים את צוות המאבק, דרושים מתנדבים. מי שמעוניין מוזמן לשלוח הודעה בוואטסאפ לטלפון 0502283888 (תפקידים מגוונים - פרסום, מדיה, מחקר ועוד... אין צורך בניסיון רצון טוב מספיק לנו כרגע)... המטרה באוגוסט לצאת לרחובות ולהפגין...

תודה אישית ,צוות המאבק באגרות משרד התחבורה

http://www.atzuma.co.il/agratest

עריכה אחרונה על ידי Avi-Ash
שכחתי לצרף קישור
פורסם

אתה צודק, אבל...

מאז קום המדינה תחום הרכב הוא אחת הפרות החולבות העיקריות של משרד האוצר.

אין שום סיכוי להורדת נטל המס בתחום. למעשה משרד האוצר כל הזמן מנסה שיטות להגדיל אותו עוד יותר!

לפני שנים הבטיחו להעלות את הבלו ולהוריד מס קניה - בסוף הבלו עלה ומס הקניה לא ירד.

מס ירוק הפך מכלי לעידוד רכישת רכב חסכוני ונקי להעלאה נוספת במס קניה

עכשיו מתכננים לנו מס נסועה עם חובת התקנת GPS ואגרה על כל קילומטר.

לא רק שאין סיכוי, גם יש נושאים חשובים יותר להפגין עליהם באוגוסט. אבל לא זה הפורום.

פורסם

יש משהו במה שאתה אומר, אבל בשביל זה נועד ההפגנה.

בכל מקרה אני חושב שאני צריך להדגיש

שאני לא מארגן של העצומה רק מפרסם כמה שיותר.

כל מה שרשום למעלה העתקתי מדף העצומה.

פורסם

אני שואל מתוך סקרנות, עצומה שבאמת שינתה משהו (מעבר לסיקור תקשורתי) - אתה יכול לתת דוגמא(ות)?

פורסם

נתקלתי בזה בפייסבוק ושיתפתי. ממליץ לכם לעשות את זה גם (למי שיש לו פייסבוק).

לינק לעצומה.

ירין- יש את הפואנטה של אגרת הטלויזיה. עוד לא ידוע מה נסגר, אבל זה זז לכיוון הנכון השנה ובצעדי ענק.

ניתן גם לפנות לאותו גוף שהחליט לחרוט על דיגלו את ההיפטרות מהאגרה ושיפרסם גם את העצומה הזו.

אבל... אני סקפטי בנוגע לסיכויי ההצלחה. לא מהסיבה שאתם חושבים, אלא פשוט בגלל תרבות הליסינג. אני לא יודע מה המספרים, אבל הרבה מאד אנשים עם רכב לא צריכים לשלם את הטסט מכיסם, וזה יפגע ביעילות של הקמפיין הזה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז - על ביטול אגרת הטלוויזיה מדברים כבר עשורים, זה לא משהו שהחל באתר עצומה - ולכן אני לא חושב שהקרדיט מגיע להם (הם אולי תרמו למאבק, אבל השינוי היה מגיע גם בלעדיהם).

אני לא חושב שהעצומות האלה באמת משנות משהו למי שקובע (וחבל), זה נחמד ויפה - אבל פה זה נגמר (ומי שחושב שבגלל כמה עשרות אלפי שמות ברשת הממשלה תוותר על מיליונים הוא נאיבי).

פורסם

דבר ראשון, זה לא יקרה, בטח לא ע"י עצומה.

דבר שני, לדעתי, הרבה לפני שמורידים מיסים על רכבים, צריך להוריד מיסים על עבודה - הכנסה וחברות. סה"כ, זה בין המיסים היותר הוגנים (עד כמה שיש דבר כזה בכלל) - יש לך רכב? תשלם על התשתיות, אין לך רכב? תשלם פחות. אגב, אותו סיפור עם המס על הדלק.

פורסם

לא שאני חו"ח נגד לצמצם איזה אגרה או מס אבל כולכם מנהלים ויכוח על "איזה מס/אגרה לבטל" כאילו המדינה כבר כמה עשורים נהניית מעודפי תקציב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...