Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
Slowride הוצאת לי את המילים מהפה בפעם השנייה חחחח.

אני חוזר ואומר, אני מוכן לספוג הרבה דברים, אבל במקרה כזה, של מילואים לא על חשבון הגב שלי.

אומי 5.... ראית תגובה שלי שאמרתי שצריך להכנס בהם וכו'?.... ומצד שני אני יושב ואוכל פופקורן בצד?... על מה אתה מדבר?

לך ולאסף יש את אותה תמונת פרופיל, עד הרגע הזה הייתי בטוח שאני מגיב לאדם אחד ולא שניים.

לדעתי אתה לא מדייק. אני חושב שאלה שרוצים להיכנס בהם בלי חשבון בד"כ לא שרתו יום אחד בצה"ל מסיבות כאלה ואחרות או שפשוט היו חיילים בכאילו, כלומר חייל שהחובה היחידה שלו היא להיות בבסיס בשעות המיועדות וזהו.

יש הבדל בין מי שהשתתף במשחק, נמאס לו והוא אומר את זה לבין מי שבחיים לא היה בזירה וצועק לשחקנים מה לעשות מהמושב.

אין ספק שמי שבא ונתן את מה שיכל (ולא רק את מה שרצה) והתעייף, שילך הבייתה בכבוד, מספר חברים שלי פרשו אחרי שנים של סדיר ומילואים משמועתיים, או סדיר משמעותי וחוסר קריאה למילואים, אין לי שום טענות לאנשים כאלו .

יש לא מעט חיילים ואנשי מילואים שרוצים "להיכנס בהם" אבל יש המון שרוצים ולא מוכנים לתרום, וזה הכי מעצבן...

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תגובות 193
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתם מתנגחים פה באנשים, אבל תתנגחו גם בצבא - הרבה פעמים חוסר התחשבות מצד הדרג הפיקודי והשלישותי שגורם לך פשוט לרצות להיות עריק מילואים או ללכת בדרך "חוקית" כמו ימי מחלה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אתם מתנגחים פה באנשים, אבל תתנגחו גם בצבא - הרבה פעמים חוסר התחשבות מצד הדרג הפיקודי והשלישותי שגורם לך פשוט לרצות להיות עריק מילואים או ללכת בדרך "חוקית" כמו ימי מחלה.

האמת? אין לי מושג על מה אתה מדבר.

כל מי שרוצה ביחידה שלי שחרור ממילואים בגלל מחלה/מבחנים מקבל אוטומטית.

היו לי 3 חיילים שטענו שהם מסרבים מטעמי מצפון לשרת, באותו יום שלחתי אותם חזרה לבית, בלי ויכוח.

אני מעל 20 שנים עושה מילואים ורואה בזה זכות.

מי שלא רוצה להגיע, שלא יבוא.

זו הסיבה שכשיש מבצע בשטחים או בעזה, אחוז ההתייצבות הוא כמעט 100% וחיילים מתחננים להגיע.

במבצעים האחרונים בעזה נאלצנו לשבץ חיילים ביחידות אחרות או לדחות אותם.

פורסם

ניר, זה תלוי מי המפקד שלך במילואים.

אספר על המילואים שלי.

אני טבח במילואים, כן טבח, אין הרבה כאלו.

עד לפני שנה, היה לי מפקד ישיר, רס"ר מטבח של החטיבת מילואים.

הוא היה דואג לזה שאף טבח לא יגיע לאימונים כי אנחנו מיותרים שם. יש טבחי סדיר, אין צורך בטבחי מילואים.

אותו בחור נחמד סיים לעשות מילואים, גיל פרישה.

ומאז?! צריך להתייצב באימונים, וזה למה? אין תשובה, אף אחד לא יכול לשחרר אותך.

אימון אחרון, 5 ימים! לא עשיתי כלום! נאדה!! ממש כלום!!!

לא חבל על הזמן שלי ועל הכסף של הצבא?

לעומת זאת, כשיש תפיסת קו, אני הולך כי יש חבר'ה שצריך להאכיל, אני נהנה וגם הם נהנים.

בעוד כשבועיים-שלוש הסיפור הזה הולך לחזור על עצמו.

רק התחלתי סמסטר א', ויש לי שוב זימון לאימון, למה לי ללכת אם אני לא עושה כלום?

כנראה שהפעם כבר לא אגיע:x

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם (נערך)

תפריד בין יחידת חי"ר שכולם יוצאי סיירות ויחידות מטכ"ליות לבין חיילים עורפיים.

אצלנו אין מצב לפיקשושים. אם אתה מגיע בלי חשק, אל תגיע בכלל.

לא בא לך לשרת? תישאר בבית.

אני לא צריך לראות חיילים מדוכאים עושים לשביה על רטוב, ויכולים בטעות לפצוע אנשים אחרים בגלל חוסר ריכוז.

לגבי חיילים עורפיים, יכול להיות שבמקרה הפרטי שלך זה לא היה אמור להיות כמו שהיה.

עריכה אחרונה על ידי NirLevi
פורסם
האמת? אין לי מושג על מה אתה מדבר.

כל מי שרוצה ביחידה שלי שחרור ממילואים בגלל מחלה/מבחנים מקבל אוטומטית.

היו לי 3 חיילים שטענו שהם מסרבים מטעמי מצפון לשרת, באותו יום שלחתי אותם חזרה לבית, בלי ויכוח.

אני מעל 20 שנים עושה מילואים ורואה בזה זכות.

מי שלא רוצה להגיע, שלא יבוא.

זו הסיבה שכשיש מבצע בשטחים או בעזה, אחוז ההתייצבות הוא כמעט 100% וחיילים מתחננים להגיע.

במבצעים האחרונים בעזה נאלצנו לשבץ חיילים ביחידות אחרות או לדחות אותם.

אני לא מסרב מצפונית, לא מסרב רפואית ולא נעליים, מבקש לא לעשות מילואים בגלל סיבה מאוד הגיונית - לימודים, שזה העתיד שלי. (הכוונה שלי היא רק לאימון ספציפי שזומנתי אליו)

32 ימי מילואים, משוחרר חצי שנה, מה, לא מספיק? פאקינג יולי אוגוסט בצאלים, מתקין מערכות תקשוב בטנקים ונגמ"שים. עד היום לא קיבלתי את הכסף. (תודה רבה לביטוח לאומי)

עכשיו רוצים שאגיע לאימון עוד חודש (בדיוק). ערערתי - נדחה. הם לא מבינים יפה, אז אני מחפש קומבינות דרך קצינים ונגדים שהיו איתי בסדיר, זה עצוב. בסוף אם לא יסתדר, פשוט מוציא ימי מחלה ושילכו לחפש את החברים שלהם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)

מה מספר ימי המילואים לדרגתך?

האם אתה לומד במכינה?

כנראה שאפילו בלי להתחשב בעובדה שמדובר בשנתך הראשונה לאחר שחרור משירות סדיר קוראים לך מעבר למותר. ראה באתר כל זכות. וכאן הזכויות בשנה הראשונה לשחרור מסדיר. נראה כי מישהו בשלישות היחידה לוקח על לעצמו דברים אסורים.

ניסיתי לגלוש באתר קמל"ר - לא הצלחתי אפילו עם איכספלורר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני לא מסרב מצפונית, לא מסרב רפואית ולא נעליים, מבקש לא לעשות מילואים בגלל סיבה מאוד הגיונית - לימודים, שזה העתיד שלי. (הכוונה שלי היא רק לאימון ספציפי שזומנתי אליו)

32 ימי מילואים, משוחרר חצי שנה, מה, לא מספיק? פאקינג יולי אוגוסט בצאלים, מתקין מערכות תקשוב בטנקים ונגמ"שים. עד היום לא קיבלתי את הכסף. (תודה רבה לביטוח לאומי)

עכשיו רוצים שאגיע לאימון עוד חודש (בדיוק). ערערתי - נדחה. הם לא מבינים יפה, אז אני מחפש קומבינות דרך קצינים ונגדים שהיו איתי בסדיר, זה עצוב. בסוף אם לא יסתדר, פשוט מוציא ימי מחלה ושילכו לחפש את החברים שלהם.

מה שכתבתי בקומה שמעליך, תקף גם למקרה שלך.

תנסה לערער שוב. יכול להיות שאתה בתפקיד קריטי ולכן הערעור נדחה.

פורסם
מה מספר ימי המילואים לדרגתך?

האם אתה לומד במכינה?

כנראה שאפילו בלי להתחשב בעובדה שמדובר בשנתך הראשונה לאחר שחרור משירות החובה קוראים לך מעבר למותר. ראה באתר קמל"ר

לא.

עושה פסיכומטרי.

לפי מה שרשום מותר 36 ימים (עדיין יכולים להביא אותי לחלק מהאימון), ולפי מה שהקצינת קישור אמרה - 42.

ביולי אוגוסט התאים לי כי הייתי מובטל ורציתי להעביר את הזמן ולקבל קצת כסף, עכשיו - לא מתאים לי בכלל.

מה שכתבתי בקומה שמעליך, תקף גם למקרה שלך.

תנסה לערער שוב. יכול להיות שאתה בתפקיד קריטי ולכן הערעור נדחה.

אנסה לערער. תפקיד קריטי? יש מספיק טכנאי תקשוב בפלחי"ק, שימצאו מישהו אחר, לא כל התרגיל סובב סביבי.

פורסם (נערך)

דור - ערכתי את הודעתי, בשנה הראשונה אסור לקרוא לך ליותר מ-10 ימים (+ חד יומיים). עשית כבר פי 3. צריך לנער את השלישות, ואולי גם לפנות לנקח"ל\קפ"צ.

ד"א - עכשיו מצאתי את אתר המילואים המעודכן. הקצינה צודקת, אפשר לקרוא לך לעד 42 ימי מילואים. מה שהיא שכחה הוא שזה רק החל מהשנה השניה לשחרורך.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה מה שאמרתי פה לפני כמה עמודים. אני זוכר כי פתחתי שרשור דומה אחרי השחרור שלי ושאלתי אם צו 8 מעמוד ענן נחשב ימ"מ. falou חיבר אותי לחוק וקצינת הקישור שחררה אותי. כעבור מספר חודשים שוב זימון, הפעם לאימון של שבועיים בדיוק לפני פסיכומטרי. במקרה הזה התקשרתי למפקד הישיר מהסדיר והוא שחרר אותי לחלוטין.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

http://www.miluim.aka.idf.il/SIP_STORAGE/files/2/1952.pdf

עמוד 8, כן אפשר לזמן אותי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

בקיצור, אתה צריך שהם יעשו לך טובה ויוותרו לך. בד"כ הם לא עושים את זה.

אמרת שאתה יכול לסגור את זה בצורה רפואית? לך על זה. יש לך מזל שאתה מכיר רופא באותו ראש. אני מתבייש לבקש כזה דבר מרופא המשפחה שלי.

משעשע. מורעלי המילואים כותבים שמי שלא רוצה לבוא מוותרים לו כי מעוניינים שיגיעו רק רציניים, ומדוכאי המערכת כותבים בדיוק ההפך.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא מתבייש בשום דבר, כשמדובר על העתיד שלי ושמים עליי ז', אני יודע למצוא את הדרכים לעקוף את זה. וכן, אני לא מתבייש לבקש דבר כזה מרופא משפחה. זה אינטרס שלי.

פורסם (נערך)

דור - עד 32 הימים חתמת התנדבות?

אם לא - השליש בבעיה קשה. אם כן - כבר הוכחת שאתה חייל רציני. עכשיו צריך לפנות למפקדים ולדרוש התחשבות, ו-32 ימי התנדבות הם קייס רציני מאוד וסיבה לכך שלא ירצו לוותר עליך בטווח היותר ארוך. אם לא הוחתמת - השליש צריך להבין שהבי*ים שלו בידיך (אבל תפוס אותן בעדינות, כבר צויין כי כאשר החייל משתין על צה"ל - צה"ל נרטב, אבל כאשר צה"ל משתין ל החייל - החייל טובע).

אני שרתתי 30 שנה בכוחות המזויינים, וזה כולל 5 שנים בסדיר (=חובה+קבע) ו-25 במילואים. נכון שכקצין (מקצועי), אבל בשנים שבהן 30+21 ימי תע"מ בלבנון\הגדה\רמה"ג ועוד שבועיים אימון בצאלים היו דבר סטנדרטי. ולמרות זאת כאשר נזקקתי לקיצור מילואים (למשל, בדיוק עמדתי להחליף מקום עבודה) מצאו לי מחליף לפחות לחלק מהתקופה, וזה ממש לא טריויאלי בתפקיד שלי.

• תוכן חדש...