Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוקטביה 2010

gamla77
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

לפני מס. חודשים חזרתי עם משפחתי לאחר שהות של מס. שנים בחו"ל.

כמו כל משפחה נורמטיבית, היה לי ברור שאזדקק לרכב בארץ (בחו"ל הסתדרנו עם תחבורה ציבורית ללא בעיות.) התקציב שמתאפשר לי הוא 40 אלף ש"ח. גג.

רצה הגורל ושבוע אחרי שנחתנו חמי קיבל רכב מהעבודה והעביר לי את זמנית הרכב הפרטי שלו , סקודה אוקטביה שנת 2010 בגרסת המנוע הישנה יותר של ה1600. הרכב עם קילוטרז' מעט גבוה יחסית (93000) אבל במצב טוב, טופל כמו שעון במוסך מורשה, ולמעט שתי בעיות שדרשו מוסך (האחת באשמתי, מילוי לא נכון של נוזל קירור, הרכב הוכנס שעות ספורות לאחר הטעות לניקוי רדיאטור).

אני די אוהב את הרכב הזה, מרווח, נוח, תא מטען שאפשר לגור בו, ואולי הוא לא מרשים מבחינת ביצועים, אבל אני מחפש לקחת את הילד לגן, לא לקרוע את כביש שש..

חמי מעוניין למכור את הרכב בשוק הפרטי, השווי שלו הוא בערך 65000. אבל מתוך רצון לעזור, הוא רוצה לתת לנו את הרכב ב40 אלף.

עכשיו, עם יד על הלב,כמו הרוב, אני לא מבין גדול, ידע ממוצע כמו כל מר ישראלי.אז אני מתייעץ עם חברים בעניין והמנטרה שחוזרת על עצמה לא פעם זה שעדיף לוותר על האוטו, כי זה אוטו אירופאי והרכבים האלה לא יודעים להזדקן בכבוד. עדיף לי לוותר , ולחפש במסגרת התקציב איזה יונדאי גם אם זה אומר שאני זז שנה שנתיים אחרוה בשנתון או אפילו לזוז יותר אחורה ולחפש מאזדה 3 או טויוטה קורולה החביבות כל כך על נהגי ציון. גם ההוצאות על רכב כזה יותר גבוהות משמעותית, מטיפולים ועד ביטוח ואני לצערי, לא משתייך למה ששר האוצר קורא מעמד הביניים, יותר כמו מעמד שמחזיק את הראש מעל המים בשיניים...

אספר שבעבר היחסית רחוק היתה לי פולו קלאסיק (סדאן) שהיה רכב מצויין במשך שנתיים , ובשנה השלישית האכילה אותי כל כך הרבה מרורים עד שנאלצתי למכור אותה עם כל האהבה.

אז הנה אני רוצה לשמוע עוד חוות דעת, קודם כל , איך האוקטביה? מוניטין אמין או טראבל מייקר? להתפשר על רכב פחות נוח, או שעדיף להשאר עם המרכבה הנעימה הזאת ?

מצטער שיצא קצת ארוך , אשמח לשמוע כל עיצה.

פורסם

לדעתי כן, הרכב חדש יחסית, המנוע הוא בין היותר אמינים של היצרן הזה, אם כבר הייתי חושש מהגיר במידה ומדובר על הכפול מצמד

,היום ב40K אתה נאלץ לרדת לשנתון 2009-2008 כדי לרכוש משפחתית כמו I30 או קורולה, ואז הגיל והק"מ יהיה גבוה יותר והבלאי בהתאם

פורסם

יכול להיות שזה הגיר האוטומטי של ה6 הילוכים, הוא נחשב אמין למדי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

היי,

הייתה לי אוקטביה כזאת כשנתיים ממודל ינואר 2010 (הייתה שנה ראשונה אצל מישהו אחר) וסה"כ עשתה אצלי בליסינג כ 115,000 אלף ק"מ. בסך הכל הייתה אמינות טובה, היה החלפת סלילים כל שהם (למיטב הבנתי תקלה פשוטה), ב 60 ו 90 אלף נדמה לי שבגיר. זו לא תיבה רובוטית זה גיר אוטומטי טיפטרוניק 6 הילוכים נהדר. מנוע 1.6 עייף אך הגיר מסתדר איתו טוב והאוטו מרגיש ממש בסדר. לא הכי זריז בחבורה. פעם בכמה חודשים נשרפת נורה ראשית. בסך הכל משפחתית נהדרת עם מיזוג לאחור, תא מטען ענקי, תנוחת נהיגה מצויינת. אני ממליץ בחום ואם חמך מוכר לי ב 40 אז אני עכשיו לוקח אותה לאשתי :lol:

כרגע יש לי את הדגם של 2013 עם הטורבו וגיר רובוטי שהוא הרבה פחות אמין.

בכל מקרה אני ממליץ בחום = קח ותהנה

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

תודה רבה על כל התגובות. אכן מדובר בגיר 6 הילוכים טיפטרוניק רגיל.

את ההפתעה השלילית קיבלתי היום שביררתי מחירי הביטוח. החברות הישירות רוצות 15000 למקיף שזה נראה לי סכום לא ריאלי עבורי. כנראה בגלל שהרכב נחשב אהוד בקרב גנבי הרכב.

אני אבדוק סוכני ביטוח אולי נצליח לרדת למשהו יותר הגיוני.

פורסם

אם אנשים לא היו מוכנים למכור את החברים והשכנים שלהם בשביל כמה מאות שקלים, מחירי הביטוח של כל המכוניות היו מוזלים משמעותית. הרכב עצמו בכלל ובמחיר הזה נשמע כמו עסקה משתלמת. חסר לו קצת אבזור אבל אלה קומפוננטים שתוכל להשלים לבד כמו מולטימדיה וכו'. איך הוא מזדקן זה בעיקר תלוי בך, ראיתי פורשה 2009 שהזניחו אותה ונראית בת 15 וטלבו (כן, טלבו) אי שם משנות השמונים כשהיא מלוקקת. איכות החומרים במכוניות האירופאיות לרוב הרבה יותר גבוהה מהיפניות והמושג "לא מזדקנות בכבוד" שייך שנות התשעים.

פורסם

לא מזדקנות בכבוד זה גם תלוי בתחזוקה ובשמירה על תא הנוסעים.

מי שידאג לנקות את תא הנוסעים עם חומרים איכותיים, וימרח על הפלסטיקה חומרים ששומרים על הפלסטיק, ולא את החומר השומני ששמים בשטיפות של הרכב, ישמור יותר טוב על תא הנוסעים שלו לאורך זמן ולא ימצא את עצמו עם פלסטיקה מתקפלת למשל...

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

15,000 שקל למקיף? הם השתגעו שם?

כנהג חדש על סיאט איביזה לא רצו יותר מ6 אלף שקל, מטורף.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

לא חסר מה לקנות ב 40 אלף, אבל למצוא היום רכב שמור זה חויה, השוק מוצף היום ביוצאות ליסינג ומה לא, תשאיר לעצמך את החויה לכשבאמת תצטרך.

יש לך רכב טוב מאד ביד (במיוחד לאור הדגמים החדשים שלו). עם היסטוריית טיפולים מלאה וכבר למדת למלא בו נוזל קירור. תקח הצעה נורמלית לביטוח וסע בדרכים טובות.

פורסם

לי יש כזו אוקטביה עם מנוע 1600 וגיר טיפטרוניק משנת 2008.

אמינות מוחלטת, עד היום שום תקלה מכל סוג שהוא, רק טיפולים ובלאי שוטף: מצבר (אחרי 5 וחצי שנים!), צמיגים ושתי נורות וזהו. שום דבר אחר!

הפנים והחוץ כמו חדש,בתחזוקה רגילה מזדקנת בסופר כבוד.

תא מטען מדהים, מזגן מוצלח ויעיל מאד. שאר האבזור בסיסי אך בהחלט מספיק עבור האדם הרגיל

הביטוח כ-1800 ש"ח חובה וכ2600 מקיף (עם איתורן)

החיסרון היחיד הוא באמת הספקו הצנוע של המנוע אבל אין רכב מושלם.

ב-40000 ש"ח לא תמצא רכב טוב יותר ולא תדע מה אתה באמת קונה

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

תודה רבה :-)

האמת, קיוויתי לתשובות כאלה כי אני ממש מחבב את הרכב הזה.

אם יורשה לי לשאול, איפה ביטחת במחיר הזה ?

פורסם

ניגשתי לרכב כדי לבדוק בדיוק... הביטוח נערך בחברת איילון, החובה 1445 ש"ח. המקיף 2880, כל נהג מעל גיל 30, ברכב איתורן+קודן+כספת (מה שזה לא יהיה...לדעתי מורכב בכל אוקטביה שהיו צריכים לבטח...). הביטוח כולל שמשות, גרירה, הגנה משפטית, רכב חלופי, מערכת קול וההשתתפות העצמית 790 ש"ח במוסך הסדר.

אני בטוח שיש ביטוח זול יותר, מעולם לא בדקתי והשוואתי ואני למעשה "תקוע" אצל אותו סוכן שהיה גם של הוריי (שהוא בסדר גמור אבל לא בטוח שהכי זול)

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

• תוכן חדש...