Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

עד שהייתי סגור על פונטו גרנדה 2009 50 אלף ק"מ יד ראשונה

אמי שאלה את המוסכניק (חבר) שלה שהיא מאוד סומכת עליו וגם סוכן רכב ושניהם אמרו

לה לא להתקרב לרכב - "בעיות אמינות, גיר בעייתי ויקר לתיקון"

הם המליצו לי לרכוש טויוטה קורולה 2005, יד ראשונה 90 אלף ק"מ בקצת פחות מ-38 אלף.

חרשתי על הפורום ומצאתי הרבה המלצות על גרנדה לצד כמה וכמה רוכשים מיואשים שנאלצו לשלם הון תועפות על תיקוני גיר.

יש גם את עניין הסחירות, אני לא רוצה להיתקע אח"כ עם מכונית שקשה למכור או שאצטרך ממש להוריד במחיר.

מצד שני, יש לי איזו סימפטיה לפיאט וגם בא לי יותר רכב קטן מקורולה.

מה אתם אומרים?

האם אכן יש כאן סיכון רציני בעניין של הגיר והסחירות?

אני יודע שהקורולה אמינה בדר"כ וגם יחסית חסכונית למכונית משפחתית אוטומטית והסחירות שלה פנומנלית בדר"כ.

אני נוסע כ-20K בשנה, 3 נסיעות בשבוע של 120 ק"מ לנסיעה (הלוך ושוב) ועוד נסיעות בתוך העיר

חשוב לי מאוד אמינות, חסכוניות, תחזוקה זולה.

אשמח בבקשה לתגובות מפורטות

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מאמין שהטענות הן לגבי הגיר הרובוטי,באמת יש בעלי פיאט פונטו גרנדה שסובלים מבעיות הגיר הזה (לפחות פה בפורום) אבל הגיר הידני פשוט וטוב.

תחפש לך גרנדה ידנית.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

מנסיון שלי עם פיאטים באופן כללי- רכבים די אמינים אם מטפלים בזמן ולא מזניחים.

לגבי גרנדה (לי יש פונטו איבו, דומה)- רכב נוח,חיסכונים, אמין ויפה.

אמינות - אם מדובר בגיר ידני אין שום בעיות.

אם מדובר בגיר אטאמט (רובוטי) - שמעתי שבשנות תוצרת 2007-2008 היו בעיות של נזילות בגירים האלה, אבל אחר-כך בעיה תוקנה. (אבל אין לי נתונים סטטיסטים מדויקים).

סחירות - אין בעיה מיוחדת למכור.המחירון די צונח, אבל אין לזה כל-כך משמעות אם אתה קונה משומש ומתכוון להחזיק 5+שנים. (קונה בזול מוכר בזול).

עריכה אחרונה על ידי greenhero
פורסם

אין בעיות אמינות ידועות בגרנדה.

הגיר הרובוטי של הגרנדה יכול להתקלקל בדיוק כמו כל גיר אוטומטי אחר - בטח ובטח בקורולה אספנות כמו שאתה רוצה לקנות, שיש לה כבר פז"ם של כמעט עשור על הכביש.

בחיים לא הייתי משלם על רכב משפחתי בן 10 יותר מ-15K, אגב.

פורסם (נערך)

^^

בתור בעלים של גרנדה רובוטית לשעבר, איאלץ לחלוק על דברי drsubaru ואציין שהגיר הרובוטי נוטה להתקלקל יותר מגיר פלנטרי רגיל ובנוסף לכל הצרות, עלות התיקון שלו אסטרונומית.

עושה רושם שהמוסכים לא ממש יודעים כיצד להתנהל איתו, ומעדיפים להחליף חלקים קומפלט (כדוגמת כל מח הגיר, סיפור שלכשעצמו עולה יותר משישיה), במקום להתעסק פרטנית עם רכיבים בעיתיים במח (צובר, נשם - שבו נעוצות מרבית תקלות הנזילות של הגיר הזה, סולונואיד זה או אחר, במקרה שהגיר לפתע מחליט לא לשלב להילוכים מסויימים וכיוצ"ב) והמחיר, כאמור, בהתאם.

שומר נפשו ירחק מהגירסה הרובוטית.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

לגבי הפונטו דור ראשון 95-00 , מה שהם אומרים אולי נכון , מנסיון אישי שלי אכן היה אוטו עדין ולא אמין במיוחד עם בעיות התחממות מטרידות.

לגבי הגרנדה , מדובר ברכב שזכה לשבחים ודעות חיוביות מאד באירופה , שמשום מה שיווקו בישראל היה כישלון.

השמועה אומרת שהאמינות והאיכות השתפרו מאד בהשוואה לפיאט בעבר , ואכן הדעות מבעלי הרכב לרוב די חיביות בעיקר בנוגע לצריכת דלק נמוכה. התלונה העיקרית על הרכב זה שהוא די עצל ולא מאיץ כמו המתחרות בקטגוריה.

אם הרכב שמור אז לא נראה לי שיש פה איזה סיכון משמעותי עם הגיר הרובוטי.

פורסם (נערך)

הגירסה החסכונית היא ככל הנראה הידנית בעלת המנוע 1.2 ליטרים (בעיקר בעלי פנדה יעידו על כך, אך אין לשכוח שמדובר במרכב קל יותר). הרובוטית (1.4) לא יותר מממוצעת. המקסימום שהצלחתי להוציא ממנה בדרך מהירה נע בין 14 ל 14.5:1. בעיר בקלות אתה צונח ל 10-9:1, וזה בכדי לשמר האצות שפויות אל מול אוטובוסים עירוניים. אני לא מה"קורעים", אך הטווח המתבקש להעברות במנוע הזה נע בין 3,500 ל 4,000 סל"ד. זה קצת רועש, אך בהחלט מתבקש.

אם נעשה שימוש במצב ה"חסכוני" של הגיר הרובוטי, ההעברות מתבצעות בטווח סל"ד נמוך מדי לטעמי (כ 2,000 סל"ד, כשבפועל המנוע לא ממש חי מתחת לקו ה 3,500), מה שבחלק ניכר מהמקרים גורם לכל רכב מאחוריך ואף לאוטובוס, לשבור באגרסיביות לנתיב המקביל ולעקוף.

פורסם

לאבא שלי יש אחת כזו, אף פעם לא ירד מקו ה-1:14 בתוך העיר.

מסקנה - היה לך רכב תקול או שאתה קורע את האוטו (למרות שאתה טוען שאתה לא).

אחרי 4 שנים עם הרכב יש מספיק ניסיון מצטבר והמספרים לא משקרים. מרגע שהוא עבר מהרכב הקודם (קיה קלארוס) לפונטו - צריכת הדלק ירדה לחצי בדיוק - במקום 1:7 הוא עבר ל-1:14.

פורסם (נערך)

איזו יש לאביך? 1.4 רובוטית, ידנית או 1.2 ידנית?

אם מדובר ב 1.2 הידנית, קטונתי.

14:1 לגירסת ה 1.4 בעיר זה נתון תלוש מהמציאות. או שהרכב נשאר בחניה, או שהמדידה שגויה. הפונטו מהדורות שקדמו לגרנדה היו חסכוניות יותר.

פורסם
איזו יש לאביך? 1.4 רובוטית, ידנית או 1.2 ידנית?

אם מדובר ב 1.2 הידנית, קטונתי.

14:1 לגירסת ה 1.4 בעיר זה נתון תלוש מהמציאות. או שהרכב נשאר בחניה, או שהמדידה שגויה. הפונטו מהדורות שקדמו לגרנדה היו חסכוניות יותר.

בן אדם בעל פונטו איבו 2011 עם מנוע 1400 גיר ידני אמר לי שהצריכת דלק המשולבת שלו היא 1 ל 16 או אפילו 1 ל 17 בנסיעה רגועה

פורסם

1.4 רובוטית.

תלוש מהמציאות? כנראה שאבא שלי חייזר ומתדלק על מאדים.

הקבלות לא משקרות - לא זז מ-1:14. הוא נוסע רגוע, בתוך העיר.

מגירסת 1.2 ידנית אפשר להוציא גם 1:16 בלי שום בעיה, זה אותו מנוע שיש לי בפנדה והיה לי בפונטו הקודמת ואני מכיר אותו היטב.

אבא שלי נוסע כל הזמן על מצב ECO ומשתלב בתנועה בסדר גמור. אף אחד לא עוקף בזעם.

פורסם

מרתק.

אני מודה, עשית לי חשק לרכוש אחת מחדש (ךםך) ולבדוק שוב. ובכלל, ממליץ לך לנסות בעצמך לנהוג בה על מצב ECO. אני לא יודע כמה שיערות נותרו לך בראש, אבל זה עשוי לתרום לנשירתן. זה Mode בלתי אפשרי.

פורסם
מרתק.

אני מודה, עשית לי חשק לרכוש אחת מחדש (ךםך) ולבדוק שוב. ובכלל, ממליץ לך לנסות בעצמך לנהוג בה על מצב ECO. אני לא יודע כמה שיערות נותרו לך בראש, אבל זה עשוי לתרום לנשירתן. זה Mode בלתי אפשרי.

חחחח למה אתה אומר שהמוד eco זה מוד בלתי אפשרי?

פורסם

38 לקורולה 95 נשמע לי יקר, אפילו לטויוטה יד 1 עם מעט ק"מ (יחסית).

הייתי שוקל אותה כמועמדת רק אם היא ממש ממש מתוחזקת ובמצב מעולה (תיעוד מלא ומספק של טיפולים+בדיקה מצויינת במכון). אם לא כך אז מדובר במחיר לא רלוונטי של מוכר אופטימי או אחד סבלני שמחפש מכור לקורולה.

אני לא בקיא בענייני הפונטו אבל אישית הייתי נמנע מהרובוטי.

סחירות בעייתית זה טוב לך אם אתה קונה במחיר המתאים. קונים רבים לא מבינים את זה וכבר נמאס לי להסביר מדוע.

• תוכן חדש...