Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

עצרו אותי אתמול לאחר שהנחתי את המכשיר הסלולרי על המושב לידי. השוטר עיכב אותי לכמה דקות ובסופן אמר שאין לי עבירות קודמות אבל יש לי ותק של פחות מ10 שנים (יש לי ותק של 8 שנים) אבל למרות זאת כדאי שאני אנסה לבטל את הדו"ח. בסופו של דבר לא קיבלתי שום דבר כתוב, השוטר אמר שזה יגיע אלי בדואר.

רציתי לדעת אם יש דבר כזה דוח שלא מקבלים במקום, כמו כן, מה הסיכוי שיבטלו לי את הדו"ח עם ותק של 8 שנים ולא 10 שנים?

תודה מראש!

פורסם

מירב הסיכויים שלא תקבלי דוח.

מאידך, ייתבן והשוטר מלא דוח שנקרא בעגה המקתועית "דוח לבן"

מה שנותר לך לעשות הוא להמתין בסבלנות

דוח על שימוש בנייד אינו מומר לאזהרה בדרך כלל, אבל שווה לנסות ולפנות ולבקש.

אם וכאשר יתקבל הדוח, יש עליו כתובת ומספר טלפון של מרכז פניות ארצי לנהגים

פורסם

הדו"ח לא חייב להיות "דו"ח לבן" כדי שישלח בדואר.

זה הסטנדרט אצל שוטרי ומתנדבי תנועה מסוימים במקומות מסוימים, מדווחים בקשר מספר רכב ומספר רשיון נהיגה ומהות העבירה, הדו"ח מגיע בדואר הביתה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אכן יש מקרים בהם הדו"ח לא ניתן במקום אלא נשלח אל כתובתו של מבצע העבירה.

יש גם כמובן סיכוי שהדו"ל לא ירשם ולא ישלח כלל. המתן בסבלנות.

אם תקבל דו"ח תוכל לפנות בכתב בבקשה להמרתו באזהרה. מנסיוני במקרים לא

מעטים, וחרף קיומם של קריטריונים להמרת דו"ח באזהרה, יש גמישות בנושא ועם

עבר תקין ונקי כמו שלך יש סיכוי טוב שהדו"ח יומר באזהרה.

פורסם
הדו"ח לא חייב להיות "דו"ח לבן" כדי שישלח בדואר.

זה הסטנדרט אצל שוטרי ומתנדבי תנועה מסוימים במקומות מסוימים, מדווחים בקשר מספר רכב ומספר רשיון נהיגה ומהות העבירה, הדו"ח מגיע בדואר הביתה.

אולי תוכל לומר לי היכן ראית התנהלות שכזו?

נראה לי תמוה ביותר.

אחת מאבני היסוד של דוח הוא החלק המכונה "תאור נסיבות האירוע" שבו השוטר , שהוא לצורך העניין העינים והאוזנים של בית המשפט באותה עת בשטח, רושם במילותיו את אשר ראה ושמע.

ללא כל זה, הדוח, אם נרשם על ידי אדם שלישי, ללא תאור נסיבות המקרה, לא מחזיק מים.

הסתייגות: אם המתנדב ממלא מזכר ובו תאור נסיבות העבירה, ושמו מופיע כעד על גבי הדוח, ייתכן וזה קביל

פורסם

התיאור נרשם בפנקס ביד המתנדב, כנ"ל גם תגובת הנהג, ודווח בקשר ע"י המתנדב בזמן אמת ושמו גם הופיע כנותן הדו"ח.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בכביש 1 חצי קילומטר לפני מחלף גנות.

ואני רואה את ההתנהלות הזאת במיקום הזה לא פעם ולא פעמיים (למרות שלא תמיד זה ככה, לפעמים הם רושמים דו"חות במקום), מצד שני בכביש 4 בין מסובים לאלוף שדה (על הגשר) הם רושמים דו"חות במקום.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

דו''ח תנועה ניתן להמיר בדו''ח אזהרה במקרה ו:

(1) העבירה אינה מנוייה בעבירות שאין לרשום בגינן אזהרות

(2) כמו כן נדרש מהנהג להודות בעבירה

(3) ותק של 10 שנים לפחות

(4) מתוכם ב-5 שנים האחרונות לא נרשם לנהג דו''ח תנועה.

ישנם מקרים כאשר אכן לא מוסרים לנהג העתק מהדו''ח במקום, והוא "דו''ח לבן".דו''ח זה יירשם כאשר:

(1) לשוטר אין דו''חות מתאימים לאותו מחוז/מרחב/מתנ''א

(2) הנאשם הוא נהג ברכב צבאי

(3) הנהג חסין

(4) הנהג שוטר

(5) רושם הדו''ח אינו שוטר ממערך התנועה ואינו מחזיק פנקס דוח''ות

(6) העבירה שנעברה אינה נכללת בחנ''א

בהצלחה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
דו''ח תנועה ניתן להמיר בדו''ח אזהרה במקרה ו:

(1) העבירה אינה מנוייה בעבירות שאין לרשום בגינן אזהרות

(2) כמו כן נדרש מהנהג להודות בעבירה

(3) ותק של 10 שנים לפחות

(4) מתוכם ב-5 שנים האחרונות לא נרשם לנהג דו''ח תנועה.

ישנם מקרים כאשר אכן לא מוסרים לנהג העתק מהדו''ח במקום, והוא "דו''ח לבן".דו''ח זה יירשם כאשר:

(1) לשוטר אין דו''חות מתאימים לאותו מחוז/מרחב/מתנ''א

(2) הנאשם הוא נהג ברכב צבאי

(3) הנהג חסין

(4) הנהג שוטר

(5) רושם הדו''ח אינו שוטר ממערך התנועה ואינו מחזיק פנקס דוח''ות

(6) העבירה שנעברה אינה נכללת בחנ''א

בהצלחה.

אני לא יודע מאיפה אתה מביא את זה ?

מה זה נהג ״ חסין״ מה זה נהג ״ שוטר״ ושוטר מתנ״א יכול לרשום דוחות בכול הארץ,

לרכב מישטרתי אם רושמים ממלאים דוח פנימי ,

זה אותו דוח שהוזכר פה כדוח לבן, אני שירתתי במתנ״א בסיירת אופנועים ובשלוחות וכאשר ניגמרים הדוחות אפשר למלא דוח פנימי, הדוח ממוספר ומשוכתב דוח רגיל , ולאחר מכן מצורף לדוח הרגיל.

פורסם

אני לא יודע למה אתה מתכוון כאשר אתה מדבר על דו''ח ממוספר, או דו''ח פנימי. כאשר מבקשים להוציא לנהג דו''ח תנועה שלא נמסר לו ביד על פי הקריטריונים שציינתי, ממלאים מה שנקרא דו''ח לבן אשר מורכב ממקור+העתק, ואותו מעבירים ליחידת התנועה אשר באיזור שיפוטה נעברה העבירה. דרך אותה יחידת התנועה המקומית הדו''ח מופק ונשלח בדואר לנהג שביצע את העבירה.

פורסם
אני לא יודע למה אתה מתכוון כאשר אתה מדבר על דו''ח ממוספר, או דו''ח פנימי. כאשר מבקשים להוציא לנהג דו''ח תנועה שלא נמסר לו ביד על פי הקריטריונים שציינתי, ממלאים מה שנקרא דו''ח לבן אשר מורכב ממקור+העתק, ואותו מעבירים ליחידת התנועה אשר באיזור שיפוטה נעברה העבירה. דרך אותה יחידת התנועה המקומית הדו''ח מופק ונשלח בדואר לנהג שביצע את העבירה.

אם תיקרא טוב אולי תבין, אין דבר כזה דוח לבן, יש דוח פנימי זה דוח לכול דבר ועינין רק שלא נותנים עותק לנהג, זה מגיע ליחידה ושם זה נישלח למדור שמטפל בזה ומופק דוח לנהג כמו כן הדוח הפנימי מצורף לדוח הרגיל כמו שציינתי, וכן מה לעשות גם לדוח פנימי יש מספר דוח.

פורסם

אני לא יודע למה אתה מתעקש שאין דבר כזה דו״ח לבן, כרגע בדקתי שוב פעם את הקריטריונים להמרת דו״ח לאזהרה והתנאים בהם נרשם דו״ח ללא מסירה ביד לנהג העובר עבירה, וזה אכן נקרא דו״ח לבן. הכל מדברי ההרצאה של שופט תעבורה מכהן, בה נכחתי לפני מספר חודשים.

• תוכן חדש...