Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נהג לילה, אתה גר באשקלון?

אתה גר באחת מהשכונות האלו שבהן אפשר לקנות דירה ב500,000?

איציק מה איתך (אגב 880,000 זה לא 500,000 - זה הבדל עצום)?

לא רק בתל אביב יש עבודות. קופאי אתה יכול להיות גם בירוחם (אני מניח שיש שם סופר) וגם מנקה ועוד דברים. לא זה הנושא.

הבעיה היא אחרת. הבעיה היא איזה עתיד זוג צעיר מבטיח לילדים שלו, כשההורים קמים יום אחד בבוקר ומחליטים "יאללה, היום עוברים לשיכון ד' בבאר שבע, כי זול שם". אולי הניסיון האישי שלי הוא קצת טראומטי, אבל אני חושב שיש פה כמות מסוימת של מגיבים, שכותבים על איך אפשר להסתדר בתור עניים, מבלי שהם יודעים מה זה עוני, או מבלי שהם חיו בשכונות מצוקה כאלו. זה קל לייעץ לאנשים אחרים, אבל צריך לזכור שכשאתם עושים את זה, אתם מקבעים את המצב של הילדים שלהם ואולי גם של הנכדים שלהם. כי עוני, בסופו של דבר, זה לא משהו שנעלם מעצמו והסיכוי לצאת מזה נקבע על ידי הרבה פרמטרים, כמו רמת מערכת החינוך מסביב, הצורך במורים פרטיים, היחס שלו זוכה הילד בבית ספר מהסביבה שלו ועוד.

לא רק בתל אביב יש עבודה. בתל אביב יש יותר היצע של עבודה (תל אביב, הרצליה, חולון ועוד מקומת באזור). נכון, אמרתי כבר, יש סביבי אנשים גם שמגיעים בכל בוקר למרכז מנשר או חיפה או ירושלים. יש. וחיים עם זה. ובכל מקרה, גם לעבודות שלא דורשות כישורים מייוחדים או השכלה, יש הרבה יותר היצע כאן, במרכז. אני כבר נתקלתי בקופאים סופר, סתם כדוגמא, שהגיעו לעבוד ברעננה, כי לא הצליחו למצוא עבודה דומה במקומות לא מרוחקים כל כך, כמו אור עקיבא והסביבה. וגם בתושבי באר שבע, שחיו מעבודה מזדמנת לעבודה מזדמנת, כי פשוט לא היה משהו אחר. וזה בלי להכנס לבעיה הבסיסית שכשאתה גר באשקלון וצריך להתנייד לתל אביב, כדי להרוויח שכר מינימום, ישאר לך סכום זעום ביותר בסוף החודש, לאחר ההוצאות על הרכבת או על האוטובוסים.

חוץ מזה, כשבן אדם מתכנן את החיים שלו כמה שנים קדימה, בטח בן אדם נשוי, צריך לחשוב על עוד דברים. אני לא יודע מה מצב מערכת החינוך בק. גת, לדוגמא, או באשקלון. אני יודע לספר (וכבר כתבתי על זה) שיש לי לפחות חבר טוב אחד, לדוגמא, שסיים תיכון עם בגרות של 4 יח' במתמטיקה, למרות שהוא גאון. למה? כי התמזל מזלו לגדול בטבריה, ופשוט לא היו מספיק ילדים בשכבה שלו, כדי להרכיב הקבצה של 5 יח'. אז התמזל מזלו של הילד הזה, צהל "איתר" אותו כראוי והוא הסתדר בחיים. אבל מה עם ילדים טבריאנים אחרים כאלו, שנקודת ההתחלה שלהם גרועה הרבה יותר, למרות שהם לא פחות חכמים ומוכשרים מילד אקראי כלשהו מרעננה או רמת השרון? שצריכים לחפש להשלים בגרויות אחרי הצבא, למרות שהם לא זרקו בתיכון, וצריכים להתאמץ הרבה יותר בשביל להתקבל לאוניברסיטה?

אני גר באשקלון בשכונה זהה ופחות נחשבת מהשכונות שציינתי. בשכונה שלי פשוט אין בתים ישנים חותר (היא נבנתה כולה ב 1998).

אני גם משתכר הרבה יותר ממה שצויין בכתבה ומבחירה אני לא עובר לבית פרטי ב 2M ומעלה כי סדרי העדיפויות שלי שונים.אני גם מגדל ילדים באשקלון ומכיר טוב את מערכת החינוך כאן. יש כאן בתי ספר מעולים ועוד בתי ספר טובים (יש גם כאלה לנוער שנשר מכל מסגרת אחרת). יש כאן בבתי הספר את כל המגמות החל ממדעים, דרך אומנויות ועד לעיבוד שבבי ומקצועות התעשייה (בבית ספר נפרד).

מבחינת עבודה נכון שאין כאן כמעט מפעלי היי טק אבל יש תעשייה מסורתית, שירותים, מסחר, פיננסים ועוד. אם תרצה משהו יותר היי טקי אז אתה רבע שעה מאשדוד ו 25 דקות מיבנה (שלא לדבר על תל אביב ובאר שבע).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 635
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נהג לילה. אני אשקלוני גם. כל השכונות שהזכרת כמו ברנע או אפרידר הם שכונות לא רעות אבל ואבל גדול.

דירה לא עולה 600 ומציע לבדוק ולהתעדכן אלא לכיוון 650-700.

שתיים- דירות ללא ממד. אני גרתי 4 חודשים אצל הורים בבית בלי ממד וזה נפל בעמוד ענן. אז לקפיץ תינוק ממיטה ולרוץ למדרגות ולמות מפחד לא מקובל. אני לא מוכן לסכן את הילדה ואת המשפחה.

אני משכיר בנווה אילן ובכיף הייתי קונה דירה בת 10 אבל תקרא כמה שנים אני אמור לחסוך 200k.

ההורים לא מסוגלים לעזור ואני ואשתי מסתדרים בקושי לבד.

החיים הם כמו....

פורסם (נערך)

כל הסיפורים שאתם מתארים רק ממחישים לי כמה אני צדקתי עד היום, שכל עוד אני לא נשוי עם ילדים, כל פעם שאני רואה שיש לי כסף שאני לא צריך בחשבון ואני גם לא צריך להשתמש בו, אז אני מעיף אותו לצד וככה לאט לאט בונה לי הון עצמי.

אצל חברה שלי זה יותר מתוחכם, השכירות יורדת בשמיני לחודש, האשראי בחמישי והמשכורת נכנסת בעשירי, ככה שכל תשיעי לחודש אם יש כסף בחשבון בנק...הוא עובר לפקדון.

אגב, גם אני הרשיתי לעצמי טיול לפני 4 שנים לתאילנד וטיול שיהיה בספטמבר על סוף התואר, אגב הטיול לתאילנד שולם במלואו במזומן...חזרתי משם נקי מהלוואות למיניהם.

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

קודם כל אנחנו שכנים.

תבדוק כמה עולה דירת 4 חדרים באיזור. לפי מדלן (דיווח של רשות המיסים כך שהמחיר הוא לפי מחיר החוזה ולא שמועות של דוד של הסבתא של השכן) בכיכר צפניה 4 חדרים קומה שלישית ב 280K, בנשיא 3 חדרים ב 620K, באורט 4 חדרים קומה שלישית ב 590K. עכשיו נעבור לברנע: בפרץ ברנשטיין 3.5 חדרים קומה 4 ב 537K, במונטיפיורי 4 חדרים קומה 3 ב 630K, בפרץ ברנשטיין 4 חדרים קומה 4 ב 600K. אני לא מדבר על הבניינים שבנו מול המכללה בנווה הדרים של 3 חדרים חדשה שנמכרו ב 570K לפני שנתיים (אין לי מושג מה המחירים שם היום).

ממ"ד זה חשוב ובאיזור שלנו בכל מקרה לא הייתי קונה בקומה אחרונה בגלל הגשם שיורד מידי פעם אבל כשאין ברירה אז מתפשרים על חדר מדרגות/חדר פנימי וכשמתייצבים כלכלית עוברים. אופצייה אחרת היא נווה הדרים ששם יש דירות עם ממ"ד בבתים בלי מעלית שנמכרים במחירים דומים.

פורסם
קודם כל אנחנו שכנים.

תבדוק כמה עולה דירת 4 חדרים באיזור. לפי מדלן (דיווח של רשות המיסים כך שהמחיר הוא לפי מחיר החוזה ולא שמועות של דוד של הסבתא של השכן) בכיכר צפניה 4 חדרים קומה שלישית ב 280K, בנשיא 3 חדרים ב 620K, באורט 4 חדרים קומה שלישית ב 590K. עכשיו נעבור לברנע: בפרץ ברנשטיין 3.5 חדרים קומה 4 ב 537K, במונטיפיורי 4 חדרים קומה 3 ב 630K, בפרץ ברנשטיין 4 חדרים קומה 4 ב 600K. אני לא מדבר על הבניינים שבנו מול המכללה בנווה הדרים של 3 חדרים חדשה שנמכרו ב 570K לפני שנתיים (אין לי מושג מה המחירים שם היום).

ממ"ד זה חשוב ובאיזור שלנו בכל מקרה לא הייתי קונה בקומה אחרונה בגלל הגשם שיורד מידי פעם אבל כשאין ברירה אז מתפשרים על חדר מדרגות/חדר פנימי וכשמתייצבים כלכלית עוברים. אופצייה אחרת היא נווה הדרים ששם יש דירות עם ממ"ד בבתים בלי מעלית שנמכרים במחירים דומים.

אז כנראה מדלן לא מעודכנים.

הורי גרים באורט, אחי בגבעתי, אחותי בכלפון הכבן.

המחירים רחוקים מאוד מהסכומים שהזכרתם.

לצורך העניין, הציעו להורי יותר מ800,000 על הדירה באורט - 4 חדרים, קומה ראשונה, אבל בנין בן 40 [איפה שאורי צ'צ'יק היה גר 8) ]

בקיצור הכל עלה בצורה קיצונית, ולא ניתן למצור היום דירה באפרידר / ברנע בסכום שהזכרת.

אגב, לפני 4 שנים התעניינתי ברכישת דירה בשמשונים [קרוב למכללה לתחנה מרכזית וכו'] ובקשו 205,000 ש"ח, בסוף מישהו אחר קנה אותה, ומכר לא מכבר בחצי מליון.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

עובד שלי קנה באורט בבניינים הישנים ב 608K לפני חודשיים 3.5 חדרים קומה 3 מתוך 4. כנראה שצריך מזל.

אין לי מושג מי זה אורי צ'ציק (אני לא אשקלוני במקור. רק 18 שנים בעיר) אבל אין ספק שהמחירים עולים כל הזמן.

פורסם

נחמד שיש פה אשקלונים. הנתונים שהבאת רק ממחישים איך גונבים אותם. אני בגלל עיסוקי שומע המון הקלטות שסוגרים מתחת לשולחן. בחוזה כתוב 600 ובפועל שולם 800. למה? בגלל מס כאשר זה דירה שניה ומעלה. גם לקונה זה משתלם וגם למוכר. המוכר משלם מס שבח נמוך. בגלל זה דרך אגב יש הבדל בין פרסום שהדירות עלו ב-10% ושר השיכון פירסם רק 4%.

החיים הם כמו....

פורסם
אני גר באשקלון בשכונה זהה ופחות נחשבת מהשכונות שציינתי. בשכונה שלי פשוט אין בתים ישנים חותר (היא נבנתה כולה ב 1998).

אני גם משתכר הרבה יותר ממה שצויין בכתבה ומבחירה אני לא עובר לבית פרטי ב 2M ומעלה כי סדרי העדיפויות שלי שונים.אני גם מגדל ילדים באשקלון ומכיר טוב את מערכת החינוך כאן. יש כאן בתי ספר מעולים ועוד בתי ספר טובים (יש גם כאלה לנוער שנשר מכל מסגרת אחרת). יש כאן בבתי הספר את כל המגמות החל ממדעים, דרך אומנויות ועד לעיבוד שבבי ומקצועות התעשייה (בבית ספר נפרד).

מבחינת עבודה נכון שאין כאן כמעט מפעלי היי טק אבל יש תעשייה מסורתית, שירותים, מסחר, פיננסים ועוד. אם תרצה משהו יותר היי טקי אז אתה רבע שעה מאשדוד ו 25 דקות מיבנה (שלא לדבר על תל אביב ובאר שבע).

אני מצטער, אבל אני חושב שאתה לא אובייקטיבי בשיפוט שלך. מה המדד שלך לכך שבית ספר הוא מועלה? אני, לדוגמא, למדתי בתיכון שמגמת המחשבים בו הופיע בכל סקר אפשרי כמגמה נחשבת, בזכות ממוצע מאוד גבוהה של ציוני בגרות של התלמידים, וכן כמות גבוהה יחסית של ניגשים. אני יכול להגיד לך שחלק כזה או אחר מהחברים שלי מהתיכון השתלבו אחר כך ביחידות מחשוב שונות בצבא, ואני גם יודע שצהל נהג לפנות לחלק מהמורים בתיכון שלי, כדי לקבל המצלמה לאיתור לקורסים שונים. מהקצת שקראתי, רוב בתי הספר באשקלון לא מככבים בדיוק במבחני המיצ"ב, ומבחינת אחוזי הזכאות לבגרות המצב בעיר הוא איפשהו באצמע (70%, שזה לא גרוע אך לא טוב כמו בחלק מהערים העשירות יותר). אני לא כל כך בטוח גם שביבנה יש הייטק, וגם לא באשדוד. ושוב, הדברים הם מעגליים. ילד שגדל בשכונת עוני באשקלון הוא לאו דווקא פחות חכם או מוכשר מילד שגדל בכפר שמריהו או מכבים רעות. אבל תקציבי החינוך המקומיים הם כן שונים, התמיכה של הסביבה היא מאוד שונה, היכולת הכלכלית של ההורים לתמוך אם בית הספר לא מספיק היא עוד יותר שונה. זה משהו שעולה בערך בכל סקר אפשרי בנושא. לא אומר, כמובן, שבמרכז הכל מושלם. גם כאן יש ויש, אבל אני חושב שבחלק הארי של המקרים זו פשוט התממות להגיד שאפשר לעבור לפריפריה וזה לא יקבע גם את גורל הילדים של אותה המשפחה באופן די נחרץ.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אז אתה לא מכיר את מע' החינוך כאן.

אני לא גדלתי באשקלון אלא בר"ג ובראשון (סיימתי תיכון בר"ג) ואני מכיר טוב את מערכות החינוך שם כי יש לי חברים שגרים שם וילדיהם בבתי הספר שם.

כשאתה בודק נתוני בגרות בדוק ממה הם נמדדים. יש נתונים שמתייחסים לאחוז הזכאים מהניגשים, יש מאחוז מסיימי י"ב ויש מהשנתון בעיר.

בית הספר של הבנות שלי מככב ברמה הארצית במבחני המיצ"ב ואני יכול להגיד לך בביטחון מלא שלא הגינו אותם למבחנים ושכולם ניגשו (ברוב בתי הספר מלבד הכנה מודיעים לילדים חלשים לא לבוא באותו היום) ולמרות זאת אני ממש לא מחזיק ממבחני המיצ"ב. השכלה נמדדת קודם כל בערכים ובחינוך, אחר כך בהישגי הידע וכישורי החיים ואר אחר כך בנתונים המספריים. בתי הספר כאן הם מקיפים והנשירה מאוד מאוד נמוכה (אשתי עובדת במערכת החינוך הרבה שנים) וההישגים טובים מאוד. בוגרים כאן משתלבים בכל המערכות ובכל התפקידים בדיוק כמו מכל מקום אחר במרכז (מה שלא היה נכון לפני 10 שנים לגבי חלק מבתי הספר כאן).

לגבי השוואת ילדת משכונת עוני אז זה לא משנה אם שכונת העוני נמצאת בתל אביב או בירוחם. בשתי השכונות נקודת הפתיחה שלו גרועה מאוד.

לגבי הייטק לפני שאתה קובע תבדוק. לא מדובר במשרדי חברות סטארטאפ אבל מדובר במפעלי היי טק יצרניים ומפתחים שמעסיקים גם עובדי ייצור וגם אנשי הנדסה ופיתוח.

עריכה: אני נמצא בעיר מבחירה ואין לי בעייה כלכלית לעבור מכאן בקלות (אני בלי משכנתא ועם חסכונות והכנסות שמאפשרות לי לגור באיזו עיר שארצה) ואני נמצא כאן אחרי שבדקתי את האפשרויות ונקודת הפתיחה שאני נותן לבנות שלי.

פורסם

מה אתם שולחים את כולם לפרייפריה כיאלו מחלקים שם ממתקים?

כפר יונה דירה עולה 1.2 אנשים השתגעו?!?

אולי דימונה דירה נמכרת ב400 אלף

שהמדינה תתחיל להפשיר שטחים ולבנות דירות של 2-3 חדרים במחירים מסובסדים (600-900) לדירה.

פורסם

לגבי חינוך בפריפריה אני אציין שגדלתי בבית שמש, וכדי לעשות בגרות ראויה בתוכנה (הנדסת תוכנה - 15 יח"ל) אני עברתי לבית ספר בירושלים, הייתי קם בחמש וחצי לפנות בוקר, נוסע בשני אוטובוסים לבית הספר בירושלים כשהשעה הראשונה (לא שעת 0!) התחילה ב-07:40.

לחזור הביתה הייתי מגיע בכל יום בשעה 5-6 אחה"צ לפחות.

וכל זה בשביל לעשות מגמת תוכנה, כי בבית שמש יש רק תיכון (ממלכתי) אחד, ואתה תעשה בגרויות בכמות יח"ל שיגידו לך ולא כמה שתרצה.

לצורך העניין אני דיי בטוח שאם לא הייתי לומד בירושלים, בחיים לא הייתי מגיע להיות תוכניתן, וכנראה שהיום לא הייתי עובד בהיי טק, אולי הייתי לומד לתואר ראשון ומקווה לטוב.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
מה אתם שולחים את כולם לפרייפריה כיאלו מחלקים שם ממתקים?

כפר יונה דירה עולה 1.2 אנשים השתגעו?!?

אולי דימונה דירה נמכרת ב400 אלף

שהמדינה תתחיל להפשיר שטחים ולבנות דירות של 2-3 חדרים במחירים מסובסדים (600-900) לדירה.

אני כדימונאי לשעבר וההורים וחברים עדיין שם יכול להגיד ששם כרגע חיים בסרט. ב-400 ניתן לקנות בשכונה סבירה מינוס בקומה 4 בלי מעלית. הכי מצחיק שבפרוייקט חדש הדירות 4 חדרים החל מ-840 אלף וזה לא כולל חניה.

החיים הם כמו....

פורסם
אני ואשתי מרוויחים הרבה יותר מהזוג בכתבה (שאותה לא קראתי, אבל אני מגיב בנוגע לנושא ולא לכתבה), התחתנו בחתונה שאותה מימנו 100% בעצמנו (בלי להתפשר על אולם, על די ג'יי, על צלם ועל אלכוהול), עם בערך 400 אורחים, ולא יצאנו ב-150K ואפילו לא קרוב לזה, למעשה כמעט וכיסינו את עלות החתונה רק מההכנסות, וזה כשחלק לא קטן מהאורחים הם חיילים בשירות חובה (ובאופן מובן המעטפה הייתה בהתאם!).

מעבר לזה אנחנו לוקחים 0 עזרה מההורים - כי אם פאקינג עובד היי טק (בפיתוח) וקצינה בקבע שיחד כרגע נמצאים בעשירון השני (!) לא מסוגלים להסתדר כלכלית בלי עזרה מההורים אז נכשלנו.

מעבר לזה את כל מכשירי הבית קנינו (כן המקרר קטן, כן הטלוויזיה רק 40 אינץ', כן אנחנו עם לפטופ איטי וישן למרות שהוא לא זז לשום מקום, יש רק מזגן אחד).

מעבר לזה טסנו פעמיים לחו"ל, מעבר לזה אנחנו מעשנים ושותים ולפעמים גם יוצאים לבלות (על בסיס של פעם בחודשיים-שלושה).

אנחנו גרים רחוק מאוד מהצנטרום של הפיילה, אפשר לקרוא לזה עיר פריפריה (בית שמש), מגדלים שני כלבים.

וכל זה אחרי בערך 5 או 6 שנים שבהם חיינו בצמצום משמעותי אז אנחנו קצת מרשים לעצמנו, אבל ברור לשנינו שאנחנו כמעט וסיימנו עם הרכישות הגדולות, ושאנחנו מסוגלים וצריכים לחסוך כ-10K שקל בחודש ויותר כשהמשכורות גם יעלו.

אבל ברור לי לחלוטין שאחרי שנה וחצי מהחתונה לא יכול להיות בעלות על בית, בטח לא בלי שום עזרה חיצונית וכשצריך לרכוש הכל.

מצד שני אם נשווה לארה"ב, במקצוע שלי מזמן הייתי יכול לקנות בית קרקע.

ובשביל לסבר את האוזן, כדי להרוויח מה שאני מרוויח היום, אני למדתי מגיל 13 קורסים באופן רשמי (טכנאי PC ורשתות - מה שהיה פעם A+ לא יודע אם עדיין קיים, תכנות), למדתי הנדסאי תוכנה, לקחתי קורסים בהנדסת תוכנה, נתתי 3 שנים של שירות חובה בתור תוכניתן, עוד 7 חודשים של קבע (וגם זה רק כי היה קיצוץ), יש מאחוריי 13 שנים של לימודים רשמיים.

ד"א רועי למה אתה אומר שעובד היי טק גומר את הקריירה בגיל 45?

דוגמה להתנהלות כמעט נכונה. בגילאי ה-20 וה-30 צריך להצטמצם כדי לבנות את הבית והמשפחה. הרווחה צפויה לבוא בעתיד. רק עשה טובה לעצמך, לאשתך ולצאצאיך העתידיים - העף את הסיגריות. גם תגדיל את החסכונות וגם תוסיף עוד כמה שנים להנות מהם.

הבעיה מתחילה וכמעט נגמרת בזה שאנשים מרוויחים X ומוציאים לפחות X אם לא X+1.

מי שדואג לחסוך כל חודש מהמשכורת שלו לא יגיע למצב שהוא לא יוכל להסתדר בחיים.

מי שלא דואג לחסוך כל חודש מהמשכורת שלו לא יוכל לקנות דירה גם אם המחירים מחר יחזרו למחירי 2008.

אנשים חייבים להבין שיש להם הכנסה מסוימת והם חייבים לחיות רק מחלק מתוכה ולא מכל ההכנסה. ואני בכלל לא מדבר על תקופות אבטלה שבהן אין הכנסה וצריך לחיות מחסכונות.

אנשים חיים בסרט, אנשים מסרבים להפנים שהם הרבה יותר עניים ממה שנדמה להם. אנשים חיים בלי יעדים מוגדרים אלא מסתובבים בעולם וזורמים איתו ואז מתפלאים שמגיעים לגיל 40 ואין להם שקל על הנשמה.

חו"ל- תחכו לאחרי המשכנתה.

מותגים- תחכו לאחרי המשכנתה.

בדיוק למה שהתכוונתי בפסקה הקודמת שלי. אני לא מצליח להבין את כל הצעירים שרצים להוציא כל פרוטה שחסכו. פורום ייעוץ ברכישת רכב מציג דוגמאות מדי יום. אבל זה משהו שרואים אצל ההורים, ומי שהוריו לא חוסכים לא מפתח את המודעות לכך.

לא רק בתל אביב יש עבודות. קופאי אתה יכול להיות גם בירוחם (אני מניח שיש שם סופר) וגם מנקה ועוד דברים. לא זה הנושא.

הבעיה היא אחרת. הבעיה היא איזה עתיד זוג צעיר מבטיח לילדים שלו, כשההורים קמים יום אחד בבוקר ומחליטים "יאללה, היום עוברים לשיכון ד' בבאר שבע, כי זול שם". אולי הניסיון האישי שלי הוא קצת טראומטי, אבל אני חושב שיש פה כמות מסוימת של מגיבים, שכותבים על איך אפשר להסתדר בתור עניים, מבלי שהם יודעים מה זה עוני, או מבלי שהם חיו בשכונות מצוקה כאלו. זה קל לייעץ לאנשים אחרים, אבל צריך לזכור שכשאתם עושים את זה, אתם מקבעים את המצב של הילדים שלהם ואולי גם של הנכדים שלהם. כי עוני, בסופו של דבר, זה לא משהו שנעלם מעצמו והסיכוי לצאת מזה נקבע על ידי הרבה פרמטרים, כמו רמת מערכת החינוך מסביב, הצורך במורים פרטיים, היחס שלו זוכה הילד בבית ספר מהסביבה שלו ועוד.

לא רק בתל אביב יש עבודה. בתל אביב יש יותר היצע של עבודה (תל אביב, הרצליה, חולון ועוד מקומת באזור). נכון, אמרתי כבר, יש סביבי אנשים גם שמגיעים בכל בוקר למרכז מנשר או חיפה או ירושלים. יש. וחיים עם זה. ובכל מקרה, גם לעבודות שלא דורשות כישורים מייוחדים או השכלה, יש הרבה יותר היצע כאן, במרכז. אני כבר נתקלתי בקופאים סופר, סתם כדוגמא, שהגיעו לעבוד ברעננה, כי לא הצליחו למצוא עבודה דומה במקומות לא מרוחקים כל כך, כמו אור עקיבא והסביבה. וגם בתושבי באר שבע, שחיו מעבודה מזדמנת לעבודה מזדמנת, כי פשוט לא היה משהו אחר. וזה בלי להכנס לבעיה הבסיסית שכשאתה גר באשקלון וצריך להתנייד לתל אביב, כדי להרוויח שכר מינימום, ישאר לך סכום זעום ביותר בסוף החודש, לאחר ההוצאות על הרכבת או על האוטובוסים.

חוץ מזה, כשבן אדם מתכנן את החיים שלו כמה שנים קדימה, בטח בן אדם נשוי, צריך לחשוב על עוד דברים. אני לא יודע מה מצב מערכת החינוך בק. גת, לדוגמא, או באשקלון. אני יודע לספר (וכבר כתבתי על זה) שיש לי לפחות חבר טוב אחד, לדוגמא, שסיים תיכון עם בגרות של 4 יח' במתמטיקה, למרות שהוא גאון. למה? כי התמזל מזלו לגדול בטבריה, ופשוט לא היו מספיק ילדים בשכבה שלו, כדי להרכיב הקבצה של 5 יח'. אז התמזל מזלו של הילד הזה, צהל "איתר" אותו כראוי והוא הסתדר בחיים. אבל מה עם ילדים טבריאנים אחרים כאלו, שנקודת ההתחלה שלהם גרועה הרבה יותר, למרות שהם לא פחות חכמים ומוכשרים מילד אקראי כלשהו מרעננה או רמת השרון? שצריכים לחפש להשלים בגרויות אחרי הצבא, למרות שהם לא זרקו בתיכון, וצריכים להתאמץ הרבה יותר בשביל להתקבל לאוניברסיטה?

אנשים עושים את הדרך גם בכיוון ההפוך. נכון שזה עולה זמן וכסף, אבל כך זה בכל העולם. רק הישראלי מוכרח לגור במרחק 20 דקות ממקום העבודה. יוממות (commuting) של שעתיים בכל כיוון היא עניין של שגרה במפותחות שבמדינות. נכון שהתח"צ אצלנו לא מפותחת מספיק, למרות שיש שיפור לא קטן, בעיקר בעניין הרכבת, אבל צריך למצוא את נקודת האיזון, ובהחלט י שמקרים שבהם עדיף לנסוע 50-70 ק"מ בכל כיוון ולהנות מצד אחד ממגורים במחיר סביר ובסביבה טובה ומאידך מאפשרויות התעסוקה שמציע המרכז, גם במחיר של עלויות הנסיעות (בזמן וכסף).

אז כנראה מדלן לא מעודכנים.

הורי גרים באורט, אחי בגבעתי, אחותי בכלפון הכבן.

המחירים רחוקים מאוד מהסכומים שהזכרתם.

לצורך העניין, הציעו להורי יותר מ800,000 על הדירה באורט - 4 חדרים, קומה ראשונה, אבל בנין בן 40 [איפה שאורי צ'צ'יק היה גר 8) ]

בקיצור הכל עלה בצורה קיצונית, ולא ניתן למצור היום דירה באפרידר / ברנע בסכום שהזכרת.

אגב, לפני 4 שנים התעניינתי ברכישת דירה בשמשונים [קרוב למכללה לתחנה מרכזית וכו'] ובקשו 205,000 ש"ח, בסוף מישהו אחר קנה אותה, ומכר לא מכבר בחצי מליון.

מדלן מעודכנים, וכפי שכב v - הם מדווחים לפי הדיווח לרשויות המס. סכומים מסויימים עוברים מתחת לשולחן, אבל גם לאלה יש גבול ועסקאות זולות מדי עלולות לעלות על הרדאר של הרשויות ולגרור בדיקה. מצד שני - נתקלתי גם בעסקאות במחירים לא סבירים כלפי מעלה: לפני כ-18 שנה הצעתי דירה למכירה. קיבלתי תמורתה בדיוק את הסכום שדרשתי, שהיה שווה לסכום שהתקבל תמורת דירות דומות באותו רחוב. שכן שהציע את דירתו למכירה באותו יום הצליח למכור אותה הרבה יותר מהר, וקיבל כ-15-20% יותר משווי השוק שלה. למה? לבחור היה מזל, הדירה היתה בחיפה והקונה הגיע מתל אביב וכנראה היה רגיל למחירים של המרכז, כך ששילם בסביבות $30,000 יותר מערכה הריאלי של הדירה (מדובר ב-1995-6, אז היה נהוג לנקוב מחירי דירות בדולרים) . לכן יתכן שמה שמציין אברג'ל נובע מקונה כזה, או קונה שהיה לו אינטרס לרכוש דירה מסויימת והיה מוכן לשלם תמורתה פרמיה נכבדה.

אז אתה לא מכיר את מע' החינוך כאן.

אני לא גדלתי באשקלון אלא בר"ג ובראשון (סיימתי תיכון בר"ג) ואני מכיר טוב את מערכות החינוך שם כי יש לי חברים שגרים שם וילדיהם בבתי הספר שם.

כשאתה בודק נתוני בגרות בדוק ממה הם נמדדים. יש נתונים שמתייחסים לאחוז הזכאים מהניגשים, יש מאחוז מסיימי י"ב ויש מהשנתון בעיר.

בית הספר של הבנות שלי מככב ברמה הארצית במבחני המיצ"ב ואני יכול להגיד לך בביטחון מלא שלא הגינו אותם למבחנים ושכולם ניגשו (ברוב בתי הספר מלבד הכנה מודיעים לילדים חלשים לא לבוא באותו היום) ולמרות זאת אני ממש לא מחזיק ממבחני המיצ"ב. השכלה נמדדת קודם כל בערכים ובחינוך, אחר כך בהישגי הידע וכישורי החיים ואר אחר כך בנתונים המספריים. בתי הספר כאן הם מקיפים והנשירה מאוד מאוד נמוכה (אשתי עובדת במערכת החינוך הרבה שנים) וההישגים טובים מאוד. בוגרים כאן משתלבים בכל המערכות ובכל התפקידים בדיוק כמו מכל מקום אחר במרכז (מה שלא היה נכון לפני 10 שנים לגבי חלק מבתי הספר כאן).

לגבי השוואת ילדת משכונת עוני אז זה לא משנה אם שכונת העוני נמצאת בתל אביב או בירוחם. בשתי השכונות נקודת הפתיחה שלו גרועה מאוד.

לגבי הייטק לפני שאתה קובע תבדוק. לא מדובר במשרדי חברות סטארטאפ אבל מדובר במפעלי היי טק יצרניים ומפתחים שמעסיקים גם עובדי ייצור וגם אנשי הנדסה ופיתוח.

עריכה: אני נמצא בעיר מבחירה ואין לי בעייה כלכלית לעבור מכאן בקלות (אני בלי משכנתא ועם חסכונות והכנסות שמאפשרות לי לגור באיזו עיר שארצה) ואני נמצא כאן אחרי שבדקתי את האפשרויות ונקודת הפתיחה שאני נותן לבנות שלי.

איני מכיר את מערכות החינוך של טבריה ושל אשקלון, אבל בהחלט מדובר בשיקול משמעותי בבחירת דירה, כמו שיקולים רבים אחרים. למעשה אפילו בתוך עיר השיקול מכוון לשכונות כאלה או אחרות. בכל מקרה, נושא מדידת הישגים בחינוך הוא בעיה קשה מאד, ויש גם עניין של מדיניות החינוך שהיא עניין נזיל ומשתנה מאד כל אימת שראשי המערכת מתחלפים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בדקתי ומצאתי בית ספר אחד משאקלון בדיוק, שהופיע במקום גבוה במבחני מיצב, שיכול להיות שבאמת לא אומרים הרבה. אבל זה לא רק שם. אתה עשית את הבחירה שלך, ואתה מגבה אותה וזה בסדר. אבל אני מכיר אזורי מצוקה מזווית קצת אחרת, והתמונה הורודה שאתה מצייר רחוקה מאוד מהמציאות בה חיו קרובי משפחה שלי או חברים שלי, שגדלו שם או בבאר שבע או במקומות אחרים בעיקר בדרום. אולי היום חל שיפור ניכר במעמד התיכונים באשקלון, למרות שאני לא מצאתי עדות לכך בקצת מאמרים שמצאתי בנושא. אני יכול לספר לך שבלמעלה מעשר שנות התעסוקה שלי כמתכנת, במסגרות שונות, פגשתי עד היום בדיוק מתכנת אחד מאשקלון. אני לא בא לרדת כאן ספציפית על העיר שלך. אני פשוט חושב שאתה מצייר תמונה ורודה מדי של מציאות שהיא בפועל די קודרת. נכון, יש שכונות מצוקה ויש תיכונים מעולים גם בתל אביב וגם בירושלים. השאלה אבל איזה אלטרנטיבות אחרות יש לך בעיר וכמה הן נגישות.

תראה את מה שכתב ליאור (m3x3). זה מייצג בדיוק את מה שאני מדבר עליו, בדיוק מה שחווה החבר שלי שכתבתי עליו, שגדל בטבריה. וכמוהם יש עוד המונים. אולי אני טועה ובעשור האחרון חל שינוי של ממש, אבל קשה לי מאוד להאמין בזה. בטח לא כשאני יודע מניסיון קרובי משפחה כאלו ואחרים על זה ששכונות שלמות באשקלון ומקומות אחרים גם הפכו למובלעות וגטאות של עולים חדשים במהלך השנים, על ילדים שפחדו לצאת מהבית כי היו חשופים להתעללויות וגביית דמי חסות של ממש, כנופיות על רקע עדתי ועוד. אז אולי יש מקומות קצת יותר טובים בעיר, אבל צריך להסתכל על המכלול, וקשה לי להאמין שיש מה להשוות, גם אם לך ולמשפחתך ספציפית ופרטנית טוב שם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
דוגמה להתנהלות כמעט נכונה. בגילאי ה-20 וה-30 צריך להצטמצם כדי לבנות את הבית והמשפחה. הרווחה צפויה לבוא בעתיד. רק עשה טובה לעצמך, לאשתך ולצאצאיך העתידיים - העף את הסיגריות. גם תגדיל את החסכונות וגם תוסיף עוד כמה שנים להנות מהם.

לא סיגריות אלא נרגילה, ועובדים על זה, לא פשוט.

יבגני הייתי בתוכנית פעמי עתידים לתוכנה (מיועד לפריפריה), כך שפגשתי יותר מאחד מאשקלון.

אבל אני יודע בוודאות מוחלטת שבלי התוכנית הזו מתוך 7-8 אשקלונים, אולי אחד או שניים היו מגיעים לתוכנה.

וזה בתוכנית שמראש מיועדת למי שרוצה ללמוד תוכנה ככה שאחוז כזה גבוה של 5-7 מתוך 7-8 שלא היו מגיעים לתוכנה למרות שרוצים זה עצום.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...