Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מסכם את הכל, אבל חשוב גם עקרון "הלכה למעשה" - דוגמאות שיראו שהאדיבות לא פסה מן העולם ושכל דבר קטן מסייע.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

בכניסה להרצליה מכיוון מערב - רחוב הרב קוק מהקניון לכיוון העיר - יש כביש 2 נתיבים לכל כיוון עם אי תנועה באמצע. נוסעים שם די מהר יחסית לעיר, עד שמגיעים לבאמפרים...

יש לי קטע במעבר החציה מול המסעדה של חאג' (בתחנת פז). לפעמים אני לוקח מהמסעדה דברים טעימים הביתה.

אני מגיע וחונה במגרש בצד השני של הכביש, ומנסה לחצות במעבר החציה שיש שם (כי זה סיפור ארוך להגיע מהצד הנכון של התחנה).

בחצי מהזמן פשוט ממתין עד שהתנועה נגמרת, בגלל הרמזורים הרחוקים תמיד יש אפשרות למעבר בטוח. צריך רק סבלנות.

אבל בחצי אחר מהזמן נהגים עוצרים! אפילו לאיש אחד שממתין ליד מעבר החציה, אפילו שהעצירה היא בקטע של נסיעה שוטפת - הם עוצרים. איזה יופי !

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

"שלח לחמך על פני המים כי ברבות הימים תראנו".

וזה כמובן בנוסף על "ואהבת לרעך כמוך".

אני משתדל לעצור ולעזור לאנשים כמו חלק מהנוכחים כאן.

גם יוצא לי לא מעט, כאשר יש משאית שרוצה לעבור נתיב, נניח לקראת פניה שמאלה, אני מעט ומהבהב פעם אחת בכדי לסמן לנהג המשאית שהוא יכול לעבור בבטחה. כמובן שאני זוכה לסימן תודה.

וגם, סיפור אמיתי שאירע לחבר קרוב:

יום אחד, הוא ראה בצד הכביש רכב יוקרה עם וינקרים מהבהבים ואדם עומד ליד הרכב, והוא שם לב שיש לו פנצ'ר.

הוא עצר לו והחליף לו את הגלגל, תוך כדי השיחה ביניהם האדם שואל את החבר מה מעשיו בחיים ומה כישוריו. החבר ענה לו, ובשלב מסוים האדם ביקש ממנו את מספר הטלפון שלו.

אחרי כחצי שנה, החבר מקבל טלפון מאותו אחד עם הצעת עבודה, לקח לו כמה שניות טובות להיזכר באותו המקרה, וכמובן שהוא לקח את ההצעה.

בוא נגיד שזו עבודה די נחשקת ועם משכורת טובה ונאה. ובלי צורך בתואר כזה או אחר.

ומנגד, לצערי יצא לי לשמוע על מקרה טרגי, אב משפחה אחד יצא לתחנת הרכבת של יבנה, ובחזרה ממנה הוא חש ככל הנראה בליבו. הוא נעצר בצד הדרך אך כנראה לא הספיק להזעיק עזרה. אבל מצד שני הרכב עמד בצורה כזו שהאטה את התנועה אך למעלה מחצי שעה אף אחד לא ניסה לראות למה הרכב מפריע.

כשאחד שעבר שם שם לב לכך שאותו אב נשען בצורה מוזרה על ההגה, הוא עצר במקום והזעיק עזרה, אך זה היה מאוחר מדי.

האירוע הזה, קרה פחות משבוע (אולי אפילו למחרת) לאחר שהמשפחה נכנסה לביתם החדש.

שימו לב למתרחש מסביבכם, ותתחשבו בסובבים אותכם. תוך תקווה שכבישי ישראל יהפכו למקום טוב יותר.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
כן. אני זוכר זאת עד היום את הפרסומים בחדשות דאז.

לנהג לילה, לא פלא שלא הצלחת להניע אם כל מה שעשית זה לחבר כבלים. ואני לא חושב שזה בגלל המצבר.

הסיבה מאוד פשוטה- ברכב דיזל מודרני, כשנגמר הדלק יש להוציא את האוויר ממערכת הדלק בכדי שהדלק יגיע למזרקים.

במנוע המדובר (בהנחה ומדובר במנוע 1.9 TDI או SDI) הפעולה פשוטה יחסית ולוקחת כ5 דק' עבודה, אך דורשת מפתח אומים/ שבדי מתאים בכדי לשחרר מעט את כל ארבעת הצינורות למזרקים כך שיתאפשר יציאת האוויר. נותנים סטארטר ארוך עד שהדלק מתחיל להשפריץ מהצינורות (יותר מכמה טיפות), סוגרים בחזרה את האומים ואז מניעים בקלות.

נשמע קצת סיפור, אבל הגישה לצינורות קלה והעסק דווקא די קל.

ניקזתי אויר עוד לפני שהתחלתי בכלל. פשוט גם אחרי המתנה של כרבע שעה הסטרטר בקושי הצליח להזיז את המנוע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יא פל, המקרה הטראגי שאתה מתאר הזכיר לי מקרה שנגמר אחרת ב"ה: לפני כמה שנים בעודי מחפש חניה טובה בחניון המרכז המסחרי שבאיירפורט סיטי, הבחנתי ברכב חונה ובו איש בשנות השישים לחייו שעון אחורה בכסא הנהג ללא תנועה, פה פעור ועיניים עצומות. עצרתי וקראתי לו בקול רם תוך כדי שאני בא לצאת מהרכב. לקח לו כמה שניות להתעורר מהשינה שאחזה בו :-) להפתעתי הוא הודה לי מקרב לב שטרחתי לבדוק מה איתו...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

כשאני נוסע בכביש דו נתיבי ועוצר במעבר חצייה כדי שהולכי רגל יוכלו לחצות- אני לא מוריד עיניים מהמראה עד שהולכי הרגל עלו למדרכה, למקרה שיגיע רכב ולא יעצור במעבר החציה אני אוכל לזהות את זה ולחסום אותו. (זה עבד מצויין לפני כמה ימים כשעצרתי במעבר חציה ואדיוט אחד החליט שהוא לא עוצר, קלטתי במראה שאין לו תכניות לעצור אז פשוט חסמתי לו את הנתיב, הוא נאלץ לבלום, אחרת היה פוגע בהולכי הרגל).

משתדל לפנות "נתיב" לאופנוענים על ידי סטיה קטנה הצידה כדי שיוכלו לעבור חלק.

משתדל, במידת האפשר, לסייע למי שנתקע בצד הדרך.

תמיד מאותת, אין דבר כזה שאני סוטה מהנתיב\פונה\משנה נתיב בלי לאותת, אם יש מפגע או מכשול בכביש או סיבה שמצריכה משנה זהירות אני מאותת לנוסעים מאחוריי על ידי הפעלת איתותי מצוקה (למשל להתריע על רוכבי אופניים בכביש).

באותו הקשר, למה לעזעזאל הנהגים בישראל (רובם) לא משתמשים באיתותים???????? הם לא מבינים שזו "מחווה בטיחותית" שנועדה לאותת לנהגים בטרם הם סוטים\עוקפים\עוברים נתיב\פונים?

זה אחד הדברים שהכי עיצבנו אותי על הכביש בחופשה בארץ, יותר מדי נהגים לא מאותתים וחלקם אף חותכים רכבים אחרים או חותכים 2-3 נתיבים בלי לאותת.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

זה בסדר, אין מה להתעצבן, רוב הנהגים בישראל סובלים מנכות קלה ביד השמאלית ולכן הם לא מאותתים, אתה פשוט צריך לצאת מנקודת הנחה שכל מי שנמצא על הכביש בכל זמן נתון (וזה כולל הולכי רגל) בא במטרה להרוג אותך.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
אתה פשוט צריך לצאת מנקודת הנחה שכל מי שנמצא על הכביש בכל זמן נתון (וזה כולל הולכי רגל) בא במטרה להרוג אותך.

אני חושב שסיכמת את חווית הנהיגה בכבישי ישראל במשפט אחד.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

מכרנו למישהו רכב ואחרי חצי שעה הוא מתקשר שהרכב נתקע, הוא מנסה להניע והרכב לא מניע. אמרתי לו להפסיק ניסיונות הנעה כדי לא לגמור את המצבר. אחרי שדיברתי איתו, מסתבר שנגמר לו הדלק (הוא יצא לנסיעה ארוכה בלי לתדלק).

לקחתי ג'ריקן דלק, מלאתי ונסענו עד אליו איפה שהוא נתקע. מלאתי לו דלק, הרכב כמובן הניע והוא נסע.

התקשרתי אליו מאוחר יותר לודא שהוא הגיע בשלום.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שמתי לב לעוד משהו שאני עושה-תמיד ברמזורים כשאני רואה רכב מאחורי מנסה להידחף אני נוסע קדימה כמה שאפשר כדי שהוא יכנס בלי שהרכב מאחורי ינסה לחסום אותו.

לאחד מהם זה בטוח טוב,השני בטח מתעצבן :lol:

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
זה בסדר, אין מה להתעצבן, רוב הנהגים בישראל סובלים מנכות קלה ביד השמאלית ולכן הם לא מאותתים, אתה פשוט צריך לצאת מנקודת הנחה שכל מי שנמצא על הכביש בכל זמן נתון (וזה כולל הולכי רגל) בא במטרה להרוג אותך.

יש גם איזה קושי לנהג הישראלי להבין שהנתיב השמאלי זה לא נתיב ליופי, אלא לעקיפות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...