Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4472 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תודה לכל מי שענה, הגיב ונתן את דעתו.

אשמח להגיב גם אני, להסביר בדיוק מה הלך שם ולתת פירוט קצת יותר מורחב.

הגעתי ב7:00 אל המוסך בדיוק, לא היה אף אחד בקבלה, האדם היחיד שמצאתי היה מכונאי שעובד על אחד המכוניות, ניגשתי אליו בבוקר טוב כמובן, ושאלתי איך מתקבלים ?

- ענה לי בזלזול וחוסר שירותיות בעליל: "אני לא מקבל לקוחות!", ברגע זה הפנה לי את הגב ופשוט הלך, הייתי בהלם ממש, ככה מקבלים לקוח?

נכנסתי בפנים וחיפשתי אדם אחר, מצאתי פקידה שהקדימה לפני פתיחת משמרת, ניגשתי אליה ולפני שבכלל הוצאתי מילה ישר ביטלה אותי וצעקה תוך כדי צעידה: "תחזור ב7:30!" (השעה הייתה 07:20 כבר), שוב, חבר שלי שבא איתי כבר התחיל לסנן: "פה אתה מטפל באוטו? כולם קמו פה על צד שמאל?"

יצאתי לרכב, השומר התחיל לצעוק עלי למה חניתי עם הבגאז לגדר ולא עם הפנים אל הגדר, הסברתי שהאוטו לא מניע, הגעתי בגרר ודחפתי את הרכב מהכביש בחוץ ואין לי אפשרות לסובב אותו, כמובן שהתשובה שהוא קיבל לא מצאה חן בעיניו, והרים את הקול בשביל להסביר "ככה לא חונים" או משהו כזה, אני מצידי פשוט התעלמתי, אם הוא מעוניין שידחוף את האוטו ויסובב אותו.

טוב, 7:30, ניגשתי לפקידה, נרשמתי והתקבלתי, "טוב לך חכה בקבלה ותשאיר את המפתחות".

- רגע, את לא רוצה לדעת למה באתי? אני יכול לעזור לכם או לפחות לכוון במציאת התקלה.

(שקט של 5שנ' ואז מדברת בטון-מזלזל-עצבני-מתנשא)"טוב, מה התקלה?" אמרתי לה בדיוק משפט וחצי כי זה המקום שהיה שם בדף, רשמה מילה במילה.

אמרתי לה בנוסף שאני מעוניין לדבר עם המכונאי ממש לפני שיגע באוטו על מנת שאוכל להסביר לו מה עשיתי אתמול עם המערכת.

"בטח! אין שום בעיה! לפני שבכלל יעשו משהו, ידברו איתך ונסכם מחיר והכל, האוטו לא נפתח לפני שאתה מגיע"

*השארתי את המפתח והלכתי.

- 15דק' אחרי מקבל התראה לביפר שהאוטו נפתח.

מגלה שהרכב פתוח, פלסטיקים מפורקים ומכונאי עובד מתחת לבית ההגה, "בוקר טוב (אמרתי) ביקשתי לדבר איתך לפני שמישהו מנסה לתקן משהו כי אולי אני יכול לכוון אתכם"

*ברגע זה מגיע מכונאי נוסף אשר התחלתי לדבר איתו, הסברתי לו את כל מה שקרה, סינן לי "יהיה בסדר" ופשוט הסתובב והלך, לא הקשיב למילה שאמרתי.

אחרי שעתיים של הירדמות ON\OFF בחדר המתנה, ניגשתי בשביל לשאול אם יש התקדמות והאם בדקו את הקודנית.

-כמובן שנענתי בשלילה שזה לא קודנית, אין להם מושג מה זה, ממשיכים לבדוק ושאפסיק להציק להם נושא (שוב, בעצבים,בזלזול).

אז התנצלתי, חזרתי על דבריי שזו הקודנית, וזכיתי בהתעלמות.

יצאתי לטייל באזור, חזרתי "להציק" להם אחרי כ-3 שעות שוב, מתחנן שיבדקו את הקודנית ויתנו לי כבר ללכת הביתה.

בסביבות השעה 14 עלו על התקלה - עלוקה של הקודנית , אשר לה אין שום קשר למערכת שהתקנתי.

ברגע שניתקתי מצבר, והחזרתי בחזרה, העלוקה האלחוטית אשר ישבה על הדלק - פשוט נתפסה, ובגלל זה אי אפשר היה להניע.

שמעתי את זה ופשוט אמרתי להם: "אבל אמרתי לכם מראש, רק תבדקו את זה, למה ללכת מסביב לכל המקומות, האוטו תקין לחלוטין, למה לא לשלול גורם צד שלישי שמותקן ברכב ולהתחיל לחפש דיאגרמות של חשמל בגוגל (כן, זה מה שהם עשו) שאף אחד בחיים לא נגע בהם מיום שהאוטו יצא מהחברה"

- התחילו למלמל שם שזה כן ככה ולא ככה ואולי זה משהו אחר ואולי זה בכלל זמני ובקיצור תשובות לא הגיוניות ולא קשורות לנושא, בכלל.

שנכנסתי לשלם, סיפרתי את כל הסיפור הזה למנהל שירות, אמרתי לו שדרך ההתנהלות פה מחפירה, מזלזלת, ואני ממש שוקל פעמיים אם לטפל פה שוב, מה שזכיתי ממנו היה: "אה כן? מה היה? מה אתה אומר?"

זה גרם לי להתעצבן יותר, האפתיות המגעילה שלו, והתחלתי להרים את הקול ולשאול אם הם מנהלים שוק? אתם הפנים של החברה והפנים של הונדה! קשה לענות בנימוס?

לא קיבלתי שום תשובה, שילמתי והלכתי משם להתקין קודנית חדשה בפוינטר מעבר לכביש, התקנה מקצועית, צוות שמסביר ונותן שירות מ-ע-ו-ל-ה ואפילו קיבלתי הנחה משמעותית בעקבות מה שסיפרתי להם ו"היום המקולל" שעברתי בעקבות הקודנית הקלוקלת שלהם.

אוהד.

עריכה אחרונה על ידי ohanaohad
  • תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נכון כניראה שהם לא הכי נחמדים,אבל לדעתי אתה לא יכול לבוא בטענה של חוסר מקצועיות,יש להם דרך מסוימת שלפיה הם בודקים ושוללים תקלות,לכן זה לא הגיוני שלקוח בא ואומר לך מה התקלה,הכי אתה לא גורם מקצועי,תחשוב שכול אחד יבוא ויגיד ממה להתחיל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא הצבתי להם עובדה שזה קודנית, ביקשתי שתיבדק, זה טוב מאד שהם לא מקשיבים לכל לקוח, אבל איך לעזעזל אפשר לאבחן תקלה אם הלקוח לא מספר איך זה התחיל,מה קרה בדיוק ומתי?!!?

יש הבדל עצום נעשתה תקלה בזמן נסיעה או בזמן חניה, בזמן ישיבה ברכב או בזמן הנעת בוקר ואפשר להמשיך עם הדוגמאות האלה מפה עד אוסטרליה, לא עניין אותם בעליל למה באתי ומה אני רוצה, גם לא את הפקידה שלא מבינה כלום במכוניות (ובצדק) אבל קצת הגיון בריא, שהיא באה למוסך היא פשוט באה כמו מוגבלת שכלית וצועקת "לא מניע!?!", אני בטוח שגם היא מסבירה מה היא בדיוק עשתה שזה קרה (אולי מילאו לה דלק מהול!?!? אולי החליפה מנורה ושרפה משהו?! ראבק!)

רק למען הפרוטוקול:

אין לי ידע מוסמך במכונאות, יש לי ידיים ממש טובות, הגיון סופר בריא ומחשבה מחוץ לקופסא, עובדה שצדקתי, אני לא צודק בכל פעם, אבל בחיית, גש לשיחה עם בן אדם, לפחות תשאל מה קרה ואיך.

אפשר בקלות לשלול אדם שלא-מבין-כלום מהחיים שלו שיכול לצעוק "הלך השאסי" ואפשר להפעיל שיקול דעת.

פורסם

חוסר הנימוס אשר הפגינו העובדים במוסך נשמע ממש מגעיל ואני הייתי מתרחק ממוסך מסוג זה.

אתה צודק במאה אחוז ! היו צריכים להקשיב ולשמוע את אשר קרה לרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

איש דיאגנוסטיקה במוסך מורשה לא אמור להיות מומחה במערכות מיגון לרכב שהותקנו שלא על ידי יצרן הרכב.

באם הקודנית והעלוקה שהותקנה בארץ, הותקנו על ידי מתקינים מורשים של יבואן הונדה בארץ הרי שיש מקום שיבואן הונדה בארץ יעביר את אנשי הדיאגנוסטיקה שלו הדרכות גם במערכות אלה.

ואולם, ובכל מקרה, בשעות הצהריים כבר היית מחוץ למוסך כך שאיני רואה משהו חריג.

להדגיש, כל תקלת דיאגנוסטיקה מסתכמת בסופו של דבר בדרך כלל בתיקון "פעוט" ו/או "דבילי". להיות חכם בדיעבד זה קל. אם היינו כאלה (ולא משנה באיזה תחום, או אולי כן משנה, בכל התחומים) זה היה ממש מצויין והעולם היה מושלם. או שלא.

לעניין התנהלות, תחקור לקוח בתקלה ברכבו הינו MUST ודבר שאין לוותר עליו ובטח שלא לזלזל בו.

יחס איכותי ללקוח הינו דבר מהותי.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
חוסר הנימוס אשר הפגינו העובדים במוסך נשמע ממש מגעיל ואני הייתי מתרחק ממוסך מסוג זה.

אתה צודק במאה אחוז ! היו צריכים להקשיב ולשמוע את אשר קרה לרכב.

1++ מחזק לחלוטין את פותח השירשור ואם אכן זה היה היחס מלכתחילה המוסך לא שווה את הנסיעה אליו. אחד הטעויות הנפוצות של לא מעט מוסכים זה שהם לא מוכנים להקשיב לפרטי פרטים ללקוח אלא רק לטענות הראשוניות שאיתם הוא מגיע למוסך. הרבה פעמים הפיתרון נימצא בפיו של הלקוח וזה עושה את התיקון הרבה יותר פשוט וזול ולא כמו במיקרה הזה שהלקוח נאלץ לראות חצי רכב שלו מפורק ועוד בגלל תקלה שהוא הכווין את המוסך בוודאות לפיתרון שלה.

פורסם (נערך)
לא הצבתי להם עובדה שזה קודנית, ביקשתי שתיבדק, זה טוב מאד שהם לא מקשיבים לכל לקוח, אבל איך לעזעזל אפשר לאבחן תקלה אם הלקוח לא מספר איך זה התחיל,מה קרה בדיוק ומתי?!!?

יש הבדל עצום נעשתה תקלה בזמן נסיעה או בזמן חניה, בזמן ישיבה ברכב או בזמן הנעת בוקר ואפשר להמשיך עם הדוגמאות האלה מפה עד אוסטרליה, לא עניין אותם בעליל למה באתי ומה אני רוצה, גם לא את הפקידה שלא מבינה כלום במכוניות (ובצדק) אבל קצת הגיון בריא, שהיא באה למוסך היא פשוט באה כמו מוגבלת שכלית וצועקת "לא מניע!?!", אני בטוח שגם היא מסבירה מה היא בדיוק עשתה שזה קרה (אולי מילאו לה דלק מהול!?!? אולי החליפה מנורה ושרפה משהו?! ראבק!)

רק למען הפרוטוקול:

אין לי ידע מוסמך במכונאות, יש לי ידיים ממש טובות, הגיון סופר בריא ומחשבה מחוץ לקופסא, עובדה שצדקתי, אני לא צודק בכל פעם, אבל בחיית, גש לשיחה עם בן אדם, לפחות תשאל מה קרה ואיך.

אפשר בקלות לשלול אדם שלא-מבין-כלום מהחיים שלו שיכול לצעוק "הלך השאסי" ואפשר להפעיל שיקול דעת.

אמרת להם ישי לקודנית עלוקה? אולי כן בדקו את הקודנית ולא ראו כלום? מוסך בדרך כלל לא יודע אם יש עלוקה או לא ולגלות עלוקה קיימת ברכב בלי לדעת שהיא ישנה קודם זה עבודת נמלים ארוכה מאוד

שוב אני חושב שאתה מגזים בהערה המקצועית שלך על המוסך

ועל זה התלוננת בהתחלה:

יצאתי בנזק של כמה מאות שקלים + הפסד של יום עבודה בתור עצמאי.

בנוסף, עוד 290שקל נזרקו בפוינטר בשביל להתקין קודנית חדשה למען השקט הנפשי של הביטוח.

פשוט-לא-יאומן!!!

רמה מקצועית של ילדים בגן!

לגבי שאר התוספות שלך שבאו אחר אני לא מתווכח איתך אבל זה נראה שאתה רק מנסה לנפח את הסיפור כי יצאת חומוס

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם

אני מחזק את פותח השרשור, יש לי ניסיון רע עם המוסך הזה גם.

בזמנו כאשר הרכב עוד היה באחריות התקנתי אצלם חיישני רוורס, כדי שהאחריות לא תיפגע. לאחר תקופה מסווימת הכבלים של החיישנים נקרעו, (ביעבד הסתבר שהמוסך שם את הכבלים בצורה כזאת שכל מכה קטנה בטמבון תחתון את הכבל, וכנראה מישהו ניתקע בטמבון עם אופניים או משהו).

בכל מקרה, התקשרתי למוסך אמרתי בעיה בחיישני רוורס, מתי אפשר להגיע? קבעו לי תור להגעה, ביום שהגעתי הביאו את הרכב לליפט, ואז פתאום הטכנאי מקבל קריאה שרכב כלשהו נתקע בדרך והוא צריך ללכת לתקן, ופתאום לי הוא אומר שמע אין את הכבל במחסן, תחזור פעם אחרת ( באותה תקופה גרתי מרחק של שעה נסיעה מהמוסך) .

הלכתי לאחמש ,הוא התעלם ממני ואמר שאין מה לעשות תגיע פעם אחרת.

אני כמובן לא ויתרתי, ורציתי לעשות בדיקה: אמרתי לטכנאי, תבדוק שוב אם יש לך במחסן משהו אם כן אני אקח ואתקין את זה לבד בבית, הוא כמובן הלך לבדוק ואיזה פלא, נמצא הכבל שצריך.

אני כמובן אומר לו טוב אם יש את הכבל אז תטפל ברכב, אבל הוא סירב. באותו הרגע הוצעתי את המפתחות מהסוויץ ברכב ואמרתי עד שהרכב לא מטופל הוא לא יורד מהליפט. המוסך מצידו מתעלם מזה ומחכה שאני אפנה את הליפט. הלכתי הצידה והתקשרתי לנציגת שירות לקוחות של הונדה ואמרתי לה שאני נמצא במוסך מורשה שלכם בחיפה ולא מוכנים לטפל לי ברכב. היא ממש הופתעה מהנושא, אמרה שאני אחכה וצלצלה למוסך, תוך כ 10 דקות הטכנאי והאחמש היו במשרד מנהל המוסך ושמעתי צעקות.. לאחר מכן טיפלו ברכב שלי (באמת תודה) . כפיצוי הביאו לי שובר של משהו כמו 100 שקל הנחה בטיפול הבא במוסך ( נראה להם באמת שאני אחזור לשם) .

כיום המוסך הזה משמש אותי רק לרכישת חלפים מקוריים להונדה, כל השאר אני עושה במקום שאני סומך עליו יותר.

פורסם

דני זומרשטיין - הקודנית כן! הותקנה על ידי היבואן ב2008 ביום שהאוטו נרכש על ידי הבעלים הראשונים, ההתקנה אפילו בוצעה מעבר לכביש אצל פוינטר, אותו מקום שהתקנתי חדשה אתמול.

Dan-idin - אמרתי להם (ולא פעם אחת) שיש לקודנית 2 מנתקים, אחת בignition ואחת בדלק.

אם זה אלחוטי או לא אין לי מושג, האמת היא שגם לא ידעתי שקיים אלחוטי בכלל.

עובדה שב14 בצהריים גיליתי שהם פתחו את אזור מצוף הדלק מתחת למשענת יד ושלפו משם את העלוקה.

*אין לי אינטרס ללמד אף אחד איך לעבוד, גם אין לי אינטרס לחנך אנשים (בטח לא כמו עובדי ומנהלי המוסך), מה שיש לי אינטרס זה לקבל מקצועיות 100%, שירותיות 100%, לא להירדם במוסך ופשוט לצאת משם כמה שיותר מהר, ב7 בבוקר שהגעתי, הייתי משוכנע שתוך חצי שעה אני כבר בחוץ, בזבזתי 6-7 שעות על כלום, יצאתי ממורמר, עצבני ועייף.

אני משלם בכסף ולא באבנים, כסף = 100% עבודה ושירות.

פורסם

מניסיון שלי בעבודה - מאוד מאוד חשוב לתחקר את הלקוח, להבין ממנו איך ומתי הופיעה התקלה ולקבל מקסימום פרטים. זה שלב משמעותי וקריטי בתהליך האבחון.

אבל מבחינת רעיון לפתרון התקלה - נדירים מאוד המקרים בהם הלקוח בהנחות שלו עוזר להגיע לפתרון. למעשה לא נתקלתי במקרים כאלה, למעט תקלות נפוצות בהן ברור לך וללקוח מה הבעיה.

פורסם

בוקי אתה צודק

לגבי הציפיות של פותח השרשור שהוא יוצא תוך חצי שעה מוטעות בעליל ואז כגודל הציפייה כך גודל האכזבה והתסכול

פורסם

אני איש שרות בתחום מתח נמוך.תקלה שיש לי את מי לתחקר לגביה נפתרת הרבה יותר מהר מתקלה של "האזעקה לא עובדת".תיחקור הלקוח נותן כיוון מאוד טוב.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם (נערך)

הסיפור של הלקוח פעם עוזר ועם מטעה

תכלס שיש תקלה שמופיעה קבוע זה אמור להיות די פשוט אבל שיש לך הפתעות ברכב שאפילו הלקוח לא יודע עליהם כמו המקרה הזה אז זה פחות שמנה מה לקוח מספר

שנית הלקוח סיפר את זה למוסך וזה שהוא חשב שהם לא התייחסו לזה כי זה לקח להם יותר מחצי שעה כמו שהוא חשב שזה אמור לקחת זה רק נקודת ההתייחסות של הלקוח למקרה

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם

אלף בית בתחום איבחון תקלות ברכב זה תיחקור הלקוח, בשלב הבא בעל המקצוע מנסיונו צריך לדעת לסנן את העיקר מהטפל.

איזה כייף לי :)

פורסם

צודק אבל זה פחות קריטי שיש לך תקלה מול העינים ז"א רכב לא מניע כאן ועכשיו ולא למשל רכב לא מניע לסרוגין והדיגנוזיסט לא נתקל בזה ואז תיחקור לקוח מקבל משמעות רצינית יותר

שנית הוא אמר מה הוא חושב למוסך וגם רשמו בכרטיס תיקון וזה שהוא קבע שהמוסך לא התייחס לכך זה לאו דווקא אומר שזה נכון מבחינת המוסך

• תוכן חדש...