Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4471 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

לאחר החלפה לדאבלדין, האוטו לא מניע.

נמצא כבר כמה שעות בארז מורשה, ואין להם מושג.

גילו שפיוז מספר 23 (או 26) מקבל מתח של 2.5 במקום 12.

לפי טענתם, הפיוז הנל אחראי על הצתה.

אבל אין להם מושג מה התקלה.

יש למישהו כיוון?

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן, מצחיק ומגוחך ככל שיהיה, אין-להם-שמץ-של-מושג, רמת המקצועיות פה לא בשמיים ממה שראיתי.

אלו הפרטים שאני יודע -

פיוז 23 או 26 מקבל 2.5וולט במקום 12, נמוך מידי ולא תקין, לא יודעים למה.

בעת פתיחת הסוויץ (שלב אחד לפני הנעה), נדלקות כל הנורות כרגיל כחלק מבדיקת כלל החיישנים/מנוע, וכ20 שניות אחרי מתחילה להבהב לה נורת צ'ק אנג'ין בדיוק ל5 פעמים ונכבית.

חובר מחשב לרכב - אין תקלה ושוב אין להם מושג.

תודה.

פורסם

**(זהירות ניחוש פראי)**

נשמע לי כמו עלוקה אלחוטית של הקודנית.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

במוסך מסרבים לבדוק את האפשרות של הקודנית, באמת שאין להם שמץ של מושג.

בהרכבת הדאבלדין עבדתי רק עם מצבר מכובה.

אם זה ככה, איך אגלה איפה נמצאת העלוקה האלחוטית? עוד פתרונות? ולמה יש צ"ק אנג'ין?

פורסם

סתם, בתור כלל להבא, "מצבר מכובה" זה לא מספיק. יש לנתק את הקוטב השלילי של המצבר לפני כל עבודה על חשמל הרכב. לא שזה עוזר לך עכשיו...

לגבי העלוקה:

אם יש כספת, אז היא מתחתיה.

תבדוק גם מתחת למודול הצתה, ומתחת לבית הפיוזים עם הפיוז הסורר.

אם מה ש-מ. כספי (מתי? זה אתה? :D) אומר זה נכון, אז יכול להיות שהניחוש שלי בכלל שגוי.

הניחוש מבוסס על זה שיתכן וקיצרת את הקודנית במהלך ההתקנה, אפילו לשניה, והיא לא מתשרת יותר עם העלוקות שלה.

אגב- היא מגיבה בכלל? (יש אור בפאנל?, יש צפצופים בלחיצה על המקשים?, יש צליל אישור לנטרול בהקשת קוד/צליל שגיאה?).

העלוקה "גוזלת" את המתח מהאלמנט שהיא מחוברת לפניו (ומכאן שמה). ירידת המתח הזו ממש אופיינית למצב הזה.

פורסם

חוזר לעדכן:

לאחר מיליון שעות במוסך ארז מורשה, מקצת לפני 7 בבוקר שאני שם, אחרי שאמרתי להם, אני וחבר, שזה 99% קודנית, ושרק יבדקו את אחת העלוקות אשר איני יודע את מקומם.

לאחר שפירקו לי את כל האוטו, ועשו את כל הבדיקות שלא צריך לעשות גילו את האמת:

- העלוקה מעל משאבת הדלק נתפסה ברגע שחיברתי בחזרה את המצבר!!!

יצאתי בנזק של כמה מאות שקלים + הפסד של יום עבודה בתור עצמאי.

בנוסף, עוד 290שקל נזרקו בפוינטר בשביל להתקין קודנית חדשה למען השקט הנפשי של הביטוח.

פשוט-לא-יאומן!!!

רמה מקצועית של ילדים בגן!

את הצעקות שלהם מהתסכול שלי הם קיבלו.

שלא נדבר על היחס המזלזל והסופר -מגעיל "ממורשה ארז", הכל נאמר למנהל שירות כמובן, תגובתו הטיפוסית היא: "מה מה אמרו? אה כן? מה אתה אומר?" וזהו!

אבל זה כבר לשרשור אחר באופטופיק שאולי יפתח בהמשך.

תודה למי שניסה לעזור!

פורסם
חוזר לעדכן:

לאחר מיליון שעות במוסך ארז מורשה, מקצת לפני 7 בבוקר שאני שם, אחרי שאמרתי להם, אני וחבר, שזה 99% קודנית, ושרק יבדקו את אחת העלוקות אשר איני יודע את מקומם.

לאחר שפירקו לי את כל האוטו, ועשו את כל הבדיקות שלא צריך לעשות גילו את האמת:

- העלוקה מעל משאבת הדלק נתפסה ברגע שחיברתי בחזרה את המצבר!!!

יצאתי בנזק של כמה מאות שקלים + הפסד של יום עבודה בתור עצמאי.

בנוסף, עוד 290שקל נזרקו בפוינטר בשביל להתקין קודנית חדשה למען השקט הנפשי של הביטוח.

פשוט-לא-יאומן!!!

רמה מקצועית של ילדים בגן!

את הצעקות שלהם מהתסכול שלי הם קיבלו.

שלא נדבר על היחס המזלזל והסופר -מגעיל "ממורשה ארז", הכל נאמר למנהל שירות כמובן, תגובתו הטיפוסית היא: "מה מה אמרו? אה כן? מה אתה אומר?" וזהו!

אבל זה כבר לשרשור אחר באופטופיק שאולי יפתח בהמשך.

תודה למי שניסה לעזור!

אתה עשית התקנה לבד או אצל מתקין וזה גרם לתקלה

התקלה בסופו של דבר לא הייתה קשורה לרכב עצמו אלא לאיזה אביזר מצוקמק שהיה מותקן שם וברור שלא המוסך הוא זה שהתקין את זה שם

זה מסוג התקלות שקשה מאוד לאבחן ואתה עוד יוצא עליהם בצעקות ומתלונן ליבואן

בושה לך

פורסם (נערך)
למישהו יש טיפ איך להמנע ממצב כזה בעתיד?

חוץ מלהפריד את המינוס של המצבר.

א. לנתק מינוס מאד יעזור במניעת נזקים. הפעם זו היתה 'רק' קודנית. מחר זה עלול להיות הEPC/מחשב הצתה/מוח נעילה/ השד יודע מה.

ב. לא להכנס לפרויקטי DIY כשאינך בטוח שאתה יודע אחת-לאחת מה ההשלכות/מוכן לשלם את שכר הלימוד במקרה של טעות.

ג. לא לחתוך חוטים עם מתח חי/להשתדל לא לקצר אותם למינוס/גוף הרכב.

אתה עשית התקנה לבד או אצל מתקין וזה גרם לתקלה

התקלה בסופו של דבר לא הייתה קשורה לרכב עצמו אלא לאיזה אביזר מצוקמק שהיה מותקן שם וברור שלא המוסך הוא זה שהתקין את זה שם

זה מסוג התקלות שקשה מאוד לאבחן ואתה עוד יוצא עליהם בצעקות ומתלונן ליבואן

בושה לך

+1.

ממש לא במקום לפרסם את שם המוסך במקרה כזה.

במוסך הונדה שהייתי מטפל בו, כתוב שחור על גבי לבן בהזמנת העבודה שהם לא מטפלים בתקלות שנובעות מהתקנות מקומיות/בעיות במערכת המיגון שלא הותקנה ע"י היבואן. (וגם במוסך של פות"ש סרבו לטפל בקודנית).

כמו שאמרת, זה סוג של תקלות שיכולות להוציא מדעתו כל דיאגנוזיסט. (למרות שהפעם מהתיאור של השואל, אפילו הדיוט כמוני חשד בעלוקה)

המוסך השקיע "מליון שעות" עבודה (לפי דבריו של פות"ש), וגבה רק כמה מאות ש"ח על האבחון והנטרול (לפי דבריו של פות"ש).

נראה לי כמו שירות תקין לגמרי (והפסד כספי של המוסך).

עריכה אחרונה על ידי natco

פורסם

אם הלקוח הכווין אותם לתקלה והם בחרו להתעלם עד אשר התייאשו ורק אז בדקו את הכיוון שהוא הציע.יש כאן מחדל של המוסך.50 אחוז מפתרון תקלה בכל תחום זה להקשיב ללקוח

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

לדעתי התנהלות המוסך בסדר גמור.

אם העבודה התחילה ב 7 בבוקר ובשעה 2 בצהריים הלקוח כבר אחרי התקנת קודנית חדשה, זה אומר שהעבודה הסתיימה באיזור שעה 12-13 וזה לא זמן מוגזם לאבחון תקלה לא שגרתית אשר לא נתקלים בה במוסך על בסיס יומי.

כמו כן המחיר שנגבה הוא הגיוני וסביר, לא גבו תשלום על כל השעות שלקח להם לאבחן את זה.

ועוד דבר - לקוח שיושב על הראש, אומר למכונאי מה לעשות, מלחיץ, שואל כל 5 דקות מה קורה, ועוד מתעצבן וצועק - זה אחד הדברים שמוציאים כל חשק לעבוד או לתת שרות טוב.

פורסם

אתה לא רוצה לכעוס עליהם ולהאשים אותם שאולי שתלו לך את התקלה? תהיה רציני. אתה מבצע התקנה לא מקצועית שגורמת לנזק ובמקום להאשים את המתקין, אתה פוגע במוסך. תתבייש.

• תוכן חדש...