Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 193
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברגע שלא התייצבת אתה עריק. אין תקופה של נפקדות וכמובן אין אפשרות לריתוק. ישר לכלא צבאי למספר מסוים של ימים. עריקים עד תקופה קצרה ישפטו בכלא לעד 20 ימים. עריקים תקופה ארוכה יישלחו לבית דין לעונש יותר ארוך. אני למשל ערקתי ואחרי 21 ימים שוחררתי ממילואים לכל החיים.

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

לי היה מקרה אחר.

הייתי עריק ממילואים איזה 3 שנים ואז התקשרו אלי מהחטיבה ואמרו לי תבוא למשפט אצל המגד, הגעתי וקיבלתי מאסר

על תנאי אם אני אערוק שוב .

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם

עם תיק נפקדות אפשר עוד להציל את אותו חייל, היו לי כמה חבר'ה ששכנעתי אותם לבוא להשפט, הם הגיעו וקיבלו קנס כספי של כמה מאות שקלים, ביקשתי מהשופט (אל"מ) להתחשב בעובדה שהם בעלי משפחות וחלקם עצמאים, ולכן עדיף לקנוס אותם בסכום קטן יחסית ולא לפסוק להם מחבוש.

נחש מה? הרווחתי את החיילים האלה והיום הם מתייצבים למילואים.

פתיחת תיק עריקות זאת בעיה, וצריך מג"ד או מח"ט מאוד חזקים כדי למשוך את התיק ליחידה ולסגור אותו שלא דרך מערכת המשפט הצבאית הגדולה, אלא באמצעות חש"צ במסגרת הגדוד או החטיבה.

כדאי מאוד לדבר עם גורמי הקישור, והמפקדים כדי לעדכן אותם אודות נסיבות אי ההגעה ולטעון בפניהם את הטענות. מזכיר כי אין צורך להגיע למצבים אלה, וקיימת אפשרות בכל צו מילואים שמגיע להגשת ולת"ם שהינה וועדה לתיאום מילואים, וועדה זו עשויה להחליט לכאן או לכאן, ובד"כ מקצרת את שירות החייל או מתאמת לו שמ"פ חדש בתאריך שמתאים גם לו.

שיהיה בהצלחה, אם תרצה להתייעץ יש לך את פורום החפ"שים

http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-870-5418,00.html

התענוג שמוביל אותך

פורסם

תודה על התשובות, לא הבנתי עכשיו עם התשובה האחרונה אם יש דבר כזה נפקדות במילואים או שזה ישר עובר לעריקות ?

זאת באמת שאלת תם, אין לי תרחיש שכזה בזמן הקרוב לפי עתידות של בזוקה :lol:

פורסם

ההנחה הראשונית היא שהחייל נפקד ונפתח נגדו תיק נפקדות של עד 14 ימים, לאחר מכן התיק מועבר למ"צ להמשך טיפול, ואז השינוי סטטוס לעריק הופך להיות בעייתי וזה בד"כ מסתיים במעצר באישון לילה של לוכדי עריקים, הארכת מעצר והבאה בפני שופט בית דין צבאי, זה מסתיים בד"כ במחבוש.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

נצא מנקודת הנחה שישנם 4 ימי מילואים ( אימון לדוגמה), נניח והמילואימניק אינו מגיע, לטענתך מהיום הראשון הוא נחשב נפקד, אחרי 4 ימים המילואים נגמרים, מה הסטטוס של המילואימניק ? עדיין נפקד ? אחרי סיום המילואים הספירה ממשיכה עד 14 יום ואחרי זה הוא עריק ?

פורסם

סטטוס נפקד, אחרי האימון זה תלוי כמה המפקדים שלו רוצים אותו, כי אם רוצים לגרוע את אותו חייל יזמברו אותו. הסטטוס של נפקד נספר החל מהיום הראשון שבו החייל לא התייצב.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

הדיון הזה משעמם, בואו נוסיף קצת אקשן ונדבר על כל הקונספט הזה של "חובת" שירות המילואים כפי שהוא קיים בארץ. האם זה נראה לכם הגיוני שהמערכת תאלץ אדם בוגר לעזוב את משפחתו ועסקיו בשביל אימון או הגנת ישוב/מוצב נידח? האם לא עדיף היה למשל להפוך את המילואים לתכנית בהתנדבות (אפשר עם חוזה קצוב מראש) שתמורתה מקבלים הטבות מס או תמורה כספית?

.Discuss

פורסם

מקבלים הטבות מס כל 1 למאי ע"פ כמות הימים שעשית, כל דבר התנדבותי בארץ הופך להיות מושא לזלזול, עצם העובדה שעניין המילואים הוא חובה הוא מחזיק איזה מחויבות אצל אנשים מסוימים שלא היו רוצים לעשות את השירות הזה.

זה לפעמים לא כיף ולא להיט, אבל זאת המדינה שלנו וצריך להגן עליה, כי מי שנלחם לפנינו הדם שלו לא פחות סמוק משלנו. אם כל אחד היה נותן את החלק שלו, כנראה שלא היינו קבוצה קטנה כ"כ שנושאת בנטל של שירות מילואים פעיל במדינת ישראל.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
הדיון הזה משעמם, בואו נוסיף קצת אקשן ונדבר על כל הקונספט הזה של "חובת" שירות המילואים כפי שהוא קיים בארץ. האם זה נראה לכם הגיוני שהמערכת תאלץ אדם בוגר לעזוב את משפחתו ועסקיו בשביל אימון או הגנת ישוב/מוצב נידח? האם לא עדיף היה למשל להפוך את המילואים לתכנית בהתנדבות (אפשר עם חוזה קצוב מראש) שתמורתה מקבלים הטבות מס או תמורה כספית?

.Discuss

אולי תפתח שרשור חדש במקום להסית את נושא השרשור , זאת לא קולטורה :-D

מקבלים הטבות מס כל 1 למאי ע"פ כמות הימים שעשית, כל דבר התנדבותי בארץ הופך להיות מושא לזלזול, עצם העובדה שעניין המילואים הוא חובה הוא מחזיק איזה מחויבות אצל אנשים מסוימים שלא היו רוצים לעשות את השירות הזה.

זה לפעמים לא כיף ולא להיט, אבל זאת המדינה שלנו וצריך להגן עליה, כי מי שנלחם לפנינו הדם שלו לא פחות סמוק משלנו. אם כל אחד היה נותן את החלק שלו, כנראה שלא היינו קבוצה קטנה כ"כ שנושאת בנטל של שירות מילואים פעיל במדינת ישראל.

אני אחזור לנושא המקורי ברשותך, אז לטענתך החל מהיום הראשון נספרים לו ימי נפקדות, אחרי 4 ימים האימון נגמר, כולם הולכים הביתה אולם אותו מילואימניק נחשב עדיין נפקד עד 14 מיום תחילת האימון, לאחר מכן הוא מתחיל להחשב עריק.

האם במהלך ה14 ימים שהוא נפקד יש לו אפשרות להגיע לאחד מבתי הכלא להסגיר עצמו ולהישפט במקום ?

פורסם

למה ללכת לבית כלא? שידבר עם קצינת הקישור, מתאמים לו משפט עם המג"ד או המח"ט, היום הזה משולם מבחינת ימ"מ, ויותר מזה אפשר לסגור את העניין עם קנס כספי של כמה מאות שקלים וללכת הביתה. זה גם מחזיר את החייל לפרופורציה, ושני הצדדים יוצאים יותר מבסדר, כדאי לדבר עם הגורמים ביחידה, כולל קצינים גבוהים. לאנשי המילואים יש נטיה להתחשב בעולם האזרחי כי גם הם באים משם.

כלא צבאי אומר דבר כזה, כל יום שתשב בכלא צבאי לא תקבל משכורת, ולא ישולמו לך תגמולי מילואים, והוא לא יחשב כשירות מילואים פעיל, אלא כימי מחבוש. להסגיר את עצמו לכלא צבאי יכניס אותו יותר לבוץ.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

derish - אני איתך, מילואים זה דבר בלתי נסבל במיוחד לחי"רניקים, אני מקווה שאני בדרך החוצה משם,

הם דורשים מאנשים מבוגרים להתנהג כמו פנתרים בני 18 , חיים בסרט רע.

agent amos- מעצר באישון לילה אולי בסרטים של גבעת חלפון , אחותי עריקה כבר 4.5 שנים ולא באו אפילו פעם אחת.

* כל המורעלים למיניהם לא לקחת ללב , אני את שלי עשיתי .

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם

דבר איתי כשאחותך תרצה לחדש רשיון נהיגה, דרכון או ת.ז., לצאת מהארץ היא לא ממש יכולה, ולא רחוק היום שגם בה יטפלו ואז אם היא תהיה אמא, הילדים שלה ישארו עם אבא שלהם, והיא תחזור אחרי חודשיים בכלא.

אל תחשוב שאתה יותר חכם מהרשויות, אנשים שמשתמטים יקבלו את המכה שלהם בסוף. עזוב את זה שאתה בכיין, יש אנשים בני 45 שעושים מסעות וסוחבים משקלים כמו אריות. מה שאתה עושה זה להתבכיין, לא יותר מזה, קראו לך לשבוע אימון פעם בשנה או שנתיים, או לתעסוקה של שבועיים פעם בשלוש שנים אז התחלת לבכות? תאמין לי לא צריך אנשים כמוך במערכת, צבא המילואים מושתת על אנשים שכן רוצים וכן רוצים לתרום, וכן מחפשים את ההווי הזה ולחוות כל פעם מחדש את המתיחה של גבולות היכולת.

איך אמר עידן82 גש לאפסנאות וחתום על שק אשכים

התענוג שמוביל אותך

• תוכן חדש...