Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני עומד לקנות סיטרואן c1 ידנית (סגור על זה, אין מקום לדיון בנושא : ).

ההתלבטות שלי היא רק אם לקנות רכב חדש מהסוכנות ב 60K ש"ח, או ללכת על רכב בן שנה-שנתיים.

אבל כשביררתי ראיתי שהמחירון של הרכב צונח.

חדש כאמור - 60K ש"ח

שנת 2013 - 52K ש"ח

שנת 2012 - 43K ש"ח

השאלה שלי -

למה המחירון צונח ככה? האם זה בגלל שה C1 ממש נשחקת בכל שנה שעוברת? או שזה מיתוג לא מוצלח או סיבות אחרות?

תודה

פורסם

ירידת ערך הגיונית לחלוטין. בפחות מכך רב רובם של האנשים יירכשו חדש. חייב להיות פער בין המשומש לחדש. מבחינה כלכלית תמיד עדיף לרכוש רכב בן שנה- שנה וחצי שספג את ירידת הערך הגדולה ועדיין נמצא באחריות

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

סתם שאלה -

בדקת בהשוואה למשל לפיג'ו 107 האם יש שוני בירידת הערך לרעת הסיטרואן?

(כשמדובר על אותו חודש עליה לכביש ואותה תיבת הילוכים - במקרה שלך ידני).

so far so good so what

פורסם

אל תשכח שזה לפני שיקלול קילומטרז' כך שאולי גם תהיה עליה קטנה מהמחירון, אבל גם אם לא - זה אכן הגיוני ומשקף ירידה של כ-12-13 אחוז בשנה.

אל תשכח שאומנם אחוזים זה יפה אבל אםהיתה ירידה של נניח 5-6 אחוז אזי במחיר זול כזה של רכב זה יתבטא בכ-3000 ש"ח - לא מאמין שמישהו יקנה רכב בן שנה כדי לחסוך 3000 ש"ח מרכב חדש. חייבת להיות התאמה הגיונית.

בנוסף, לא יודע אם זה אחד השיקולים של כותבי המחירון (מניח שכן) יש כל מיני מבצעים - בזמנו היה מבצע לידיעות אחרונות של C1 במחיר של 55,555 לרכב חדש..

פורסם (נערך)

זאת אומרת שנניח משנת 2011 ומטה, ירידת הערך תהיה מתונה יותר כבר?

הבנתי גם שהתחילו להביא את ה C1 לארץ ב2010 (דגם SX אם אני לא טועה)

ואז ב 2012 שדרגו אותה קצת כדי לעמוד באיזה סטנדרט ישראלי (זה כבר דגם comfort?)

אז עוד שאלה - האם יש הבדלים גדולים באיכות בין שני הדגמים, וגם במחיר? או שהקומפורט המשך טבעי של ה SX?

עריכה אחרונה על ידי sivanez
פורסם

לפותח השרשור:

ירידת הערך שציינת הגיונית וקשורה למיתוג . לובניסקי יוצרים בכוונה בידול ביו ה107 לסיטרואן של בערך 5K במחיר על הכביש (כדי שיהיה להם רכב לכל תקציב- אפילו שזה רכב זהה).

אמרו פה משהו נכון: אם יש לי 54 אלף לקנות רכב בן שנה אני אגרד עוד 6000 ואקנה C1 חדשה מהנילונים.

ואכן היה מבצע של 55555 ש"ח. (רק על הסיטרואן, לא על הפג'ו)

אם תצליח למצא C1 /107 בת שנה -שנתיים במחיר שציינת- זה שווה. העיקר שיהיה עוד באחריות ולא מליסינג/ השכרה.

כמובן שתיקח אותו לבדיקה- עדיף במוסך שלך- אני ממליץ על גבע בת"א. יש כאן המלצה בפורום על עוד כמה שמתמתחים בפג'ו/ סיטרואן .

בהמשך: אתה לא חייב לטפל במורשה יבואן כדי לשמור על האחריות. חבל לשלם מחיר יקר על מורשה לובינסקי.

C1 זה רכב מעולה ואם כבר הבנת את הקסם של הפלטפורמה הזו (107/ אייגו) אז שבאמת אף אחד לא יקשקש לך על איזה פיקנטו (רכב מעולה גם כן, למי שאוהב פלסטיקה ולהיות כמו כולם).

כדי להבהיר כמה הצרפתיות/ יפניות/ צכיות האלו טובות: יש לי אפשרות לקנות כעת יונדאי I10 חדשה במבצע של חבר ואני פשוט מתבאס למכור את ה107 שלי.

פורסם
זאת אומרת שנניח משנת 2011 ומטה, ירידת הערך תהיה מתונה יותר כבר?

הבנתי גם שהתחילו להביא את ה C1 לארץ ב2010 (דגם SX אם אני לא טועה)

ואז ב 2012 שדרגו אותה קצת כדי לעמוד באיזה סטנדרט ישראלי (זה כבר דגם comfort?)

אז עוד שאלה - האם יש הבדלים גדולים באיכות בין שני הדגמים, וגם במחיר? או שהקומפורט המשך טבעי של ה SX?

את שלנו רכשנו מהמשלוח הראשון שלאחר 200 יח' הפסיק כי היתה בעיה בתקינה של הפנסים - משהו הזוי כזה. בשורה התחתונה הרכב חזר כבר אחרי שעשו לו "מתיחת פנים". עד כמה שזכור/ידוע לי מתיחת הפנים הזו שינתה קצת את המראה של החלק הקדמי והגריל שם, שום דבר מעבר לזה לא התווסף/השתנה

פורסם

אני דווקא בכיף הייתי קונה אחת מליסינג, בת שנתיים.

המחיר שלה אמור להיות 15-20% פחות ממחיר של אחת פרטית, וזה אומר קרוב מאוד ל-30K לרכב בן סה"כ שנתיים - שזה כיף גדול.

אתה נוסע 3-4 שנים, מוכר ב-10-12K בתוך שניות (כי זה פשוט אטרקטיבי ברמות אחרות מבחינת המחיר) ומתקדם הלאה, למשהו באותו סדר גודל של רכב ומחיר - וכל זה בלי לבזבז הרבה כסף על תחזוקה מיותרת של בלאי.

פורסם

כלכלית ברור שכדאי לקנות רכב משומש. את המכה הרצינית סופג מי שקונה רכב חדש.

השאלה היא האם יש כאלו בנמצא ומה המחיר.

גם מחירון זה לא הכל, כי רכבים בני שנה לרוב נמכרים בפחות ממחירון. בטח בשוק תחרותי ורווי מבצעים כמו שוק המיני.

העניין הוא שלדעתי רכבי מיני לא נמכרים כל כך מהר, כי מי שרכש אותם לרוב מושפע מאוד משיקולים כלכליים. ולכן סביר פחות שימכור תוך שנה (להבדיל ממכוניות "רגילות").

לפעמים חברות ליסינג והשכרה מוכרות רכבים שנסע מעט ואז אתה נהנה מהנחה ופחות סובל מהמגרעות הרציניות שקיימות ברכב להשכרה שנסעו בו הרבה. לקנות מהשכרה רלוונטי רק אם אתה מתכנן להחזיק הרבה זמן. כי למכור רכב כזה מהר תהיה בעיה ויגרור "קנס" לא קטן.

פורסם

C1 זה רכב מעולה ואם כבר הבנת את הקסם של הפלטפורמה הזו (107/ אייגו) אז שבאמת אף אחד לא יקשקש לך על איזה פיקנטו (רכב מעולה גם כן, למי שאוהב פלסטיקה ולהיות כמו כולם).

צודק, כי לקנות 107 מראה שאתה אחד ויחיד.

ובקשר לאוהבי פלסטיקה - תשמע, יש משפט שאומר שמי שיש לו בית מזכוכית שלא יזרוק אבנים על בתים של אחרים. ה-107 מזעזעת מבפנים - הכתפורי מזגן האלה שנראים כאילו נלקחו מצעצוע סיני זול. קורות חשופות. דיפון של חצי דלת זול ועלוב. אם יש משהו שה-107/C1 נכשלות בו זה הפנים.

כדי להבהיר כמה הצרפתיות/ יפניות/ צכיות האלו טובות: יש לי אפשרות לקנות כעת יונדאי I10 חדשה במבצע של חבר ואני פשוט מתבאס למכור את ה107 שלי.

מה בדיוק הבהרת כאן? :?

פורסם
צודק, כי לקנות 107 מראה שאתה אחד ויחיד.

ובקשר לאוהבי פלסטיקה - תשמע, יש משפט שאומר שמי שיש לו בית מזכוכית שלא יזרוק אבנים על בתים של אחרים. ה-107 מזעזעת מבפנים - הכתפורי מזגן האלה שנראים כאילו נלקחו מצעצוע סיני זול. קורות חשופות. דיפון של חצי דלת זול ועלוב. אם יש משהו שה-107/C1 נכשלות בו זה הפנים.

מה בדיוק הבהרת כאן? :?

אנשים אוהבים את ה107 ולא אוהבים את הקיה..מה זה כואב לך?!

שכל אחד יגיד את שלו.

והפיקנטו באמת מרגישה שהיא מורכבת מפלסטיק של אסלת בית שימוש עי קוריאני שיכור שרק גמר לאכול כלב בטריאקי לארוחת צהריים.

פורסם

ונחזור לעניין ולא לקרב ההשתנות?

יש לי גם 107 2011 וגם סי1 2014.

ההבדלים מעבר לפגושים הם בבורר ידית הילוכים נעים יותר, פנסי לד קדמיים ורמקולים בדלתות ולא רק בדש בורד (הבדל מהותי באיכות השמע).

כל השאר כמעט זהה. (ניהול מנוע טיפה שונה שאמור להיות יותר חסכוני ומרגיש טיפה יותר חיי בסלד נמוך)

הסיבה שהפסיקו את היבוא ב2010 היא שהפגוש לא עמד בתקינה של אותה שנה להגנה על הולכי רגל. קומבינה ישראלית כי התקינה אמורה להיות לפי שנת יצור הדגם ולא שנת תחילת יבוא.

לגבי ההשוואה לפיקנטו, הפנים של הפיקנטו נחמד יותר (במיוחד סידור הבוררים של המזגן שעדיף בהרבה) אבל ה107/סי1 יותר מהנות לנהיגה והפנים כיפי מאוד.

איכות החומרים בשני הרכבים לא מדהימה ודיי באותה רמה.

הצריכת דלק בסי1 עדיפה למרות שהיא גם מהירה יותר, התא מטען בפיקנטו גדול יותר .

השאר זה כבר טעם.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
ונחזור לעניין ולא לקרב ההשתנות?

יש לי גם 107 2011 וגם סי1 2014.

ההבדלים מעבר לפגושים הם בבורר ידית הילוכים נעים יותר, פנסי לד קדמיים ורמקולים בדלתות ולא רק בדש בורד (הבדל מהותי באיכות השמע).

כל השאר כמעט זהה. (ניהול מנוע טיפה שונה שאמור להיות יותר חסכוני ומרגיש טיפה יותר חיי בסלד נמוך)

הסיבה שהפסיקו את היבוא ב2010 היא שהפגוש לא עמד בתקינה של אותה שנה להגנה על הולכי רגל. קומבינה ישראלית כי התקינה אמורה להיות לפי שנת יצור הדגם ולא שנת תחילת יבוא.

לגבי ההשוואה לפיקנטו, הפנים של הפיקנטו נחמד יותר (במיוחד סידור הבוררים של המזגן שעדיף בהרבה) אבל ה107/סי1 יותר מהנות לנהיגה והפנים כיפי מאוד.

איכות החומרים בשני הרכבים לא מדהימה ודיי באותה רמה.

הצריכת דלק בסי1 עדיפה למרות שהיא גם מהירה יותר, התא מטען בפיקנטו גדול יותר .

השאר זה כבר טעם.

הצריכת דלק בC1 עדיפה בצורה משמעותית,הקיה,לפחות עפ התגובות בפורום,אוכלת הרבה יותר מהמוצהר עי קקיה.

פורסם

אני בזמנו עם ה C1 הגעתי לצריכה של 1-18 ק"מ לליטר,

עם תמהיל שרובו היה נסיעות עירוניות עם לא מעט פקקים,

זה מכובד מאוד.

so far so good so what

• תוכן חדש...