Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב ;-) מצורפות תמונות של

פלאג ראשון שני ו 4. פלאג 4 הוא החשוד כבעייתי. האם אתם רואים פה בעייה ? ( האמת יש פה בעיה אחרת לגמרי שאצטרך לעשות איתה משהו מתישהו, מי ישים לב?).

אני לא רוצה לרתום את העגלה לפני הסוסים ללא וידוא סופי, אך לדעתי פתרתי את הבעיה. הימים הבאים יגידו, יש לי רכב קר רק 2 פעמים ביום .

aja4umy5.jpgasavanat.jpg8yrequhy.jpg

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
גלעד ידידי הנכבד.

לפי עדותו של ארז, אין מחסור במי קירור.

בברכה

צביקה.

צביקה, לרכב יש איבוד מים (מינורי), בכ״ז רכב בן 18 שנה, אך אמרתי שאין כי הוא נורא מינורי ( כוס בשבוע ) וממקומות ״ידועים״ לי שהם הזעה ברדיאטור ועוד איזה הזעה קטנה בסעפת. זה לא איבוד מהותי שניתן לשייך לדליפה מאטם ראש, שבטח היתה גורמת לאיבוד מאסיבי יותר וצרות ברמה אחרת לגמרי.

רק להעמיד דברים על דיוקם ;-)

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

לאור התמונות נראה לי שיש אפשרות ויש דליפת מים מינורית לצילינדר 2.

אגב, במצב האפשרי אליו התייחסתי מדובר על דליפה קטנה, שמתרחשת כאשר המנוע קר, ושנסתמת כאשר המנוע מתחמם ומתרחב,

ולכן תהיה כרוכה באיבוד מים בכמויות קטנות.

פורסם

ארז - לאחי הייתה ב.מ.וו שסבלה מבעיה דומה, קרטועים קלים בהתנעה שנעלמו אחרי זמן קצר שהמנוע התחמם. לצערי אינני איש בשורות והסיבה לתקלה הייתה נים בראש המנוע שיצר סדק מינורי שדרכו נוזל הקירור הרטיב את הפלאג, חימום המנוע גרם לייבוש ולאטימה ולפעולת מנוע תקינה - עד להתנעה הקרה הבאה (נשמע מוכר...). הבעיה נעלמה רק אחרי שיפוץ ראש מנוע שלא היה זול בכלל.

פורסם
לאור התמונות נראה לי שיש אפשרות ויש דליפת מים מינורית לצילינדר 2.

אגב, במצב האפשרי אליו התייחסתי מדובר על דליפה קטנה, שמתרחשת כאשר המנוע קר, ושנסתמת כאשר המנוע מתחמם ומתרחב,

ולכן תהיה כרוכה באיבוד מים בכמויות קטנות.

ארז - לאחי הייתה ב.מ.וו שסבלה מבעיה דומה, קרטועים קלים בהתנעה שנעלמו אחרי זמן קצר שהמנוע התחמם. לצערי אינני איש בשורות והסיבה לתקלה הייתה , בראש המנוע שיצר סדק מינורי שדרכו נוזל הקירור הרטיב את הפלאג, חימום המנוע גרם לייבוש ולאטימה ולפעולת מנוע תקינה - עד להתנעה הקרה הבאה (נשמע מוכר...). הבעיה נעלמה רק אחרי שיפוץ ראש מנוע שלא היה זול בכלל.

ארז שלום רב !

חבל שלא הצגת את תמונות המצתים כבר קודם, לצערי ארי ודורקי צודקים.

יש כנראה חדירה מינורית של מי קירור במנוע קר, שגורמת לזיוף ולקרטועים במנוע קר, עד להתאידות הטיפות של הפלג, על מנת לבסס זאת, יש לאתר את הפלג בצילנדר הסורר, לפרק אותו במנוע קר, ליבשו, להתניע את המנוע למשך 10 שניות, ולבדוק האם מים עפים מהפתח, לכבות את המנוע להרכיב שוב את הפלג היבש, להתניע, ולבדוק האם הקרטועים שבעבר נמשכו כשני דקות נעלמו.

אם הם נעלמו, עבור לשיטה הקלה, או בחר בקשה:

השתמש בוונדרווללד לסתימת והלחמת סדקים בראש, קרוב למעברי מים, או השתמש בדרך הקשה והיקרה, ופרק ראש מנוע שדורש מלוי, פעולה שלא זולה כלל, כפי שרמז דורקי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם (נערך)

מה קודם מה? רק אתמול צילמתי את התמונות הללו. לדעתי צילינדר 4 הוא החשוד, עליו יש סימני קורוזיה. כך או כך בדקתי עכשיו אחרי שבת והבעיה קיימת. אז ראש מנוע ;-(((

בפעם קודמת לפני 7 שנים, לאחר אירוע התחממות שיפוץ הראש עלה 1000₪ ( 600 שיפוץ ועוד 400 כל השאר. לא יודע איזה קסם אבא שלי עשה אז).

אתחיל עם הרעיון של צביקה לוונדרוורלד, ואכין מה שצריך לעבודת ראש מנוע.

ד״א עוד בעמוד זה אני מוצא סימוכין נוסף, לבחור בשרשור הזה תופעות נורא דומות, ומסקנה יותר מבוססת.

http://www.carsforum.co.il/vb/showpost.php?p=4339152

עריכה אחרונה על ידי erezfed

פורסם

טוב , אז לאחר שהפנמתי שאני צריך שיפוץ ראש, בואו נדבר קצת על בעיה נוספת שהבחנתי בה (שאף אחד פה לא שם לב אליה מסתבר).

הפלאג הראשון (מס' 1, הכי קרוב לרדיאטור) היה תקוע נורא חזק והיה מאוד קשה להוציא אותו.

בתמונה רואים כי ההברגה שלו מלאה במה שנראה כמו חלקי אלומניום מהראש, מה שאומר שההברגה של הפלאג הזה נטחנה ואינה כתמול שלשום (פלאג טוב להשוואה הוא פלאג מס' 2, שיצא נורא בקלות ורואים כי ההברגה שלו חדשה ונקייה לגמרי).

מה עושים על מנת לתקן דבר כזה? הברזה תעבוד פה? בגלל מידה קבועה של פלאג הברזה למידה גדולה יותר בטח לא באה בחשבון, מה עושים במצב כזה? האם במסגרת שיפוץ ראש המשפץ יכול למלא חומר ולהבריז מחדש? זה תיקון בר ביצוע?

aja4umy5.jpg

פורסם

ארז שלום רב !

לא מהנמנע שתזדקק להליקול, מראה הפלג למספר 1 ומספר 4 לא סימפטי, ומלמד על על עודף פיח מסביב לאלקטרודה האמצעית, מוקדם מדי יחסית למספר חודשי השימוש בפלג.

ערוך חיפוש על כל התוספים המוחדרים למי הקירור, על מנת ליצור הלחמה פנימית של סדקים קטנים, בדומה לוונדר וולד.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ישנם כמה אפשרויות.

1. עוברים עם מברז במידה מתאימה להברגה בכדי לנקות שאריות של הברגה וגם 'לתקן' את ההברגה ולאחר מכו בודקים שניתן להדק את הפלאג במומנט המומלץ על-ידי ייצרן הרכב.

2. קודחים קדח במעט גדול מההקדח הקיים ולאחר מכן מבצעים הברזה ומכניסים תותב חדש (עדיף על-פני הליקוויל).

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה רבה.

בהרכבה הנוכחית ניקיתי היטב את הברגת הפלאג מכל המתכת ובעזרתו של זז-קל הרכבתי חזרה את הפלאג בצורה טובה כדי שהרכב יהיה שמיש.

אני משער שאופציה 2 של מרק תיתכן, אבל רק בעל מקצוע יוכל להחליט בוודאות. אני מכיר חרט מעולה שיכול לתת תשובה, חבל רק שהוא לא עוסק בשיפוץ ראשים.

ד"א , מה זה הליקויל ?

פורסם

קראתי והשכלתי :-)

עלה במוחי רעיון, אולי פשוט לחפש ראש מנוע אחר, משהו יותר תקין משלי, לפני או אחרי שיפוץ. מה דעתכם? איפה מוצאים כאלה?

פורסם

למחדש בבאר שבע יש אחד משופץ, עלות בערך 1000₪, צריך למצוא אומן שיבצע את העבודה. אני מפחד ליפול לפינה בה תהיה בעיה כלשהי ואז המבצע יאשים את המשפץ, וכן להיפך. כששאלתי את המשפץ אם הוא עובד עם מישהו ספציפי הוא אמר שכל מוסך יודע את העבודה הזו והוא לא עובד עם מישהו ספציפי. אולי אחפש מוסך שיבצע את ההתקנה וגם הקנייה של הראש מול המשפץ, ואצה מהלולאה הזו.

פורסם

טוב , מתחילים לזוז קדימה.

יש משפץ ויש ראש "ספייר" אם יהיה צורך.

שאלות:

1. אוטודאטה אומר שאין צורך להחליף ברגי ראש, במקומות אחרים אני רואה שהברגים נמכרים עם סט שלייפ, צריך דיעה מוסמכת/הוראות יצרן, האם יש להחליף או לא?

2. באותו עניין, כמה אני יכול לסמוך על הוראות הידוק הראש לפי אוטודאטה? הנתונים שם נלקחים מהוראות יצרן? stage 1: 40 NM stage 2: 60 NM stage 3: 180 deg ?

3. אני לא מוצא את ההגדרה לעובי מינימאלי של הראש שהיצרן מתיר, בנוסף, כיצד העובי הזה נמדד? קליבר קצה לקצה ועוברים לכל אורך הראש?

תודה

Capture.jpg

• תוכן חדש...