Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמצום עלויות לחתונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה,

אז עוד כמה חודשים אני מתחתן. אני צריך עזרה במציאת כמה דברים, אין לי בעיה לשלם כסף בתחום הסביר, פשוט מטריף אותי לדעת למשל ששני צלמים לאירוע של 4 שעות יעלו לי 10K ושמלת חתונה כ 13K ל 4 שעות (והשמלה אפילו לא נשארת אצלנו), אלה מחירים מטורפים.

הדברים שהחברה שלי נסגרה עליהם ואהבה בינתיים זה ככה:

1. צלם סטילס - מאמא צלמים

2. צלם וידאו - מובינג סטילס

3. שמלת כלה - ברטה

מה שאני צריך (בעזרתכם האדיבה כמובן) זה ככה:

1. צלם סטילס אחד וצלם וידאו אחד

2. שמלת כלה וינטאג' (השמלה לא בשבילי, זה בשביל הכלה)

בגדול, היא רוצה וינטאג', הכל וינטאג'. כמובן שהצעות יצטרכו לעבור אישור שלה :)

תודה מראש.

פורסם

לגבי צילומים,

אתה יכול לרכוש מצלמות חד פעמיות ולחלק לחברים שלך ולמשפחה,ראיתי תמונות מדליקות ומיוחדות מחתונה שכזו.

לגבי צלם ווידאו,אם אתה לא בקטע של רחף ושאר מיני מאפה אתה יכול תמיד לארגן מצלמת HD איכותית,להעמיד אותה על חצובה ולסנג'ר את הבן דוד או למצוא איזה סטודנט שיסכים לבצע צילום ווידאו בשביל כמה מאות שקלים.

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

קודם כל מזל טוב.

לגבי צלם, אומנם התחתנתי לפני כמה שנים טובות, אבל בזמנו לקחנו בחור בשם "אריאל הצלם",

הוא עצמו צלם הסטילס, והביא עוד בחור שצילם את הוידאו. אני לא זוכר למי הוא נתן לערוך את

הוידאו, אבל התוצאות היו מאוד מרשימות, גם בסטילס, גם בוידאו, והכל במחיר מאוד נוח, הרבה

פחות ממה שציינת(למרות שהיום בטח המחיר יקר יותר, בכל זאת עברו כמה שנים), ועם יחס אישי

וחביב, בלי פוזה, בלי התנשאות, ובלי סיפורי אלף לילה ולילה על מצלמות רחף, ושאר מעשיות.

פורסם

אין שום סיבה לשלם 13 אלף לשמלה בהשאלה, במיוחד כשההוצאה המוגזמת מטריפה אותך.

עשיתי חיפוש קצר ברשת "שמלות כלה וינטג'" ומצאתי הרבה אתרים בהם יש שמלות בסכומים נמוכים בהרבה.

סתם אחד לדוגמא (לא מכיר ולא ממליץ) http://lilium.org.il/

פורסם

אם יש 2 דברים שלא כדאי לשחק בהם, זה הצלם והDJ כי גם אם האוכל יהיה חרא והתלבושת תהיה בשקל 90 עוד 10 שנים מה שתזכור זה את הדיסק די וי די שיקבלת מהצלם וכאמור שניהם יהיו הכי בולטים שם, לא האוכל לא השלמה לא האיפור ובטח לא איפה היתה החתונה.

צלם טוב וDJ שיודע את העבודה זה הבדל משמעותי בין דיסק שתגיד לעצמך יא אללה איזה חתונה לבין חתונה "מבאסת"

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

צלם וידאו.

אריאל אריכא. המחיר לא יהיה "זול" כמו שאתה מקווה (כשצלם לוקח 5000 ש"ח, תהיה בטוח שהוא מפסיד, שלא לדבר על האיכות...).

מה שכן, אפשר להוריד את כל הדברים המיותרים מסביב. לא חייבים אלבום תמונות דיגיטלי, לא חייבים עריכה מטורפת וממש לא חייבים תמונות מודפסות. (אישתי אספה כמה תמונות מהחתונה ועשינו 3 ספרים. אחד לנו ואחד להורים מכל צד.)

הוא גם חבר פורום: B4 לגיל 40.

שמלה.

אני חושב שזה מיותר לחלוטין. אישתי קנתה שמלה בפחות מ- 2500 ש"ח (אמנם לא בדיוק שמלה, כי היא שונאת שמלות, אבל משהו שמתאים לחתונה). הכי פשוט ללכת לתופרת של שמלות ערב ולשאול על מחיר לכל בנות המשפחה. רק חשוב לקבל המלצות וללכת מספיק זמן מראש.

בגדים לחתן.

תקנה בגדים שתוכל להשתמש בהם אח"כ. חבל לזרוק אלפי שקלים על משהו שסתם ישכב בארון.

אלכוהול.

קנה משלך ותביא לאולם (שאל מי יוצא לחו"ל. שיביאו מהדיוטי). דאג שמישהו מחבריך/משפחה ישים עין על האלכוהול כדי שהוא יגיע לאנשים הנכונים...

אולם.

זו לדעתי הנקודה הכואבת. כל מנה נעה בין 250 ל- 400 ש"ח (ואני התחתנתי לפני 4 שנים...).

סידור שולחן.

מהניסיון שלי, לא שווה את המאמץ. אם שמים משהו גדול מדי, האורחים לא יכולים לדבר אחד עם השני. אני קניתי בהום סנטר אגרטלים קטנים, קניתי צבעונים יום לפני החתונה וזה מה שהיה על השולחנות (גם את זה לקחו...:shock:).

רכב.

קח את שלך או את של ההורים. לא צריך לשכור. בנוסף, קנה ערכה מוכנה של קישוט לאוטו או חפש מישהו יצירתי מספיק שיקשט לך את הרכב. חברה שתעשה לך את זה, תגבה יותר מפי שתיים מחיר. אין גם צורך בקישוט מוגזם. זה לא נותן כלום ולרב רק מפריע לנהיגה.

בשורה התחתונה:

ככל שתעשה דברים לא מקצועיים לבד (קישוט שולחן, רכב, אלכוהול וכו'...), אתה תקטין את ההוצאות. אל תפחד לשאול בני משפחה/חברים אם הם יכולים לעזור. אנשים מאוד שמחים להיות חלק מההכנות לאירוע, זה נותן להם תחושת חשיבות.

כמובן, אם אתה חושב שאתה יכול ורוצה להוציא כסף, אתה מוזמן לעשות בדיוק לעשות ההיפך...

פורסם

שמע, אם האישה ננעלה, יש מצב שאתה בבעיה :)

בגדול, כמו שכבר אמרו, אל תחסוך בצלמים, זה הזכרון והמזכרת מהאירוע.

שמלות באמת שלא חסר שמלות מעולות בשליש מהסכום שאמרת, צריך לחפש, אבל שוב אם האישה ננעלה על חארטה יקר, תתמודד.

צלם וידאו אני יכול להמליץ על צלם מדהים אבל מה, לא זול. הצלם סטילס שלנו עוד יותר "לא זול" אבל התוצר שלו ברמה של מאמא צלמים אם לא יותר.

אחת הדרכים לחסוך היום בחתונות זה לעבוד דרך easywed.co.il מקצועיים מאד ועוזרים להוזיל עלויות לא על חשבון איכות.

פורסם

יכול להמליץ על הצוות צילום שהיה אצלנו בחתונה, הם היו מקסימים מבחינת היחס החם והכימיה שהיתה מיידית, זרמו איתנו באוירה טובה ועל הדרך עשו עבודה מצויינת עם הסטילס והווידאו ועריכה פשוט מצויינת של הסרט.

אני לא זוכר את שמם אבל במקרה הצלחתי לאתר את המספר של בעל העסק, תדבר איתו ותבקש כמובן לראות עבודות, המחיר היה סביר בהחלט ואם תגיד לו שעידן וליטל מהונג קונג הפנו אותך זה אולי יעזור קצת לרכך.

מנשה 054-3444355

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

מאמא צלמים עושים עבודה טובה, יש נושאים שלא אמורים לחסוך בהם (מצלמות חד פעמיות, וידאו על חצובה ...) גם אריאל מעולה.

אתה לא רוצה שהריב הראשון עם אשתך יהיה כשתראו את התמונות.

דברים שאפשר לחסוך בהם: שמלת כלה שקונים ברודוס/ מזמינים מסין, חליפת חתן (טוויג ברעננה יפה, נגיש, שימושי), אלכוהול (החברים ״המבינים״ שותים גריי גוס עם סירופ רעל ולא ישימו לב שזו פינלנדיה), עיצוב - בסיסי מצטלם טוב ואף אחד לא שם לב.

הסיפור הזה של צילום וינטאג׳ יכול להתגלות כטעות, זה באופנה ונחמד אבל יכול להראות מטומטם אם תפתחו את האלבום עוד חמש שנים.

-למי שמחפש שילוב יכול להמליץ גם על עידן מילמן או תומר פיינבורג (טווחי מחירים שונים, תומר אחד התותחים שאני מכיר)

אצלנו צילם ליאור שי, חיפשנו עבודה נקיה וקלאסית שיהיה נחמד להסתכל עליה גם עוד 10 שנים.

עריכה אחרונה על ידי rgunv

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם (נערך)

אני לא יודע מה בדיוק "וינטג'" בקולקציה באתר שקישרת אליו. בכל מקרה, שמלות מאד דומות, ובעצם כל מה שאשתך לעתיד תחלום עליו (עירית תתפור לה בעיצוב אישי לפי תמונה שהיא תציג לה), תוכל לקבל אצל עירית בר במחיר של לא יותר מ-6000 ש' (והיא גם מצהירה על כך באתר).

אמנם התחתנתי לפני 15 שנה, אבל השמלה של אשתי עלתה בזמנו 3500 ש' ונתפרה עבורה ב"עיצוב אישי". (לא מהקולקציה המוכנה).

את הבגדים שלי קנית ב"סודה לימון" בבת ים. לא לבשתי חליפה (כמו שאתה יכול להבין מהסמלון, חליפות פראק זה לא הסגנון שלי, ולא ראיתי לנכון "להתחפש" ביום חתונתי) אבל אם תרצה, יש להם חליפות איטלקיות, ושל מעצבים ישראלים במחירים נוחים .

אני קניתי לי ג'קט ומכנסיים ששימשו אותי עוד שנים אח"כ.

שווה לך לקפוץ לראות- המחירים שלהם זולים והשירות לבבי ומקצועי.

לגבי צלם אני לא יכול לעזור בכתובת. אצלנו, את הווידאו צילם חבר משפחה שהוא צלם טלוויזיה בערוץ2 (לא מצלם אירועים בד"כ) והסרט נערך במקצועיות רבה, לסרט באורך 40 דק'+קליפ באורך 4 דקות ע"י עורך וידאו של JCS (חבר של אותו חבר...).

את הסטילס צילם צלם אופנה מוכר, גם כן חבר של חבר.

שניהם קיבלו ממני סכום סמלי עבור זמנם (וגם דאגתי שישתו ויאכלו לשובע בזמן הארוע, כדת העדה הרומנית :)), עורך הווידאו קיבל 500 שקלים.

בכלל, מעולם לא הבנתי את התעשיה הזו של החתונות. אלו ערימות של כסף, שנשפכות בדיוק ברגע הכי לא מתאים- כשזוג צריך להתחיל חיים משותפים בעולם האמיתי.

למזלי, אשתי היקרה בדיוק בראש שלי בעניין, ולמרות שבמשפחתה ציפו ולחצו לאירוע גרנדיוזי, היא עמדה בפרץ, וסיימנו בתקציב של שליש ממחיר חתונה ממוצעת.

האירוע היה מרגש, חברינו הקרובים ומשפחתנו היו שם כדי לשמוח בשמחתנו, היה אלכוהול משובח בשפע, ואוכל מצויין (דווקא שם לא חסכנו).

לא היו: הפרחת יונים, זיקוקי דינור, סידורי פרחים באלפי שקלים, השכרת מכוניות מקושטות (גיסי הסיע אותנו ברכב הליסינג שלו,שגיסתי קישטה בסרטים ופרחים...) רבנים מזמרים (חיתן אותנו הרב מועלם, שהוא הרב הספרדי של רמה"ש, שהוא איש שאני מעריך מאוד באופן אישי, למרות שאני, בעוונותי, אשכנזי,וגם חילוני/אפיקורס מוחלט :)) כלייזמרים, רקדניות ברזילאיות מקצועיות ושאר מסחטות כסף.

היה DJ סביר מאד ולא יקר כלל (שתיקלט באירוע של חבר ומצא חן בעינינו) - "המטפסיםDJ'S"

דא"ג, שוטטתי מעט באתר של עירית בר עכשיו.

ב"צור קשר" יש סטריפ תמונות זז. יש שם עדיין תמונה שלנו מיום החתונה. :oops: איזה צעירים ויפים היינו.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אני ו אשתי בחרנו בסטודיו בני (ירושלמי, החתונה הייתה בצומת ראם).

על שני צלמי וידאו (ללא רחף) צולם סטילס יצא לנו בסביבות 8000 שקל.

והתוצאות של בני מצוינות (הוא אחד מהצלמים גם).

השמלה אשתי לקחה באבו גוש (אם כי העובדים והבעלים יהודים) ועלה פחות מ-10 אלף.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

דברים שאפשר לחסוך בהם: שמלת כלה מזמינים מסין,

מחזק,ודווקא לא מזמן קראתי על זה 2-3 כתבות,מסתבר שזה די פופולרי היום :)

אז תתחיל לחפור לאשתך בעניין ;) אלא אם כן כמו שנוגי כתב והיא נעולה על לשפוך כספים בעניין,אז זה אבוד לצערי.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם (נערך)

לחזק את natco: יש דברים חשובים, יש שהרבה פחות.

אני מתקרב לחגיגת 24 שנים לחתונה - אבל בינתיים גם ערכתי 3 מסיבות בר מצוה, כך שיש תובנות:

1. צלם - עם כל הכבוד, את התמונות מראים להורים פעם אחת, בפעם הבאה הן יצאו כאשר תכינו מצגת ליום ההולדת ה-50 שלך. עם זאת לדעתי דווקא אלבום תמונות מודפסות הוא החשוב ביותר - זה פורמט שלא מצריך אמצעי אחזור, לך תדע אם בעוד 10 שנים תוכל למצוא קורא DVD ומה יהיה התקן שיחליף את ה-USB בלי תאמות לאחור.

2. וידיאו - עוד פחות שימושי. אצלי קיים על קלטת VHS, איני יודע מה מצבה, לא טרחתי להעביר לדיסק. מכל מקום, לשני הבנים הצעירים הוידיאו נמצא על דיסקים, סגור במגירה, אני מניח שהשימוש הבא יהיה לקליפ כשמישהו מהם יתחתן, כלומר יש עוד זמן.

3. שמלת כלה. טוב, זו בעיה, כבר אין חייטים\תופרות. את שמלת הכלה של אשתי תפרה חברה תמורת 400 ש"ח, בתרגום לערכי היום זה משהו בסביבות 1000-1500 ש"ח. והשמלה עדיין תלויה בחדר הארונות שלנו. 13,000 ש"ח. נשמע הזוי, נצלנות לשמה. כדאי להרגיע את הגברת.

4. חליפת חתן - כבר תלוי במשפחה\עדה. בשנים האחרונות נתקלתי בהרבה חתנים שלא לבשו חליפות אלא בגדים נוחים ושימושיים לעתיד. רוצה להיות יותר קלאסי - קנה מכנסיים, ג'קט, חולצה מכופתרת ועניבה, לא חייב להיות סט אחד ולא צריך לעלות הרבה אלפים. אל תשכח שאתה עדיין צעיר וההיקפים ילכו ויגדלו. (וידועה הסיבה שבגללה הרווק רזה והנשוי שמן. אם מישהו צריך הסבר - תבקשו ממני בהמשך).

5. רכב - לבקש עזרה מבן משפחה עם רכב מרווח. לא חייב להיות מפואר, במילא לכם חשוב רק המקום ולאחרים בכלל לא אכפת באיזה רכב אתם מגיעים לחתונה.

ואם מישהו חושב שאחרים זוכרים את החתונה שלהם - שישכחו מזה. צריך להיות ארוע חריג לטוב או לרע, למשל אולם שהדרך אליו מצריכה נסיעה בנגמ"ש. בינינו - גם מבחינתכם מדובר באפיזודה חולפת שלא מצריכה השקעה מוגזמת. אתם זקוקים לכסף למטרות שנמשכות יותר מ-4 שעות (במיוחד כאלה שתרצו לחתן בעוד 30 שנה).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היי,

לגבי שמלות כלה, יש את שני גולסה בכפר סבא, מחירים זולים מאוד.

אשתי הייתי אצלה והיינו מבסוטים מעל הראש.

http://shannygolasa.mitchatnim.co.il

בנוגע למחיר אפילו לא מתקרב ל14000 הרבה הרבה הרבה פחות. פחות מחצי גם! והעיצוב מדהים.

תדבר איתי אם אתה רוצה בטלפון 0525077077 אני אתן לך הרבה יותר פרטים.

מזל טוב

אשרי תמימי דרך ההולכים בתורת יהוה.

פורסם
לחזק את natco: יש דברים חשובים, יש שהרבה פחות.

אני מתקרב לחגיגת 24 שנים לחתונה - אבל בינתיים גם ערכתי 3 מסיבות בר מצוה, כך שיש תובנות:

1. צלם - עם כל הכבוד, את התמונות מראים להורים פעם אחת, בפעם הבאה הן יצאו כאשר תכינו מצגת ליום ההולדת ה-50 שלך. עם זאת לדעתי דווקא אלבום תמונות מודפסות הוא החשוב ביותר - זה פורמט שלא מצריך אמצעי אחזור, לך תדע אם בעוד 10 שנים תוכל למצוא קורא DVD ומה יהיה התקן שיחליף את ה-USB בלי תאמות לאחור.

2. וידיאו - עוד פחות שימושי. אצלי קיים על קלטת VHS, איני יודע מה מצבה, לא טרחתי להעביר לדיסק. מכל מקום, לשני הבנים הצעירים הוידיאו נמצא על דיסקים, סגור במגירה, אני מניח שהשימוש הבא יהיה לקליפ כשמישהו מהם יתחתן, כלומר יש עוד זמן.

3. שמלת כלה. טוב, זו בעיה, כבר אין חייטים\תופרות. את שמלת הכלה של אשתי תפרה חברה תמורת 400 ש"ח, בתרגום לערכי היום זה משהו בסביבות 1000-1500 ש"ח. והשמלה עדיין תלויה בחדר הארונות שלנו. 13,000 ש"ח. נשמע הזוי, נצלנות לשמה. כדאי להרגיע את הגברת.

4. חליפת חתן - כבר תלוי במשפחה\עדה. בשנים האחרונות נתקלתי בהרבה חתנים שלא לבשו חליפות אלא בגדים נוחים ושימושיים לעתיד. רוצה להיות יותר קלאסי - קנה מכנסיים, ג'קט, חולצה מכופתרת ועניבה, לא חייב להיות סט אחד ולא צריך לעלות הרבה אלפים. אל תשכח שאתה עדיין צעיר וההיקפים ילכו ויגדלו. (וידועה הסיבה שבגללה הרווק רזה והנשוי שמן. אם מישהו צריך הסבר - תבקשו ממני בהמשך).

5. רכב - לבקש עזרה מבן משפחה עם רכב מרווח. לא חייב להיות מפואר, במילא לכם חשוב רק המקום ולאחרים בכלל לא אכפת באיזה רכב אתם מגיעים לחתונה.

ואם מישהו חושב שאחרים זוכרים את החתונה שלהם - שישכחו מזה. צריך להיות ארוע חריג לטוב או לרע, למשל אולם שהדרך אליו מצריכה נסיעה בנגמ"ש. בינינו - גם מבחינתכם מדובר באפיזודה חולפת שלא מצריכה השקעה מוגזמת. אתם זקוקים לכסף למטרות שנמשכות יותר מ-4 שעות (במיוחד כאלה שתרצו לחתן בעוד 30 שנה).

אפשר הסבר לשמן והרזה?

• תוכן חדש...