Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה המידות של הצג הזה ? (אורך רוחב עומק)

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם
המד מתח יכול לעזור בכדי להסיק מסקנות לגבי מצב המצבר אבל לפני זה צריך להבין כיצד המצבר מתפקד במערכת החשמל של הרכב.

מה המתח שהמוניטור מציג בבוקר לפני התנעת הרכב ?

היי מרק,

כפי שציינתי, מדובר ברכב שני בבית ואני לא נוסע בו כל יום. אם זכרוני אינו בוגד בי המתח בראשיתו של יום הוא בסביבות ה 12.1V. אני אבדוק הערב ואעדכן אותך....

אם כבר מתקינים , מומלץ שזה יהיה בזוית העין.

(התקנה שלי ב106 ראלי)

Asaf.Y,

ההתקנה שלך נראית מעולה. אני העדפתי לא לחורר את האיזור שבו אתה בחרת לבצע את ההתקנה.

מצטער שלא קראתי בקישור ולא ידעתי לפני שכתבתי, שהפאנל הזה מתריע ומסמן

על פניו זה מצויין.

האם הוא מצפצף חזק? (במידה ואתה נוסע עם ווליום גבוה).

במקרה של ירידת מתח, ממליץ לך לכבות את כל הצרכנים הכבדים כדי שהזרם לא יעלה.

גם עליה וגם ירידה גורמים נזק.

חבר, הרכבים שלנו בערך באותו גיל, לפני שנתיים הייתה לי עוד מכונית די ישנה, עברתי איתם מקרים של תקלות וכו', לי אישית טפו טפו טפו לא קרה מצב של טעינת יתר או דברים כאלה (כן הלך לי אלטרנטור).

מה גם שבכל הזמן שאני חובבן, יוצא לי להתעניין והכל, שמעתי אולי על שתי אנשים שככה פתאום קרתה להם טעינת יתר וחצי ממערכת החשמל מתה.

ככה שעל סמך דברים כאלה אני כותב את מה שאני כותב.

הרכיבים שמגנים שם על העסק שלא יתן לך מתח גבוה מידי זה רכיבים אמינים, אלקטרוניקה (כמו שיש כמעט בכל דבר שקיים בעולם הזה), מידי פעם יש פגם בייצור או חוסר דיוק או שרשרת של תקלות נגררות, בגלל זה אני טוען שזה קורה אולי אחד לכמה אלפים.

הי nir100,

צפצוף הצג מספק לחלוטין. הוא לא מחריש אוזניים אבל בהחלט בעל נוכחות.

בנוגע לטעינת היתר שחוויתי. בדיעבד אני יכול לציין כי טעינת היתר לא הייתה מיידית אלא הייתה קיימת מספר ימים לפני שריפת הפיוז הראשי. מה היו הסימנים? חלונות שעלו וירדו מהר מהרגיל , אורות הדש בורד וסלון הרכב שהאירו פתאום בעוצמה חזקה פתאום. כל הסימנים היו שם, אבל מחוסר ידע פשוט לא ידעתי להצביע על הבעיה. למדתי בדרך הקשה אבל העיקר שלמדתי להבא..:roll:

מה המידות של הצג הזה ? (אורך רוחב עומק)

מידות הצג:

אורך: 13.5 ס"מ

רוחב/עומק/עובי (איך שלא תקרא לזה): 2 ס"מ.

גובה:3.3 ס"מ

לינק טוב יותר למוצר:

http://www.ebay.com/itm/1PC-Digital-LCD-Display-Auto-Car-Clock-Temperature-Thermometer-Voltage-Monitor-/321189004822?pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item4ac85b4616&vxp=mtr

פורסם
היי מרק,

כפי שציינתי, מדובר ברכב שני בבית ואני לא נוסע בו כל יום. אם זכרוני אינו בוגד בי המתח בראשיתו של יום הוא בסביבות ה 12.1V. אני אבדוק הערב ואעדכן אותך....

pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item4ac85b4616&vxp=mtr[/url]

בהחלט ייתכן שהמתח שנמדד הוא נכון.

איזה מסקנות את מסיק לגבי המצבר במקרה שהמתח הוא 12.1 וולט ?

להזכירך מצבר תקין וטעון ב-100 אחוז המתח הוא 12.6-12.7 וולט.

אני פשוט רוצה שתלמד להכיר ולהבין את הקריאה של מד המתח והקשר למצב המצבר.

איזה כייף לי :)

פורסם

וולט מטר יכול להיות שימושי מאוד בכיווני רכבים עם מחשב ניהול עצמאי, שכן זמני פתיחת המזרקים משתנים כפונקציה של וולטז' המערכת. כשמפעילים מזגן למשל, המתח יורד טיפה בסרק וזה משפיע על הזרקת הדלק.

כמו כן, השעון יכול להראות לך שאין טעינה מהאלטרנטור (מה שקרה אצלי ואז שיפצתי אותו).

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

פיזבן אתה בטוח בזה?

בדקת את זה?

גם כשהלך לי אלטרנטור הרכב סחב ונסע כרגיל (אני אומר על סמך אותו מסלול שאני כבר שנתיים עושה הכולל גם עליות ועוד.)

פורסם

כשהלך לי האלטרנטור המתח ירד מ 14.6 ל 12.5 בנהיגה ולאט לאט ירד עד שנגמר המצבר והרכב כבה (לקח קצת זמן).

עצרתי את הרכב בשוליים וחיכיתי לאבא שלי. הטענו את המצבר בכבלים רבע שעה ואז חזרתי הביתה, ולמחרת למוסך. כל זה רק על המצבר.

לגבי זמן פתיחת המזרקים - כן, אני בטוח בזה.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
בהחלט ייתכן שהמתח שנמדד הוא נכון.

איזה מסקנות את מסיק לגבי המצבר במקרה שהמתח הוא 12.1 וולט ?

להזכירך מצבר תקין וטעון ב-100 אחוז המתח הוא 12.6-12.7 וולט.

אני פשוט רוצה שתלמד להכיר ולהבין את הקריאה של מד המתח והקשר למצב המצבר.

מרק, אתה עושה לי פלשבק 17 שנה אחורה לתיכון כשהמורה בחנה אותי ליד הלוח...:lol:

בכל מקרה, בהנחה שמתח המצבר לפני התנעה ראשונית בבוקר הוא 12.1V המסקנה המתבקשת היא שמערכת הטעינה תקינה וגם המצבר נמצא בטווח התקינות שלו.

למיטב ידיעתי, כל עוד מתח המצבר (לפני הנעה ראשונית) נמצא בטווח של 12V-12.5V הרי שהוא תקין כמו גם האלטרנטור שהטעין אותו במהלך הנסיעה.

בנוסף, המסקנה המתבקשת היא שאין זליגת יתר שפרקה את המצבר יתר על המידה במהלך הלילה.

וולט מטר יכול להיות שימושי מאוד בכיווני רכבים עם מחשב ניהול עצמאי, שכן זמני פתיחת המזרקים משתנים כפונקציה של וולטז' המערכת. כשמפעילים מזגן למשל, המתח יורד טיפה בסרק וזה משפיע על הזרקת הדלק.

כמו כן, השעון יכול להראות לך שאין טעינה מהאלטרנטור (מה שקרה אצלי ואז שיפצתי אותו).

חשבתי שזה ברור מאליו אבל בכל מקרה את צודק לחלוטין: כמו שהצג מראה ומתריע על טעינת יתר כך הוא גם מתריע כאשר לא קיימת טעינה וכתוצאה מכך המצבר מתפרק לאיטו....

פיזבן אתה בטוח בזה?

בדקת את זה?

גם כשהלך לי אלטרנטור הרכב סחב ונסע כרגיל (אני אומר על סמך אותו מסלול שאני כבר שנתיים עושה הכולל גם עליות ועוד.)

ידידי, הרכב נסע גרגיל כל עוד המצבר היה טעון. ככל שהיית ממשיך לנסוע, צרכני החשמל היו פורקים את המצבר בהדרגה ולבסוף גורמים לרכב לדמום.

פורסם

שהמצבר נגמר ואין טעינה זה ברור שהמנוע יכבה לאחר מספר דקות.

פשוט הבנתי מההודעה הראשונה שלו שהביצועים יורדים בהדרגה, וזה לא היה ככה אצלי (נסעתי איזה 20 דק עם אלטרנטור דפוק עד שהגעתי לחשמלאי שיש לי ניסיון קודם איתו).

כל אופן הבנתי מה שאתם אומרים, למזלי אין לי ניסיון בחוסר טעינה+פריקת מצבר עד לרמה שהמנוע נכבה.

פורסם
מרק, אתה עושה לי פלשבק 17 שנה אחורה לתיכון כשהמורה בחנה אותי ליד הלוח...:lol:

בכל מקרה, בהנחה שמתח המצבר לפני התנעה ראשונית בבוקר הוא 12.1V המסקנה המתבקשת היא שמערכת הטעינה תקינה וגם המצבר נמצא בטווח התקינות שלו.

למיטב ידיעתי, כל עוד מתח המצבר (לפני הנעה ראשונית) נמצא בטווח של 12V-12.5V הרי שהוא תקין כמו גם האלטרנטור שהטעין אותו במהלך הנסיעה. -גם אם הצג ייראה 11.8 וולט אתה תוכל להתניע את הרכב מכיוון שהבדיקה הזו לא חד-משמעית.

בנוסף, המסקנה המתבקשת היא שאין זליגת יתר שפרקה את המצבר יתר על המידה במהלך הלילה.

ברכבים מודרנים מותקנים מספר מחשבים כגון: מחשב נוחות, הצתה הזרקה, ABS ועוד...עם הכנסת המפתח לסווי'ץ המחשבים נכנסים לתהליך אתחול מסויים שצורך זרם יחסית גבוה של מעבר ל-5 אמפר למשך זמן קצר וגם משאבת הדלק נכנסת לעבודה למספר שניות לפעמים כבר עם פתיחת דלת צד הנהג המשאבה נכנסת לעבודה.

אם ברכבך קיימת נעילה מרכזית וחלונות חשמליים גם הם צורכים חשמל בזמן הפתיחה של הרכב לכן כול זה יחד גורם לירידת מתח המצבר ולכן אתה רואה מתח של 12.1 וולט בצג ולא 12.6 וולט.

אני חושב שכבר סתם לב שברגע שאתה מסובב את הסווי'ץ למצב ON המתח המוצג הוא 12.1 וולט ואם תמתין כדקה עם ההתנעה המתח ייעלה קצת.

אם תנתק את כבל המינוס בלילה ובבוקר תמדוד את מתח המצבר אתה תראה מתח של 12.4-12.5 וולט.

המסקנה:

בכדי למדוד את מתח המצבר בצורה נכונה המצבר חייב להיות במנוחה לפחות שעתיים לאחר טעינה או פריקה וכבל המינוס מנותק.

איזה כייף לי :)

פורסם
ברכבים מודרנים מותקנים מספר מחשבים כגון: מחשב נוחות, הצתה הזרקה, ABS ועוד...עם הכנסת המפתח לסווי'ץ המחשבים נכנסים לתהליך אתחול מסויים שצורך זרם יחסית גבוה של מעבר ל-5 אמפר למשך זמן קצר וגם משאבת הדלק נכנסת לעבודה למספר שניות לפעמים כבר עם פתיחת דלת צד הנהג המשאבה נכנסת לעבודה.

אם ברכבך קיימת נעילה מרכזית וחלונות חשמליים גם הם צורכים חשמל בזמן הפתיחה של הרכב לכן כול זה יחד גורם לירידת מתח המצבר ולכן אתה רואה מתח של 12.1 וולט בצג ולא 12.6 וולט.

אני חושב שכבר סתם לב שברגע שאתה מסובב את הסווי'ץ למצב ON המתח המוצג הוא 12.1 וולט ואם תמתין כדקה עם ההתנעה המתח ייעלה קצת.

אם תנתק את כבל המינוס בלילה ובבוקר תמדוד את מתח המצבר אתה תראה מתח של 12.4-12.5 וולט.

המסקנה:

בכדי למדוד את מתח המצבר בצורה נכונה המצבר חייב להיות במנוחה לפחות שעתיים לאחר טעינה או פריקה וכבל המינוס מנותק.

תודה מרק, עכשיו ירדתי לסוף דעתך ולמה התכוונת. נשמע הגיוני לגמרי.....

למעשה, לפי התאוריה שלך, ע"מ לקבל אינדיקציה מדוייקת יותר על מצב המצבר, היה עליי לחבר את הצג למתח 12V קבוע ללא תלות בסוויץ. אומנם הייתה נוספת לי צריכה קבועה בלילה של כמה מיליאמפרים עבור הצג אבל עדיין האינדיקציה על מצבו של המצבר הייתה מדוייקת יותר.אני צודק?

• תוכן חדש...