Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמצום עלויות לחתונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אני רוצה הסבר.

חשבתי שאני היחיד שהוסיף איזה 30 ק"ג.

הייתי בטוח שזה בגלל שהאשה היא שף-קונדיטורית מקצועית.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
אפשר הסבר לשמן והרזה?

למה הרווק רזה והנשוי שמן?

הרווק חזור הביתה, רואה מה יש במקרר, הולך למיטה.

הנשוי חוזר הביתה, רואה מה יש במיטה, הולך למקרר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

וידאו זה לא חשוב. אף אחד לא צופה בו. זה משעמם.

שיהיה זול. סטילס? פה דווקא כדאי לוודא שיש לצלם ניסיון עבר.

המחיר לשמלה משוגע, כדאי לבחום את האלטרנטיבות שהוצעו,

כגון סין + שפצור תופרת.

בינינו, ככה שאף אחד לא ישמע, אתה יכול גם לחסוך באולם

ולהגיש אוכל בינוני, (הוא כשר, שזאת כבר נקודת פתיחה בעיתית).

אף אחד לא יזכור גם ככה שום דבר.

הכי חשוב שתמלא את דרישות הכלה במספר נקודות קריטיות.

זה הארוע שלה.

לאורחים זה לא משנה והם לא יזכרו כלום באחריות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בנוגע לשמלת הכלה:

יש לי חבר שלא יודע מילה באנגלית, תמיד מבקש ממני עזרה בהזמנה של מוצרים מהרשת.

לקראת החתונה שמע על הטרנד של הזמנת שמלת כלה, וביקש את עזרתי.

בתחילה הזמנתי עבורו שמלה שבחרה הכלה בכ-150 דולר, היא כנראה לא דמיינה מספיק חזק איך זה יראה עליה וממש לא הייתה מרוצה מההפרש בין התמונה למציאות.

לאחר מכן ביקשה שאזמין לה שמלה אחרת, המחיר היה כ-200 יורו. הסיני מבקש איזה 8-10 מידות גוף של הגברת, ותופר את השמלה במיוחד. התפירה לבדה לקחה מעל חודש. כשהגיעה השמלה החברה וזוגתו התקשרו להגיד לי תודה ושהשמלה מושלמת. היא ממש מבסוטה.

גם אני באותה סירה והחתונה שלי בעוד חודש וקצת. באחד מהימים בהם עיינתי בקטלוג חתונות יחד עם ארוסתי, פתאום ניתקלתי בתמונה מוכרת. אחרי ששיפשפתי את הראש חזק, נזכרתי שזאת אותה תמונה שראיתי באיביי כשהזמנתי את השמלה לחבר.

כשהחבר שמע, החליט לבדוק כמה אותו בית עסק דורש עבור השמלה. הוא אמר שאינו מוסר מחירים בטלפון, החבר אמר שהוא רק רוצה לדעת אם התקציב שלו מספיק לפני שהוא מגיע לפגישה, וציין שיש לו 7000 שקל לעניין. הבחור השיב שיצטרך להתאמץ עוד כדי לקבל את השמלה הזאת.

עלה בי חשד שבית העסק מזמין את השמלות מחו"ל עם המידות של הלקוחות, ובמקרה הצורך רק עושה תיקונים בארץ.

החלטתי לבדוק: נכנסתי לאתר שלו ועשיתי חיפוש הפוך לכמה מהתמונות שבקטלוג שלו. מצאתי ארבע מתוך חמש שמלות באתרי מכירות שונים. לדעתי השמלה היחידה שלא מצאתי זה בגלל שהחליט לצלם אותה פה בארץ אחרי שהגיעה.

ניסיתי בכל הכח לשכנע את חברה שלי לעשות את אותו הדבר, אך ללא הצלחה. אמרה לי לא להתקרב לה לשמלה, וסגרה עם תופרת תפירה אישית ב-9500 שקל.

החלטתי לנסות בעצמי, חיפשתי ומצאתי חייט סיני שתופר חליפה לפי מידות שנותנים לו. המחיר היה 93 דולר.

כשהחליפה הגיעה התאכזבתי לגלות שהיא מעט גדולה באיזור הבטן, והשמכנסיים בסגנון ממש שונה ממה שחשבתי, בנוסף לכך שהבד לא בדיוק מרגיש הכי איכותי.

אמרתי לתופר שאני מאוכזב והחזיר לי מחצית מהסכום ששילמתי. התוכנית היא להשתמש בחליפה לצילומי "טרש דה דרס"

בסוף קניתי חליפה בבגיר חנות המפעל שבקריית גת ב-700 שקל.

פותח"ש לא ידוע לי מהיכן אתה בארץ, אבל אם יש לך אפשרות להזיז את האירוע קצת לכיוון פריפריה, תוכל לחסוך סכומי עתק בתשלום לאולם, גם אחרי שתוסיף הסעות למשוואה.

לצורך קבלת פרופורציה, בבאר שבע אפשר למצוא מנה שכוללת כבד אווז ב 180-200 שקל. מנה סטנדרטית אפשר למצוא ב 160-180 שקל

בישובים הקטנים שסובבים את באר שבע אפשר למצוא מנה סטנדרטית בסביבות 150.

כשאני שומע על החברים שסוגרים במרכז ב-250 למנה, צורם לי באוזניים.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

כפי שכבר ציינתי כמה פעמים, אני בתחום ושומע סיפורים רבים של זוגות.

הסיפור עם הסלון שמוכר שמלות סיניות חוזר על עצמו, מישהי שכרה שמלה ב8000₪, שמלה זהה בסין 150$

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

לגבי שמלה, אם זה ממילא וינטג' ואמור להיות יחסית פשוט ולא מנופח, אשתי הלכה לחנות רגילה, אמרה שהיא צריכה שמלה לאיזשהו אירוע, הסבירה שהיא מחפשת תקציב של לכל היותר 750 ש"ח, בלי להגיד כלום היא כביכול אמרה למוכרת "תראי לי את השמלה הלבנה הזאת..." וכך קנתה שמלת חתונה ב 600 שקל :lol:

כמובן שחשוב לציין שאני מושבניק והיא קיבוצניקית אז זה אותו ראש.

לגבי צלם לקחנו מישהו מאוד זול (חבר) שעשה וידאו אחד וסטילס אחד ודווקא פינק באלבומים יפים. כ 3500 שקל. בגדים שלי - מכנס שחור שממילא אני הולך איתו לעבודה וחולצה לבנה. את העניבה לא הייתי מסוגל לסבול אז ויתרתי.

הנוסחא הכי חשובה זה לכל אורך הדרך (היכן שאפשר כמובן) בשום פנים ואופן לא להזכיר בפני המוכרים / נותני השרות את מילת הקסם "חתונה", והמחירים פשוט נשארים במועצה איזורית כדור הארץ.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
מאמא צלמים עושים עבודה טובה, יש נושאים שלא אמורים לחסוך בהם (מצלמות חד פעמיות, וידאו על חצובה ...) גם אריאל מעולה.

אתה לא רוצה שהריב הראשון עם אשתך יהיה כשתראו את התמונות.

דברים שאפשר לחסוך בהם: שמלת כלה שקונים ברודוס/ מזמינים מסין, חליפת חתן (טוויג ברעננה יפה, נגיש, שימושי), אלכוהול (החברים ״המבינים״ שותים גריי גוס עם סירופ רעל ולא ישימו לב שזו פינלנדיה), עיצוב - בסיסי מצטלם טוב ואף אחד לא שם לב.

הסיפור הזה של צילום וינטאג׳ יכול להתגלות כטעות, זה באופנה ונחמד אבל יכול להראות מטומטם אם תפתחו את האלבום עוד חמש שנים.

-למי שמחפש שילוב יכול להמליץ גם על עידן מילמן או תומר פיינבורג (טווחי מחירים שונים, תומר אחד התותחים שאני מכיר)

אצלנו צילם ליאור שי, חיפשנו עבודה נקיה וקלאסית שיהיה נחמד להסתכל עליה גם עוד 10 שנים.

להזמין שמלה מסין זה חתיכת סיכון. אחות של חבר ובעלה ניסו את הפטנט הזה ובסוף היו צריכים לקנות שמלה נוספת כי מה שהגיע מסין היה אסון.

בטוח שיש מקומות שמשכירים שמלה בפחות מ10k. אפשר גם ללכת לתופרת ולצאת עם שמלת כלה (שנשארת אצלכם) בפחות.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם (נערך)

תודה רבה על התשובות חברה. היא עברה על השרשור, הסתכלה על הדברים שהצעתם, אמרה לי "מה נראה לך? פתחת שרשור על שמלות כלה בפורום רכבים" ולא ראתה משהו שמצא חן בעיניה. בינתיים ננסה לקבל הנחה על השמלה המקורית ולסגור עם צלמים אחרים שנראו לה במחיר זול יותר.

תודה לכולם על התשובות המפורטות.

** ואם אפשר שאחד המנהלים יתקן את כותרת השרשור מ "צמצם.." ל "צמצום.." עם 'ו', זה מציק לי בעין.

ודבר נוסף, הכותרת המקורית שלי נשארה "תעזרו לי לצמצם עלויות לחתונה או: שוחטים אותי במחיר" בתוך השרשור עצמו ושונתה ע"י מנהל רק מחוץ לשרשור.

עריכה אחרונה על ידי adidas1

פורסם

האמת שאנחנו הצלחנו לצמצם בצורה לא רעה את ההוצאות.

שמלה נקנתה מסין. עוד לא ידוע מה יעלה בגורלה, מקווה שהיא בכלל תגיע בזמן.

דיג'יי מצאנו אחד שבא לקראתנו ולקח כ60% מהמחיר הרגיל שלו.

צלם.. עוד לא מצאתי מישהו מומלץ שירד מ7.. אני מקווה מאןד למצוא אחד כזה. חשבנו לקחת צלם סטילס וצלם וידאו, ל5 שעות בלבד, בלי אלבומים ועם עריכה טובה של הוידאו(זה קריטי )

האם זו טעות לחשוב שנמצא כאלו עם המלצות בעלות של כ4k?

פורסם

עריכה ברמה בינונית עולה כ1200₪ לפני מיסים לסרט (מדובר ביום וחצי עד יומיים של עבודה), ללא אלבומים תוך שמירה על רמה איכותית ״מינימאלית״ הכיוון צריך להיות 5500.

אולי יהיה זול יותר לשכור צלמים בנפרד, ממליץ בתור התחלה על ״ליאת אלדר״ כסטילס די טובה שתשאיר לך כסף לווידאו סביר (אני הייתי מוותר על עריכה, לוקח גם וידאו טוב ואז עורך כשיהיה כסף).

אצלנו צילם ליאור שי (ידעתי מי יצלם את החתונה עוד לפני שפגשתי את זוגתי), יכול להיות שהוא יזרום עם העניין, וידאו דווקא הייתי הולך על dslr

אטרקציות לאירועים

פורסם
האמת שאנחנו הצלחנו לצמצם בצורה לא רעה את ההוצאות.

שמלה נקנתה מסין. עוד לא ידוע מה יעלה בגורלה, מקווה שהיא בכלל תגיע בזמן.

דיג'יי מצאנו אחד שבא לקראתנו ולקח כ60% מהמחיר הרגיל שלו.

צלם.. עוד לא מצאתי מישהו מומלץ שירד מ7.. אני מקווה מאןד למצוא אחד כזה. חשבנו לקחת צלם סטילס וצלם וידאו, ל5 שעות בלבד, בלי אלבומים ועם עריכה טובה של הוידאו(זה קריטי )

האם זו טעות לחשוב שנמצא כאלו עם המלצות בעלות של כ4k?

ב-7K לקחנו אנחנו שני צלמי וידאו וצלם סטילס, מהטובים שיש באיזור, עם המלצות מפה ועד שנה הבאה, וגם עריכה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תלוי מאוד בעונה של החתונה.

אם החתונה בעונת הקיץ ככל שתתקרבו למועד החתונה המחירים רק יעלו אם הצלמים בכלל יהיו פנויים באותו ערב שתרצו.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
בינתיים אף אחד לא יורד מ6.5K.

האם זו תהיה טעות להניח שהמחיר יירד ככל שנתקרב למועד החתונה?

תחשוב על הסיטואציה הבאה: המיועדת מצאה צלם שהיא אוהבת, אתה החלטתה לחכות על מנת לחסוך 200-500₪, הצלם תפוס.

כמה עמוק אתה בבוץ ?

ברור לך שזה מחירן של שתי מנות באולם זול יחסית ?

אטרקציות לאירועים

• תוכן חדש...