Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב יד שניה לזוג + 1

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

נראה שאחרי 12 שנה עם ה 307 שלי, הגיע הזמן להתקדם. הרכב נקנה כשהייתי חייל, מאז הסטטוס השתנה ואני נשוי + 1.

הנסועה השנתית נעה בסביבות 15K ק"מ. עומדת לי האופציה לקחת רכב ליסינג מהעבודה אך נראה שזה פחות כלכלי עבורי בהתחשב בנסועה. אלא אם כן מישהו יתקן אותי.

הכוונה אם כן לרכוש רכב יד 2 משנתון 2011/2012. חשבתי שאחרי 12 שנים עם ה 307, הגיע הזמן אולי להתפנק מעט. אז אני מחפש רכב גדול יחסית, אמין עד כמה שניתן וחסכוני בדלק עד כמה שניתן, חשבתי על שלושה כיוונים שונים: סטיישן, מנהלים או ג'יפון. אינני סגור עדיין על הסגמנט. לא ארצה לעבור את ה 100 א"ש.

1. דעתכם לגבי רכבים מומלצים בסגמנטים שציינתי?

2. ה 307 שלי במצב מדהים חיצונית/פנימית/מכנית - במצב כזה, האם שווה לי לפרסם ולמכור לבד או לנסות לעשות טרייד אין? אם טרייד-אין, מקומות מומלצים?

תודה!

שחר

פורסם

שחר שלום,

מהקל אל הכבד:

את הרכב הישן תמכור עצמאית

על ג'יפון הייתי מוותר כי חבל על הנוחות

בנסועה של 15K בשנה לא בטוח שחסכון בדלק צריך להיות בין הפרמטרים הראשונים שלך.

כמה יעלה לך ליסינג מהעבודה (עם דלק או בלי)?

קניה בסגמנט המנהלים אני מציע אופל אינסיניה 2011. הכי טוב אם אתה מוצא סטיישן. מכיוון שהנסועה שלך נמוכה יחסית תוכל לקחת אוטו שנסע הרבה ק"מ בינעירוני (נגיד 80-90 אלף ב 3 שנים) ולרדת במחיר ליעד שלך אזור 100 אלף ש"ח. לא יודע איך האמינות שלו, אבל הרכב מפנק.

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

אני אענה בסדר קצת אחר של סעיפים.

1. תתחיל לבד, ורק אם תראה שזה לא הולך תפנה לטרייד-אין או סוחרים. זו נוסחה פשוטה - הרכב שווה X. אם תמכור אותו לסוחר, הוא ירכוש אותו ב-X פחות העמלה שהוא לוקח וישאף למקסם את הרווח, כי הוא יכול למכור אותו ב-X לכל היותר.

2. לכמה מרחב אתה באמת זקוק? אמנם גם אני חיפשתי רכב מרווח ככל הניתן ואנחנו זוג+1 אבל בהחלט היה אפשר להסתדר גם עם סופר-מיני. אני מאמין שגם ה-307 עונה על הצורך הבסיסי שלך, וגם אם העגלה תופסת את כל תא המטען, זה לא אומר שאת הקניות אתה לא יכול להכניס לסלון. לי באופן אישי זה פחות נעים אך עושה את העבודה.

3. האם שקלת רכב חדש והאם יש חשיבות לשקט הנפשי שלך, או לחילופין, יש לך ידיים טובות / מוסכניק חבר/בן משפחה שיכול לדאוג לך?

4. ההבדל בסגמנטים עצום. בארץ אוהבים ג'יפונים, אבל האם אתה באמת צריך רכב "פנאי"? האם בכוונתך לרדת לשבילים ו/או אתה צריך את מרווח הגחון? ג'יפונים בהרבה מקרים לא מרווחים יותר ממשפחתית ממוצעת ובהרבה פעמים פחות חסכוניים (התנגדות הרוח) ובעלי ביצועים נחותים (מרכז כובד גבוה יחסית).

5. מנהלים (משפחתית גדולה) - לרוב מגיעות עם מנועים גדולים יותר. מה זה חסכוני יחסית עבורך?

בחשיבה אחורה על הרכבים שהיו לי - סקודה סופרב 1.8TSI או אולי אפילו דיזל, אם תמצא, יכולות להיות חסכוניות למדי, מאוד מרווחת, תא מטען עצום, אבזור עשיר וכו'. בהחלט מפנקת. הבעיות יכולות להיות בעלויות האחזקה, ובמחלות של גירי ה-DSG ומנועי ה-TSI. מוכרח להודות שהייתי מאוד מבסוט מהגיר אבל המנוע היה אוכל שמן. (על הרכב שלי ברו חיים קשים וזה לאו דווקא המצב בכולם).

אם נשפך בכל זאת חפצה בג'יפון - יש את הייטי (הרבה אלמנטים זהים בסלון), המושב האחרוי הוא למעשה שלושה מושבים מתכווננים ואם אתה אוהב את העיצוב זו בחירה לא רעה.

בדיוק אתמול התחדשתי בפריוס. גם היא נכנסת בתקציב שלך. בטיחותית, חסכונית ודי מרווחת. מפנקת גדולה היא לא ויש כאן הרבה עניין של טעם...

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

תודה לשניכם.

מהתשובה של אריק - אני מבין שאולי כן כדאי לי לבדוק עלויות ליסינג מוגבל ק"מ? יא אצלנו את האופציה לקחת רכב מוגבל 17,500 ק"מ בשנה.

אמת. גם ה 307 מספיקה מבחינת גודל, תא המטען שלה כן מגביל והייתי רוצה משהו מרווח יותר. מסכים לגבי הג'יפון. נוריד מהפרק.

חסכוני יחסית - אם נגדיר שהרכבים המשפחתיים שזה המינימום שאני צריך מבחינת גודל הם החסכוניים - אז רכב מנהלים שיהיה כמה שיותר קרוב מבחינת צריכת הדלק שלו והאחזקה למשפחתי. יכול להיות שזה פרדוקס ולא קיים.

האם כשעולים לסגמנט המנהלים - האחזקה השנתית משמעותית גבוהה לעומת הרכבים המשפחתיים?

שוב תודה לעונים, אני בתחילת הדרך ועדיין מנסה להבין את הכיוון שלי.

שחר

פורסם

אוטומטי? ידני?

בטווח המחירים שציינת משפחתיות קטנות בגרסתן הידנית אולי לא יציעו פינוקים, אבל, לעומת זאת, יתנו לך את היתרון של רכב עם 0 ק"מ ועליה לכביש ב-2014 (ובעונה הנוכחית - כבר מדובר בדגם 2015 מבחינת היצרן), יתרון לא קטן למי שמחזיק ברכב 10 שנים ויותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם בסטיישן חשקת, i30 סטיישן או אחותה התאומה מבית קיה (סיד) יכולות להיות אופציות מעניינות, גם פוקוס סטיישן זו בחירה טובה (הדור החדש, 2011-12 יכנס לך בתקציב וישאיר עודף)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

גיר אוטומטי.

אנסה לבדוק למי יש במקום העבודה שלי את הסיד/I30/פוקוס ואנהג עליהן.

האם יש גם המלצה ל"רכבי מנהלים" אמינים/זולים יחסית לתחזוקה וחסכוניים יחסית ? הכוונה יחסית היא לרכבי המשפחה.

פורסם

הבעיה ברכבי המנהלים שהם מגיעים עם מנועים חזקים יותר לרוב, כמו כן לעיתים יש שם פנסי קסנון ושלל צעצועים שמייקרים את האחזקה כשנדרש לטפל בהם או להחליפם.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם (נערך)

אם אתה מחפש ג'יפון (לא לשטח),כדאי לבדוק סוזוקי SX 4.

לדודתי שתחייה יש אחת כזו וגם היא עשתה את המעבר מ-307,שנקנתה מהניילונים והאכילה אותה מרורים בשנתיים האחרונות (מכרו את הרכב בגיל 10).

בעלה העקשן סירב בשם הנוחות האירופאית לשמוע על רכבים שאינם צרפתיים /גרמניים עד שהצעתי לו עסקה- קנה רכב יפני ואם תשלם יותר מ-50% באחזקה ובטיפולים אני אשים לך את הכסף על השולחן.

אני יכול להגיד לך שאף אחד לא הפסיד מהעסקה- הם קיבלו רכב,שבמוסך יבואן סוזוקי כל טיפול עולה להם שליש מהפיז'ו ששחטה אותם.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

האמת היא שבהודעה הקודמת שלי חשבתי על ה-SX4 בגרסתה המעודכנת, הקרויה במקומותינו קרוסאובר. אבל בתקציב האמור מדובר בדגם ידני, הדגם בעל ההילוכים הרציפים יעלה 20% נוספים. בעבר היו מבצעים לגבי הגרסה הקודמת, ברמת הגימור הנמוכה, אבל אוטומטית, בסדר הגודל של התקציב שצויין. איני יודע אם תקפים כעת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם בא לך להתפנק תסתכל בכיוון של סובארו B4 מודל 2011,נכון היא לא תהיה חזקה כמו האופל או הסקודה, אבל מצד שני כנראה גם תחיה יותר זמן בפחות כסף.

יש אפילו גירסת סטיישן...

פורסם

SPERIAL, שים לב שמדובר בשנתונים 2011/12 ולא ברכב חדש מהניילון. לדעתי אחת אוטומטית לא יודע באיזו גרסה זו (כמו ב-2010 יש לדודתי או יותר משודרגת) יכולה להיכנס לו בתקציב.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

רק לעדכן שלא נעלמתי. בעקבות אחת התגובות פה החלטתי גם לבדוק האופציה של ליסינג מוגבל ק"מ לאחת מהסטיישנים וגם את האופציה לסופרב או CX5. אשב על החישובים בסופ"ש ובכל מקרה אעדכן לאן נושבת הרוח.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מתנצל להעלות מהאוב.

בסופו של דבר התקבלה החלטה שלא להחליט בחודש יוני. החודש החלטתי להעמיד את הרכב הנוכחי למכירה וכנראה שמחר תועבר הבעלות. בתקווה שללא צ'קים בנקאיים מזויפים :evil:

עכשיו לנושא רכב חדש. נזנח נושא רכב המנהלים / ג'יפון. ננסה להתמקד בסטיישן או סדאן יחיסת גדול. הנסועה השנתית בשנים האחרונות עמדה על 14K ק"מ בשנה. אני משער שהיא עלתה בשנה האחרונה ותעלה ותגיע ל 18K ק"מ בשנה נגיד.

יש לי את האופציה לקחת I30 סטיישן/ CEED סטיישן וכד, מוגבלות ק"מ ל 17500 ק"מ בשנה, עד 20,000 ק"מ אני מבין מקצין הרכב שזה עדיין יותר שווה מלקחת רכב לא מוגבל בק"מ. זה יצמצם לי את המשכורת בכ 3000 שקל בחודש.

איך שאני לא מסובב את זה, לא נראה שבנסועה השנתית שאני עושה ובהשוואה לקניית רכב יד 2 בסביבות ה 65-70 א"ש, אופציית הליסינג משתלמת לי, אלא אם כן תאירו את עיניי.

בהנחה שאופציית הליסינג יורדת מהפרק, אני מחפש המלצה לרכב. להורים שלי יש קיה פורטה 2010/11 בשנתונים האלה קיה נתנו 7 שנים אחריות כמעט לכל המכלולים. האם זה המשיך גם ב 2012 לדוגמא ב CEED סטיישן? האם יש רכבים אחרים של יצרנים אחרים שנתנו אחריות כזאת ארוכת טווח?

המון תודה לעונים!

שחר

פורסם

אני דיי בטוח שגם הסיד קיבלה את האחריות המורחבת אבל שים לב שזה מוגבל לרכבים פרטיים בלבד כלומר אם אתה רוצה את האחריות הארוכה צריך לפסול קניה מליסינג.

• תוכן חדש...