Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

לאחר מיליון התלבטויות בין שברולט ספארק דייהטסו סיריון וכדומה נפלה לי הזדמנות של רנו קליאו 2012 בעל מנוע 1.2 ו75 כ"ס

היא די משלבת את מה שאני מחפש חסכונית,מרווחת ובטיחותית.

קודם כל איך המכונית?

אמינה?

יהיה לי ממש קשה למכור אותה לאחר 4שנים?

היא תצלח נסיעות של 100 ק"מ 4 פעמיים בשבוע על 110 קמ"ש?

אני מחר רוצה לקחת אותה לבדיקה,האם בודקים שם רק אם החליפו שלדה וכאלו או שהכל עד ניפוח גלגלים?הבחור שאני קונה ממנו אפילו לא טרח לנפח גלגלים כל התקופה,שלדה וכאלו הוא בטוח לא החליף,האם לא שווה לי לקחת אותה למסך רנו ולעשות טיפול וזהו?

אשמח לתגובות של בעלי המכונית הזאת אני ממש מפחד לא לעשות טעות.

תודה

פורסם

זה מנוע ותיק של רנו וגיר ידני, אין פה הרבה סיכוי ליפול, השילוב הזה אצלי כבר 37 אלף ק"מ כמעט ואין בעיות.

מבחינת אמינות נכון לעכשיו אין בעיות.

האם יהיה לך קשה למכור? אני לא יודע, תלוי במצב הרכב, בכל מקרה תמיד יש לך אפשרות לטרייד אין אצל היבואן.

נסיעות של 100 ק"מ - כן. היו תקופות שהייתי נוהג בה בשבוע 600-700 ק"מ, בסביבות 90-100 קמ"ש, כמו שאתה מבין האוטו בסדר.

שלדה לא מחליפים סתם ככה, בנאדם לא מחליף שלדה. אתה יכול לתקן שלדה אם היה נזק בזמן תאונה, ואם זה מה שקרה רצוי מאוד להתרחק מהרכב.

גלגלים זה משהו אחד, אבל השאלה אם הוא טיפל ברכב בזמן? (כל שנה או 30 אלף ק"מ, המוקדם מביניהם)

בלי קשר תעשה יישור קו, אני לא מאמין שהוא לא מילא אף פעם אוויר לצמיגים, אחרת הוא כבר היה צריך להחליף אותם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני לא מבין את השאלה האם היא תצליח לנסוע 4 פעמים בשבוע? מה אתה חושב שהמנוע יפול?

את השילדה לא מחליפים,אלא מרתכים חלקים פגועים,אבל אז לא קונים כזה רכב.

בודקים הכול שם,תיקונים,החלפות פח,את כול הרכב.

לא קונים רכב ללא בדיקה.

יש פה בחור שמאוד מרוצה,יש לו אותה שנתיים אם איני טועה ומגלה אמינות טובה,כצפוי מהדור החדש של רנו.

השוק של רנו לא משהו,עדיין יש סטיגה שזה רכב שכול הזמן מתקלקל,וזה לא!

לך בתור קונה זה טוב,כי אתה יכול לקנות רכב חדש יחסית ללא הרבה כסף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כל הדברים שאתה מציג מעידים על הזנחה - לא עשה טיפול אחרי שנה וחצי, לא ממלא אוויר בצמיגים.

אני הייתי עובר הלאה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אם הטיפולים הם כול שנה או 30 אלף והבן אדם לא עשה טיפול,זה מעיד על הרמת השמירה שלו על הרכב,הוא נתן לך תשובה לא הרכב לא נכנס לטיפול?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני הייתי מתרחק, רכב שהבעלים שלו חי בשיטת יהיה בסדר, לא יהיה בסדר לעולם.

יש סיבה שיצרני הרכב מתזמנים את הטיפולים גם בזמן ולא רק בק"מ.

השמן מאבד מתכונותיו, והסיכוך במנוע נפגע, אני לא יודע להגיד אם נגרם נזק או לא, אבל זה מרגיש כמו להכניס ראש בריא למיטה חולה.

דלג.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

עדיף להמשיך לחפש אחת אחרת במצב טוב, לא למהר לרכוש ובסוף ליפול בגלל לחץ רכישה.

עדיף רכב שנסע 30 אלף ק"מ בשנתיים אבל לפחות עבר טיפולים בזמן.

פורסם

לא צריך למהר לפסול את המכונית, אנשים פה מדברים על הזנחה וטיפולים בזמן וכו', שזה דבר שמאוד משפיע על חיי הרכב, במקרה הספציפי הזה הוא פחות רלוונטי לדעתי בשל גילו הצעיר והק"מ הנמוך של הרכב.

גם אם הרכב פספס מועד טיפול ראשון ב6 חודשים אני לא מאמין שיש לזה השלכה לטווח ארוך על אמינות הרכב, רק צריך לקחת את זה בחשבון במחיר שאתה מוכן לשלם, ולבדוק במחלקת השירות של קרסו האם יש לזה השלכות על האחריות.

נהגים שלא בודקים או ממלאים אויר בצמיגים, במיוחד במכונית חדשה, לא חסרים בארץ, ויש מצב שיש יותר כאלו שלא בודקים מאר שכן בודקים. שוב, לא משהו שמאוד יכול להשפיע על הרכב לטווח ארוך, מקסימום צריך להחליף צמיגים מוקדם יותר.

בקיצור, שווה לנסות להתמקח עם הבעלים על המחיר עקב "ההזנחה" ולהינות מרכב כמעט חדש במעט כסף.

בקשר למכירת הרכב בהמשך, כנראה שיש מכוניות שיהיה קל יותר למכור, אבל אני לא חושב שיש לצפות שספארק יהיה יותר קשה למכור (יש המון והיא לא נחשבת מוצלחת מאוד יחיסית למתחרותיה), סיריון אולי כן אולי לא, היא אמנם יפנית ולרוב זה עושה את החיים קלים, אבל מצד שני יש מלא כאלו.

רוב התועלת בבדיקות לפני קניה היא לראות אם הרכב עבר תאונות ועד כמה חמורות, בנוסף הן נותנות מידע מוגבל על מצבו המכאני, הן יכולות לגלות נזילות שמן, מים וכו או לגלות בלאי מנוע גדול, אבל יש גם המון תקלות שהן לא מגלות.

אם יש לך מוסכניק שאתה סומך עליו אני הייתי ממליץ לך לפנות אלוי, שירים את האוטו, יעיף מבט לראות שאין סימני תאונות, נזילות וכו' ואם יש מחשב שמתחבר לרנו ויכול לסרוק תקלות אז בכלל הרווחת.

כמובן שהכי חשוב לוודא שהרכב אינו משועבד או מעוקל ואין כל מיני קטעים מסריחים של סוחרים שעלולים לגרום לך להרבה יותר כאב ראש והפסד כספי מאשר קניית רכב לא תקין מכאנית.

פורסם

אם לפי מפרט היצרן צריך לבצע טיפול פעם בשנה ולא פעם בשנתיים, צריך לבצע טיפול מיידי ולוודא שלא הוסרה אחריות יצרן על הרכב.

לאחר מכן אפשר להתקדם לבדיקה. מצטרף למה שעומר ב כתב.

פורסם

לקחתי אותה לבדיקה נאמר לי שהכל בסדר גמור ושאתפנה לקחת אותה לטיפול.

לבעלי הרכב שכותב לי oil level correct זה בסדר נכון?אני מכיר שהוא אמור לכתוב oil ok.

ויש עצות דברים שאני אמור להכיר לשמר אותה טוב יותר?דברים שיכולים לביות מגניבים ואני לא מכיר.

רכב ראשון שלי:)

תודה

פורסם

ועוד שאלה

יש אפשרות שבמדך מראה לי מתי להעביר הילוך הבעיה שהוא דורש ממני להעביר מהר מדי הילוכים אני רגיל שבשמונים קמ"ש מעבירים לחמש ובזאת במסך מבקש ממני כבר ב60.

למי להקשיב?

• תוכן חדש...