Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים תרגעו, זה שהוא חלם או איבד ריכוז לשנייה לא אומר שהוא נהג גרוע. זה קורה לכולם.

פותח השרשור, אתה בהחלט אשם בתאונה. אני לא מצליח לאמוד אם המרחק ששמרת נכון בסרטון [צריך מרחק של לפחות 2 שניות מהרכב שלפניך], אך מה שכן זיהיתי זה את הבלימה המאוחרת שלך. מה שעוד זיהיתי זה שהחלת לבלום, אבל בעדינות, ורק לקראת ההתנגשות בלמת חזק, כשזה היה מאוחר מדי. לפיכך, אתה האשם הבלעדי. זו רק דעתי, ואני לא עורך דין או משפטן.

בכדי למזער נזקים כלכליים, הצע לה שתשלם על התיקון במוסך. גשו יחדיו, ותראו אולי אפשר לעשות פוליש או משהו. בכל מקרה שיהיה, תדאג שתחתום לך על מסמך ויתור תביעות [ניתן למצוא בגוגל ובחיפוש בפורום]. זה מסמך לפיו היא קבלה ממך את התמורה המגיעה לה, ושאין לה דרישות נוספות. חשוב מאוד.

דבר אחרון. אומנם, יש כאן כמה תגובות לא כל כך נחמדות, אבל אם כבר אתה קורא אותן, נסה ללמוד מה יכולת לעשות אחרת כדי למנוע את התאונה. אתה תדע הכי טוב מאיתנו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אצטרף למקהלה: התאונה באשמתך המלאה, עוד לפני שראיתי את הסרטון, רק מהתאור שלך. שמרת מרחק די סביר ולא התייחסת לאורות הברקס שנדלקו פעמיים לפני התאונה, מזל שלא נהגת מהר יותר, והרכב שלך לא כבד יותר, ואף אחד, כולל הולכת הרגל, לא נפגע (אני משוכנע שהנהגת ברכב לפניך לא נפגעה, ממכה חזקה יותר היתה עלולה להיפגע). קשה להעריך מהסרטון מתי הנהגת ממש עצרה, נעזרתי בהשוואת המהירות עם המסחרית משמאל. בכל זאת תבדוק למה לא קלטת את העצירה בזמן כ]י שרשמו מעלי.

ובכל זאת, כל הכבוד על האומץ להעלות את הסרטון שמראה את אשמתך!

כמובן שחברת הביטוח מעוניינת שתשלם מכיסך, אני מניח שאתה מבוטח לפחות בצד-ג'.

אם מבוקש סכום סביר לתיקון/פיצוי שלא עולה על סכום ההשתתפות עצמית+200 ש"ח, שווה לך לשלם מכיסך, אחרת תן לביטוח לעשות בדיוק את מה שאתה משלם עבורו (לפצות צד ג').

באשר למעבר לימין - אני מצדיק אותך לחלוטין. שטח עירוני, לא צריך לשמור על הימין בקנאות, אפשר להתנהל במהירות נמוכה מ-50 מבלי לעכב אף אחד, גם ככה כל 50 מטרים יש רמזור, מה גם שעברת לימין ברגע שיכולת.

פורסם

אף אחד לא התייחס לעובדה שפותח השרשור נסע על רכב מיושן.

אין מה לעשות, רכבים חדשים בולמים הרבה יותר טוב מרנו טווינגו, גם אם האחרונה מתוחזקת ברמה טובה, עם צמיגים\בלמים חדשים וכו'.

ברכבים החדשים יש המון בקרות אלקטרוניות (ABS, תגבור בלימת חירום, חלוקת לחצי בלימה, אפילו צמיגים רחבים יותר) שנועדו במיוחד בשביל למנוע את המצבים שאליהם נקלע הבחור עם הטווינגו.

אני משוכנע שאם הבחור היה נוסע על רכב חדיש הוא היה מספיק לעצור אותו לפני ההתנגשות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דווקא במקרה הספציפי הזה של כביש יבש ובלימה בקו ישר חוסר הABS הוא יתרון - זמן הבלימה מתקצר. כמובן שזה יתרון זניח וחוסר יכולת שליטה על רכב שמחליק בבלימה זה חיסרון גדול.

הABS נועד לאפשר התחמקות ממכשול כשאתר בולם בכל בכח ומבין שכנראה לא תעצור בזמן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
תודה על ההסבר והעצות, אבל ליתר דיוק היא אומנם נגעה לשניה בדוושת הבלם ב0:30 אבל היא התחילה את הבלימה ב 0:33. אולי הייתי יכול להתחיל את הבלימה ב 0:34 ולא ב0:36 , לא בטוח שזה היה מספיק כדי לעצור.

נגיעה ראשונית בבלם זה סימן אזהרה בשבילך, זה אומר "תשים לב, ייתכנו בלימות נוספות או בלימת חירום", במצב כזה אתה צריך להיות כבר עם רגל מוכנה על הבלם כדי לצמצם זמן תגובה.

אם היית מתחיל בלימת חירום ב-00:34 האופרה הייתה אחרת כרגע, בוודאות (כל עוד אכן נסעתם שם 50-60 קמ"ש).

תודה,

היא לא קפצה לכביש אלא חיכתה שיעצרו לפני המעבר חציה. הבנתי שהזמן תגובה שלי היה איטי מידי, והסקתי את המסקנות לגבי שמירת מרחק גדולה יותר וערנות גבוהה יותר אולי, ואני שמח שלא הייתי על אופנוע במצב הזה. מה שכן, אני עדיין חושב שזה לא נכון לעצור ככה אלא במצב חרום, שגם אליו אומנם אני צריך להערך. הצמיגים הקדמיים הם קומהו והאחוריים הנקוק, אין יותר מידי אפשרויות במידה הזאת, מה שכן את הצמיג הקדמי השמאלי והג'אנט החלפתי לפני כמה ימים עם הרזרבי שהיה אחורי לפני כן כי הייתה לי בריחת אוויר ממנו וראיתי שהצמיג ההוא כבר נשחק בקצוות כתוצאה מכך.

מרחק גדול יותר לא יעזור לך אם הבלימה שלך לא נכונה, במקום לגרור בלימה מ-50 קמ"ש לאורך 5-6 שניות היית צריך לסיים את זה בפחות מ-2 שניות. זאת בלימת חירום תקינה.

לכן המלצתי על קורס נהיגה מתקדמת בסיסית, שם תקבל כלים לביצוע נכון של בלימה כזו.

בקשר לימין - לא שאלתי בהקשר לתאונה.

אבל אם כבר הועלה הנושא, אז גם בתוך העיר יש לשמור על הימין, לא בקנאות כמו מחוץ לעיר, אבל אם יותר מרכב אחד עקף אותך מימין, זה סימן שאתה צריך לזוז ימינה, וזה לא משנה אם אתה בעיר או מחוצה לה.

זה אגב בכללי ולא מופנה כלפי פות"ש אלא בתגובה ל-Eily.

אענה גם אני ל-i

luxxxa, בבלימה בקו ישר אין השפעה מהותית גם למערכות חלוקת בלימה, וכל השאר זניח.

מה גם שהבעיה של פות"ש היא שהבלימה האמיתית שלו התחילה מאוחר מדי, כמעט כשהוא היה בפגוש האחורי של הרכב שלפניו, במקרה הזה אני לא בטוח שגם פרארי הייתה מספיקה לעצור.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני מניח שאתה צודק,הטווינגו כמעט והצליחה לעצור,אבל עדיין,אם היה ריכוז זה לא היה קורה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

בגדול אתה אשם, וזה לא משנה אם יש או אין לך ABS.

לפני חצי שנה מישהו מלפניי בלם בכביש 66 משמונים קמ"ש לאפס בגלל רכב מלפניו. אני לחצתי על הדוושה בכל הכוח איך שהוא התחיל לבלום, אבל זה לא נלחץ, הרגשתי שמשהו מונע מהדוושה להילחץ.

לא היה זמן להוריד הילוכים ידנית, אז במהלך של שניה הסטתי את ההגה לנתיב פניה שמאלה שהיה ריק, ואז הורדתי הילוכים ידנית. עדיין הרכב המשיך לגלוש על 5 קמ"ש וסירב לעצור.

עצרתי בצד והתברר שהשטיח התגלגל מלמטה, אז תפסתי אותו עם התופסנים בתקווה שהוא לא ייצא.

אם הייתי מחליט לא לסטות ולא לבצע תרגילי התחמקות בכביש בינעירוני - הייתי נכנס בו, ואני הייתי אשם. זה לא מעניין שהוא עצר או שהבלמים לא עבדו.

אגב זה צולם ב- DVR ויש לי את זה עד היום, אבל לא העלתי.

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם (נערך)
חברים תרגעו, זה שהוא חלם או איבד ריכוז לשנייה לא אומר שהוא נהג גרוע.

הקטע הוא שלא נראה לי לאחר מעשה שחלמתי או שלא הייתי מרוכז, אני גם חושב שאף אחד פה לא יכול להסיק על רמת הנהיגה שלי מהמקרה הזה שלדעתי היא טובה מאד, זהירה ומתחשבת, אבל גם לי לא מובן למה לא קלטתי את הבלימה קודם.

מה שעוד זיהיתי זה שהחלת לבלום, אבל בעדינות, ורק לקראת ההתנגשות בלמת חזק, כשזה היה מאוחר מדי. לפיכך, אתה האשם הבלעדי. זו רק דעתי, ואני לא עורך דין או משפטן.

אם זה מה שקרה אכן, אני לא בדיוק זוכר אז זו לא הדרך הנכונה לבלום? אני לא יכול לדעת בהתחלה את רמת הבלימה שלה אז הגיוני לעשות את זה בהדרגה לא?

אבל אם כבר הועלה הנושא, אז גם בתוך העיר יש לשמור על הימין, לא בקנאות כמו מחוץ לעיר, אבל אם יותר מרכב אחד עקף אותך מימין, זה סימן שאתה צריך לזוז ימינה, וזה לא משנה אם אתה בעיר או מחוצה לה.

האמת שעברתי ימינה כי הרכבים שבמסלול השמאלי נסעו לאט מידי וגרמו גם לי לנסוע לאט, לכן רכבים עקפו אותנו מימין.

עריכה אחרונה על ידי ronenfe
פורסם

אל תמהר לשבח את עצמך, במיוחד לא בנסיבות אלה. אין לזה הרבה הצדקה כרגע.

לגבי בלימה - לא. אתה לא אמור לעשות את זה בהדרגה, כי את התוצאה ראינו וגם שמענו את הבום. ככל שהמהירות גבוהה יותר כך אתה צריך יותר כוח בלימה, לכן בלימת חירום נכונה היא דגרסיבית ולא פרוגרסיבית. הבעיה שלך לא כ"כ הייתה בשמירת המרחק ההתחלתית, אלא בזה שנרדמת בשמירה ופיקששת את כל הסימנים המקדימים. לא נסעת מהר מדי והיה לך ים זמן לבלום. פשוט תקרא את הכביש יותר טוב.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

פות"ש, איכשהו יחסת לי ציטוט שלא אני כתבתי...

m3x7r3m3

אני לא רואה איתך עין בעין את הדברים, אבל זה לא נושא השרשור ונערכו בנושא (שמירה על הימין, זהירות בשטח צפוף) מספיק שרשורים, אז אני משאיר את הדיון בעניין למקום אחר.

פורסם

אם נסכם את השרשור הזה:

הטעות היא טעות אנוש, זה נראה שהיה מספיק זמן ומרחק לבלום את הרכב בבטחה לפני ההתנגשות אך פותח השרשור לא עשה זאת משום ש:

א. הוא איחר בתגובה שלו, בין אם זה כי חלם או כי לא קרה את הכביש נכון

ב. גם כשהתחיל לבלום לא בלם בחוזקה אלא רק לקראת סוף הבלימה.

לשתי הבעיות הללו יש פתרון פשוט ומומלץ גם למי שעוד לא נקלע לסיטואציה כדוגמת זאת: קורס נהיגה מתקדמת.

ממליץ לכם להשקיע בזה, זה יחזיר את העלות שלו במידה ותמנעו מתאונה בעזרת הכישורים שנרכשים בקורס ואולי אף יציל את החיים שלכם מסיטואציות שלא תהיו מוכנים אליהן בלי קורס זה.

במיוחד אם אתם מרבים לנהוג על רכבים ללא ABS וESP.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

האמת שראיתי את הדיון כשלא היו עדיין תגובות.

התלבטתי אם לרשום לך להכין שכפ"צ, משום מה, באה עליי הנחת וחשבתי שהפורום ירחם (מה שקרה רק בסוף העמוד השני)

ירשום, חביבי, קורה, לא נורא.

בכל אופן. אפשר לסכם. תאונה קלה. הנזק לכל היותר כמה מאות שקלים.

סע בזהירות ושמור על על עצמך.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם
הקטע הוא שלא נראה לי לאחר מעשה שחלמתי או שלא הייתי מרוכז, אני גם חושב שאף אחד פה לא יכול להסיק על רמת הנהיגה שלי מהמקרה הזה שלדעתי היא טובה מאד, זהירה ומתחשבת, אבל גם לי לא מובן למה לא קלטתי את הבלימה קודם.
תגיד - זה אמתי? כולם טועים רובנו גם מסיקים מסקנות מהטעות. אבל תגובות כמו שלך מזמן לא ראיתי, פתחת את השרשור כדי לגלגל אחריות על הנהגת המסכנה שנסעה כחוק, כשהבנת שזה לא ילך האשמת את הצמיגים, הבלמים והעצים - כשגם זה לא הולך אתה מתהדר ברמת הנהיגה שלך שלפי הסרט שאתה העלתה נראית ממש לא משהו - לא יאומן. :shock:
פורסם
דווקא במקרה הספציפי הזה של כביש יבש ובלימה בקו ישר חוסר הABS הוא יתרון - זמן הבלימה מתקצר. כמובן שזה יתרון זניח וחוסר יכולת שליטה על רכב שמחליק בבלימה זה חיסרון גדול.

הABS נועד לאפשר התחמקות ממכשול כשאתר בולם בכל בכח ומבין שכנראה לא תעצור בזמן.

זה היה נכון בדורות הראשונים של המערכת, לפני יותר מעשור. אתה מוזמן לגגל (או ליאטב :shock:) על ההבדלים של מרחקי בלימה ברכבים עם ובלי המערכת (גם על יבש וקו ישר).

אענה גם אני ל-i

luxxxa, בבלימה בקו ישר אין השפעה מהותית גם למערכות חלוקת בלימה, וכל השאר זניח.מה גם שהבעיה של פות"ש היא שהבלימה האמיתית שלו התחילה מאוחר מדי, כמעט כשהוא היה בפגוש האחורי של הרכב שלפניו, במקרה הזה אני לא בטוח שגם פרארי הייתה מספיקה לעצור.

ממש לא זניח, מערכת תגבור בלימת חירום (BAS) יודעת לזהות בלימה במצבי חירום ולנתב מקסימום עוצמא לבלמים של הרכב עוד לפני שהנהג לוחץ על הדוושה בחוזקה. וזה בדיוק מה שרואים בסרטון - קודם האף של האוטו צונח כלפי מטה ואז חצי שניה אחרי שומעים את הרעש האופייני לנעילת גלגלים (שגם זה לא בהכרח דבר טוב). החצי שניה הזאת הייתה גורלית.

אגב, כדי להביא לנעילת גלגלים ברכב ישן צריך ללחוץ מ-מ-ש חזק על הדוושה. אני לא מזמן עשיתי ניסוי עם חברה שלי בעבקבות שרשור אחר פה בפורום. הייתי מאוד מופתע מהממצאים.

לקחתי אותה לכביש ריק בקצה העיר, וביקשתי ממנה ללחוץ בכל הכוח שהיא יכולה על הבלמים. הסברתי לה שאין מה לפחד על האוטו, ושלא יקרה לו כלום. וידתי שאין אף אחד על הכביש מאחור ואמרתי לה שתדמיין מצב שילד קופץ לאמצע הכביש. היא ניסתה לבלום חזק 3 פעמים כשבכל פעם אני מדרבן אותה ללחוץ חזק עוד יותר, ועדיין הבלימות היה מאוד פושרות. רק אחרי שהסברתי לה איך צריך לבלום נכון, היא הצליחה לבלום טוב אך עדיין הגלגלים לא ננעלו. כנראה שלבחורה במשקל של קילו וחצי אין מספיק כוח לבלום חזק מספיק בשביל שהגלגלים ינעלו (לפחות ברכב ספציפי שלי, נטול ABS).

אגב 2, אומנם לא בלמתי בלימת חירום בסיבוב שעשיתי על פרארי, אבל משום מה על הבלמים שלה אני סומך בעניים עצומות.

פורסם (נערך)

מרחק גדול יותר לא יעזור לך אם הבלימה שלך לא נכונה, במקום לגרור בלימה מ-50 קמ"ש לאורך 5-6 שניות היית צריך לסיים את זה בפחות מ-2 שניות. זאת בלימת חירום תקינה. לכן המלצתי על קורס נהיגה מתקדמת בסיסית, שם תקבל כלים לביצוע נכון של בלימה כזו.

למרות שהניתוח של הבלימה נכון וגם ההמלצה נכונה, אני לא מסכים. אם שמירת המרחק מספיק גדולה, היא תאפשר לעצור גם במצב של בלימה מהוססת מדי. לכן, כל התירוצים שהועלו כאן, כגון: צמיגים שחוקים, רכב ישן ללא ABS, בלימה מהוססת ("פרוגרסיבית") - לא מחזיקים. שמירת הרווח מהרכב ממול צריכה להתאים לנתונים אלו ולא הם אלו שצריכים להתאים לשמירת הרווח.

אגב, כדי להביא לנעילת גלגלים ברכב ישן צריך ללחוץ מ-מ-ש חזק על הדוושה. אני לא מזמן עשיתי ניסוי עם חברה שלי בעבקבות שרשור אחר פה בפורום. הייתי מאוד מופתע מהממצאים.

לא נכון. הדבר תלוי במהירות: ככל שהמהירות גבוהה יותר וככל שיש יותר אחיזה - צריך ללחוץ חזק יותר.

דווקא במקרה הספציפי הזה של כביש יבש ובלימה בקו ישר חוסר הABS הוא יתרון - זמן הבלימה מתקצר. כמובן שזה יתרון זניח וחוסר יכולת שליטה על רכב שמחליק בבלימה זה חיסרון גדול.הABS נועד לאפשר התחמקות ממכשול כשאתר בולם בכל בכח ומבין שכנראה לא תעצור בזמן.

לא נכון. זה שברכבים ישנים המערכת לא היתה מספיק יעילה ולכן בכביש יבש היה יתרון זניח במרחק העצירה לטובת רכב נטול ABS - זו אינה דוגמה מייצגת.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...