Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

הרבה זמן לא העליתי פרוייקט אבל זה נבע רק מנסיבות טובות (בשעה טובה גם אני שיניתי סטאטוס לנשוי לפני כחודש וחצי :) ).

כאמור, הרכב הינו יונדאי I20 שנת 2009 עם 121000 ק"מ שרוב ימיו נשטף במכונות שטיפה.

אישתי רכשה את הרכב ממזמן. מצבו החיצוני שלו לא רע חוץ ממעט שריטות וסימני SWIRLS, אין פיצוצים/דהייה של הצבע.

עקב חוסר זמן, בכל פעם אני עובד על חלק אחר ומתעד לפני/אחרי.

הכלים:

מכונת ליטוש רוטורית AEG דגם PE150 בעלת 6 מהירויות.

לפוליש הגס: פד ספוג Cutting של Meguiar's.

לפוליש הבינוני: פד ספוג פוליש (נרכש מ א.גלובל, בצבע צהוב).

מברשות, ספוגים, מטליות מיקרופייבר,ג'ילדות אפליקטורים.

נייר מים לליטוש של הפנסים: מס' 800, 1500, 3000.

חומרים:

פלסטלינה 3M

שמפו+ווקס לרכב של חברת "דרגון" .

פוליש גס Meguiar's CorrectionCompound (בשימוש עם פד cutting של מגוואריס).

פוליש בינוני Ardex 1500 Plus (בשימוש עם פד פוליש).

גלייז chemical guys glossworkz glaze.

אוטם צבע Chemical Guys JetSeal109.

תרסיס Meguiar's Quick Detailer.

ראשית הרכב עבר שטיפה טובה ונוקה היטב. לאחר מכן בוצע פלסטלינה לכל הרכב והוסרו הכתמים הקשים (במיוחד ה"מתאבדים" בפרונט של הרכב).

השלב הבא היה ייבוש של הרכב וביצוע פוליש גס במהירות 4 מתוך 6. בפוליש הבא, עבדתי במהירות קצת יותר נמוכה, 3 מתוך 6.

שוב שטיפה, הסרת שאריות הפוליש ויישום שכבות הגנה.

מבפנים, בוצע ניקוי יסודי עם Meguiar's APC ביחס של 1:10 לרצפת הרכב, למושבים ולסוככי השמש (לגביי סימן העט שלא ירד, טרם ניסיתי לנקות עם ספוגית הפלא, אעדכן בשרשור המדובר בהמשך).

כאמור, לרכב היו סימני Swirls קשים מאוד שחלקם עדיין לא הצלחתי לטשטש לחלוטין אבל למרות שיש שיפור משמעותי, עליהם אני צריך לעבוד עוד קצת בעזרת פרוג'קטור.

לגביי הפנסים: בוצע ליטוש באמצעות נייר מים 800, לאחר מכן 1500 ולאחר מכן 3000. לאחר הליטוש, בוצע פוליש גס ופוליש בינוני (עם אותם חומרים שהשתמשתי לכל הרכב).

צפייה מהנה :).

[video=youtube;dEV4WlQW-4w]https://www.youtube.com/watch?v=dEV4WlQW-4w

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

:mm_yeah:

איזה השעקה! יצא מאוד טוב.

אה, גם על הרכב נראה שהשקעת.. גם הרכב יצא מאוד טוב :-D

פתגם סיני אומר: "אנשים ג'אחרים מזהים תגובות כג'אחריות."

פורסם

חתיכת הכנה לפני מכירה עשית,הפגוש הקדמי הוחלף או נצבע?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

תודה רבה :).

לגביי הפגוש הקדמי לא שידוע לי, כשהיא רכשה את הרכב (זה היה הרבה לפני שהכרנו) היא אמרה לי שהיא לקחה אותו לבדיקה כדי לוודא שלא עבר תאונות. כל הזמן שהוא היה אצלה הוא לא עבר תאונות.

אגב, זה בלי קשר למכירה, כי את הפרוייקט התחלתי לפני כמה שבועות וכל פעם שהיה לי זמן עבדתי על הרכב.

על המכירה החלטנו רק לפני יומיים כי את הסיויק לא הצלחתי למכור במחיר טוב (יש לה ירידת ערך 7% ומי שרוצה לקנות מבקש להוריד כמעט 40% וחבל, כי האוטו במצב חדש מבחינה מכאנית וגם קוסמטית המצב שלה טוב.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

Murzilka , מסכים איתך אבל רכב אחד יושב בבית ולא זז כמעט כל השבוע ופשוט חבל מבחינה כספית לזוג צעיר להחזיק 2 רכבים יקרים :)

(ביטוח, טסט טיפולים ותיקונים...)

פורסם

שחכתי לציין שאת הלכלוך הקשה מהטאסות שלא ירד בעזרת ה APC, הצלחתי להסיר לחלוטין בעזרת חומר לניקוי ג'אנטים של טרטל ווקס (כמובן שדיללתי אותו המון) ריססתי על ספוג ומרחתי על הלכלוך הקשה. לאחר מכן שטפתי היטב שלא יישארו שאריות מהחומר על הצמיג. חשוב לעבוד עם כפפות ולא לנשום את אדי החומר מכיוון שהוא חומר חריף.

פורסם

יפה מאוד איתמר.

מזל טוב על שינוי הססטוס ידידי.. מאחל לאשתך שתלמד לקבל את התחביב החריג הזה שלך :)

והסרטון שלך הזכיר לי שעלי לפנק קצת את ה- i20 שלי שקצת הוזנחה לאחרונה.

תודה על השיתוף

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

תודה רבה למאחלים :).

דימה, פעם אחת היא שאלה אותי את מי אתה אוהב יותר- אותי או את הרכב? אמרתי לה אל תשאלי שאלות, לא תשמעי שקרים. מאז היא לא שואלת יותר :lol:.

• תוכן חדש...