Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שמתי לב שפעם בחודש אני מרגיש שההתנעה לא הכי מהירה ואז אני מטעין אותו במטען 3.6A במשך 6-8 שעות.

אמנם האוטו נוסע נסיעות קצרות ומרובות שיכול להסביר את ההתרוקנות המהירה.

לפני שאני מטעין אני בודק וולט והוא בסדר, 12.8-13 כאשר המנוע כבוי.

עם האלטרנטור בסדר,מוציא 14.

זליגות לא בדקתי.

האם הקיבולת או כושר ההתנעה של המצבר יכולים להפגע כ"כ אחרי איבוד כושר התנעה פעם אחת בגיל הזה? האם יש דרך לבדוק את הקיבולת שלו?

עריכה אחרונה על ידי vpvi
פורסם

בהחלט מצוי שמצבר זקן אחרי ארוע מוחי מתקשה לחזור לשגרת יומו

אל אף שבכללי אפשרי לנסות לחזק אותו ,ע"י הוספת או החלפת מים מזוקקים ,וכן בדיקת זליגה!

פורסם
בהחלט מצוי שמצבר זקן אחרי ארוע מוחי מתקשה לחזור לשגרת יומו

אל אף שבכללי אפשרי לנסות לחזק אותו ,ע"י הוספת או החלפת מים מזוקקים ,וכן בדיקת זליגה!

ארוע חד פעמי לא אמור לפגוע באורך החיים של המצבר או ביצועיו.

ממתי מחליפים מים מזוקקים במצבר ?

איזה כייף לי :)

פורסם

כדאי לבדוק זליגה. אם אין זליגה חורגת ובכל מקרה, כדאי לבדוק את המצבר עצמו בבדיקה איכותית ומקצועית בלבד.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
ארוע חד פעמי לא אמור לפגוע באורך החיים של המצבר או ביצועיו.

ממתי מחליפים מים מזוקקים במצבר ?

זה נכון רק לגבי מצבר יחסית חדש

מצבר בן 2 וחצי ,שכבר עשה את רוב חייו ,כל פריקה משמעותית ,מורגשת אח"כ בביצועיו! מנסיון רב!

פורסם
זה נכון רק לגבי מצבר יחסית חדש

מצבר בן 2 וחצי ,שכבר עשה את רוב חייו ,כל פריקה משמעותית ,מורגשת אח"כ בביצועיו! מנסיון רב!

הניסיון הרב שלך גורם לך לצאת קצת מפרופורציות.

שאלתי אותך שאלה. ממתי מחליפים מים מזוקקים במצבר ואתה מתחמק מלכתוב הסבר למה שכתבת "

אל אף שבכללי אפשרי לנסות לחזק אותו ,ע"י הוספת או החלפת מים מזוקקים ,וכן בדיקת זליגה!"

פורסם

תודה מרק ודני.

לצערי המצבר אטום (כנראה בגלל אירוע המוחין) אז גם ארצה להחליף :-D מים מזוקקים, אי אפשר .

פורסם
הניסיון הרב שלך גורם לך לצאת קצת מפרופורציות.

שאלתי אותך שאלה. ממתי מחליפים מים מזוקקים במצבר ואתה מתחמק מלכתוב הסבר למה שכתבת "

אל אף שבכללי אפשרי לנסות לחזק אותו ,ע"י הוספת או החלפת מים מזוקקים ,וכן בדיקת זליגה!"

סורי מרק! באמת שלא שמתי לב לשאלה למעלה

וכן ,תתפלא נתקלתי בחשמלאי ,שמחדיר מזרק ושואב את המים והחומר הישנים ומחליף לחדשים ,יש מצב שהחומר בפנים כבר לא התעייף!!

פורסם

כאשר חסרים מיים מזוקקים, מוסיפים. התיאור שאתה מתאר בעזרת המזרק נשמע לי הזוי. גם אם הוא נכון הרי שמדובר בתהליך מסוכן שיש לנהוג בו משנה זהירות ואף הרבה יותר מכך.

כשראית את אותו חשמלאי מבצע את הפעולה הנ"ל, באילו אמצעי זהירות הוא נהג?

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם (נערך)
סורי מרק! באמת שלא שמתי לב לשאלה למעלה

וכן ,תתפלא נתקלתי בחשמלאי ,שמחדיר מזרק ושואב את המים והחומר הישנים ומחליף לחדשים ,יש מצב שהחומר בפנים כבר לא התעייף!!

זה שראית חשמלאי ששואב את האלקטרוליט מהמצבר זה לא הופך את התהליך לנכון. ברגע שאתה שואב את האלקטרוליט מהמצבר ולאחר מכן מוסיף מים מזוקקים בלבד אתה הורג את המצבר סופית.

אם מרוקנים את המצבר מהאלקטרוליט שבו אז חייבים להוסיף חומצה גופרתית בריכוז של 37 אחוז ולא מים מזוקקים.

מי שמתעסק בהוספת חומצה גופרתית למצברים הם ייצרני המצברים ולפעמים גם נתוני השירות בתחנות השירות של ייצרני המצברים.

כול התהליך של התעסקות עם חומצה גופרתית מסוכן וההמלצה שלך לא במקומה ולא נראה לי שיש בימינו חשמלאים שעוסקים בתהליך כמו שציינת.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם
שמתי לב שפעם בחודש אני מרגיש שההתנעה לא הכי מהירה ואז אני מטעין אותו במטען 3.6A במשך 6-8 שעות.

אמנם האוטו נוסע נסיעות קצרות ומרובות שיכול להסביר את ההתרוקנות המהירה.

לפני שאני מטעין אני בודק וולט והוא בסדר, 12.8-13 כאשר המנוע כבוי.

עם האלטרנטור בסדר,מוציא 14.

זליגות לא בדקתי.

האם הקיבולת או כושר ההתנעה של המצבר יכולים להפגע כ"כ אחרי איבוד כושר התנעה פעם אחת בגיל הזה? האם יש דרך לבדוק את הקיבולת שלו?

פריקת מצבר לרמה מאוד נמוכה מקצרת משמעותית את אורך החיים של המצבר בין אם הוא חדש ובין אם הוא יישן

כמובן אם המצבר ישן הפגיעה באורך החיים משמעותית יותר

ניתן לבדוק את המצבר עם מכשיר יעודי ממוחשב שמודד את אורך חייו של המצבר ומוציא נתון באחוזים

פורסם
פריקת מצבר לרמה מאוד נמוכה מקצרת משמעותית את אורך החיים של המצבר בין אם הוא חדש ובין אם הוא יישן

כמובן אם המצבר ישן הפגיעה באורך החיים משמעותית יותר

ניתן לבדוק את המצבר עם מכשיר יעודי ממוחשב שמודד את אורך חייו של המצבר ומוציא נתון באחוזים

אני חושב שסיכמת את הנושא יפה ונכון

כמו שכבר הגבתי בהתחלה.. ,זה ברור שזה משפיע על עייפות החומר ,ובמיוחד במצבר יחסית ישן כבר שכל פריקה רצינית מסוגלת לגמור אותו לנצח

לגבי הוספת המים והחומר (חומצה ) אכן ראיתי חשמלאי ערבי ,מאד מומחה (לטעמי ) שאכן שואב את המים והחומצה וממלא בזהירות בכמות מדודה את הנוזל שצריך!

פורסם
בו תסביר לי מה הקטע של החלפת המים במצבר איך זה בדיוק עוזר ?

אני עדיין לא כימקאי אבל מבחינת הגיון ,יש מצב להבין שיש עייפות החומר בנוזל שמוליך ואוגר את החשמל..

כמו שעושים זאת בהרבה מעבדות לחידוש מצברים! ומוכרים אותם אח"כ כמחודשים

• תוכן חדש...