Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פעוט נשכח ברכב - גרסת 2014

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ושוב נשכח פעוט ברכב.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4516364,00.html

לא הגיע הזמן להעמיד את ההורים חסרי האחריות הללו לדין ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עונש לא ירתיע.

אך האם צריך להיות דין שונה לגבי הורה ששכח את בנו באוטו ובין נהג הסעות ששכח ברשלנות?

האם אחד פחות רשלן מן השני?

האם זה שנהג הסעות מקבל כסף עבור עבודתו הופך אותו ליותר מחויב מהורה? ולחילופין האם בכך שהורה לא מקבל תשלום עבור עבודתו צריך להפוך אותו לרשלן?

אינני חושב שלשים הורה כנ"ל בכלא יביא צדק ו/או מזור.

במיוחד גם שלשים אותו בכלא יעניש יותר את משפחתו, אך כן צריך לתת לתת לו עבודות שרות.

כנ"ל גם לגבי נהג ההסעות, לשים אותו בכלא לא יועיל, לתת לו עבודות שרות יועיל יותר, ויותר חשוב לשלול לו את רישיון ההסעות.

פורסם

אני לא אוהב להכליל אבל יש הורים שלא הייתי סומך עליהם אפילו עם צעצוע בצורה של ילד, יש הורים שפשוט לא מבינים ולא מחלחל דרך הגולגולת שלהם שאסור !!! אסור אסור אסור ואסור להשאיר ילד באוטו אפילו לחמש דקות או דקה, הורים כאלה לדעתי צריכים לעבור מבחני הורות ולקבל אישור להבאת ילדים.

סיפור שנתקלתי בו בשירות הצבאי שלי במשטרת ישראל:

רכב נעצר ליד סופרמרקט, מהרכב יוצא בחור בסביבות גיל ה30+ והרכב נשאר מונע עם 4 אורות חירום מהבהבים. קלטתי שבמושב האחורי 2 ילדים בסביבות גיל השנתיים והבן אדם ברוגע שלו הולך לכיון הסופרמרקט. לפני שהספיק להיכנס פנימה הצלחתי לעצור אותו וככה זה היה:

אני: אדוני אפשר רגע לשאול אותך שאלה ? (הייתי במדי משטרה)

הוא: כן מה אפשר לעזור לך אדוני השוטר ?

אני: למה אתה משאיר את הרכב שלך מונע בחנייה בשיא החום עם 2 ילדים באוטו ?

הוא: וואלה אני חייב דחוף לעשות קניות ואין לי כוח לסחוב איתי את הילדים, השארתי להם מזגן דולק.

אני: באמת ? תגיד לי כמה פעמים כבר שמעת על זה שהורים השאירו ילדים ברכב לבד וזה נגמר באסון ?

הוא: הרבה אבל אני יותר חכם מהם השארתי את הרכב מונע עם מזגן.

אני: באמת ? ואם עכשיו יגנבו את האוטו

הוא: חס וחלילה...

אני: אדוני ! תחזור בבקשה לרכב ותדומם אותו ותוציא את הילדים איתך, אם לא אני אדווח הלאה לרשויות הרווה על הזנחה.

הוא: אבל מה עם הקניות שלי ?

אני: קדימה...

לבסוף הוא הלך, דומם מנוע והלך עם הילדים לסופר...

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם

טוב עשית,

אני מקווה רק באיזשהו מקום - לא יודע עד כמה זה כבר משנה, שזה היה מתוך רשלנות ולא רצח בכוונה תחילה כי המוח שלי, כהורה, לא מסוגל להבין איך שוכחים ילד ברכב???

אני אומר עכשיו טפו טפו טפו רק שדבר כזה לא יקרה לי!

אני זוכר שכשהקטנה נולדה, זה לא טבעי להבין שאתם הורים בהתחלה - זה נשמע מוזר אבל לוקח לאסימון הזה זמן באמת ליפול גם אם אתם חושבים שהוא נפל - להבין שאתם אחראים באופן ישיר על חיים. הילדה על שידת ההחתלה ואני בא לצאת מהחדר ואני מסתובב בבהלה ושם עליה את היד - זה היה עוד לפני שהיא בכלל היתה מסוגלת להתהפך - אבל הנה, זה קרה!

ואז לומדים לשים יד על הילד.

והנה אני יושב לי בסלון, מת מעייפות מתנתנד לי ברכות על הכורסאת טלוויזיה - זה קרה כמו חודשים לאחר מכן ולא קלטתי שהקטנה זוחלת לה לידי ופתאום אני שומע אותה בוכה, צורחת - למזלי התנדדתי לאט על הקורסה אבל אם הייתי זז עוד מילימטר (היא נכנסה ממש מתחת לקצה הכורסא) הייתי שובר לה צלעות חס וחלילה!

בכיתי כמו שלא בכיתי בחיים שלי רק מהמחשבה שזה היה קורה! רעדתי, הזעתי ונהייתי חולה מזה.

הדברים האלה קורים, זה לא במתכוון אבל הם קורים.

אני עד היום, חותך נקניקיות לרוחב כשאנחנו נותנים לה לאכול, ענבים לחצי ואף לרבעים, אין בבית חלקים שהילדה יכולה לבלוע ושום דבר נגיש לגובה שלה.

דואגים להגיינה שלה כמו מטורפים וכשאנחנו יושבים בגינה ציבורית אני לפעמים מבריח ילדים שמשחקים בפרעות בכדור, עד כדי כך.

אבל יש דברים שפשוט אין עליהם שליטה, אנחנו עייפים, לא מודעים, חסרי כוח וסבלנות - אנחנו בני אדם.

אבל מכאן ועד לשכוח ילד ברכב - טפו!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
עונש לא ירתיע.

אך האם צריך להיות דין שונה לגבי הורה ששכח את בנו באוטו ובין נהג הסעות ששכח ברשלנות?

האם אחד פחות רשלן מן השני?

האם זה שנהג הסעות מקבל כסף עבור עבודתו הופך אותו ליותר מחויב מהורה? ולחילופין האם בכך שהורה לא מקבל תשלום עבור עבודתו צריך להפוך אותו לרשלן?

אינני חושב שלשים הורה כנ"ל בכלא יביא צדק ו/או מזור.

במיוחד גם שלשים אותו בכלא יעניש יותר את משפחתו, אך כן צריך לתת לתת לו עבודות שרות.

כנ"ל גם לגבי נהג ההסעות, לשים אותו בכלא לא יועיל, לתת לו עבודות שרות יועיל יותר, ויותר חשוב לשלול לו את רישיון ההסעות.

הרשלנות אותה רשלנות, האחריות שונה (לא בהכרח גבוהה או נמוכה יותר, פשוט שונה).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מה כל זה כבר משנה? הילד איננו!

ההורה כבר קיבל את העונש שלו, לזרוק אותו לתא מאסר? מה נשיג בזה - נבזבז עוד כספים של משלם המיסים?

אם זה לא היה רצח בכוונה תחילה, אז ההורה כבר נמצא בגיהנום הפרטי שלו אולי לתת לו לשלוח יד בנפשו מבחינתו זה אפילו לקבל פרס.

כואב, טרגי - אנחנו בני אדם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תסווג את זה תחת טרגדיה ותשלח את ההורה אחר כבוד הביתה כדי שיוכל להפקיר עוד ילד ברכב?

לפעמים המדינה צריכה להציל אנשים מההורים שלהם, זה נכון לגבי הורים נרקומנים וזה נכון לגבי הורים ששוכחים את הילדים שלהם ברכב.

יודע מה? למה צריך להעניש גנבים? הגנב צריך לחיות כל החיים עם הגניבה שלו, כואב, טרגי, אנחנו בני אדם.

עושים את זה גם כדי להגן על החברה מפני אינדיבידואלים שפוגעים בה וימשיכו לפגוע (וצריך להגן על הילדים האחרים מהורים ששוכחים ילד באוטו) וגם כדי להעניש על מעשה העבר.

נלך יותר רחוק, למה צריך להעניש רוצחים? הנרצח כבר מת, והרוצח צריך לחיות עם זה כל החיים. מה זה משנה? הנרצח כבר איננו!

נזרוק אותו לתא מאסר? מה נשיג בזה - נבזבז עוד כספים של משלם המיסים?

אתה מבין שלפי ההגיון הזה אפשר לזרוק את כל הקודקס של העבירות הפליליות לפח, לסגור את בתי הכלא ולסגור את השב"ס?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כל הפושעים שכתבת, גנב, רוצח וכו' עשו זאת בכוונה תחילה. אני בטוח ב100% שאף אבא לא התכוון להשאיר את הבן שלו ברכב.

אני לא חושב שיש עונש בעולם הזה שמשתווה לייסורי המצפון שהאבא הזה עובר. לדעת שבמו ידך הרגת את הבן שלך, זה בלתי נתפס ואני לא יודע איך ואם אפשר לצאת מזה.

פורסם
תסווג את זה תחת טרגדיה ותשלח את ההורה אחר כבוד הביתה כדי שיוכל להפקיר עוד ילד ברכב?

לפעמים המדינה צריכה להציל אנשים מההורים שלהם, זה נכון לגבי הורים נרקומנים וזה נכון לגבי הורים ששוכחים את הילדים שלהם ברכב.

יודע מה? למה צריך להעניש גנבים? הגנב צריך לחיות כל החיים עם הגניבה שלו, כואב, טרגי, אנחנו בני אדם.

עושים את זה גם כדי להגן על החברה מפני אינדיבידואלים שפוגעים בה וימשיכו לפגוע (וצריך להגן על הילדים האחרים מהורים ששוכחים ילד באוטו) וגם כדי להעניש על מעשה העבר.

נלך יותר רחוק, למה צריך להעניש רוצחים? הנרצח כבר מת, והרוצח צריך לחיות עם זה כל החיים. מה זה משנה? הנרצח כבר איננו!

נזרוק אותו לתא מאסר? מה נשיג בזה - נבזבז עוד כספים של משלם המיסים?

אתה מבין שלפי ההגיון הזה אפשר לזרוק את כל הקודקס של העבירות הפליליות לפח, לסגור את בתי הכלא ולסגור את השב"ס?

אתה רציני?

אם דבר כזה היה קורה לי חס וחלילה - לא היה צריך כבר לזרוק אותי לתא מאסר - אני פשוט הייתי לוקח את האקדח הראשון שאני רואה ויורה בעצמי, בהנחה שאין לי עוד פיות נוספים להאכיל.

זה הורה - אל תחשוב שהוא לא אהב את הילד, אל תחשוב שהוא כבר לא קיבל את העונש שלו - הוא קיבל - הוא קיבל את זה מלמעלה.

נכון רשלנות נפשעת - את הילד הוא כבר איבד. זה משהו שאתה כנראה לא מצליח להבין.

הדבר הראשון שהייתי עושה זה לקחת לבן אדם כזה את הרשיון.

שלא יתקרב יותר לרכב. זה לבד גורם מרתיע בפני עצמו - ההורה, תאמין או לא, כבר נענש.

Pioneer TS-X150

פורסם

לצערי, לשכוח את הילד באוטו לא נראה לי כמו משהו בלתי סביר השמור לאנשים עם מוגבלות נפשית. זה קורה בכל חלק של האוכלוסיה. כאב, אני יכול להעיד על עצמי, שבין הכלב, כל התיקים, המפתחות, והמשימות - מצאתי את עצמי לרגע "מאבד את זה" ומשאיר את הילד באוטו כדבר אחרון. למחרת נרכשה מראה אחורית וסיגלתי לעצמי טקס מסודר שלא יותיר לי פתח לטעויות.

אני מצטרף לדעה שמאסר אינו עונש מתאים. איבוד ילד זה כנראה העונש הכבד ביותר שניתן להטיל על אדם. כולל עונש מוות.

הדבר היחיד שהמדינה יכולה אולי לעשות, זה להוציא את שאר הילדים מחזקת ההורים, כאקט של הגנה על הילדים והעברת מסר לשאר.

פורסם

אני בסיום נסיעה פשוט פותח את הדלת של המושב האחורי ולא סוגר אותה עד שאני רואה שהילדה בחוץ.

רוצה לשמוע משהו יותר חמור? - מה אתה עושה כשאתה מוציא את הילדה ראשונה ואז יש לך הרבה דברים להוציא מהרכב - קרה לך פעם שמצאת את הילדה פתאום בצד השני של הרכב?

זה לא שונה בהרבה משלכוח אותה ברכב - אנחנו בני אדם ואנחנו לא יכולים לשלוט בכל דבר שאנחנו עושים.

לצקצק בשיניים ולאמר חמור זה הכי קל - הבן אדם בגיהנום, אין מה להתעסק עם זה יותר.

ובימה זו - בזמנו, כשהיו אזעקות צופרות ברכבים בחלק מהן היה חיישן תנועה - לדעתי צריך להשאיר את זה רק כמערכת בטיחות שתתריע לבעל הרכב כי משהו זז נשכח בפנים! יכול להיות השוס הבטיחותי הבא

מי מרים את הכפפה?

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)
כל הפושעים שכתבת, גנב, רוצח וכו' עשו זאת בכוונה תחילה. אני בטוח ב100% שאף אבא לא התכוון להשאיר את הבן שלו ברכב.

אני לא חושב שיש עונש בעולם הזה שמשתווה לייסורי המצפון שהאבא הזה עובר. לדעת שבמו ידך הרגת את הבן שלך, זה בלתי נתפס ואני לא יודע איך ואם אפשר לצאת מזה.

ומי שהרג בשוגג או ברשלנות, אבל זה לא הילד שלו? מישהו בנה גשר וברשלנות שלו לא עשה בדיקת עומסים לפי התקן, לא שם מספיק בטון.

גם הוא לא עשה את מה שעשה בכוונה תחילה, עושה אותו פחות אשם? ניתן לו להמשיך לתכנן גשרים כי זה מה שהוא יודע?

ונהג שעבר ברמזור אדום עם משאית וגילח רכבים והרג אנשים? הוא לא רצה להרוג אותם הוא בסה"כ רצה לגנוב את האדום.

ייסורי המצפון לא סותרים את העובדה שבמיוחד כשמישהו מת, יש צורך בהגנה על החברה מפני אותו גורם.

במקרה הזה מי שצריך הגנה מפני אותו גורם זה הילדים שלו, האחיינים שלו שהוא אולי לוקח ברכב מדי פעם, החברים של הילדים שלו.

אה ואתה חושב שאנשים לא משאירים ילדים בכוונה?

הוא: וואלה אני חייב דחוף לעשות קניות ואין לי כוח לסחוב איתי את הילדים, השארתי להם מזגן דולק.

בכוונה ציטטתי רק את המשפט הרלוונטי, לא שכח, לא היה טרוד בשיחת טלפון, בכוונה תחילה השאיר את הילדים.

אתה רציני?

אם דבר כזה היה קורה לי חס וחלילה - לא היה צריך כבר לזרוק אותי לתא מאסר - אני פשוט הייתי לוקח את האקדח הראשון שאני רואה ויורה בעצמי, בהנחה שאין לי עוד פיות נוספים להאכיל.

זה הורה - אל תחשוב שהוא לא אהב את הילד, אל תחשוב שהוא כבר לא קיבל את העונש שלו - הוא קיבל - הוא קיבל את זה מלמעלה.

נכון רשלנות נפשעת - את הילד הוא כבר איבד. זה משהו שאתה כנראה לא מצליח להבין.

הדבר הראשון שהייתי עושה זה לקחת לבן אדם כזה את הרשיון.

שלא יתקרב יותר לרכב. זה לבד גורם מרתיע בפני עצמו - ההורה, תאמין או לא, כבר נענש.

סופר רציני, אנחנו לא נמצאים במדינה שבה חרקירי זה מנהג נפוץ, ומה שנכון לגביך בהכרח לא נכון לגבי כלל האוכלוסיה.

אני לא חושב שהוא לא אהב את הילד, כמו שאני לא חושב שמתכנן הגשר במכביה שנא את מכבי, קיבל עונש זה יפה ונחמד, במקרה הזה שליחה לכלא או הוצאת הילדים מחזקתו היא לא אקט ענישתי, היא אקט הגנתי לחברה מפניו.

יש לו עוד ילדים, צריך להגן עליהם שלא ישכח אותם, יש לילדים האלה חברים, צריך להגן גם עליהם שלא ישכח אותם, וילדים שהם בני משפחה כמו אחיינים ובני דודים, גם עליהם צריך להגן.

כמו שהחברה מוצאת דרך להגן על עצמה מפני מהנדס שברשלנות הפושעת שלו קרס גשר ונהרגו אנשים, החברה צריכה להגן על עצמה מפני הורים שברשלנות הפושעת שלהם משאירים ילדים ברכב.

אז מה אם הילד הוא איבד? זה אומר שאותו אידיוט לא יאבד עוד אחד כי הוא שכח אותו ברכב? או כי הוא חשב שלהשאיר ילד ברכב מונע זה בסדר? או כי הוא חשב שהילד יסתדר עם חריץ של 2 ס"מ בחלון?!

מה שאתה לא מצליח להבין זה שהעונש כאן הוא לא צריך להרתיע, אי אפשר להרתיע מפני רשלנות.

העונש צריך להגן מפני גורם שהוא מועד לרשלנות.

זה לא אומר בהכרח שצריך לשלוח את ההורים האלה לכלא, אבל כן צריך להגן על הסביבה מפניהם, אי אפשר לשלוח אותם הביתה כשזה סווג תחת טרגדיה ולא לעשות כלום.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מה שאתם עושים זה לבזבז זמן כי זה לא ישתנה - ענישה לא תפתור את זה כי לאבד ילד זה כבר בפני עצמו עונש כבד יותר - אתם פשוט לא קולטים את זה.

אם כבר - לטפל בבעיה בצורה אקטיבית, להפחית את היכולת של מקרים כאלו לקרות בעזרת מערכות בטיחות ברכב - זה כבר יכול לשנות את המצב.

אתה יכול לבוא לבן אדם ולאמר לא אל תנהג לא עירני - אבל בחייך, באיזה עולם אנחנו חיים?!? אתה יודע טוב מאוד שזה בטל בשישים.

לעומת זאת אתה יכול להתקין מערכת כמו CITYSAFE שאולי תציל חיים.

אל תבזבזו את הזמן שלכם בלשנות אנשים - הם לא משתנים, תשקיעו את הזמן שלכם בלשלוט בנסיבות.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...