Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בשנים האחרונות אני נעזר רבות בפורום זה בשיפוץ/שיקום יונדאי לנטרה 1994 שעברה במשפחה במשך שנים וכעת משמשת אותי כרכב שני. לאחר שריפת פיוז ראשי ברכב בעקבות טעינת יתר (שהסבה נזקים לא מעטים כגון: שריפת כל הנורות ברכב,שריפת 2 מנועי חלונות, שריפת מד סל"ד ועוד ועוד), החלטתי לבצע התקנה קבועה של צג מתח מצבר.

ראשית רכשתי באיבי את הצג הזה:

http://www.ebay.com/itm/2-in-1-Digital-LCD-Screen-Clock-Thermometer-Car-Battery-Voltage-Monitor-E30-/310763108625?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item485aecb911&vxp=mtr

אהבתי שהוא מציג גם את השעה ואת הטמפרטורה הסביבתית (כן, ברור לי שהוא לא מציג את הטמפ' המדוייקת אבל זה פיצ'ר ממש נחמד בעיניי).

צג מראה קידמי.jpg

שנית, היה עליי לאתר מקום להתקנת הצג. מכיוון, שהדשבורד הוחלף לא מזמן, לא רציתי לחורר אותו בהתקנה מכוערת ולכן בחרתי להתקין את הצג בתא המיועד ללמשקפי שמש. מעולם לא השתמשתי בתא זה ובאורך פלא הוא התאים בדיוק למידות הצג.

תא משקפי שמש 1.jpg

ההתקנה:

1) פירוק חיפוי הפלסטיק שמתחת להגה בו מצוי תא המשקפי השמש. סה"כ הברגה החוצה של 6 ברגי פיליפיס וניתוק כבל פתיחת מכסה המנוע.

2) על שולחן העבודה, ביצוע חור (באמצעות מברג טסטר שטוח) למעבר חוטי המתח וחיישני הטמפרטורה.

על שולחן העבודה 1.jpg

מעבר חוטי - מראה קידמי.jpg

3)הצג אמור להתחבר למצת הרכב לצורך הצגת מתחי הרכב. מדובר ,למעשהף בחיבורי פלוס מינוס פשוטים. כאמור, אינני מעוניין בחיבור מסוג זה ולכן חתכתי את מחבר המצת וחשפתי את חוטי הפלוס/מינוס. כנ"ל גביי 2 חוטי חיישן הטמפרטורה.

4) השחלה של כל 4 החוטים דרך החור.

5) החיפוי הנמצא מתחת להגה (בו ממוקם תא משקפי השמש) וצריך ליהיות נגיש וקל לפירוק לצרכים שונים. לכן, היה עליי לחבר את כל ארבעת החוטים דרך מחבר כלשהו וכך, בעת הצורך, ניתן יהיה לפרק של החיפוי בקלות. בחרתי במחבר MOLEX שזהו למעשה המחבר הלבן הקיים בספקי כח של מחשבים נייחים. הלחמתי את החיבורים למחבר, בודדתי באמצעות בידוד מתכווץ וחיזקתי בעזרת אזיקונים.

מחבר 2.jpg

מחבר 4.jpg

6) שלב ההתקנה ברכב:את המינוס מחברים לשילדה, את הפלוס ל"פלוס לאחר סוויץ" ( רציתי שהצג יעבוד רק לאחר סיבוב סוויץ ולא באופן קבוע), את החיישן מיקמתי בפינה הקידמית/שמאלית של הדשבורד.

7) נהנים מהתוצאה.

מראה לילה.jpg

מראה יום.jpg

מובא כתרומה לקהילת הפורום וכאות תודה.

מקווה שנהנתם....:cool:

פורסם
כייף ליראות, עבודה יפה

שאלת תם: במידה ואתה רואה על הצג שיש טעינת יתר זה לא מאוחר מידי?

liron01,

לרוב (ולפי מיטב ידיעתי), טעינת היתר הדרגתית ולא מתרחשת "בבום". כשמנוע עובד, ערכי טעינה תקינים הם: 14V-14.5V. במידה ומתח הטעינה יעלה לאיזור ה 15V, הדבר לא יביא לנזקים מיידים אך יהיה צורך בהחלפה מיידית/שיפוץ של האלטרנטור.

פורסם

יצא יפה אך לדעתי לא עוזר בכלום, סתם עוד גאדג'ט ברכב.

יש דברים שעליך לקחת בחשבון.

מד מתח מתקינים במקום גלוי ולא מוסתר, ככה לגבי כל מחוון אחר.

המד מתח הזה לא מתריע לך בזמן קפיצת מתח.

קפיצת מתח לא קוראת כל יום, אני מניח שהאלטרנטור שלך היה דפוק ונשרף לו רכיב כלשהו ואז המתח קפץ, דבר שעלול לקרות אחת לכמה אלפים.

אם כבר הייתה הולך כמה שלבים קדימה, ובונה מעגל אלקטרוני מרכיבים פשוטים ותוכנית מוכנה (אני מאמין שתמצא כזאת, אם לא יש פה כמה מהנדסים שיעזרו לך).

מעגל שכאשר המתח עולה על ערך מסויים, הוא מתריע לך באמצעות נורה מהבהבהת או זמזם למשל.

ואז אתה מכניס לעסק גם למידה וצבירת ניסיון באלקטרוניקה, וגם יהיה יותר בטוח ליסוע ברכב.

פורסם

TRIP זה כי לך יש מערכת אז אתה עוקב אחרי המתח ברכב. במכונית "סטנדרטית" זה לא חובה אבל כל המוסיף הכי זה משובח טוב לדעת שהכול תקין אבל שוב למשתמש ה"בסיסי" זה לא אומר כלום המספרים האלה.

פורסם
יצא יפה אך לדעתי לא עוזר בכלום, סתם עוד גאדג'ט ברכב.

יש דברים שעליך לקחת בחשבון.

מד מתח מתקינים במקום גלוי ולא מוסתר, ככה לגבי כל מחוון אחר.

המד מתח הזה לא מתריע לך בזמן קפיצת מתח.

קפיצת מתח לא קוראת כל יום, אני מניח שהאלטרנטור שלך היה דפוק ונשרף לו רכיב כלשהו ואז המתח קפץ, דבר שעלול לקרות אחת לכמה אלפים.

אם כבר הייתה הולך כמה שלבים קדימה, ובונה מעגל אלקטרוני מרכיבים פשוטים ותוכנית מוכנה (אני מאמין שתמצא כזאת, אם לא יש פה כמה מהנדסים שיעזרו לך).

מעגל שכאשר המתח עולה על ערך מסויים, הוא מתריע לך באמצעות נורה מהבהבהת או זמזם למשל.

ואז אתה מכניס לעסק גם למידה וצבירת ניסיון באלקטרוניקה, וגם יהיה יותר בטוח ליסוע ברכב.

nir100,

תודה על תגובתך אבל אני חושש שאתה טועה ומטעה!

תחילה,באשר למיקום: אני לא יודע מדוע קיבלת את הרושם שמדובר במקום "נסתר" או "לא גלוי". מבחינתי, הוא נראה ממש כשם ששעון מד הדלק או מד הסל"ד נגישים. אולי אפשר להתווכח על כך אבל אסור לשכוח שלא מדובר בצג שיש להביט בו כל הזמן. מספיק להעיף מבט בזמן עמידה ברמזור או פקק.

שנית, המלצת לי לבנות איזשהו מעגל שמתריע על קפיצות מתח וכד'. אם היית מעיף מבט בלינק שצירפתי על המוצר היית למד כי אחת מתכונות הצג היא שהוא מתריע, באמצעות צפצוף המלווה בלד המאיר באדום, כאשר המתח נמוך מידיי או גבוה מידי. כאשר המתח תקין אותו לד מאיר בירוק. תוכל לראות זאת בתמונה הלילית שצילמתי. בפינה הימניצ העליונה תראה נקודה ירוקה. אגב, בסופה האחרונה נכנסתי לשלולית וכתוצאה מכך רצועת האלטרנטור החליקה. מתח הטעינה ירד רגעית ל8V והצג אכן צפצף והלד האיר באדום.

אני מתנצל אבל אני חולק עליך בנוגע לדבר נוסף: ציינת ש"קפיצת המתח מתרחשת אחת לכמה אלפים" וזה ממש לא נכון. כאשר האלטרנטור תקול, טעינת היתר תהיה קבועה ולא "אחת לכמה אלפים".

פורסם
+1 לניר.

לדעתי המיקום של הצג לא פרקטי.

אני משתמש במד מתח קבוע ברכב, והוא נמצא במקום שאני כמעט תמיד רואה אותו.

trip_88,

האמן לי שהמקום לא מהווה בעיה עבורי. שוב, אין צורך להביט בשעון באופן קבוע. מה גם שהוא גם מתריע קולית בעת קריאת מתחים לא תקינה ( בניגוד לצג שלך כמדומני).

פורסם

בחלק גדול מהאלטרנטורים קיים מנגנון מובנה בווסת המתח אשר מונע את עליית המתח מעבר ל-16 וולט כאשר קיימת תקלה באלטרנטור או מנתקים בלי כוונה את כבל הפלוס מהמצבר כאשר המנוע עובד.

איזה כייף לי :)

פורסם

המד מתח יכול לעזור בכדי להסיק מסקנות לגבי מצב המצבר אבל לפני זה צריך להבין כיצד המצבר מתפקד במערכת החשמל של הרכב.

מה המתח שהמוניטור מציג בבוקר לפני התנעת הרכב ?

איזה כייף לי :)

פורסם

יפה שאני לא היחידי שמרכיב מד מתח ברכב אפילו שאני לא צריך (או שאולי כן). האלטרנטור שלי תקין אבל בתיכנון שלי להחליף אותו לאחד שנותן 220 אמפר.

פורסם
nir100,

תודה על תגובתך אבל אני חושש שאתה טועה ומטעה!

תחילה,באשר למיקום: אני לא יודע מדוע קיבלת את הרושם שמדובר במקום "נסתר" או "לא גלוי". מבחינתי, הוא נראה ממש כשם ששעון מד הדלק או מד הסל"ד נגישים. אולי אפשר להתווכח על כך אבל אסור לשכוח שלא מדובר בצג שיש להביט בו כל הזמן. מספיק להעיף מבט בזמן עמידה ברמזור או פקק.

שנית, המלצת לי לבנות איזשהו מעגל שמתריע על קפיצות מתח וכד'. אם היית מעיף מבט בלינק שצירפתי על המוצר היית למד כי אחת מתכונות הצג היא שהוא מתריע, באמצעות צפצוף המלווה בלד המאיר באדום, כאשר המתח נמוך מידיי או גבוה מידי. כאשר המתח תקין אותו לד מאיר בירוק. תוכל לראות זאת בתמונה הלילית שצילמתי. בפינה הימניצ העליונה תראה נקודה ירוקה. אגב, בסופה האחרונה נכנסתי לשלולית וכתוצאה מכך רצועת האלטרנטור החליקה. מתח הטעינה ירד רגעית ל8V והצג אכן צפצף והלד האיר באדום.

אני מתנצל אבל אני חולק עליך בנוגע לדבר נוסף: ציינת ש"קפיצת המתח מתרחשת אחת לכמה אלפים" וזה ממש לא נכון. כאשר האלטרנטור תקול, טעינת היתר תהיה קבועה ולא "אחת לכמה אלפים".

מצטער שלא קראתי בקישור ולא ידעתי לפני שכתבתי, שהפאנל הזה מתריע ומסמן

על פניו זה מצויין.

האם הוא מצפצף חזק? (במידה ואתה נוסע עם ווליום גבוה).

במקרה של ירידת מתח, ממליץ לך לכבות את כל הצרכנים הכבדים כדי שהזרם לא יעלה.

גם עליה וגם ירידה גורמים נזק.

חבר, הרכבים שלנו בערך באותו גיל, לפני שנתיים הייתה לי עוד מכונית די ישנה, עברתי איתם מקרים של תקלות וכו', לי אישית טפו טפו טפו לא קרה מצב של טעינת יתר או דברים כאלה (כן הלך לי אלטרנטור).

מה גם שבכל הזמן שאני חובבן, יוצא לי להתעניין והכל, שמעתי אולי על שתי אנשים שככה פתאום קרתה להם טעינת יתר וחצי ממערכת החשמל מתה.

ככה שעל סמך דברים כאלה אני כותב את מה שאני כותב.

הרכיבים שמגנים שם על העסק שלא יתן לך מתח גבוה מידי זה רכיבים אמינים, אלקטרוניקה (כמו שיש כמעט בכל דבר שקיים בעולם הזה), מידי פעם יש פגם בייצור או חוסר דיוק או שרשרת של תקלות נגררות, בגלל זה אני טוען שזה קורה אולי אחד לכמה אלפים.

• תוכן חדש...