Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופר מיני מ2010 ומעלה עד 55K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במהלך חיפושי הבחנתי במס רכבים פוטנציאלים:

1. סיריון 2011- הפחד שהרכב לא יהיה סחיר בשנים הבאות

2. אקו מיקרה 2011 - בתקציב הנ"ל רק רכבי השכרה

3. פיג'ו 308 \ 207 - נתפס בעיני הישראלים כרכב לא סחיר ולא אמין אך מפנק . אין בידי מידע אודות הרכבים הנל.

4. פורד פיאסטה- עלות טיפולים יקרים,לא חסכונית.

5. סוזוקי סוויפט 2010- חורגת מהתקציב מבחינתי עונה על רוב התנאים

6. סוזוקי ספלאש- עונה על רוב התנאים אך יש לה אתה בגאז הקטן בקטגוריה185 ליטר

כאמור כסטודנט נשוי שרוב נסיעותיו הן עירוניות ומחפש מיני סופר מיני עם בגאז' כמה שיותר גדול וכמובן אוטומטי!.

חייב לציין שהיתה ברשותי פולו 2004 שרתה אותי נאמה אך בשנתיים האחורות ראתה מוסך וטיפולים יקרים. טימינגג חישנים פלאנג' .

אפשר להכריע כי נכוותי מהקונצרן ולא אהיה מעוניין בפולו מודל גבוהאו פביהכך גם סיאט לא באה בחשבון.

אודה למיטב תגובותיכם

נדב

קומפוננט: ‏6.5 ‏אינטש PULSE Morel

רדיו דיסק: Pioneer DEHP4050UB

מגבר : HIFONICS TXI640

סאב : 12'' pioneer impp 450w

פורסם
במהלך חיפושי הבחנתי במס רכבים פוטנציאלים:

1. סיריון 2011- הפחד שהרכב לא יהיה סחיר בשנים הבאות

2. אקו מיקרה 2011 - בתקציב הנ"ל רק רכבי השכרה

3. פיג'ו 308 \ 207 - נתפס בעיני הישראלים כרכב לא סחיר ולא אמין אך מפנק . אין בידי מידע אודות הרכבים הנל.

4. פורד פיאסטה- עלות טיפולים יקרים,לא חסכונית.

5. סוזוקי סוויפט 2010- חורגת מהתקציב מבחינתי עונה על רוב התנאים

6. סוזוקי ספלאש- עונה על רוב התנאים אך יש לה אתה בגאז הקטן בקטגוריה185 ליטר

כאמור כסטודנט נשוי שרוב נסיעותיו הן עירוניות ומחפש מיני סופר מיני עם בגאז' כמה שיותר גדול וכמובן אוטומטי!.

חייב לציין שהיתה ברשותי פולו 2004 שרתה אותי נאמה אך בשנתיים האחורות ראתה מוסך וטיפולים יקרים. טימינגג חישנים פלאנג' .

אפשר להכריע כי נכוותי מהקונצרן ולא אהיה מעוניין בפולו מודל גבוהאו פביהכך גם סיאט לא באה בחשבון.

אודה למיטב תגובותיכם

נדב

בנוגע לסעיפים הנ"ל:

4. ביקורות טובות בסה"כ, אבל לא קל למצוא אחת משנתון גבוה במצב טוב

5. מאוד אמינה, שומרת על הערך נהדר - אבל לא מפנקת במיוחד. בכל מקרה היא אכן מעל התקציב שלך לדעתי

6. אני די בטוח שזו מיני, ולא סופר מיני

סעיפים שחסרו לי:

7. פיאט פונטו גרנדה/איבו - אמינות סבירה לפי דיווחים מהשטח, צריכת דלק מצויינת, אבזור עשיר יחסית (בגרסאת האיבו) ואחד הרכבים המרווחים בקטגוריה. מצד שני ירידת ערך גבוהה (עקב מותג עם שם מפוקפק בארץ), ללא גיר אוטומטי אלא רובוטי/ידני.

8. רנו קליאו MK III - אבזור טוב, חסכונית יחסית, אוטומטית (לא רובוטית) למי שאוהב. מצד שני צרפתייה עם כל המשתמע מכך.

9. סקודה פאביה / סיאט איביזה - אמינות טובה, בניה איכותית, חסכוניות למדי, שומרות ערך בצורה סבירה+ (בעיקר הפאביה), הפאביה בעלת תא המטען המרווח בקטגוריה. מצד שני תחזוקה יקרה (חלפים, ביטוח), בתקציב שלך מדובר בידניות בלבד בשנתונים 2010+, האבזור שלהן בתקציב הזה הוא דל יחסית.

אני אישית לא התחברתי לאף אחד מהרכבים שרשמת לעיל, בתקציב המדובר. אבל זה עניין של טעם :)

בהצלחה !

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לפיאסטה תא מטען הכי גדול,היא גם בטיחותית,מושבים נוחים,החיסרון שלה שהיא לא כול כך זריזה,אבל לעיר היא תהיה מצוינת.

מצטרף להמלצה על האיבו,אבל בעיר הגיר הרובוטי יהיה פחות נעים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

האם הפיאסטה חסכונית?

עכשיו נתקלתי במיקרה יד 2 2011 70 אלף קמ

דורש 56 אלף שח לפני התמקחות

מה אתם אומרים?

פורסם

ק"מ ויד גבוהים לשנתון (וזה עוד לפני שכתבת את מועד העליה לכביש).

סיריון היא הרבה יותר "מיני"(ערומה וספרטנית) מכל השאר. לא מחבב בכלל.

308 משפחתית ולא חסכונית (יש יאמרו קומפקטית).

מצטרף לצרוף של הפונטו איבו לרשימה, מהתמורות היותר טובות לכסף בסכומים האלה ובקטגוריה הזו.

207 מצוינת לטעמי אך לא חסכונית בכלל (נכון לאוטומט) ידנית חסכונית יותר (נדיר ועם 3 דלתות) ויש רובוטית גם די נדירה, מאוד חסכונית, עם גיר שמשרת גם את ה107\c1 (עם שינויים קלים) ללא בעיות ידועות עד כה, אך לרוב שירתה בציי ליסינג והשכרה.

אתה יכול לצרף את הc3 לחיפוש.

אני הייתי מתמקד בפונטו איבו או בc3.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

אני רואה היום סיריון...

מה לבדוק לפני בדיקה במכון

פורסם

תבדוק שיש נוזל קירור ולא מים,מפלס שמן,כול מערכות החשמל כמו מיזוג/חימום,תסתכל שהמרווחים בין מכסה מנוע לכנפים שווים,כך גם מאחור,אם לא אז הייתה תאונה,אם כי לא בהכרח קשה.

תבדוק רישיונות שהאדם מולך הוא הבעלים,ושהיד באמת כמו שהוא ציין.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

206+ במונחים של רכב זה רכב ישן. הטכנולוגיות אמנם הותאמו לרוח התקופה (הוסיפו כריות וESP), אבל הרכב במקור תוכנן בסוף שנות ה-90'. :?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם אני אקנה סיריון זו תיהיה אחת מ2010 . ליסינג פרטי או מיד פרטית אשלם עליה עד 45 אש"ח.

היום ראיתי 2 ניסן מיקרה שנת 2011 מקרסו טרייד אין:

1. 130 אלף קמ יד1 פרטית 55 אשח

2. 70 אלף קמ יד 1 פרטית ליסינג 58 אלף

3.אתמול ראיתי SX4 מדהימה האצ'בק 70 אלף בליסינג 63 אלף שח

אין שאלה שכדאי להוסיך 5 אשח ולהתאמץ לכיוון הזוסוקי אך עדין זה 10 אשח יותר מהתקציב שלי ....

אני די אבוד חברים....

פורסם

רואים...

בטח שיש שאלה, למה? למה להתפזר לכיוון הסוזוקי הבזבזנית והמאוד בינונית ועוד מליסינג עם ק"מ גבוה ועוד בחריגה מהתקציב?

תתמקד במה שכתבת בהתחלה ולטעמי עדיפות מפרטי או מקס' מטרייד אין יבואן.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

הסוזוקי SX4 אינה בזבזנית, אולם היא שייכת לסגמנט אחר ובהתאם לכך צריכת הדלק שלה גבוהה יותר מזו של הסופרמיני. בכל מקרה - ל-SX4 עדיפות לדגם 2010 ומעלה בגלל שיפור המנוע. אם ה-SX4 שראית היא בת 3.5 הרי שמדובר בנסועה קצת יותר מהממוצע (סביב 20,000 ק"מ בשנה, תלוי מתי עלתה לכביש). אבל, כאמור, מדובר ברכב שנמצא מעבר לתקציב הרכישה וגם צריכת הדלק שלו תהיה 30% יותר מזו של סופרמיני.

לגבי הסוזוקי סויפט - תא המטען שלו גדול בסה"כ ב-15 ליטר מזה של הספלאש, אבל הוא הרבה יותר יקר. אני מדבר על דגם ה-1242 סמ"ק, איני זוכר מה נפח תא המטען של הדגם הקודם. השאלה היא אם נפח זה יספק את צרכיך. לדעתי הוא אמור להספיק לזוג - אני מוביל בו בלי קושי קניוה שבועית שמיועדת למשפחה של 5 פיות רעבים - אבל אם אתה באמת זקוק לתא מטען יותר גדול עדיף לך לפזול לכיוון מכוניות כמו הפיאסטה, הקליו (אבל לא דגם ה-1150 החלש) ואולי אפילו המייקרה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אכן משימה קשה לרכוש רכב ....

מה לגבי פיקנטו ?

פורסם

יש כמה פיקנטו ביד2 בתקציב שלך,הרכב מאוד מאובזר,בטיחותי אבל לא הכי חסכוני,אני מעריך לא הרבה יותר טוב מהסיריון.

• תוכן חדש...