Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

לצערי לאחר 7 שנות נהיגה, היום בכ10:30 בבוקר בדרכי לעבודה הייתי מעורב בתאונת שרשרת.

התאונה אירעה באיזור כביש 1\איילון, רכב לפני בלם לפני פקק, ואני בלמתי אחריו - עצרנו במרחק סביר, רכב נוסף עצר מאחורינו במרחק סביר גם כן.

לאחר מספר שניות הגיח רכב רביעי וככל הנראה לא עצר כלל, לא נשמעו חריקות בלמים בכביש, נכנס ברכב מאחורי, זה נכנס בי באותה אלפית שניה שעזבתי את דוושת הבלם להמשך נסיעה והעיף אותי על הרכב הראשון.

1. מי אשם בתאונה כזאת?, ידוע לי כי לעיתים האחריות בתאונת שרשרת מתחלקת, אולם בנסיבות התאונה הנ"ל נראה שהנהג שהגיח אחרון ובהתאם לסיטואציה האשמה חלה עליו.

אודה לעזרתכם בנושא.

עוד דבר, נלקחו פרטים של כלל הנהגים והועבר דיווח טלפוני לסוכן הביטוח שלי, לאחר מכן ובעקבות כאבים עזים שהתעוררו באיזור הראש צוואר נסעתי לקופ"ח מכבי לצורך בדיקות.

האם היה או יש צורך לעשות משהו נוסף כרגע?,

אני מעוניין להגיש תביעה כנגד ביטוח החובה, איך מתבצע התהליך?, האם שווה לקחת עו"ד לייעוץ בנושא?.

2. סוכן הביטוח שלח אותי למוסך מטעמו לצורך הערכת הנזק ע"י שמאי העובד עימם וכן הכנסת הרכב לטיפול, צוין בפני כי עלי להכין 2 צ'קים דחויים + 90 לשמאי וכן למוסך המטפל ברכב, ולאחר קבלת הכסף מצד ג', הכסף יוחזר לי.

אודה לעזרה ופרטים נוספים שעלי לדעת בנושא, מה לדרוש מהמוסך\שמאי מה עלי להכין ולמה להתכונן.

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

1. הנהג הרביעי אשם.

2. בפגיעות גוף אתה שולח את כל המסמכים הרפואיים שלך לחברת הביטוח. אתה גם יכול להתקשר אליהם ולברר בדיוק מה הם דורשים שתשלח.

3. זה מקובל וכך העניין עובד. קח בחשבון שייתכן והכסף לא יגיע אליך לאחר 3 חודשים והשיקים יופקדו. לכן, אם סכום התיקון גבוה מאוד, כזה שלא תוכל לספוג, כדאי לשקול תביעת הביטוח שלך ותשלום של השתתפות עצמית בלבד. אם הסכום סביר בשבילך, הימני מתביעת הביטוח שלך משום שהדבר יגרור אבדן פרמית "היעדר תביעות", שיהפוך את מחירי הביטוח שלך יקר בכמה מאות שקלים ל-3 השנים הקרובות.

בהצלחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ניקו, זה לא נכון.

ישנו מושג בחברות הביטוח אשר נקרא שיבוב מלא.

לצערי לפני כמה שנים מטומטמת נכנסה לי ברכב כאשר חנה וגרמה לנזק של מעל 30K.

תבעתי את הביטוח ושילמתי רק השתתפות עצמית.

לאחר התיקון הביטוח שלי תבע את הביטוח שלה, קיבל כסף והעביר לי את החזר ההשתתפות העצמית+מכתב המאשר שהם קיבלו את הכסף על התביעה שלי ואישור המשך היעדר תביעות.

פורסם (נערך)

ראשית, תודה.

שנית, שיבוב או תחלוף זה משהו קצת אחר. אני לא אומר שאתה טועה. ייתכן והוא עדיין יהיה זכאי להנחה מלאה גם אם יתבע את הביטוח, אבל תחלוף/שיבוב מתואר מצוין בויקיפדיה.

מתוך ויקיפדיה:

דוגמה אופיינית לתביעת תחלוף ניתן לראות בדוגמה הבאה:

1. ג' נוהג ברכב באופן רשלני וגורם נזק לרכבו של ב'.
  2. ב' מבוטח בביטוח תאונות על פי חוזה ביטוח ותובע את חברת הביטוח א', לפצותו על נזקיו.
  3. א' מפצה את ב' על מלוא הנזקים לרכבו.
  4. א' תובעת את ג' על שגרם ברשלנות לנזקי רכבו של ב' על מנת להשיב לעצמה את סכומי הפיצוי ששילמה.
  5. א' מקבלת את כל, או חלק, מן הסכומים ששילמה לב', עד לגובה הפיצוי אותו שילמה. ב' אינו זוכה לקבל את הסכומים אותם מקבלת א' בהליך נגד ג', להוציא את אותם סכומים שהם מעבר למה שא' שילמה לב'.

אם ב' קיבל פיצוי מלא על נזקיו מן המבטחת א' ועדיין היה יכול לתבוע את ג', אזי היה מקבל פיצוי-יתר, דהיינו מעבר לנזק שנגרם לו בפועל. הבסיס לעקרון התחלוף הוא שכאשר מבטחת א' מסכימה לפצות את ב' כנגד נזק מסוים, אז ב' יפוצה על מלוא הנזק, אולם לעולם לא מעבר לסכום הנזק שנגרם לו... אם מתקיים מצב הנוגד עקרון זה - דהיינו שב' לא מפוצה על מלוא נזקיו, או ב' מפוצה למעלה מסכום נזקיו, אזי הדבר עומד בניגוד לעקרון התחלוף ואינו נכון משפטית.

אגב, אם הביטוח לא יקבל את כל מה שהוא שילם, דהיינו עלות הנזקים לרכב של פות"ש [למשל אם תהיה אשמה תורמת], אז הפרמיה של פות"ש כן תעלה. בקיצור, לסמוך על זה שהפרמיה לא תעלה זה קצת הימור במקרים מסוימים ולא תמיד קורה.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...