Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אשתי לקחה את הרכב (פנדה 2011) לטיול בעיר (חיפה) והוא חזר עם קלאצ' מחליק.

ביקרתי במוסך המורשה, שם כיוונו לי אותו - אבל עכשיו הוא בערך חצי מהגובה שבו הוא היה ולא נעים לנהוג, אם כי לא מחליק כבר.

המכונאי הראשי אמר שהוא אפילו מריח את הקלאצ'...

כמה שאלות יש לי למלומדי הפורום:

1. איך היא הצליחה לגרום לנזק הזה בנסיעה אחת?

2. כמה אפשר למשוך עם הקלאצ' המכוונן והאם זה בכלל כדאי?

3. האם יש דרך להוזיל את העלויות עם קלאצ' תחליפי באיכות מעולה או שעדיף ללכת על מקורי, במידה ומחליפים?

4. האם יש חלקים נוספים שכדאי להחליף "על הדרך" אם כבר פותחים את הגיר?

הרכב עבר רק 70 אלף ק"מ :cry::cry::cry::cry:

לתשובותיכם אודה,

דודו.

פורסם

דודו, לשאלה האם ניתן לשרוף קלאץ' בנסיעה אחת - כן, בהחלט. במיוחד בעליות אם לא מתורגלים לזנק נכון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זינוק בעליה כנראה נעשה בסל"ד גבוה מדי כלומר לחיצה על דוושת ההאצה ל3-4 אלפים סל"ד וזריקת הקלאץ' כדי שהרכב יטפס את העליה, בד"כ מחמם את הקלאץ' ואת השמן. ייתכן שעוד היה עייף לפני, וזאת הנסיעה שהיוותה את נקודת השבר. אם הקלאץ' התחיל להחליק כדאי להחליפו יחד עם משאבות הקלאץ' העליונה והתחתונה, אין סיבה לא להרכיב מצמד לא מקורי. כבר סבלתי ממצמד של יצרן אחר תואם מקורי שהיה קשה להחריד לעומת המקורי. בד"כ מיסבי הלחץ גם נוטים למות מוקדם מאשר המקורי, שמחזיק בשימוש נכון 150-160 אלף . קלאץ' מחליק ונסיעה איתו בעומס ובעליות עלולות לגרום נזק לגלגל התנופה, שחריטה במקרה הזה לא תעזור, ואז תוסיף עוד 2000 ש"ח למחיר, ואולי נזק נוסף למנוע.

כדי למנוע נזקים נוספים מציע לתת לאשתך שיעור שבו תקח אותה לעליות בחיפה ולמד אותה טכניקות זינוק בעליה, עדיפה זאת עם השימוש בבלם היד, הגעה עד נקודת הפרדה, לחיצה על דוושת הבלם, הורדת בלם יד, ולחיצה עדינה על דוושת התאוצה (1100-1500 סל"ד).

התענוג שמוביל אותך

פורסם

בד"כ הן הולכות ונחלשות או שהן מתאבדות בבת אחת, כדאי לבדוק את מצבן בעת ההחלפה ולהחליט זה עניין של עוד 700-800 ש"ח למחיר.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

א)בחיפה לא קשה לשרוף קלצ׳ אם הנהג לא מכיר זינוק בעליה

ב)כמו שאמרו עדיף להחליף עם המשאבות העליונה והתחתונה

פורסם

תתנחם בזה שהרכב עבר 70,000 קילומטר. אני הצלחתי לשרוף את הקלאץ באופנוע שלי בעליה בודדת אחת בשטח (אבל וואחד עליה) והאופנוע שלי בסך הכל עם 45,000 קילומטר.

ומה שהכי מבאס מלבד העובדה שאצטרך להיפרד מיותר מאלפיים שקל היא העובדה שאין קלאץ תחליפי וגם את המקורי אין בארץ והונדה הזמינו אותו מחו"ל ועברו כבר יותר משבועיים מאז ההזמנה והחלקים עדין לא הגיעו לארץ.

יש להם מזל שהאופנוע במצב נסיעה והקלאץ מחליק ממש בקטנה אחרת זה לא היה נגמר טוב מבחינתם.

פורסם
אם אינני טועה מדובר ברכב ששירת בתחילת הקריירה שלו בחברת השכרה, הלא כך?

רכב ליסינג.

הקלאצ' היה בסדר גמור גם בבדיקה לפני רכישה וגם עד לפני יומיים...ההחלקה הזו הגיעה אחרי נסיעה ספציפית.

פורסם
בפיאט פנדה אין משאבות קלאצ לא עליונה ולא תחתונה .הקלאצ מופעל באמצעות כבל ולכן ניתן לכיוון.

+1

הורדת ממני דאגות כלכליות מיותרות עד לכניסה למוסך שבוע הבא. ואני כבר חשבתי מאיפה אני מגרד את הכסף למשאבות האלה ולא הבנתי איך זה שיש לי גם כבל וגם משאבות ברכב.

• תוכן חדש...