Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3662 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטרף לאסף, אחרי 3 שנים שאני משוחרר ואין ספור צווים,הגיע צו מצער השני, ופה התחילה הבעיה.

עברתי לעבודה שאני עובד מדינה, לא יכול להרשות לעצמי סיבוכים כאלה ואחרים, אז אמרתי שאני מגיע וחתמתי על הצו, החלטתי שאני קודם כל מגיע, מראה נוכחות, ואת הבלגן יעשה כבר במסגרת המילואים עצמם(ישבתי בסדיר כמה וכמה פעמים בכלא אז לא מדגדג ללי).

השאלה שלי היא אם אני יכול לברוח גם מהצו הזה על ידי רופא משפחה? שירשום לי חצי מחלה? איך זה מתנהל מול הצבא?

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

• תגובות 193
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מצטרף לאסף, אחרי 3 שנים שאני משוחרר ואין ספור צווים,הגיע צו מצער השני, ופה התחילה הבעיה.

עברתי לעבודה שאני עובד מדינה, לא יכול להרשות לעצמי סיבוכים כאלה ואחרים, אז אמרתי שאני מגיע וחתמתי על הצו, החלטתי שאני קודם כל מגיע, מראה נוכחות, ואת הבלגן יעשה כבר במסגרת המילואים עצמם(ישבתי בסדיר כמה וכמה פעמים בכלא אז לא מדגדג ללי).

השאלה שלי היא אם אני יכול לברוח גם מהצו הזה על ידי רופא משפחה? שירשום לי חצי מחלה? איך זה מתנהל מול הצבא?

מסתבר שמצא מין את מינו ושם של כנופייה באמת הולם אתכם.

יש לך באמת על מה להתגאות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
נגיד קיבלתי צו מילואים לתאריך מסוים שבו אני אשעה בחו"ל, איך המערכת המשפט הצבאית מתייחסת לזה? האם אחשב ל'עריק' לכל דבר?

שלח להם הוכחה שאתה רכשת את הכרטיסים טרם קבלת הודעה על המילואים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני יכול להבין שלפעמים מילואים נופלים בטיימינג לא מתאים מבחינת לימודים וכו', יחד עם זאת אני חושב שיש משהו מהנה במילואים ולא בגלל שחרא בבית, פשוט כי זו דרך מעולה לשבור את שגרת החיים היומיומית המתישה.

איך אמר האדיוט אייל גולן- "גם מישהו שאוכל כל יום סטייק יהנה מדי פעם מפרוסה עם שוקולד".

מעבר לזה, בטחון המדינה נשען על מערך המילואים ולא מערך הסדיר וזו כשלעצמה סיבה מספיק טובה לבצע את המוטל עלייך במילואים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מעניין אם כל אלו שמתגאים בכמות הצרות שהם עשו לצבא, הם שוחרי שלום ומצבעי מרצ, או שמטיפים "להיכנס בהם" אבל שמישהו אחר יעשה את זה.

(גילוי נאות, עושה הרבה מילואים ומצביע ימין... דורש ובא לעשות...)

אין ספק שלצבא ולצבא המילואים קשה לרצות את הפרט, כי מה לעשות זה לא התפקיד שלו.

מנסיון של עשור במילואים כמעט תמיד התחשבו בי כשהיה צריך, כולל שיחרורים "שקטים" של הקצין הישיר.

אבל מצד שני הצבא קיבל ממני את מה שהיה צריך, גם אם לפעמים זה היה ממש משעמם לחכות שכל הקצינים יבלבלו לעצמם את המוח ויחליטו מה התרחיש הבא וגם אם לפעמים (4 פעמים בנתיים) תלשו אותי מהחיים בצו 8 ישר לתוך מלחמות.

כן מילואים זו לא בדיוק חופשה, למרות שאני משתדל להתייחס לחלקם ככה, אבל בהחלט משהו שאפשר להתמודד איתו כשמאמינים שכדי להיות פה אנחנו חייבים להילחם.

ועצה קטנה למי שמתכוון לעשות אבל צריך שחרור ספציפי, דברו עם המפקד הישיר, רק איתו, הפקידות והקישור לא מבינים כלום.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אולי לא הבנתם אותי נכון, ברגע שיהיה מבצע/מלחמה, אני הראשון שיעלה על ווסט קסדה. אבל האימונים מיותרים מבחינתי, כי ללכת אני כבר יודע, ואת החרמון כבר כבשתי פעמיים ואני חושב שדי הבנתי את הרעיון.

ברור לי שזה מעט בעייתי אך בכל זאת מקווה שיקראו לי למבצע הבא.

Stay Dirty

פורסם

אני אפילו לא יודע מהיכן להתחיל.

אם אתה חושב שהאימון הוא רק בשבילך אתה טועה. זה לאמן גם את הצוות שמשתנה עם הזמן, את שרשרת הפיקוד, עבודה עם מכשור וטכנולוגיה חדשים

ועוד.

אתה כמו שחקן כדורגל , שלא רוצה לבוא לאימונים , אבל למשחק בליגת האלופות אין לו בעיה לשחק, הוא התאמן כבר מספיק...

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
אולי לא הבנתם אותי נכון, ברגע שיהיה מבצע/מלחמה, אני הראשון שיעלה על ווסט קסדה. אבל האימונים מיותרים מבחינתי, כי ללכת אני כבר יודע, ואת החרמון כבר כבשתי פעמיים ואני חושב שדי הבנתי את הרעיון.

ברור לי שזה מעט בעייתי אך בכל זאת מקווה שיקראו לי למבצע הבא.

באמת קשה להחליט איך להתחיל תגובה לאמירה כזו.

אתה באמת יודע הכל? כמעט כל מילואים אני נחשף לאמצעי חדש, ולתו"ל מחודש (שזה לא תמיד טוב) לחיילים חדשים וגם למפקדים חדשים.

עדיין כשאני הולך לחפש את הקצין קשר בגדוד אני יודע למצוא אותו, כי אני בא כמעט כל פעם.

ונניח שאתה לא צריך להתאמן כי אתה תותח. מה יעשו איתך כשתבוא כמו עב"ם שבקושי מכיר את המפקדים שלו כי הוא הוציא ג' ?

אתה מאמין שצריך לתרום? זה גם שמבאס וקשה ולא מתאים עכשיו, וכן מילואים תמיד נופלים חרא, אבל מנסיוני המפקדים תמיד מנסים להתחשב.

סליחה, הם תמיד מנסים להתחשב במי שבאמת בא ועושה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
רק לי עצוב לקרוא את זה?

אח"כ בטח תתלוננו פה על הישראלי המכוער שחושב שהכל מגיע לו.

ותצעקו שצריך להיכנס בערבים ותנו לצה"ל לנצח.

לא, לא רק לך עצוב.

אני שרתתי עד גיל 33 ועשיתי בכל שנה בין 30 ימים עד 40 ימים מילואים.

בגיל 33 הפרופיל שלי צנח לקרקעית ואז גרעו אותי ממצבת המילואים.

אך מי שמתלונן שישים לב לזה.

אבי עשה מילואים בקרבי עד גיל 50, כשבגיל 47 הוא עשה שרות מילואים של מספר חודשים בתוך לבנון (מבצע של"ג).

מי שחשב שבגיל 50 שחררו אותו לגמרי, טועה בהחלט. שלחו אותו לעשות מילואים בשמירה על מתקנים בחיל האוויר עד גיל 55 ורק אז שחררו אותו.

אז באמת שאין מה להתלונן על מספר הימים שבדרך כלל עושים היום. ובטח לא הגיל שבו מסיימים את השרות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה שלקודמינו היה קשה יותר ופחות ברירות לא אמור לקבוע לנו סטנדרטים כיום.

פעם לא היה מים חמים בברז וכדי להתקלח בחורף חיממו מים על הכיריים. מה לנו ולזה?

התרבות והחברה השתנו, לטוב ולרע. הצבא צריך להתאים את עצמו בזמן אחרת הוא יינזק.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא זכור לי שאני חייב דין וחשבון על מה להתגאות או על מי מצא את מי, ואני אומר בפה מלא, אני אמנם לא קרבי ולא קרוב ללוחם כמו אסף, אני חימושניק קטן בסהכ, אבל! וזה האבל הגדול, אני לא רואה סיבה לנסוע ולהיות במקום שאני לא רוצה(צבא, מילואים, צאלים, רחוק מהבית ועוד) במקום להביא אותי קרוב לבית שלי הוא אזור לא פחות חשוב ורגיש.

והאבל השני הוא, שאני לא מאמין במדיניות ובממשלת ישראל הנוכחית, ממשלה רופסת, חסרת מחץ, החלטיות ועוד..... כל עוד זה לא ישתנה, אני לא מתכוון לתת גרם מזיעת אפי.

פה מסתיים הטיעון שלי על המילואים, אולי בעוד כמה שנים שאני "יגדל" ויבין, אני אדבר אחרת, עד אז איך אומרים? אסטה לה ויסטה, בייבי.

רון

פורסם

תמיד יש תירוצים למה לא לעשות מילואים.

הייתי עושה מילואים אבל,:

- הצבא צריך להשתפר

- תרמתי מספיק בסדיר

- לא מתחשבים בסטודנטים

- יש עודף באנשי קבע

.

.

.

סוג של דיסוננס קוגניטיבי...

לא רוצים לעשות, אל תעשו. אבל אל תנסו לשכנע אותנו, ובעיקר את עצמכם, שזה בגלל הצבא.

מעניין אם כל אלו שמתגאים בכמות הצרות שהם עשו לצבא, הם שוחרי שלום ומצבעי מרצ, או שמטיפים "להיכנס בהם" אבל שמישהו אחר יעשה את זה.

גם אותי היה מעניין לעשות כזה סקר, בין המשתמטים שכותבים פה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני לא רואה סיבה לנסוע ולהיות במקום שאני לא רוצה(צבא, מילואים, צאלים, רחוק מהבית ועוד) במקום להביא אותי קרוב לבית שלי הוא אזור לא פחות חשוב ורגיש.

והאבל השני הוא, שאני לא מאמין במדיניות ובממשלת ישראל הנוכחית, ממשלה רופסת, חסרת מחץ, החלטיות ועוד..... כל עוד זה לא ישתנה, אני לא מתכוון לתת גרם מזיעת אפי.

גדול.

בקיצור, בשביל שתואיל בטובך לעשות מילואים, צריך ש:

1. יפתחו סדנה ליד הבית שלך

2. אתה תמנה את ראש הממשלה

3. הרמטכ"ל יתייעץ איתך (יקבל ממך הוראות), לגבי התו"ל להתמודדות עם המצב הבטחוני

אבל חוץ מזה, אין לך שום בעיה לעשות מילואים...

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לא.... אני פשוט לא רוצה לעשות מילואים נקודה, הח מה שרשמתי למעלה זה "תופעות לוואי" של למה אני לא רוצה.

דרך אגב, אני מעריך מאוד את כל מי שעושה ומגיע לו הרבה יותר הטבות ומתנות מהמדינה, אני כל יום שאני חוזר מהעבודה עובר במחסומים בדרך לבקעה, מחסר אוכל, חטיפים, שתייה ועוד לחיילים.

אל תנסו להוציא אותי אפס או לא בסדר... אני רק אומר שלי,זה לא מתאים, ומכל השאר פשוט לא אכפת לי(בקטע צבאי) תקראו לי אנוכי, אגואיסט, או איך שבא לכם, אני חי איך שאני חי וטוב לי עם זה.

רון

פורסם

אני תמיד הסתכלתי על הסדיר והמילואים כתשלום על כך שאני חי במדינת ישראל.

עכשיו, לפני שכולם יקפצו ויטענו שזו מדינה חרא, מושחתת, אין ביטחון וכו' - אף אחד לא מחייב אותכם להיות כאן.

לא טוב לכם, סעו לנתבג ובחרו יעד אחר. רק לפני כן, דברו קצת עם אנשים שחיו לפני קום המדינה, הם יספרו לכם איך זה מרגיש

לחיות במדינות אחרות ללא העוגן שנקרא מדינת ישראל. אנחנו פשוט גדלנו לתוך המדינה ומבחינתינו היא ברורה מאליו.

בקיצור, אני לא נאיבי, יש המון בעיות במדינה שלנו. למרות זאת, המצב שלנו, כיהודים טוב לאין ערוך מלפני שנת 48.

• תוכן חדש...