Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה אין באף רכב, משום חברה ומכל דגם כלשהוא,

מד דלק דיגיטלי המציין במדוייק כמה ליטרים יש במיכל.

כששאלת רכב ממישהו תמיד תוכל לדעת בכמה דלק השתמשת.

כשאתה נוסע ממקום למקום תוכל לדעת את הצריכה המדויקת של התוואי האמור.

בלי צורך להיגרר לתחנת דלק ולבדוק מלא מול מלא ועדין לא תדע אם המיכל היה מלא ממש עד לשפה אולי קצת פחות אולי קצת יותר.

למה? למה? למה?

פורסם

מכיון שעם כל שיפוע הכי כל הקריאה תשתנה, אתה תראה פעם 20 ליטר, פעם 23, פעם 17 וכו'.

לעומת זאת, ברכבים עם מחשב דרך אפשר לראות את מספר הקילומטרים שנותר עד לתדלוק הבא. זה נתון מחושב שלוקח בחשבון צריכה ממוצעת + מפלס הדלק במיכל.

בחלק מהרכבים אפשר לראות במחשב דרך כמה ליטרים צרכת מהתדלוק האחרון.

אגב, ברכבים מודרניים שעון דלק לא מראה את מה שמודד המצוף, אלא נתון מחושב גם, ואפשר להפוך אותו לדיגיטלי עם תצוגה מספרית בלי בעיה, אבל כנראה תצוגה עם מחוג יותר קריאה ויש את עיניין המסורת כמובן.

וכמובן מחשב דרך הופך להיות נפוץ יותר וקיים היום כמעט בכל הרכבים, חוץ

מהזולים ביותר.

פורסם

יש בעיה עם מחשבי הדרך - לכל יצרן אלגוריתמים שונים והתנהגות שונה. וכמובן שתחזית הדרך שנותרה מתבססת על הצריכה בנסיעה האחרונה או קטע ממנה. קרה לי לא פם שתחזית הדרך שנותרה השתננתה ב-100 ק"מ במהלך נסיעה קצרה (למשל - יצאתי מהבית עם תחזיתשל 250 ק"מ, נסעתי 25 ק"מל עבודה שחלקם בירידה מההר וחלקם בכביש מהיר, והתחזית לפני דימום המנוע 360 ק"מ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מה הבעיה לחשב?

אני יודע לדוגמא שהרכב שלי אוכל 1\9-10 מחוץ לעיר, כשאני נוסע מחוץ לעיר עם חברים ואנחנו מתחלקים בדלק, אני מביא את המחוג בידיוק לנקודה שהוא היה (יש לי מד דלק מדוייק, בניגוד למדי דלק כמו בהרבה יפניות לדוגמא).

אם אתה משאיל רכב מחבר, פשוט תבדוק באינטרנט כמה דלק הוא צורך, תחשב ותתדלק, אפילו תוסיף 20 שח בשביל ההרגשה הטובה שלו.

כמו שאמרו, זה בעיה כי המדידה מושפעת מזווית המשטח שעליו הרכב עומד.

מה גם שזה בעיה לשקול את המיכל דלק, הוא מחובר לשלדה עם אבטחה, בכל זאת מכלול מסוכן.

פורסם

אם הסוגיה ניתנת לפתרון בתעופה, אני מניח שניתן ליישמה גם ברכבים. ראה ערך של מדי דלק קיבוליים.

השאלה כמו כל דבר היא האם יש בכך צורך, דרישה, והאם הדבר משתלם כלכלית ליצרנים.

פורסם
מכיון שעם כל שיפוע הכי כל הקריאה תשתנה, אתה תראה פעם 20 ליטר, פעם 23, פעם 17 וכו'.

.

אני מניח שאת זה אפשר לפתור בקלות עם חיישן שיפוע שיש היום בכל סמארטפון. שיקלול של השיפוע יחד עם מצב המצוף יכול לתת קריאה מדוייקת גם אם הרכב בשיפוע.

פורסם

אין שום היגיון כלכלי לייצר מיכל דלק או מד כמות דלת שיגיד לך בדיוק כמה טיפות של דלק נשארו לך. ברוב המדינות יש לך תחנות דלק במרווחים הגיוניים - ובכלל, מד הדלק עצמו (כמו שאנחנו מכירים אותו בכל מכונית) יחסית מדוייק ומאפשר לך להבין בצורה פשוטה מתי הגיע הזמן להיכנס לתחנת הדלק למילוי נוסף.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...