Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לקבל ייעוץ מחברי הפורום לגבי הרכב הנ"ל

מבחינת דלק

תקלות

בעיות

וכדומה שאני אמור לדעת

אשמח לתגובות תודה.

פורסם

צריכת דלק - ממוצעת למדי, באיזור ה-10 ק"מ לליטר בממוצע.

בעקרון אם מטופל במוסך מורשה, כמעט ואין תקלות. יש שסתום של המזגן שנוטה להתפגר טרם זמנו ועלות החלפתו כמה מאות שקלים.

לנורות של הפנסים הראשיים יש נטייה להשרף בתדירות גבוהה יחסית.

מעבר לזה - כלום.

מדובר ברכב בסיסי למדי עם שוק לא משהו, ומחירים בהתאם.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מניסיון די ארוך עם האופטרה סדאן (הייתה בבעלות משפחתי בערך 4 שנים) מדובר ברכב פשוט, זול וכזה שמרגיש "חצי ליגה פחות מהמובילות בקטגוריה של אותה תקופה" כמו רנו מגאן 2, פורד פוקוס, מאזדה 3 וטויוטה קורולה.

בסך הכל רכב סביר מינוס (הדייהולט הכי נורמלית שיצאה באותן שנים בהשוואה לאוואו, האפיקה והויואנט). אין לו חסרונות מהותיים, אבל כחבילה כללית הוא פשוט לא ברמה של המתחרות (למעט האלנטרה של אותה תקופה). הרכב די נוח, מושבים רכים אך חסרי תמיכה, בידוד רעשים סביר, בטיחות סבירה (3 כוכבים במבחן הריסוק NHTSA, המתחרות ברובן המוחלט קיבלו ציון של לפחות 4 כוכבים במבחן הריסוק האירופאי NCAP שנחשב למוביל ולמחמיר ביותר) איכות חומרים נמוכה (למעט ציפוי שמרגיש קצת "פולקסווגני" בחלקו העליון של הדשבורד) וההרכבה נמוכה (פה ושם נשמעים רעשי צקצוק וקרקוש מהקונסולה המרכזית והדלתות הקדמיות). גם הידיות שעל משענות היד מאחורה נוטות להישבר. התנהגות הכביש נמוכה בגרסאת הסדאן, וסבירה בדגם ה-5 דלתות. האחיזה בסדר בנסיעה שפויה.

צריכת הדלק גבוהה ואצלנו נרשם ממוצע של 1:9 בממוצע, ובעיר הצריכה עוד עלולה לצלול לכיוון ה-1:7. סתם לשם השוואה כרגע מהמאזדה 3 שברשותנו אני מוציא בסביבות 1:11 באותם תנאים וכ-1:9.5 בעיר. הביצועים טובים לקטגוריה, אבל רק כאשר ממש מאמצים את הרכב. בנסיעה רגילה הוא מרגיש קצת איטי ולא גמיש מספיק. עליות וכדו' היא סוחבת בסדר. הבלמים, בין הפחות טובים שפגשתי ברכב מודרני.

מבחינת אמינות זה קצת מסובך. על אף שאני מכיר כאלו ששורדות די טוב, אנחנו אישית לא נהנינו מאמינות גבוהה מהרכב, למעשה היא אפילו הייתה די נמוכה. האופטרה שלנו עברה 3(!!!) פעמים ראש מנוע בגלל רצועת טיימינג שנקרעה. מדובר במחלה די ידועה של הרכב ואם הרצועה לא מוחלפת בזמן, או שלא הרכיבו אותה טוב (נפוץ למדי, גם זה קרה לי. לא במורשה, אבל במוסך שנחשב ל"מומחה" לשברולט) מדובר בהוצאה שמגיעה בקלות לכ-6,000 ש"ח. בנוסף המנוע נוטה לזייף בעמידה, נורית צ'ק אנג'ין שאוהבת להידלק, חלונות חשמל שנתקעים פה ושם ונורות שנשרפות מהר מדי.

להגנתה - מאנשים אחרים שמחזיקים בכזאת ומטפלים בה, היא מראה אמינות סבירה ביותר, למעט קצת תקלות חשמל, שסתום EGR (גם כן תקלה נפוצה של הרכב) וכאמור נורית צ'ק אנג'ין שנדלקת מדי פעם. אנחנו אישית לא טיפלנו בה כראוי והיא עברה אצלנו חיים די קשים.

לרעתה - עדיין מדובר בתקלות די נפוצות.

אבל, וזה אבל גדול - אם אתה מוצא אקזמפלר שמור וגם אתה מתכוון לתחזק אותו כראוי, מדובר ברכישה לא רעה במיוחד. אתה מקבל מכונית די מודרנית במחיר נמוך מאוד ביחס למתחרים הישירים. גרסאת ה-5 דלתות היא המומלצת בהיצע והיא מרגישה הרבה יותר טוב מאשר הסדאן 4 דלתות. לא הייתי פוסל את הרכב הזה, כי בסך הכל חוץ מהבעיות שהוא התחיל לעשות לקראת הסוף היינו די מרוצים ממנו. הוא שימושי, מספק מבחינת נוחות ואפילו מספק מרווח מצוין. חפש אחת שמורה ושמור עליה, או לחלופין חפש מיצובישי לנסר קלאסיק, פורד פוקוס או ניסאן אלמרה שנסחרות במחירים נמוכים וייתנו לך תמורה טובה גם הם.

פורסם
מניסיון די ארוך עם האופטרה סדאן (הייתה בבעלות משפחתי בערך 4 שנים) מדובר ברכב פשוט, זול וכזה שמרגיש "חצי ליגה פחות מהמובילות בקטגוריה של אותה תקופה" כמו רנו מגאן 2, פורד פוקוס, מאזדה 3 וטויוטה קורולה.

בסך הכל רכב סביר מינוס (הדייהולט הכי נורמלית שיצאה באותן שנים בהשוואה לאוואו, האפיקה והויואנט). אין לו חסרונות מהותיים, אבל כחבילה כללית הוא פשוט לא ברמה של המתחרות (למעט האלנטרה של אותה תקופה). הרכב די נוח, מושבים רכים אך חסרי תמיכה, בידוד רעשים סביר, בטיחות סבירה (3 כוכבים במבחן הריסוק NHTSA, המתחרות ברובן המוחלט קיבלו ציון של לפחות 4 כוכבים במבחן הריסוק האירופאי NCAP שנחשב למוביל ולמחמיר ביותר) איכות חומרים נמוכה (למעט ציפוי שמרגיש קצת "פולקסווגני" בחלקו העליון של הדשבורד) וההרכבה נמוכה (פה ושם נשמעים רעשי צקצוק וקרקוש מהקונסולה המרכזית והדלתות הקדמיות). גם הידיות שעל משענות היד מאחורה נוטות להישבר. התנהגות הכביש נמוכה בגרסאת הסדאן, וסבירה בדגם ה-5 דלתות. האחיזה בסדר בנסיעה שפויה.

צריכת הדלק גבוהה ואצלנו נרשם ממוצע של 1:9 בממוצע, ובעיר הצריכה עוד עלולה לצלול לכיוון ה-1:7. סתם לשם השוואה כרגע מהמאזדה 3 שברשותנו אני מוציא בסביבות 1:11 באותם תנאים וכ-1:9.5 בעיר. הביצועים טובים לקטגוריה, אבל רק כאשר ממש מאמצים את הרכב. בנסיעה רגילה הוא מרגיש קצת איטי ולא גמיש מספיק. עליות וכדו' היא סוחבת בסדר. הבלמים, בין הפחות טובים שפגשתי ברכב מודרני.

מבחינת אמינות זה קצת מסובך. על אף שאני מכיר כאלו ששורדות די טוב, אנחנו אישית לא נהנינו מאמינות גבוהה מהרכב, למעשה היא אפילו הייתה די נמוכה. האופטרה שלנו עברה 3(!!!) פעמים ראש מנוע בגלל רצועת טיימינג שנקרעה. מדובר במחלה די ידועה של הרכב ואם הרצועה לא מוחלפת בזמן, או שלא הרכיבו אותה טוב (נפוץ למדי, גם זה קרה לי. לא במורשה, אבל במוסך שנחשב ל"מומחה" לשברולט) מדובר בהוצאה שמגיעה בקלות לכ-6,000 ש"ח. בנוסף המנוע נוטה לזייף בעמידה, נורית צ'ק אנג'ין שאוהבת להידלק, חלונות חשמל שנתקעים פה ושם ונורות שנשרפות מהר מדי.

להגנתה - מאנשים אחרים שמחזיקים בכזאת ומטפלים בה, היא מראה אמינות סבירה ביותר, למעט קצת תקלות חשמל, שסתום EGR (גם כן תקלה נפוצה של הרכב) וכאמור נורית צ'ק אנג'ין שנדלקת מדי פעם. אנחנו אישית לא טיפלנו בה כראוי והיא עברה אצלנו חיים די קשים.

לרעתה - עדיין מדובר בתקלות די נפוצות.

אבל, וזה אבל גדול - אם אתה מוצא אקזמפלר שמור וגם אתה מתכוון לתחזק אותו כראוי, מדובר ברכישה לא רעה במיוחד. אתה מקבל מכונית די מודרנית במחיר נמוך מאוד ביחס למתחרים הישירים. גרסאת ה-5 דלתות היא המומלצת בהיצע והיא מרגישה הרבה יותר טוב מאשר הסדאן 4 דלתות. לא הייתי פוסל את הרכב הזה, כי בסך הכל חוץ מהבעיות שהוא התחיל לעשות לקראת הסוף היינו די מרוצים ממנו. הוא שימושי, מספק מבחינת נוחות ואפילו מספק מרווח מצוין. חפש אחת שמורה ושמור עליה, או לחלופין חפש מיצובישי לנסר קלאסיק, פורד פוקוס או ניסאן אלמרה שנסחרות במחירים נמוכים וייתנו לך תמורה טובה גם הם.

מסכים בהחלט עם האמור לעיל. מציע לך לקנות רכב אחר, מדובר ברכב לא משהו, בלשון המעטה. קח לך רכב אחר איכותי יותר.

פורסם

אני רק אוסיף שיהיה לך מאוד קשה למכור אותה,אתה תסבול מצריכת דלק ואין שום דבר ספורטיבי בגירסת הספורט.

חפש רכב אחר.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

היי,

מדובר באחד הרכבים האמינים של שברולט, עם צריכת דלק ממוצעת לסגמנט של 1 לי' ל 10 ק"מ .

אבזור מרשים (גג שמש, גלגלי מגנזיום ובקרת אקלים).

כמובן שבשברולט certified תוכל למצוא מגוון רכבים נוסף לאופטרה.

במידה ואתה מעוניין, צור עימי קשר בהודעה פרטית ואדאג שיחזרו אליך.

תודה,

גיא

פורסם

שלום לפותח השרשור..

אני בעל אופטרה 5 דלתות ,שנתיים וחצי הרכב ברשותי ,אנשים שופטים את הרכב בגלל התדמית "קוריאני" ..

הרכב מאוד נוח בנסיעות ארוכות,אמין מאוד (קרה לי שהחלפתי בעבר חיישן EGR עלה כמה מאות שקלים) מעבר לזה מראה אמינות טובה מאוד,הסוגייה הכואבת ברכב זה נושא הדלק.

בנסיעה רגועה אתה יכול להשיג 1/11-12 ,בנסיעה יותר חזקה אתה יכול להגיע ל1/8-9 .

בנושא השוק של הרכב זה הכל בגלל התדמית יש לי 2 חברים שגם אצלהם הרכב מציג אמינות מצויינת..לא יצא לי למכור עדיין את הרכב אבל אני משער שאם אני לא יצליח למכור בזמן סביר אני ילך לטרייד אין ונשתדרג ,בנתיים אני לא צריך להחליף כל עוד הרכב משרתת אותי טוב.

מעבר לזה הרכב אמין מאוד נוח ,איבזור מלא-סאנרוף ,גנטים.

פורסם
היי,

מדובר באחד הרכבים האמינים של שברולט, עם צריכת דלק ממוצעת לסגמנט של 1 לי' ל 10 ק"מ .

אבזור מרשים (גג שמש, גלגלי מגנזיום ובקרת אקלים).

כמובן שבשברולט certified תוכל למצוא מגוון רכבים נוסף לאופטרה.

במידה ואתה מעוניין, צור עימי קשר בהודעה פרטית ואדאג שיחזרו אליך.

תודה,

גיא

בגלל שרשמת את הדברים אני רץ לקנות רכב כזה... (בעצם כבר הייתי בסרט הזה)

עכשיו ברצינות ,אתה רציני בדברים שרשמת ?

תסלח לי גם היותך סוכן של שבורולט אתה צריך להכיר את הסחורה שאתה מוכר,בהחלט לא לרשום דברים שרחוקים מהמציאות.

רכב גרוע (בכלל לא שברולט) ,הרכב הינו תוצרת דיהו אם תחפש באיטרנט תמצא את אותו רכב רק אם סמל של דיהוי.

מבחינת תצרוכת דלק,רכב זה נופל מהיותו רכב חיסכוני ,עזוב אותך מסוכנים וכו' שמספרים לך סיפורים ,הם פשוט רוצים ליפתר מהרכב (כי אין לו שוק).

מבחינת רמת גימור,שוב הרכב הזה נופל איכות חומרים ירוד ומאוד רועש,פלסטיקה זולה.

אמינות אין בכלל מה לדבר ,רכב הכי לא אמין שיצא לי לרכוש,תקלות מהיום הראשון שרכשתי אותו,בקיצור בור ללא תחתית.

שורה תחתונה ,יש רכבים הרבה יותר טובים מהרכב הנ"ל ,תשמע לאנשים שעשו את הטעות ורכשו דייהו שמודבק לו סמל של שברולט.

דעה אישית

רק בגלל הרכב הזה שנתן לי טעם מר ,בגלל אותם סיבות שרשמתי (יש עוד הרבה) אני לא מתקרב לשברולט,הרכב הזה הרס לכם את השם ואיכות,טוב היה אם תפסיקו ותנערו מהרכב הזה.

פורסם

לא יודע לגבי ישראל, אך ברוסיה רכב הזה מפגין אמינות והשרדות. וברוסיה תנאי שימוש טיפה יותר קשים.

Chevrolet cruze turbo 1.4L 140hp LTZ

פורסם

גם פה בארץ הרכב מפגין אמינות טובה אם מטפלים בו כיאות.

אגב הרכב עדיין מיוצר ונמכר כחדש ברוסיה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

רכב זריז מאוד כיפי לאללה לנהיגה ובידוד רעשים באמת משגע יחסית לסגמנט....

צריכת הדלק לא נוראית בכלל אלא כמו כל 1600 אחרת ואפילו חסכונית יותר מהמאזדה 3 2007 שהייתה לנו במשפחה גימור לא רע בכלל חוץ מנורות שנוטות להישרף יותר מהרגיל ביפנית ממוצעת.

מבחינת טיפולים חלפים יחסית זולים וזה אחד מהרכבים שהלב לא דופק מתי שאתה עובר בשער של המוסך (שגם לעבור שם חוץ מטיפולים שוטפים במשך 5 שנים שאני מחזיק את הרכב לא קרה לי....) בקיצור יש אנשים שתפקידם בפורום הוא לבוא וללכלך סתם.... למה? סוג של קטע ישראלי כזה....

אני ממליץ בחום אגב על גרסת הסדאן של הרכב שהיא מאוד מרווחת נעימה יותר ויותר יפה לטעמי האישי.....

הרכב נותן תמורה מעל המצופה!!!! תהנה

פורסם
רכב זריז מאוד כיפי לאללה לנהיגה ובידוד רעשים באמת משגע יחסית לסגמנט....

צריכת הדלק לא נוראית בכלל אלא כמו כל 1600 אחרת ואפילו חסכונית יותר מהמאזדה 3 2007 שהייתה לנו במשפחה גימור לא רע בכלל חוץ מנורות שנוטות להישרף יותר מהרגיל ביפנית ממוצעת.

מבחינת טיפולים חלפים יחסית זולים וזה אחד מהרכבים שהלב לא דופק מתי שאתה עובר בשער של המוסך (שגם לעבור שם חוץ מטיפולים שוטפים במשך 5 שנים שאני מחזיק את הרכב לא קרה לי....) בקיצור יש אנשים שתפקידם בפורום הוא לבוא וללכלך סתם.... למה? סוג של קטע ישראלי כזה....

אני ממליץ בחום אגב על גרסת הסדאן של הרכב שהיא מאוד מרווחת נעימה יותר ויותר יפה לטעמי האישי.....

הרכב נותן תמורה מעל המצופה!!!! תהנה

האוטו הזה לא זריז, לא שקט במיוחד ובטח שלא כיפי לאללה (הגה גרוע, שלדה גרועה, מתלים רכים, גיר מסרס, המון תת היגוי ובלמים גרועים). גם צריכת הדלק גבוהה ביחס לסגמנט. בנוסף כמו שכתבתי כאן כשהשרשור היה חדש, החזקנו במשפחה באחת כזאת ואמינות זה לא הדבר הראשון שעולה לי לראש כשמדברים על "אופטרה". חוץ מזה דגם ה-5 דלתות עדיף על הסדאן כמעט בהכל (וגם הוא לא משהו במיוחד).

אין כאן קטע של ללכלך, הרכב פשוט נחות ביחס לרוב המתחרות והיתרון העיקרי שלה הוא מחיר רכישה נמוך. אמנם לא רכב רע כמו שעושים ממנו, אבל הוא רחוק מלהתחרות בטובות שבקטגוריה.

נ.ב - הקפצת שרשור ישן סתם.

• תוכן חדש...