Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב.

זקוקה לעזרה בייעוץ רכישת רכב.

יש בבעלותי פז'ו 206 אוטומטית במצב מצוין. אני היד 2, היא שנת 2007 ועשתה 57000 קילומטר.

הרכב בעל מנוע גדול (1600) וצריכת הדלק שלו מאד גבוהה.

אני רוצה לעבור לרכב חסכוני יותר (רוב הנסיעות שלי הם בתוך העיר).

התקציב שלי לא גדול - כ30000 ש"ח.

הוצע לי טויוטה יאריס, שנת 2002 עם 227000 קילומטר, יד 3. ידנית. הרכב נבדק ומצבו טוב.

אני מכירה את המוכר וסומכת על יושרו.

הוא מציע את הרכב ב28000.

יאריס ידועה כחסכונית ורכב שמור וטוב, אך אין ספק שזו ירידה מבחינת מצב הרכב והקילומטראז שלו.

מה דעתכם? האם לקנות את הרכב?

בראש סדר העדיפויות שלי נמצא החסכון בדלק, ולאחר מכן רכב שמור שלא יראה הרבה מוסך ולא יצריך ממני התעסקות, וחווית נהיגה נעימה.

הקלאצ' ברכב קצת קשה והגלגלים קרובים לסוף דרכם. המוכר הציע להחליף קלאצ/ וגלגלים ולמכור לי את הרכב ב31000.

כדאי?

אשמח לחוות דעתכם המבינות עניין.

תודה!

פורסם

קשה לי להעריך, אבל הרבה פחות מהממוצע...

למה גבוה? המחירון שלו הוא 31000 לפי לוי יצחק. 30800 עם שקלול.

הוא רוצה עליו 28000.

לא כדאי לדעתך?

אני לא רואה בפחות בשום אתר של מכירת רכב משומש...

פורסם

הוא רוצה עליו 28000.

לא כדאי לדעתך?

בכל מקרה היאריס עשתה לא מעט ק"מ ובפועל לאחר שהוא מביא את הרכב למצב תקין (החלפת צמיגים וקלאצ'), הוא רוצה מעל המחירון, לדעתי מופרך גם לרכב כזה.

בסכום הזה תחפשי סיריון 2007 שתעשה את אותה עבודה באותה אמינות רק רכב הרבה יותר צעיר.

בכל מקרה קחי בחשבון שאם הנסועה נמוכה ההבדלים בצריכה יהיו לא גבוהים (נניח שאם את היום צורכת דלק בערת של 800 ש"ח בחודש והחיסכון יהיה אפילו 30% מדובר על 240 ש"ח בחודש זה שווה?

בהצלחה

פורסם

הוא רוצה עליו 28000.

לא כדאי לדעתך?

תחשבי בערך... כמה את מתדלקת בחודש? על כמה כסף? כי כמו שאמרו לך, יכול להיות שכול ההפרש יהיה שווה בערך 100 שקל בחודש עם כול הצער בדבר.

אני לא יודע אם את מודעת, אבל הטויוטה עד כמה שהיא רכב טוב, לא נמכרת המחירון כי המחירון שלה גבוה מאוד. תוסיפי את העובדה שרכב עם למעלה מ 200 אלף קילומטר נחשב לנבלה בארצנו וקיבלת רכב שהמחירון שלו הוא 30 אבל בפועל אני לא חושב שמישהו יתן עליו יותר מ 20.

וכמו שאמרו לך, יש עוד הרבה אופציות לא חייב להנעל דווקא על היאריס הספציפית הזאת

פורסם

כמה ק"מ בשנה את נוסעת ?

כמו שכבר כתבו לך כאן במחיר הזה את יכולה למצוא רכבים משנתון גבוה יותר ועם ק"מ סביר,

גם אם היאריס אמין בבסיסו אחרי שעבר מעל 200 אלף ק"מ תמיד יצוצו דברים שידרשו החלפה.

למה לקנות רכב בן 12 במחיר כזה בגלל שיש עדר שניפח לו את המחירון.

so far so good so what

פורסם

כמה צריכת הדלק? יכול להיות שלא ביצעת זאת נכון ויכול להיות שזאת צריכה סטנדרטית בנסיעה שרובה עירונית. מודדים את זה ע"י מילוי המיכל עד שידית המשאבה קופצת ורישום הקילומטרז', נסיעה עד שנורית הדלק נדלקת, מילוי המיכל שוב עד שהידית קופצת (עם עדיפות למילוי באותה משאבה) וחילוק הקילומטרז' שעשית בכמות הדלק שמילאת. עקרונית לדעתי לא שווה להחליף אלא לטפל בבעיה אם היא אכן קיימת.

פורסם

השתגעת?

את רוצה לקחת עגלה בת 11 עם ק"מ גבוהה והחליף אותה באותו מתקדם עם בטיחות טובה מאוד ויחסית חסכוני בדלק ואמין? ויותר מזה שווה משהו כמו 15 אלף ש"ח והמוכר רוצה עליו כפול.

206 רכב מדהים ומצויין, גם בגרסה האוטומטית הוא מאובזר ואמין יחסית אם טופל כמו שצריך, חבל לוותר על רכב כזה בשביל רכב שאת לא מכירה עם עבר לא ידוע.

לא נכנסים עם ראש בריא למיטה חולה.

תחכי לשנה החדשה ואולי תמצאי סוזוקי אלטו בת 4 מהשכרה אוטומטית עם ק"מ של 70-80 אלף . היא עשויה להיות חסכונית יותר ומעט פחות מודרנית ויותר ספרטנית ועניה באיבזור, וקופצנית יותר.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

תודה לכל העונים.

מיכל הדלק מכיל כ40 ליטר, ואני נוסעת כ350 קילומטר למיכל. רוב הנסיעות שלי הן בתוך העיר, ומקרים כאלה, המיכל מספיק ל300 קילומטר. (לחבר שלי יש את אותו רכב בדגם ידני, והוא נוסע כ600 קילומטר למיכל!).

הרכב עבר בדיקה ב2 מוסכים, לא נמצאה בעיה.

אני מניחה שאני נוסעת כ650-700 קילומטר בחודש בממוצע. סביב ה10000 בשנה.

מה ההמלצות לרכב עד 34000 ש"ח?

לא מפחדת מידני...

פורסם

מציע לך לעשות שוב את הבדיקה כפי שרשמתי. לא הייתי מוותר כל כך מהר על רכב כזה. את לוקחת בחשבון רק את עלות הדלק אבל עלויות על רכב זה לא רק הדלק.

פורסם

בצעי בדיקה לרכב לא הגיוני שהרכב צורך על טנק מלא 350 או 300 ק"מ, אני בעלים של רכב כזה עם אותו נפח אבל בגרסה הידנית ועושה 1 ל16 או ל17 תלוי מחוץ לעיר.

מיכל הדלק בנפחו המלא מכיל כ-50 ליטרים.

כדאי לגשת לבדיקה מקיפה ללא תשלום אצל אורן שירותי רכב שהנו חבר הפורום ובעל מקצוע הוגן ומוערך.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

איפה המוסך של אורן?

אני יודעת שהידניות חסכוניות. יש לי חבר שנוסע כ600 ק"מ עם מיכל של רכב ידני כזה.

מילאתי דלק מספיק פעמים כדי לדעת... עד שהנורית נדלקת - לא עובר את ה320 ק"מ....

פורסם
תודה לכל העונים.

מיכל הדלק מכיל כ40 ליטר, ואני נוסעת כ350 קילומטר למיכל. רוב הנסיעות שלי הן בתוך העיר, ומקרים כאלה, המיכל מספיק ל300 קילומטר. (לחבר שלי יש את אותו רכב בדגם ידני, והוא נוסע כ600 קילומטר למיכל!).

הרכב עבר בדיקה ב2 מוסכים, לא נמצאה בעיה.

אני מניחה שאני נוסעת כ650-700 קילומטר בחודש בממוצע. סביב ה10000 בשנה.

מה ההמלצות לרכב עד 34000 ש"ח?

לא מפחדת מידני...

על כל 40 ליטר את נוסעת 300 קילומטר ? נשמע כאילו את יותר עומדת בפקקים מאשר נוסעת.

החבר שלך כנראה לא יודע למדוד את צריכת הדלק, או שהוא עושה נסיעות רק מחוץ לעיר.

בחשבון גס- 10,000 קילומטר בשנה לפי 10 קילומטר לליטר הם אלף ליטר דלק שעולים נכון להיום כ-7,500 ש"ח.

במידה ותחסכי 25% במעבר לרכב חסכוני יותר החשבון בנק שלך יהיה עשיר יותר בכ-2,000 ש"ח בשנה, זה לא סכום גבוה מספיק שבשביל לחסוך אותו מחליפים רכב. הסיכון בהחלפה עולה על אפשרות החסכון.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

יש לך רכב אוטומטי עם מנוע 1600 לאיזה תצרוכת דלק ציפית? 350 למיכל זה עוד הגיוני ה300 זה כבר מוגזם במידה וזה נסיעה עירונית.

המוסכים אמרו שאין בעיה לכן מה שנשאר זה צורת נהיגה נסי לנהוג חסכוני יותר יכול להיות שתראי שיפור מינורי של קילומטר לטובתך.

הבדיקה הטובה ביותר זה על כביש בין עירוני בשעות רגועות שבו צריכת הדלק היא החסכונית ביותר.

יש לך רכב ביטחותי משנת 2007 מדוע לרדת בשנתון למען טיוטה משנת 2002 פחות ביטחותי ואיכותי.

פורסם

אורן נמצא במרכבה 15 בחולון.

מרק זה לא נכון צריכה של כמעט 9 ק"מ לליטר היא גרועה, ונובעת כנראה מנהיגה פזיזה ושילוב של גורם לא תקין ברכב, הרכב הזה צריך לתת 1 ל10-11 בעיר, לפחות.

התענוג שמוביל אותך

• תוכן חדש...