Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קליאו 0.9 טורבו או פז'ו 208

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לי במקרה יש קליאו. ניסיתי בכוח להביד על אילו רעידןת אתה מדבר, אבל אני חייב לציין שאין שוני מהותי מסוזוקי, מזדה ופורדים שנהגתי עליהם לאחרונה.

לדעתי הקליאו מנצחת ולו רק בגלל העובדה שהיא מגיעה עם מערכת hill holder בניגוד ל208.

דרך אגב עדכון מהסופש האחרון - צריכת הדלק הממוצעת עמדה על 19.23 קמ לליטר הכללו נסיעות עירוניות בפקקים וגם כבישים מהירים ( 100 קמש).

דניאל כל הכבוד על העדכונים, איך ההתרשמות עד עכשיו מהרכב יש בעיות מיוחדות או שאתה מרוצה?

פורסם

לפותח השרשור: לדעתי אם אתה מתעניין בקטע של הביצועים, מה שצריך לעניין זה נתון המומנט, שכנראה גבוה יותר בקליאו.

לענין האבזור- תחשוב האם אתה קונה רכב או קונה פוזה או ג'אנטים.

לדעתי, מה שחשוב יותר זה כמובן מנוע וגיר, אם זה עדיף בקליאו- לך על זה.

בהצלחה

פורסם
לי במקרה יש קליאו. ניסיתי בכוח להביד על אילו רעידןת אתה מדבר, אבל אני חייב לציין שאין שוני מהותי מסוזוקי, מזדה ופורדים שנהגתי עליהם לאחרונה.

לדעתי הקליאו מנצחת ולו רק בגלל העובדה שהיא מגיעה עם מערכת hill holder בניגוד ל208.

דרך אגב עדכון מהסופש האחרון - צריכת הדלק הממוצעת עמדה על 19.23 קמ לליטר הכללו נסיעות עירוניות בפקקים וגם כבישים מהירים ( 100 קמש).

אתה לא יכול להיות רציני עם הטיעון הזה. מזל שלא כתבת שיש כניסת USB או יציאת AUX. אם יש לך קליאו ואתה מרוצה תן סיבות חזקות ולא פונקציה שטובה לנהגות זקנות. שבע כריות אוויר מול 4 זה יתרון, תאוצה או מומנט זה יתרון, חיסכון בדלק זה יתרון. הפרשי מחיר זה יתרון אבל היל-אסיסט זה פונקציה שנחמד שיש אבל בחייאת, להביא אותה כ"טיעון מנצח" או במילותיך "ולו רק בגלל העובדה..." זה לא רציני. האם נהגת ב-208? כי אני כן וגם על הקליאו וככל שאני זוכר, הנהיגה על הפיג'ו הרבה יותר מהנה.

פורסם

לכל הנסערים, אפשר להירגע. כל אחד ומה שחשוב לו. לי חשוב ה hill holder כי כשאמא שלי נוהגת ברכב מדי פעם היא לא צריכה להילחץ לפני כל זינוק בעלייה.

בכל מקרה, הפיגו מצויינת. לי בכל אופן החבילה הכוללת של הקליאו קרצה לי יותר. מה גם שמנוע הטורבו פשוט מצויין.

אין ספק שהפיגו חסכונית, אבל מנתוני התדלוק האחרון שלי, לפחות בנושא זה אין לי תלונות כלל וכלל.

אגיד שהסיבה היחידה ששקלתי לקנות את הפיגו ולהעדיפה על הקליאו היא סביבת נהג יותר מזמינה. אך לצערי לאור היכרותי עם קונצרן פיגו- סיטרואן ידעתי שזה לא יחזיק הרבה זמן. הפלסטיקים מתחילים להתקלף, הריפוד צונח, והפלסטיקים לרוב לא עומדים בשמש הישראלית בלי טיפול מתמיד.

אציין לזכותה של הפיגו את נוחות הנסיעה העדיפה. הקליאו די קופצנית בכביש משובש. בנוסף, הטיפולים בפיגו יהיו ככל הנראה זולים יותר.

פורסם

סליחה שאני מנצל את השרשור, אבל אם כבר דיברתם על 208 ועל clio.

אני בדיוק בהתלבטות סופית ביניהן ובין הפיאסטה הידנית.

מה משלושתן (קליו 0.9 ידנית מוגדשת, 208 ידנית, פיאסטה ידנית) הכי מתאימה לאופי נסיעה של כ20000 ק"מ, הכוללות גם נסיעות עירוניות, גם בינעירוניות קצרות בתדירות של כפעמיים בשבוע (הלוך חזור כאשר כל כוון כ-30-100 ק"מ) וגם נסיעות בינעירוניות ארוכות (נסיעות לצפון/דרום כמה פעמים בשנה, נסיעה לאילת פעם בשנה)?

פורסם
לכל הנסערים, אפשר להירגע. כל אחד ומה שחשוב לו. לי חשוב ה hill holder כי כשאמא שלי נוהגת ברכב מדי פעם היא לא צריכה להילחץ לפני כל זינוק בעלייה.

בכל מקרה, הפיגו מצויינת. לי בכל אופן החבילה הכוללת של הקליאו קרצה לי יותר. מה גם שמנוע הטורבו פשוט מצויין.

אין ספק שהפיגו חסכונית, אבל מנתוני התדלוק האחרון שלי, לפחות בנושא זה אין לי תלונות כלל וכלל.

אגיד שהסיבה היחידה ששקלתי לקנות את הפיגו ולהעדיפה על הקליאו היא סביבת נהג יותר מזמינה. אך לצערי לאור היכרותי עם קונצרן פיגו- סיטרואן ידעתי שזה לא יחזיק הרבה זמן. הפלסטיקים מתחילים להתקלף, הריפוד צונח, והפלסטיקים לרוב לא עומדים בשמש הישראלית בלי טיפול מתמיד.

אציין לזכותה של הפיגו את נוחות הנסיעה העדיפה. הקליאו די קופצנית בכביש משובש. בנוסף, הטיפולים בפיגו יהיו ככל הנראה זולים יותר.

אין ספק שמערכת הhill holder היא הדבר האחרון שתסייע לי להחליט בין שני הרכבים. יש לי אותה בפולו הנוכחית שלי,

זה נחמד אבל לא מעבר וממש לא must. בכל מקרה מחר אני עושה נסיעת מבחן על ה208 הידנית וזה ישלים לי את הפאזל

בינה לבין הקליאו 0.9- אחזור עם עדכונים...

יוני- שלושת הרכבים שציינת לדעתי נותנים סה"כ מענה הולם למה שאתה מחפש. השאלה היא מה התקציב שלך כי יש הבדל

במחירים של הרכבים ביחס למה שהם מציעים.

פורסם
אין ספק שמערכת הhill holder היא הדבר האחרון שתסייע לי להחליט בין שני הרכבים. יש לי אותה בפולו הנוכחית שלי,

זה נחמד אבל לא מעבר וממש לא must. בכל מקרה מחר אני עושה נסיעת מבחן על ה208 הידנית וזה ישלים לי את הפאזל

בינה לבין הקליאו 0.9- אחזור עם עדכונים...

יוני- שלושת הרכבים שציינת לדעתי נותנים סה"כ מענה הולם למה שאתה מחפש. השאלה היא מה התקציב שלך כי יש הבדל

במחירים של הרכבים ביחס למה שהם מציעים.

התקציב שלי הוא בסביבות 80000 ש"ח. אשמח אם תוכל לספר לי מה המחירים של הרכבים הללו (ואם אפשר מחיר אמיתי לעסקה, לא מחיר מחירון).. ובלי קשר למחיר - איזה מהרכבים הכי עדיף?

פורסם

טוב חברים, אני אחרי נסיעת מבחן גם על ה208 1.2 הידנית (להזכיר שבוע קודם נסעתי על ה0.9)

קודם כל, "גאננרס", למי שמחפש ביצועים ברכב נתון המומנט אמנם מאוד חשוב אבל יש דברים נוספים חשובים לא פחות ואף יותר:

כמו: 1. סוג הגה והיגוי. 2. מושבים. 3. גיר והעברת ההילוכים. 4. אופי השלדה והתקשורת שלה עם הכביש. 5. צמיגים(אבל זה נתון לשינוי ושיפור בקלות בכל רכב כמעט). והכי חשוב... הנהג:-)

אז ככה, אתחיל מהשוואת הצהרת היצרנים לגבי נתונים רלוונטיים יותר לרכבים:

קליאו 0.9 טורבו ידני 208 1.2 VTI ידני

1. הספק/סל"ד: 90כ"ס/5250סל"ד 82כ"ס/5750סל"ד

2. מומנט/סל"ד: 13.7קג"מ/2500סל"ד 12.4קג"מ/2750סל"ד

3. תאוצה 0-100: 12.2 שנ' 12.2 שנ'

4. מהירות מירבית: 182 קמ"ש 175 קמ"ש

5. צריכת דלק: עירונית (ק"מ/ליטר): 17.8 18.1

בינעירונית: 25.6 27.7

משולבת: 22.2 22.2

* מערכת היל הולד בקליאו בלבד.

אז מבחינת הספק ומומנט לקליאו יש יתרון על ה208, בנהיגה על שני הרכבים אכן היתרון מורגש אבל לא כזה שגרם

לי להרגיש וואו מה זה ההבדלים האלה במומנט?? שוב, המומנט מורגש אבל לא בצורה יותר מידי פסיכית, כי גם ל208

יש מומנט מכובד שמתקבל גם בסל"ד נמוך יחסית וההבדל במומנט הוא של 1.3 קג"מ לטובת הקליאו, מה גם שמבחינת

זריזות מ0-100 שתיהן זהות! 12.2 שניות.

מהירות מירבית: גם כאן יתרון ל0.9 אבל אני לא מחפש ביצועים בקו ישר ככה שזה גם פחות מדבר אליי וגם כאן ההבדל לא מטורף.

מבחינת צריכת דלק עושה רושם שלשתיהן יש צריכה מאוד טובה עם יתרון קליל ל208.

* הגה והיגוי: לשתיהן יש הגה קטן וספורטיבי שמגיב בצורה חדה ומהירה, אהבתי את ההיגוי המעולה בשתיהן.

* מושבים: לשתיהן מושבי ספורט מאוד נוחים, אבל ב208 הם הרבה יותר נוחים, התחושה פשוט יותר טובה.

* גיר והילוכים: בשתיהן העברת ההילוכים די חלקה וזורמת עם יתרון קל ל208 בהעברה חלקה, אך עם יתרון קל

לקליאו באורך של ההילוכים הראשונים, הם מעט יותר קצרים בקליאו, אבל בהחלט מספקים בשתיהן.

* שלדה: לשתיהן, גם בסיקורי מבחני הנסיעה השונים וגם כשאני נסעתי עליהן יש שלדה עם אופי ספורטיבי ותקשורת

טובה שמקנה להן התנהגות כביש טובה ודינאמית. אני מודה שבקליאו הסוכן נתן לי לנהוג גם לבד אז יכולתי למתוח

אותה יותר והיא מעולה! אחלה של התנהגות בפניות מהירות וחדות. גם ל208 הייתה התנהגות טובה אבל לא נהגתי

בה לבד(מקווה שיצא לי לפני שאחליט) אבל אני סומך על מה שראיתי ושמעתי בסירטוני מבחני הנסיעה.

מה שכן, הקליאו לא שכחה מהמורות בצורה טובה כל כך בעיר, דבר שה208 עשתה יותר טוב.

* מבחינת איכות החומרים והתחושה בתא הנהג: לשתיהן עיצוב ממש יפה וצעיר, אך התאכזבתי מאיכות החומרים בחלק התחתון

של הדשבורד ופתחי המזגן של ה0.9. אין ספק שאיכות החומרים של ה208 הרגישה עמידה יותר.

* מראה: שתיהן נראות מעולה, עם מראה דינאמי, סקסי וצעיר ככה שזה נטו עניין של טעם אישי.

* בשורה התחתונה, אני תופס משני הרכבים כאיכותיים ומהנים לנהיגה, אבל בהתחשב ושני הדגמים הם הפחות מאובזרים:

הקליאו 0.9 אקספרשן וה208 אקסס, לדעתי ה208 מציעה תמורה עדיפה למחיר: בזמן שהקליאו עולה 84,000 ש"ח

לפני רישוי, ה208 עולה 76,000 ש"ח לפני רישוי, ככה שהנטייה שלי היא הרבה יותר ל208 כרגע...

אגב, למישהו יש ניסיון של לפחות כמה חודשים עם ה208? או שמכיר מישהו כזה? תודה ואשמח להתייחסויות.

פורסם

צריכת דלק: עירונית (ק"מ/ליטר): 17.8 18.1

אתה בטוח שהמספרים האלה נכונים? הצריכת דלק בקליאו פחות טובה בעירוני ובבין עירוני ובכל זאת המשולבת זהה.

פורסם

כשאני התלבטתי בי שני הרכבים, פונקציית המחיר היוותה מרכיב עיקרי. במבצע חבר יצא ששילמתי על הקולקשיין 86000 על הכביש, כאשר 208 עם אבזור מקביל עלתה 88000 על הכביש, ועדיין עם פחות אבזור.

פורסם
צריכת דלק: עירונית (ק"מ/ליטר): 17.8 18.1

אתה בטוח שהמספרים האלה נכונים? הצריכת דלק בקליאו פחות טובה בעירוני ובבין עירוני ובכל זאת המשולבת זהה.

כן זה באמת מוזר...אז עשיתי עוד ש"ב וראיתי עוד נתון שאומר לגבי ה208 שבבינעירוני היא גם עושה 25.6

בעיר עדיין 18.1 ובנהיגה משולבת גנ"ל 22.2.

דניאל המחיר שאתה מציג על ה208 אקטיב הוא לפני הוזלת המחירים של פז'ו, היום ה1.2 אקטיב המאובזרת עולה 84,000

והאקסס הפחות מאובזרת 76,000. בכל אופן אם אכן אלך על ה208 אז אלך על האקסס ופשוט אוסיף לה חישוקי מגנזיום

בתוספת של 1800 ש"ח (שגם ניתנים להוזלה לדעתי).

• תוכן חדש...