Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דווקא הייתי מרוכז בנהיגה, תשימו לב לרכבים משמאל באיזו מהירות הם ממשיכים לנסוע בשביל לקבל פרופורציה על הבלימה שלה. זה באמת נראה בסרטון שעבר זמן, יכול להיות ששמתי לב לזה מאוחר, אבל היא בטוח בלמה בפתאומיות, הבלימה שלי אולי הייתה מטר אחרי המקום שהיא התחילה בבלימה ותראו איך הייתי צריך לבלום. תראו מאיזה מרחק קצר היא התחילה את הבלימה, והמהירות שם היא 50 או 60. אין שום הצדקה לבלימה כזאת שלא במצב חירום.

ואין לי ABS דרך אגב.

אז כמו שאמרתי, אתה עושה בלימה פרוגרסיבית, תעשה קורס נהיגה מתקדמת, מבטיח לך שזה יעלה לך פחות מנזק בתאונה.

אתה לא בולם בצורה נכונה בכלל, ב-6 שניות עד ששומעים את הבלמים שלך באמת נכנסים לפעולה היית יכול לעצור לפחות 3 פעמים במהירות עירונית.

כן גם אני שמתי לב לזה. הרכב המסחרי מקדימה חסם אותי, וכשעוקפים אותי מימין ולא נותנים לי לעבור לימני, אני צריך לחכות.

סבבה, רק שאלתי אם שמת לב, זה בלי קשר לנושא הנוכחי

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
הנהגת אכן בלמה בלימה פתאומית, שלא הייתה מחויבת המציאות ,עם כל הכבוד למתן זכות קדימה להולכי רגל יש עוד פקטורים בכביש שצריך להתחשב בהם , אבל אתה בהחלט אשם,אכן שמרת מרחק מספיק אבל התחלת לבלום מאוחר.

= לא שמרת מרחק מספיק (מה זה לדברי פות"ש מרחק סביר אם זה לא הספיק ?)

לא היית מרוכז מספיק בנהיגה (למרות שאתה חושב אולי אחרת).

עריכה אחרונה על ידי חולגי

alfa 156 2.5.

פורסם

לא בלמתי פרוגרסיבית, בלמתי הכי חזק שיכולתי ברגע שהבנתי שאני צריך לעצור, אולי הזמן תגובה שלי לא היה טוב. הרכב ישן והצמיגים טובים, אחוריים חדשים, הקדמיים אולי שנתיים שלוש, אבל יש מצב שהבלמים אולי חלשים.

פורסם

רונן, הסרטון דיי ברור, את הבלימה הראשונית שלה רואים ב-00:30, את הבלימה שלך שומעים ב-00:36.

המסקנה היא שסביר להניח שנפלת באחד מהמקרים הבאים:

1. התחלת לבלום מאוחר מדי מכל סיבה שהיא, היית צריך להפחית מהירות כבר ב-00:30, ב-00:34 כבר היינו אמורים לשמוע צווחת צמיגים במקום ב-00:36, ואז היית מספר פה על בלימת חירום שעשית ולא תאונה.

2. בלמת בצורה פרוגרסיבית (למרות שנדמה לך שלא בלמת פרוגרסיבית), והבלימה שלך לא הייתה אפקטיבית עד לסביבות 00:36 שמתחילים לשמוע את צווחת הצמיגים.

בשני המקרים הנ"ל קורס נהיגה מתקדמת של כמה שעות ילמד ויתרגל אותך איך להמנע מתאונות כאלה להבא.

הסרטונים יכולים להטעות במרחקים, ולכן אפשרי שהרפידות שלך לקראת סוף חייהן ולכן יש לך הרבה "מרחק מת" בדוושת הבלם עד שאתה באמת בולם, אבל את זה לא ניתן להבין מהסרטון.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תדבר איתה קודם, תתנצל ותברר אם היא מעוניינת לדווח על כך, על פניו לא נראה שיש נזק רציני (בבחינת ציי ליסינג זה אפילו לא נכנס לדעתי בהגדרה של "נזק").

קיבלה את ההתנצלות והחליטה להחליק את זה? מה טוב. אם בכל זאת תתעקש לדווח\לתבוע תנסה לסגור איתה תשלום פיצוי סימלי שלא יעלה על סך ההשתתפות העצמית שלך בצד ג', וכמובן תחתים אותה על מסמך שמסיר ממך כל תביעה עתידית ובעצם סוגר את העניין.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

מותר לה לבלום, מישהו עמד לקפוץ למעבר חציה והיא העדיפה לבלום מאשר לדרוס. תחליף צמיגים לצמיגים קצת יותר אוחזים והרכב שלך לא יחליק בבלימת חרום. וכמובן כמו שאמרו לך התחלת לבלום מאוחר. חביבי קח אחריות תסיק מסקנות ותתקדם. יש לך כאן הזדמנות ללמוד לקח בלי שאף אחד נפגע. הרווחת.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

אין לו ABS,לכן תמיד תהיה לו נעילה ללא קשר לצמיגים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
אין לו ABS,לכן תמיד תהיה לו נעילה ללא קשר לצמיגים.

לא חייבת תמיד להיות נעילה. אם המשטח טוב והצמיג טוב אפשר לבלום חזק בלי להחליק. ובכל זאת מקדם חיכוך של צמיג איכותי יותר גבוה גם בהחלקה וגם לא בהחלקה. ה abs בעיקר מאפשר היגוי, הרכב עדיין בולם בהחלקה, נכון, פחות טוב, אבל בולם. צמיג בעל מקדם חיכוך גבוה יותר מקטין את מרחק הבלימה נקודה.

עריכה : בנוסף ל s3 יש לי zx 92 בבית ללא abs

עריכה אחרונה על ידי eitama

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם (נערך)
לא בלמתי פרוגרסיבית, בלמתי הכי חזק שיכולתי ברגע שהבנתי שאני צריך לעצור, אולי הזמן תגובה שלי לא היה טוב. הרכב ישן והצמיגים טובים, אחוריים חדשים, הקדמיים אולי שנתיים שלוש, אבל יש מצב שהבלמים אולי חלשים.
אין מצב שהבלמים חלשים, ברגע שישנה יללה של צמיג זה אומר שהחוליה החלשה בשרשרת היא הצמיג ולא הבלמים.

לאחרונה החלפתי בלמים לחדשים (דיסקים + רפידות) ברכב שלי והרפידות הישנות כבר היו על הקשקש, אתה יודע מה? גם רפידות כאלה עוצרות בדיוק כמו חדשות.

חביבי - קח אחריות.

עריכה אחרונה על ידי dorki
פורסם (נערך)
רונן, הסרטון דיי ברור, את הבלימה הראשונית שלה רואים ב-00:30

תודה על ההסבר והעצות, אבל ליתר דיוק היא אומנם נגעה לשניה בדוושת הבלם ב0:30 אבל היא התחילה את הבלימה ב 0:33. אולי הייתי יכול להתחיל את הבלימה ב 0:34 ולא ב0:36 , לא בטוח שזה היה מספיק כדי לעצור.

זה גם לא משנה אם הרכב ההוא בלם בפתאומיות - אולי ילד קפץ לו לכביש??! אז אם הוא בלם, אז אתה באותה סיטואציה במקומו דורס ילד, זה ברור לך כן ?

מעבר לזה אוכל להגיד לך - בנהיגתך אתה לוקח סיכונים גדולים מדי.

אני לא חושב, יותר קל לראות ילד שקופץ לכביש מאשר רכב שבולם בפתאומיות עד לעצירה, אילו סיכונים נוספים ראית חוץ מאי שמירת מרחק מספקת שמתחשבת בזמן התגובה האיטי שהיה לי?

עריכה אחרונה על ידי ronenfe
פורסם

כמעט גם אני הייתי מעורב בסוג כזה של תאונה .

פרטי המקרה :

כביש מהיר עם שטח הפרדה , אני בנתיב הימני נוסע ברגוע .

בנתיב השמאלי מובילה מונית ואחריה איביזה ש "דיי ממהרת לשום מקום " (צמודה לתחת של המונית ) .

מתקרבים לצומת ופתאום הרמזור מפתיע ומתחיל להבהב עד לאדום .

בנתיב השמאלי , הנהג מונית בולם בפתאומיות עד לעצירה . הנהג איביזה (הממהר לשום מקום ) מופתע מהבלימה של הנהג מונית כי הוא חשב שזה יעבור בכתום, ונותן גם הוא בלימה עם חריקה ותוך כדי מסיט את ההגה לנתיב הימני שלי לשם התחמקות מתאונה.

אני כבר ראיתי במראה מה שקורה מאחוריי, ופשוט עברתי בכתום כשבכלל רציתי לעצור .

אם לדוגמא הייתי עוצר , אין שום ספק שהאיביזה הייתה פוגעת ברכבי ! .

וככה נמנעה תאונה מיותרת עם עצבים , עוגמת נפש , בזבוז זמן וכו' .

אנשים באשר הם !!! סעו יותר לאט , שמרו מרחק סביר .

זה לא ייתן לכם כלום להיצמד לתחת של רכבים .

פורסם

זה דוגמה למצב שלא שומרים מרחק ואז נגרמת תאונת שרשרת, אם הייתה במקום הנהג המצלם נראה לי שהייתה נכנס בהם גם אתה.

ואז מה הייתה אומר שהם בלמו בפתאומיות? תשמור מרחק ושום דבר לא יהיה פתאומי.

פורסם
אתה פשוט נהג גרוע!

האורות בלם שלה נדלקו כל כך הרבה זמן לפני שטרחת להאט, זה פשוט מדהים!

הייתי אומר בדיוק כך, אך נראה לי שזה קצת OVER אז אני אגיד שאתה אשם, לא שמת לב לכביש ולא שמרת מרחק, טוב שזה היה רכב ולא ילד/חיה שקפצה לכביש !!

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם
מותר לה לבלום, מישהו עמד לקפוץ למעבר חציה והיא העדיפה לבלום מאשר לדרוס. תחליף צמיגים לצמיגים קצת יותר אוחזים והרכב שלך לא יחליק בבלימת חרום. וכמובן כמו שאמרו לך התחלת לבלום מאוחר. חביבי קח אחריות תסיק מסקנות ותתקדם. יש לך כאן הזדמנות ללמוד לקח בלי שאף אחד נפגע. הרווחת.

תודה,

היא לא קפצה לכביש אלא חיכתה שיעצרו לפני המעבר חציה. הבנתי שהזמן תגובה שלי היה איטי מידי, והסקתי את המסקנות לגבי שמירת מרחק גדולה יותר וערנות גבוהה יותר אולי, ואני שמח שלא הייתי על אופנוע במצב הזה. מה שכן, אני עדיין חושב שזה לא נכון לעצור ככה אלא במצב חרום, שגם אליו אומנם אני צריך להערך. הצמיגים הקדמיים הם קומהו והאחוריים הנקוק, אין יותר מידי אפשרויות במידה הזאת, מה שכן את הצמיג הקדמי השמאלי והג'אנט החלפתי לפני כמה ימים עם הרזרבי שהיה אחורי לפני כן כי הייתה לי בריחת אוויר ממנו וראיתי שהצמיג ההוא כבר נשחק בקצוות כתוצאה מכך.

פורסם

אם אתה תסמוך על זה שהנהגים האחרים יחליטו מה נכון ומה לא נכון אתה תמצא את עצמך במצב הזה עוד הרבה פעמים.

ובלי קשר במצב הזה היחידי שפעל לא נכון זה אתה, לא הסתכלת לרחוק לא שמת לב מה קורה סביבך הגבת ממש לאט, הייתה מנותק לגמרי מהסביבה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...