Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לעיר ב6K

Mcar
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קטנוע זו לא אופציה, אני אוהב את הגוף שלי שלם ובריא :)

החשש הגדול שלי הוא שאקלע להוצאות גדולות שיקשו עלי ולא יתאפשרו..

לא אוכל להוציא מעל 4000 לתיקונים. זה הפסד כסף גדול מידי בשבילי, וזה נורא מפחיד אותי.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הסיכוי שתיקונים גם ברכב כזה יעלו 4 אלף מאוד נמוכים.

לכן תקח את הרכב למוסך שיבדקו שאין דברים חריגים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כל עוד תיקח זמן לחיפושים ותמצא מכונית ספציפית שטופלה כמו שצריך , לא אמורה להיות בעיה. מבחינת אמינות, ממליץ בחום עם סובארו גאסטי. ואם לא, אז פורד פי אסטה. פחות על הפונטו.

פורסם

אני עם דייהטסו שרייד ידנית שנת 99 כ8 חודשים וכ 15K ק"מ. הרכב מאוד חסכוני (1:14 בעיר חיפה, 1:17 בבינעירוני), ובמשך כל הזמן הזה לא היתה תקלה משביתה אחת(וזה כולל נסיעות לערד, ים המלח, ואילת).

מה כן הוחלף בינתיים?

גומיית מכסה שסתומים - כ120 ש"ח(חלק בלבד, החלפה בוצעה עצמאית)

פעמוני ציריה קדמית - כ 500 ש"ח(במוסך).

מיסב גלגל אחורי - כ190 ש"ח(במוסך).

כמו כן עשיתי טיפול עצמאי שכלל החלפת שמן, מסנן שמן מקורי, ורצועת טיימינג[למרות שלא היה צריך...למען היישור קן עשיתי זאת]. במחיר כולל של כ250 ש"ח(כאמור, חלקים בלבד).

הטיפול הבא אמור להיות עוד כ5K ק"מ, או כ4 חודשים, ומחירו יהיה בערך 150 ש"ח(טיפול בביצוע עצמאי כמובן).

אני חושב שאלו מספרים נמוכים מאוד באופן אבסולוטי ובפרט עבור רכב כ"כ ישן. כם אם היית מוסיף עבודת מוסך - היו נוספים להערכתי עוד כ400 ש"ח לחשבון הכולל, שגם משאיר את המחיר נמוך מאוד.

מה שחשוב הוא למצוא מכונית שטופלה היטב, ולא הוזנחה(טיפולים לפי זמן/ק"מ נכון, ללא איחור!).

בגדול, אני חושב שיפניות מזדקנות יותר טוב מאירופאיות, אבל אין לי ביסוס אמיתי לעניין הזה כיוון שעד כה נהגתי אך ורק על יפניות מזדקנות(לפני השרייד היתה לי גאלאנט שנת 2000).

עם זאת כמו שאמרתי - טיפול בזמן הוא מה שחשוב, ואם היתה לי בחירה בין יפנית שלא טופלה לבין אירופאית שטופלה בזמן לפי הספר - ללא ספק הייתי הולך על האירופאית.

פורסם

אז ההכנה שלי היא כזאת:

6 אלף לאוטו+1.5 ליישור קו, 1 לטסט כל שנה, ובאזור ה1.5-2 לתיקונים בשנה.

הגיוני, סביר?

הצפי: בעוד שנה וחצי-שנתיים אוכל למכור בפלוס מינוס אותו מחיר.

פורסם

כן בהחלט סביר,עוד שנתיים תמכור בפחות.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מה לגבי ניסאן סאני? גם כן רכב עם אמינות מעולה ובמחיר טוב יחסית.

תקציב לעצמך 700 ש"ח בשביל מנעול הגה טוב שימנע גניבות (מאותו היצרן שמייצר את הסנדלים לרכב, לא המוט המסכן בשקל).

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם (נערך)

אני עם חנייה תת קרקעית 8)

בכל מקרה, אני הולך על אחד מהדגמים האלה, בעדיפות שסידרתי פחות או יותר(הכל ידני!):

יונדאי אקסנט

פורד פיאסטה

פיגו 205\206(עוד לא הבנתי בדיוק תהבדל, אשמח אם תסבירו לי :) )

פיאט פונטו

דייהסטו שרייד

אלך על הדגם במצב הכי טוב, במחיר של באזור ה6 אלף( המוכרים בד"כ יורדים, כמה נהוג לפרסם מעל? כמה אפשר לצפות שירדו מהמחיר שקבעו?)

דרישות מינימום:

לא מעל יד 3(מקסימום 4 במקרים מיוחדים)

לא מעל 170K-180K

מינימום מ1997

כל הבעלויות פרטיות

פנקס טיפולים חובה(מה כדי לשים לב בו?)

תודה מראש, יונתן.

עריכה אחרונה על ידי Mcar
פורסם

כן אלו הרכבים המומלצים,הפיגו 206 החליפה את ה205,היא בטיחותית יותר,מודרנית יותר,אבל בכזה תקציב ניראה לי תמצא 206 גמורה כבר.

לא לכולם יש מעקב טיפולים,ואין מה לעשות עם זה,מדובר על רכבים ישנים,אם למוכר אין טופס של הטיפול האחרון,מומלץ כחלק מישור קו לעשות טיפול שמנים ופילטרים,זה לא יקר ומועיל.

פורסם

בתקציב הזה הדבר העקרי שמשנה זה מצב הרכב.

תבדוק מה השוק מציע במחירים הללו ואז תבחר מתוך האופציות.

להתחיל לחפש דוקא אקסנט או פיאסטה עלול להוביל אותך להרבה בזבוז זמן בחיפושים.

אם יהיו כמה אופציות אז תחזור לכאן לשאלות המשך.

אציע לך מה שהצעתי לרוכשים אחרים (וחטפתי על זה הרבה ביקורת, כי כנראה לא הצלחתי להתנסח בצורה מדוייקת):

אם רכב מעניין אותך אז תבוא להתרשם ממנו עם יכולת לסגור עניין במקום מבחינת תשלום.

אם הרכב יתאים לך אז יש יתרון גדול בלהציע מחיר להשלמת העסקה כאן ועכשיו. ללחוץ יד וללכת לדואר.

לדעתי זה מקל גם על המוכר. ולכן זה מביא לעוד קצת גמישות במחיר.

פורסם

עיניין היד לא כזה קריטי יש רכבים יד 5 שהרבה יותר שמורים מיד 1, תמצא את זאתי שהכי שמורה זה הכל.

בקשר ל205/206, 205 רכב מאוד ישן לטעמי נראה גם %^#$^ אבל כל אחד והטעם שלו. 206 זהו רכב מודרני יותר

אבל אני בספק שתמצא אחת נורמלית בתקציב שציינת. באמת ממליץ על שרייד למרות שנראת לא מי יודע מה אבל אמינה בטירוף.

פורסם

אוקיי, תודה רבה על התגובות.

יש לי עוד מספר שאלות לגבי הבירורים.

-אם נאמר כי הוחלף מנוע, אבל הקילומטרז עדין גבוה(באזור ה200 אלף) , האם החלפת המנוע "פותרת" את בעיית הוותק של המכונית?

-האם אני צריך באמת מעקב אחרי טיפולים, ואם לא-איך אפשר לדעת שהאוטו טופל טוב(ואין לו מחלות כרוניות..)

-והבנתי שהיד היא סימן לכך שהרכב טוב. כי אם הרכב עבר ידיים, כנראה משהו בעייתי היה בו-וכל הזמן מכרו אותו.

פשוט יש הרבה מאוד רכבים שנראים טוב, ובאמת קשה לסנן. הקילומטרז לא מספיק.

פורסם

1-לא,ראשית המנוע ה"חדש" שמותקן לא באמת חדש עם 0 ק"מ אלא משומש,ולך תדע מה הוא עבר,אבל! אם הוחלף מנוע אתה חייב לוודא שברישיון הרכב יש את המספר של המנוע החדש,או שלמוכר יש שטר מכר.

2-אם אין מעקב במורשה למשל או פנקס טיפולים אי אפשר לדעת,זה חלק מהסיכון,ולכן משאירים בצד כסף במידה ויהיו הפתעות.

3-לא בהכרח נכון.

פורסם
-והבנתי שהיד היא סימן לכך שהרכב טוב. כי אם הרכב עבר ידיים, כנראה משהו בעייתי היה בו-וכל הזמן מכרו אותו.

נכון שהרבה ידיים קצת מדליק נורות אזהרה. אבל בתקציבים הללו וברכבים בני 16 שנה גם יד חמישית ואף שישית יכולות להיות סבירות.

בעיני מה שיותר חשוב זה כמה זמן הבעלים האחרון החזיק את הרכב. ברשיון כתוב מועד העברת בעלות (גם נחמד לדעת כמה זמן החזיק הבעלים שלפניו. אני לא יודע אם זה מופיע ברישיון).

בעיני רכב שהוחזק פחות משנה זה סימן רע במיוחד. ואם זה המצב אז שווה לראות אם יש לו הסבר משכנע למה מוכר.

בתכלס ברוב המקרים מכירה מהירה נובעת מרכב מחורבן ועתיר בעיות.

בדיוק מכרתי רכב מודל 2002 שהיה בבעלותי מ 2005. והיה לי ברור שזו היתה נקודה לטובת הרכב עבור המתעניינים (ובצדק). עדיין, הרבה מתעניינים תהו למה אני מוכר.

פורסם

אוקיי, אז אפשר להתפשר גם על הידיים וגם על הספר טיפולים(אפילו שזה דווקא משהו שעדיין נורא קורץ לי, ויש אנשים שמציעים ספר טיפולים\טיפולים במורשה..)

אז איך אני מסנן רכבים?

יש לפחות 20-30 הצעות חדשות ביום(מבין המגוון הרכב של הדגמים שנחשבים אמינים וטובים..) והרבה מאוד מהם נראים טוב.

איך אני בוחר מה לקנות?

• תוכן חדש...