Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם לי קרה מקרה דומה- בגלל זה הפיאסטה כבר לא איתי. נהגת שנסעה לפני בלמה בחוזקה באור ירוק, שמרתי מרחק מספיק כדי לעצור בזמן, אבל חלמתי, התחלתי לבלום מאוחר והתנגשתי ברכב שלה מאחורה. גם אני ניתחתי את הווידאו של התאונה לא מעט פעמים, כעסתי על זה שהנהגת לפני בלמה בחוזקה באור ירוק כשבאמת לא היה שום דבר שראיתי על הכביש שיכל להפתיע אותה.

בסופו של דבר- אני כועס רק על עצמי, על זה שאיכשהו לא הייתי מספיק ערני למתרחש בכביש שנהגתי בו 15 פעמים בשבוע. לא מבין איך דבר כזה קרה לי- אף פעם לא עשיתי תאונה לפני זו. כשהבחורה יצאה מהרכב עם ילד קטן שעוד אפילו לא הולך, נבהלתי מאוד וווידאתי שהם בטוח בסדר.

למדתי מזה המון, התאונה הזו עלתה לי יותר מ- 14,000 שקל מחיר שכולל את עלות הרכב שהלך לפירוק, ההשתתפות העצמית ששילמתי לביטוח ואת יישור הקו שעשיתי לרכב שבוע לפני התאונה. ויש גם את ביטול הנחת היעדר התביעות ל- 3 שנים הקרובות.

קיבלתי פה שיעור חשוב שבמזל עלה לי רק בכסף. הרי יכל להיגמר לגמרי אחרת.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תגיד - זה אמתי? כולם טועים רובנו גם מסיקים מסקנות מהטעות. אבל תגובות כמו שלך מזמן לא ראיתי, פתחת את השרשור כדי לגלגל אחריות על הנהגת המסכנה שנסעה כחוק, כשהבנת שזה לא ילך האשמת את הצמיגים, הבלמים והעצים - כשגם זה לא הולך אתה מתהדר ברמת הנהיגה שלך שלפי הסרט שאתה העלתה נראית ממש לא משהו - לא יאומן. :shock:

יש לך בעיה בהבנת הנקרא, וגם בהסקת מסקנות, פתחתי את השרשור כדי לדעת מי אשם במה שקרה והבנתי מהתגובות שזה אני, הבנתי שהיו 2 שניות של חוסר תגובה שלי שתרמו למצב בשילוב של בלמים לא מספיק חזקים ואי שמירת מרחק, ומנסיעות בודדות עם מכוניות חדשות הבלמים אכן הרבה יותר חזקים מהבלמים שלי ככה שאפילו קשה לי להתרגל לבלום בעדינות. אני עדיין חושב שאתה לא יכול להסיק כלום על רמת הנהיגה שלי מהמקרה הבודד הזה.

פורסם (נערך)
אני עדיין חושב שאתה לא יכול להסיק כלום על רמת הנהיגה שלי מהמקרה הבודד הזה.

אני בוחן אנשים לפי תוצאות ולא לפי דיבורים. יחד עם זאת, רמת נהיגה שלך לא קשורה לעינין, מה שחשוב שתפיק לקחים כדי להמנע ממצבים לא נעימים בעתיד. תשקול לקחת קורס נהיגה ולתרגל התחמקויות, בלימה נכונה ועוד.

לפי הסירטון שראיתי אותו מספר פעמים, אני חושב שהגברת בלמה באופן חריף אומנם, אבל לא חריג - יש אנשים שבולמים חריף כי לא שולטים על הרכב או אין להם קורדינציה. שמרת מרחק, פשוט בלמת מאוחר.

אל תתבאס, נזק מינורי. לפעמים קורה.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אל תתרגש מהתגובות הצדקניות, סיכוי טוב ש- 90 אחוז מהאנשים פה היו נופלים באותו פח (גם אני).

רכב שבולם מולך בפתאומיות הופך אוטומטית למכשול (גם כשאתה שומר מרחק).

מי שלא שם לב רואים שבתחילת הסרטון ״המסכנה״ נסעה די מהר, עקפה מימין ובלי לשמור מרחק מהרכב שלפניה.

יכול להיות שהיא ראתה באיחור את הולכת הרגל, ולחצה בפתאומיות על דוושת הבלם.

הטעות שלך היתה שלא קראת את הנהג שמולך נכון, זאת אומרת רואים שהיא דיי הססנית ודיי ממהרת, היא מתחילה לפמפם על הברקס ב-0:30 (כנראה בגלל שנצמדה לרכב שלפניה יותר מדי) ואז עוד פעם ב-0:33 במקרה כזה עדיף להכפיל את המרחק ממנה ולעבור לנתיב אחר, נהגים הססנים לא פחות מסוכנים על הכביש למרות שלפעמים כלל הטעויות שלהם לא נעשות בזדון או מתוך עבריינות - זה עדיין לא אומר שזה לא מסוכן.

GOT סחוג?

פורסם

הבעיה שמטרידה אותי היא חוסר הנכונות שלך לקבל אחריות - תפנים לא הבלמים אשמים, לא הצמיגים וגם לא הנהגת - האשם היחידי הוא אתה שלא התאמת את המרחק ששמרת ליכולת הרכב וליכולת שלך כנהג.

כולם טועים, אבל ככול שתקדים לקחת אחריות כך. תקטין את הסיכוי לתאונה הבאה.

פורסם

ברור לי שהמרחק שאני שומר לא מספיק ושמרתי מרחק עוד פחות מזה עד עכשיו במצבים אחרים. ואני באמת יכול לשמוח שלמדתי את הלקח פה ולא במצב יותר גרוע.

פורסם

גם לי הייתה תאונה דומה כמה מטרים לפני אותו מעבר חציה באותו רחוב.

בצומת גיסין - ראשון לציון, הצומת שרואים בתחילת הסרטון.

נסעתי בחורף, כביש רטוב, אחרי נהגת שהחליטה לבלום בחוזקה בהבהוב השני של האור הירוק.

אני האצתי מעט בהבהוב הראשון.

אתם יכולים להבין לבד מה התוצאה. המפגרת עזבה את כל בקרי הרכב (הגה ודוושות) ופשוט המשיכה להתדרדר לתוך הצומת.

רצתי אחריה לתוך הצומת ועצרתי לה את הרכב רגע לפני שרכב חוצה פגע בה.

גם במקרה זה נקבע שאני אשם והביטוח שלי שילם את כל התביעה, למרות שלא הייתה לה שום סיבה לבלום בצורה כזאת.

פורסם

לא קראתי את כל השרשור אך ראיתי את הסרטון ואני יכול להגיד בפה מלא שכולם כאן צודקים, לפעמים זה יכול להרגיש שמתנפלים עליך אך פשוט האמת היא שאתה אשם לחלוטין.

התגובה שלך הייתה מאוחרת מדי וחלשה מדי, היה לך מלא זמן להגיב והתמהמת, מה גם שהיה לך מלא זמן לעבור לנתיב השמאלי ולו רק כדי לבלום בבטחה (ולפני שתגיד שהיה שם רכב, אפשר לראות בסרטון שהרכב שהיה שם היה במרחק מספיק כדי שהיית יכול להדחף בינו לבין הרכב הלבן).

מציע בחום קורס נהיגה מתקדמת, לך זה נראה כאילו התנהגת בסדר רק כי אתה לא יודע עד כמה אתה לא יודע, ברגע שתצבור קצת ידע תבין כמה דרכים היו לך כדי למנוע את התאונה.

פורסם
אף אחד לא התייחס לעובדה שפותח השרשור נסע על רכב מיושן.

אין מה לעשות, רכבים חדשים בולמים הרבה יותר טוב מרנו טווינגו, גם אם האחרונה מתוחזקת ברמה טובה, עם צמיגים\בלמים חדשים וכו'.

ברכבים החדשים יש המון בקרות אלקטרוניות (ABS, תגבור בלימת חירום, חלוקת לחצי בלימה, אפילו צמיגים רחבים יותר) שנועדו במיוחד בשביל למנוע את המצבים שאליהם נקלע הבחור עם הטווינגו.

אני משוכנע שאם הבחור היה נוסע על רכב חדיש הוא היה מספיק לעצור אותו לפני ההתנגשות.

אני פשוט חייב להגיב לגיבוב השטויות האלו, גם אם מה שאתה אומר זה נכון זה פשוט אומר שברכבים חדשים יש עוד מערכות הגנה מפני טיפשות הנהגים ומערכות שיכולות להציל חיים במצבי חירום קיצוניים (מה שלא המקרה כאן), זה לא אומר שצריך להסתמך עליהם ולא מקטין מחוסר הידיעה וחוסר תשומת הלב שהייתה כאן. במקרה הזה גם אם היית נוסע על סובארו שנת 85 היית יכול לעצור בבטחה ואולי אפילו פעמיים.

פורסם

האמת שבאותו רגע לא חשבתי אפילו על האפשרות לעבור נתיב, הדבר היחיד שניסיתי לעשות זה לנסות לעצור לפני ההתנגשות. אבל לעבור נתיב היה עלול לגרום לתוצאות הרבה יותר חמורות בגלל הרכב שמאחור. בטוח שאם הייתי עובר לשמאלי ובולם הוא היה נכנס בי וגם כנראה שהרכב שלי היה מאבד שליטה.

מה שכן שימו לב גם למכוניות משמאל שלא עוצרות כשהולך הרגל התחיל לחצות, כנראה גם בגלל העצירה הפתאומית, הכחול כנראה ניסה לעצור לרגע והבין שלא יצליח והמשיך. כשאני עוצר להולך רגל מהנתיב הימני, אני בדרך כלל בודק שאין אף אחד משמאלי, אחרת עדיף כבר להמשיך לנסוע ולא לסכן את הולך הרגל.

פורסם (נערך)

אם היית עובר נתיב או שפשוט היית מתחמק מהמכשול (הבחורה) וממשיך לסוע כרגיל, או שהיית יכול לבלום בבטחה כי בנתיב השמאלי לא עצרו בצורה אגרסיבית כמו הבחורה. בלי שום קשר אני מסביר לך (וכולם הסבירו לך) שהיה לך מספיק מרחק ומלא זמן להגיב, זאת הבעיה העיקרית שלך, אם היית קולט את האיום הרבה יותר מוקדם ו/או היית מעריך אותו כראוי יותר מוקדם היה לך זמן להעריך את סביבתך ולחשוב על איך לעצור וגם להספיק להגיב זמן.

הנה עוד רעיון בשבילך, אם אין לך מרחק ואין לך מקום, מה עם לפנות ימינה (גם אם זה אומר סטייה מהדרך)?

בכל מקרה, להעריך בדיעבד זה קשה, אתה לא זוכר בבירור מה היה, מי היה ואיפה היה, והסביבה המלאה לא ברורה בסרטון (להערכתי היה לך מספיק זמן ומקום לעבור נתיב, ייתכן שאני טועה).

לך לקורס נהיגה מתקדמת, יש מספיק מדריכים טובים (אני יכול להמליץ על אחד), גם תצבור ידע וגם תהנה מאוד על הדרך (מבטיח).

אגב, זאת אחד הסיבות שאתה חייב להיות ערני בכל זמן נתון מי הרכבים שמסביבך, מאחורה ומהצדדים, זה אמור להיות חלק מהשגרה שלך וגם אם אתה לא הכי מרוכז אתה אמור לזכור בעל פה ללא הסתכלות במראה מי לידך (כמובן שנותנים מבט במראות אבל זה רק כדי לוודא שמה שאתה זוכר הוא נכון ואין מישהו שלא שמת לב אליו).

עריכה אחרונה על ידי phpclub
פורסם (נערך)
אל תתרגש מהתגובות הצדקניות, סיכוי טוב ש- 90 אחוז מהאנשים פה היו נופלים באותו פח (גם אני).

רכב שבולם מולך בפתאומיות הופך אוטומטית למכשול (גם כשאתה שומר מרחק)...

לא, 90% מהאנשים לא היו נופלים בפח, שאם כך היה הדבר היו קורים תאונות כאלה ללא הרף.

כן, אתה יכול להגיד שפתו"ש הוא לא בודד וזה קרה לעוד אנשים וגם ייקרה בעתיד לאנשים אחרים, החוכמה היא להפיק לקחים ולהבין שיש לשמור מרחק כראוי ולהבין שהכביש זה לא מקום לצפות לדברים המובנים אלה דווקא לדברים הלא מובנים ותמיד יש לצפות שהנהג מקדימה או מהצד יפתיע אותכם.

לפני מספר שנים רב נסעתי אחרי נהג (שבדיעבד התברר שהוא חדש וצעיר) שבלם לי בפתאומיות כאשר הרמזור התחיל להבהב ירוק. ז"א במצב שבו אני מצפה שנהג ייפנה את הצומת במהירות המיירבית (המותרת), שהרי אור ירוק מהבהב הוא ירוק לכל דבר אלה שהוא רק מזהיר שהירוק מסתיים אוטוטו, אותו נהג ביצע לי בלימת חירום. כמובן שכאשר אני מרוכז בדוושת הגז ובהאצה לקח לי זמן להגיב ולבלום, כמובן שנכנסתי בו.

אז אולי הנהג מקדימה היה אידיוט בצורת הבלימה שלו (אני תמיד במיוחד במקרים כאלה גם כאשר האור הוא צהוב ולא ירוק מהבהב מסתכל תמיד במראה האמצעית, לראות מה נראה שהנהג מאחור עומד לעשות).

אבל בטוח שאני הייתי אידיוט גדול שבעתיים, ואין לי להלין אלה על עצמי בלבד.

דרך אגב, לרכב מקדימה נראה היה שלא נגרם נזק, הנהג רצה לנסוע משם ואני התעקשתי לתת לו את הפרטים שלי, בערב מטלפנת אליי אמא שלו ומספרת לי שהבאג'ז לא נפתח, אז גם אמרתי לה שאין לה מה לדאוג מכיון שכבר עדכנתי את הסוכן שלי גם בפרטים שלה ושגם שתסביר לבן שלה שתמיד יש להחליף פרטים.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם
אני פשוט חייב להגיב לגיבוב השטויות האלו, גם אם מה שאתה אומר זה נכון זה פשוט אומר אז קודם אתה קופץ וקובע שמה שרשמתי זה שטויות, ואז מוסיף שאין לך מושג בעצם אם זה נכון או לא. אוקיי. :| שברכבים חדשים יש עוד מערכות הגנה מפני טיפשות הנהגים ומערכות שיכולות להציל חיים במצבי חירום קיצוניים (מה שלא המקרה כאן בלימת חירום זה לא מספיק מצב קיצוני בשבילך?), זה לא אומר שצריך להסתמך עליהם ולא מקטין מחוסר הידיעה וחוסר תשומת הלב שהייתה כאן. במקרה הזה גם אם היית נוסע על סובארו שנת 85 היית יכול לעצור בבטחה ואולי אפילו פעמיים.

וזה חדש לך שכל המערכות הבטיחות החדשות נועדו במיוחד בשביל למנוע את התאונות עקב השעננות של האנשים והחוסר אכפתיות שלהם כלפי הנהיגה? כנראה שלא יוצא לך לנסוע הרבה עם אנשים שרחוקים מעולם המכוניות, וכל נסיעה ברכב מבחינתם זה רק אקט בלתי נמנע שחייבים לבצע אותו בשביל להגיע ממקום למקום.

לא שומרים מרחק, נכנסים בטיל לתוך פניה (ואז נבהלים באמצע ובולמים חזק תוך כדי הסיבוב), לא לוקחים משנה זהירות בגשם כשהכביש רטוב - אלה רק חלק מהטעויות של אנשים שכל המערכות האלה אמורות להציל אותם מעצמם.

שברכבים חדשים יש עוד מערכות הגנה מפני טיפשות הנהגים ומערכות שיכולות להציל חיים במצבי חירום קיצוניים , זה לא אומר שצריך להסתמך עליהם ולא מקטין מחוסר הידיעה וחוסר תשומת הלב שהייתה כאן.

אני לא טענתי לרגע שצריך להסתמך על המערכות האלה. רק ציינתי שלדעתי, הן היו עוזרות במקרה של פותח השרשור. אני גם לא חושב שהנהג הממוצע בכלל מודע שהן קיימות, לרוב בסוכנות הוא רואה אוסף מגניב של אותיות גדולות באנגלית (ABS, BAS, EBD, ESP וכו') בלי לדעת מה זה אומר בתכלס ומבחינתו זה מספיק טוב.

במקרה הזה גם אם היית נוסע על סובארו שנת 85 היית יכול לעצור בבטחה ואולי אפילו פעמיים.

ולסיכום, כולנו גיבורים בדיעבד. אני שמח מאוד שאתה כל כך בטוח בכישורי הנהיגה שלך. גם אני כזה, וגם פותח השרשור.

פורסם
יש לך בעיה בהבנת הנקרא, וגם בהסקת מסקנות, פתחתי את השרשור כדי לדעת מי אשם במה שקרה והבנתי מהתגובות שזה אני, הבנתי שהיו 2 שניות של חוסר תגובה שלי שתרמו למצב בשילוב של בלמים לא מספיק חזקים ואי שמירת מרחק, ומנסיעות בודדות עם מכוניות חדשות הבלמים אכן הרבה יותר חזקים מהבלמים שלי ככה שאפילו קשה לי להתרגל לבלום בעדינות. אני עדיין חושב שאתה לא יכול להסיק כלום על רמת הנהיגה שלי מהמקרה הבודד הזה.

ברמה המעשית יכול בהחלט להיות שאתה נהג משובח, עירני ובעל יכולת מעולה לתקשר עם הנהגים האחרים ועם נסיבותיה של הנהיגה, העובדה שאתה שואל ובכנות מי אשם בתאונה הזו, מצביעה על חוסר ידע מטריד בתחום התיאורטי. בזה די כדי להעניק את התואר "נהג גרוע", לא צריך להתעמק בשאלה המענינת לכשעצמה, למה עצרת מאוחר מדי, זה, כפי שכבר נכתב כאן יכול לקרות גם לנהגי מרוצים מיומנים שחלמו לשניה או היו באמצע שיחה מרתקת בטלפון.

פורסם
תדבר איתה קודם, תתנצל ותברר אם היא מעוניינת לדווח על כך, על פניו לא נראה שיש נזק רציני (בבחינת ציי ליסינג זה אפילו לא נכנס לדעתי בהגדרה של "נזק").

קיבלה את ההתנצלות והחליטה להחליק את זה? מה טוב. אם בכל זאת תתעקש לדווח\לתבוע תנסה לסגור איתה תשלום פיצוי סימלי שלא יעלה על סך ההשתתפות העצמית שלך בצד ג', וכמובן תחתים אותה על מסמך שמסיר ממך כל תביעה עתידית ובעצם סוגר את העניין.

הנזק אולי נראה קטן אבל הרכב לא שלה אלא רכב ליסינג ויש שפשוף כלומר לבחורה יש 2 אופציות: 1. לדווח לחברת ליסינג ולתת את הפרטים שלך עכשיו והם כבר יעשו הערכת שמאי שמן הסתם תיהיה מנופחת (כמה אלפים הרי השמאי מטעמם והוא "ימצא" נזק פנימי מאחורי הפגוש) וישלחו אלייך דרישה לתשלום מעורך דין. 2. היא לא תדווח כלום עכשיו אבל כשיסתיים החוזה ליסינג והרכב יוחזר הם ידרשו ממנה תשלום על הנזק בפגוש ואז היא תוכל או לשלם להם או לתת את הפרטים שלך.
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...