Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מסכים איתך לגמרי, לימודים זה הרבה יותר חשוב מלשבת בפינת עישון באיזה חור מגודר ולשחק בסמארטפון.

אני פשוט לא טיפוס של טובות אז לא נעים לי במצבים כאלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 193
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בקיצור, אתה צריך שהם יעשו לך טובה ויוותרו לך. בד"כ הם לא עושים את זה.

אמרת שאתה יכול לסגור את זה בצורה רפואית? לך על זה. יש לך מזל שאתה מכיר רופא באותו ראש. אני מתבייש לבקש כזה דבר מרופא המשפחה שלי.

משעשע. מורעלי המילואים כותבים שמי שלא רוצה לבוא מוותרים לו כי מעוניינים שיגיעו רק רציניים, ומדוכאי המערכת כותבים בדיוק ההפך.

אם תשים לב, כל מורעלי המילואים כותבים שהם מעולם לא נדרשו להגיש ולתם לדחיית מילואים כשהתאריך ממש לא הסתדר ותמיד סגרו את זה בתוך היחידה. מה זה אומר? שברוב המוחלט של המקרים אם אתה בסדר עם המפקדים שלך במילואים, הם בסדר איתך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ברוב המקרים שלך אולי. בגדוד מילואים שאני אמור להיות בו מחליפים בכל פעם את כל הקצינים ואין עם מי להיות בסדר כי אף אחד לא מכיר אותך.

פורסם
דור - עד 32 הימים חתמת התנדבות?

אם לא - השליש בבעיה קשה. אם כן - כבר הוכחת שאתה חייל רציני. עכשיו צריך לפנות למפקדים ולדרוש התחשבות, ו-32 ימי התנדבות הם קייס רציני מאוד וסיבה לכך שלא ירצו לוותר עליך בטווח היותר ארוך. אם לא הוחתמת - השליש צריך להבין שהבי*ים שלו בידיך (אבל תפוס אותן בעדינות, כבר צויין כי כאשר החייל משתין על צה"ל - צה"ל נרטב, אבל כאשר צה"ל משתין ל החייל - החייל טובע).

אני שרתתי 30 שנה בכוחות המזויינים, וזה כולל 5 שנים בסדיר (=חובה+קבע) ו-25 במילואים. נכון שכקצין (מקצועי), אבל בשנים שבהן 30+21 ימי תע"מ בלבנון\הגדה\רמה"ג ועוד שבועיים אימון בצאלים היו דבר סטנדרטי. ולמרות זאת כאשר נזקקתי לקיצור מילואים (למשל, בדיוק עמדתי להחליף מקום עבודה) מצאו לי מחליף לפחות לחלק מהתקופה, וזה ממש לא טריויאלי בתפקיד שלי.

לא חתמתי על שום דבר במילואים.

כן דיברתי עם המפקד שלי מהסדיר ואמרתי לו שינסה לזמן אותי איכשהו לאיזה חודש חודשיים של מילואים ביולי אוגוסט.

לא מעניין אותי איך זה נחשב, התנדבות או לא, אני את שלי עשיתי, ואין לי בעיה להמשיך ולעשות כל עוד זה לא דופק אותי בצורה כלשהי.

גם כן יש חוקים הזויים - אם קנית כרטיסי טיסה לפני שקיבלת צו מילואים, אתה צריך להגיש ערעור לקצין בדרגת אל"מ, אם זה לא התקבל - הפסדת את הכסף ולך תז***ן עם הכרטיסים שלך ותחפש את החברים שלך. ממש תודה רבה לצה"ל.

מסכים איתך לגמרי, לימודים זה הרבה יותר חשוב מלשבת בפינת עישון באיזה חור מגודר ולשחק בסמארטפון.

אני פשוט לא טיפוס של טובות אז לא נעים לי במצבים כאלה.

אני לא אשב לעשן או לשחק, גם אני לא טיפוס של טובות, אבל אין מה לעשות, לפעמים חייב לדאוג לעצמך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
http://www.miluim.aka.idf.il/SIP_STORAGE/files/2/1952.pdf

עמוד 8, כן אפשר לזמן אותי.

רק אם שירתת בקבע או שאתה בשנה השניה. אחרת סיימת את המכסה שלך לשנה הקרובה

עריכה: כתוב שירות סדיר ולא חובה. כלומר לא יכולים לגייס אותך. תנסה אולי לפנות למרכז לחיילים משוחררים או איך שזה נקרא.

עריכה אחרונה על ידי YaronNahum

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

רשום מרווח משירות הסדיר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

הפסקתי איפה שהוא בעמוד שמונה, אני צוער בבהד אחד שהגיע מעולם הקישור והולך להיות ק.קישור.

השרשור הזה הוא פשוט גיבוב של שטויות ואני מתבייש לקרוא את מה שנאמר כאן.

מילואים הם לא המלצה או בקשה ונעשים מאמצים אדירים עבור כל בקשה אמיתית וגם עבור ההנפצות שלכם.

תגיעו ותעשו את המוטל עליכם עבור המדינה שאתם חיים בה גם אם זה קשה ולא נוח יש הבנה והתחשבות ענקית בחיילים.

אני יכול לרשום פה עמוד שלם על כל החוקים של הקריאה לשמפ אבל אם יש שאלות ספציפיות אתם מוזמנים לשאול.

אגב "מילואים בהפתעה" שאתם אוהבים להגיד הם לא בהפתעה כל צו מילואים של מעל 3 ימים נשלח אליכם בהתראה של 60 יום וזו רק נק' אחת מתוך הרבה שטויות ששמעתי כאן.

אשמח לענות על שאלות ולהסביר לכם כל הגיון שאתם לא מצליחים להבין.

פורסם (נערך)

אין היגיון במערכת הצבאית, כל אחד יודע, ואתה גם בתור קצין לעתיד יודע את זה בתוכך.

ואתה קצין, ברור שתגיד משפטים כמו "אני מתבייש לקרוא את מה שנאמר כאן". קוראים לזה סגמ"ת, כמה חודשים וזה יעבור.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

פורסם
הפסקתי איפה שהוא בעמוד שמונה, אני צוער בבהד אחד שהגיע מעולם הקישור והולך להיות ק.קישור.

מילואים הם לא המלצה או בקשה ונעשים מאמצים אדירים עבור כל בקשה אמיתית וגם עבור ההנפצות שלכם.

תגיעו ותעשו את המוטל עליכם עבור המדינה שאתם חיים בה גם אם זה קשה ולא נוח יש הבנה והתחשבות ענקית בחיילים.

אני יכול לרשום פה עמוד שלם על כל החוקים של הקריאה לשמפ אבל אם יש שאלות ספציפיות אתם מוזמנים לשאול.

אגב "מילואים בהפתעה" שאתם אוהבים להגיד הם לא בהפתעה כל צו מילואים של מעל 3 ימים נשלח אליכם בהתראה של 60 יום וזו רק נק' אחת מתוך הרבה שטויות ששמעתי כאן.

אחלה שטיפת מוח דפקו לך בבהד 1...

דבר ראשון אני מתבייש בכלל להגיד ששירתתי בצבא הבזיוני,המיושן, האטום ועוד אלף דברים הזה.

דבר שני, לאנשים שיש חיים והם לא קצינים, מונפצים כאלה ואחרים... יש דברים שלא מסתדרים באידיאולוגיה של החיים שלהם כלפיי המערכת הצבאית... מה לעשות ככה זה.

אז מה אתה בא עכשיו ומבלבל במוח שאנשים בכיינים, עסוקים, ומנפיצים דברים.....

אז יאללה קפל קפל את השטויות שאמרת פה ותכניס אותך חזרה לפה שלך... תגיע לחיים האמיתיים ולא לסרט העלוב הזה שנקרא צהל ותתעורר.

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם

חברים אני מתעלק על השרשור ברשותכם עם שאלה קטנה, השתחררתי בשישי לאוגוסט (לפני חודשיים וחצי), אני ילד יחיד ולאחר צוק איתן ביטלו לי את החתימה (אמא שלי עד היום לא יודעת שהייתי בתוך עזה, ולא יודעת על קארספורום אז אני מרשה לעצמי) - שיבצו אותי לצערי ביחידה לא קשורה בכלל, שמו אותי קשר מ"פ בפלחיק מגלן (אני חושב) והייתי בכלל בחפק מחט של גולני.

דבר ראשון, שבוע מיום השחרור התקשרה המשקית קישור של הפלחיק הזה ואימתה פרטים, וביקשה שאחתום התנדבות, שלחה טפסים במייל, ואני בתור אחד שלא מעוניין לשרת במקום הזה, ולמזלי אני בן יחיד, עדין לא שלחתי להם טפסים חתומים (וכנראה גם לא אשלח) - השאלה היא:

מה יעלה בגורלי?

פורסם

אין היגיון במערכת הצבאית, כל אחד יודע, ואתה גם בתור קצין לעתיד יודע את זה בתוכך.

ואתה קצין, ברור שתגיד משפטים כמו "אני מתבייש לקרוא את מה שנאמר כאן". קוראים לזה סגמ"ת, כמה חודשים וזה יעבור.

בוא נהיה מעשיים ק' הקישור בעתיד.

אדון דור נמצא בשנה הראשונה לאחר שיחרורו מהצבא.

לפי האיגרת שהוא צירף לאחת מהודעותיו, בשנה הראשונה מותר לזמן לחד /חצי יומי, ולאחר שחלפו 6 חודשים לתקופה נוספת של 14 יום.

הוא כבר ביצע 32 ימי מילואים, וזומן כעת לעוד 12 יום, שבגלל לימודי פסיכומטרי תאריכי המילואים לא מתאימים לו.

איך הוא יכול לבטל את המילואים האלה, וכיצד מבלי שהוא חתם התנדבות לדבריו הוא גוייס ל 32 יום כבר..

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
הפסקתי איפה שהוא בעמוד שמונה, אני צוער בבהד אחד שהגיע מעולם הקישור והולך להיות ק.קישור. ברכותי. אני מאחל לך שירות ערכי ומשמעותי כקצין בצה"ל.

השרשור הזה הוא פשוט גיבוב של שטויות ואני מתבייש לקרוא את מה שנאמר כאן. גם אני. בושה שבמדינה מערבית דמוקרטית שולפים אנשים מאמצע החיים, מלבישים אותם במדים ותוקעים להם נשק או כלי עבודה ביד.

מילואים הם לא המלצה או בקשה ונעשים מאמצים אדירים עבור כל בקשה אמיתית וגם עבור ההנפצות שלכם. יכול להיות, אבל מה זה עוזר לי כאזרח שיש לו מה לעשות בחיים?

תגיעו ותעשו את המוטל עליכם עבור המדינה שאתם חיים בה גם אם זה קשה ולא נוח יש הבנה והתחשבות ענקית בחיילים. אני מאמין שהרוב המוחלט אם לא כולם בשרשור הזה שרתו שירות צבאי מלא. אין סיבה להפוך אדם חסר רצון ומוטיבציה לחייל, זה גורם רק נזק לצבא.

ממש לא בהפתעה. פעם התקשרו אלי ואמרו לי לבוא למילואים בהתראה של ימים בודדים, ללא צו. נדמה לי שאפילו שאלתי על זה בגיבוב...

אני שמח שאתה נהנה במערכת הצבאית אבל רצוי לפתוח טיפה את האופקים ולהתחיל להבין מה אתה עושה ולמה ומה יהיו ההשלכות של זה עליך בעתיד במקום לפלוט פקודות כמו רובוט חסר רצון עצמי. כשתסיים את השירות ותרצה ללמוד, אתה תגלה כמה רע יכולים להיות שבועיים אימון בתקופת מבחנים/הגשות. במיוחד כקצין שעושה יותר מילואים מחפ"ש.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
אחלה שטיפת מוח דפקו לך בבהד 1...

דבר ראשון אני מתבייש בכלל להגיד ששירתתי בצבא הבזיוני,המיושן, האטום ועוד אלף דברים הזה.

דבר שני, לאנשים שיש חיים והם לא קצינים, מונפצים כאלה ואחרים... יש דברים שלא מסתדרים באידיאולוגיה של החיים שלהם כלפיי המערכת הצבאית... מה לעשות ככה זה.

אז מה אתה בא עכשיו ומבלבל במוח שאנשים בכיינים, עסוקים, ומנפיצים דברים.....

אז יאללה קפל קפל את השטויות שאמרת פה ותכניס אותך חזרה לפה שלך... תגיע לחיים האמיתיים ולא לסרט העלוב הזה שנקרא צהל ותתעורר.

ירדת נמוך, לא?

להבדיל ממך, אני גאה ששירתתי בצה"ל.

ראיתי דברים מדהימים שלא תארתי לעצמי שהם קיימים והכרתי אנשים מוכשרים ברמה יוצאת דופן.

אני לא זוכר מתי עשיתי פחות מ-40 ימי מילואים בשנה. גם כשכיר וגם כעצמאי.

אינני יודע מה גילך ומה ניסיונך המקצועי, אך יצא לי לראות ולהכיר את החיים האזרחיים האמיתיים, מעובד פשוט ועד להנהלה הבכירה וכעת כעצמאי, ואני מוכרח לציין שהעובדים הכי טובים שהיו לי, היו אלו שרצו ראשונים למילואים ושירתו ביחידות חי"ר הכי טובות.

זה שנפלת על קצינים טיפשים, זה לא אומר שום דבר על כל המערכת הצבאית.

פורסם
ירדת נמוך, לא?

להבדיל ממך, אני גאה ששירתתי בצה"ל.

ראיתי דברים מדהימים שלא תארתי לעצמי שהם קיימים והכרתי אנשים מוכשרים ברמה יוצאת דופן.

אני לא זוכר מתי עשיתי פחות מ-40 ימי מילואים בשנה. גם כשכיר וגם כעצמאי.

אינני יודע מה גילך ומה ניסיונך המקצועי, אך יצא לי לראות ולהכיר את החיים האזרחיים האמיתיים, מעובד פשוט ועד להנהלה הבכירה וכעת כעצמאי, ואני מוכרח לציין שהעובדים הכי טובים שהיו לי, היו אלו שרצו ראשונים למילואים ושירתו ביחידות חי"ר הכי טובות.

זה שנפלת על קצינים טיפשים, זה לא אומר שום דבר על כל המערכת הצבאית.

נמוך? לא מעניין אותי, במלחמה הזאת עם הצבא אני אנצח,כמו שעשיתי בסדיר שלי, בדרכים שלי.

זה לא משנה מי יצא לך להכיר או לא, איש איש לגופו.

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

• תוכן חדש...