Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קצה שלדה - פונטו ספייס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב שלום לכם חברים,

צריך את עזרתכם בהתלבטות שהיא כבר הרבה מעבר לידע והניסיון שלי:

ראיתי פיאט פונטו ספייס 2002 יד 3, 80K ק"מ שמורה חיצונית ופנימית בצורה יוצאת דופן, מכנית הכל פיקס.

אבל, יש בעיה קלה אחת - לטענת המוכר, היד הקודמת שהייתה בחורה חביבה, עשתה תאונה קטנה ונמעך מכסה המנוע, הוא טוען שלמיטב ידיעתו אין פגיעות בשלדה ואם כן, מדובר במשהו מזערי. הרכב אצלו שנה וחצי, עשה 18K ק"מ והוא אומר שלא הרגיש דבר מוזר, כמובן שיגיד. בכל אופן, הוא רוצה מחיר מחירון, שעומד על 10,000 ש"ח, כמובן שאוריד אותו מהעץ אך השאלה העיקרית היא האם זה שווה בדיקה? האם במוסך כמו אורן שירותי רכב \ שאפט \ אם הדרך ידעו להגיד לי עד כמה זה משמעותי או שעליי לגשת לפחח ולבדוק? שוב, מדובר ברכב בעלות נמוכה יחסית ולצרכים די בסיסיים, מנסה להבין עד כמה שווה "להשתולל" ולבדוק בכמה מקומות ולבזבז זמן רב. בכל אופן, מאד אהבתי את הרכב.

תודה לעוזרים מראש.

נמרוד.

פורסם

כן הייתי הולך למכון בדיקה לבדוק, בכל מקרה אל תחשוב שיש לדברים האלה משמעות מסחרית גבוהה ברכבים של 10K.

מה שיותר חשוב כאן זה מצב מכני כי רכב ישן יכול להכניס אותך לבור כלכלי, בין אם הוא אחרי תאונה או לא.

פורסם
כן הייתי הולך למכון בדיקה לבדוק, בכל מקרה אל תחשוב שיש לדברים האלה משמעות מסחרית גבוהה ברכבים של 10K.

מה שיותר חשוב כאן זה מצב מכני כי רכב ישן יכול להכניס אותך לבור כלכלי, בין אם הוא אחרי תאונה או לא.

מכון בדיקה בעיקר בשביל לתת דגש על ענייני התאונה או על מנת שיכסה כבר את הכל?

לא עדיף מוסך ופחח? ייצא עדיין יותר זול ואולי יותר מקצועי.

תודה!

פורסם

אם יש לך מוסך שאתה סומך עליו, אז עדיף מוסך.

בד"כ הבדיקה מכסה את עצמה, כי אתה יכול להוריד 1000-2000 ש"ח מהמחיר. זה פחות תקף לרכבים כמו שאתה רוצה לקנות, שבהם 2000 ש"ח זה 20% הפחתה מהמחירון.

פורסם
שוב שלום לכם חברים,

צריך את עזרתכם בהתלבטות שהיא כבר הרבה מעבר לידע והניסיון שלי:

ראיתי פיאט פונטו ספייס 2002 יד 3, 80K ק"מ שמורה חיצונית ופנימית בצורה יוצאת דופן, מכנית הכל פיקס.

אבל, יש בעיה קלה אחת - לטענת המוכר, היד הקודמת שהייתה בחורה חביבה, עשתה תאונה קטנה ונמעך מכסה המנוע, הוא טוען שלמיטב ידיעתו אין פגיעות בשלדה ואם כן, מדובר במשהו מזערי. הרכב אצלו שנה וחצי, עשה 18K ק"מ והוא אומר שלא הרגיש דבר מוזר, כמובן שיגיד. בכל אופן, הוא רוצה מחיר מחירון, שעומד על 10,000 ש"ח, כמובן שאוריד אותו מהעץ אך השאלה העיקרית היא האם זה שווה בדיקה? האם במוסך כמו אורן שירותי רכב \ שאפט \ אם הדרך ידעו להגיד לי עד כמה זה משמעותי או שעליי לגשת לפחח ולבדוק? שוב, מדובר ברכב בעלות נמוכה יחסית ולצרכים די בסיסיים, מנסה להבין עד כמה שווה "להשתולל" ולבדוק בכמה מקומות ולבזבז זמן רב. בכל אופן, מאד אהבתי את הרכב.

תודה לעוזרים מראש.

נמרוד.

הרכב תכף 12 שנים על הכביש. עבר 3 ידיים. ויש לו 80 אלף ק"מ? אני הייתי בודק את זה בשבע עיניים.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

רכב ישן ומבוקש עם קילומטרז' נמוך שניראה שמור מבחוץ ומבפנים? זה נישמע כמו הכנה למכירה וקילומטרז' מעודכן.

התיאור הציורי של המוכר שעל פניו ניראה בלתי מקצועי יכול להיות תמימות או סוחר מיומן שיודע איך לעבוד על לקוחות שמאמינים לאנשים תמימים.

הרכב שווה בדיקה מעמיקה וקפדנית.

בדקת על מי רשום הרכב? לא אתפלא אם לא על שמו, אלא על שם דודה, סבתא, גיס וכד'.

אולי באמת מציאה או אולי לא. נשמע יותר מידי טוב לרכב ישן שכזה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
הרכב תכף 12 שנים על הכביש. עבר 3 ידיים. ויש לו 80 אלף ק"מ? אני הייתי בודק את זה בשבע עיניים.

זה בהחלט נשמע קצת הזוי אבל ראיתי כבר מקרים כאלה. לדבריו הרכב בבעלותו הראשונה היה של אישה זקנה, יד 2 הייתה סטודנטית מירושלים שנסעה בעיקר בתוך העיר ולעתים רחוקות נסיעות יתר ארוכות. לא יודע עד כמה זה אמיתי..

פורסם
רכב ישן ומבוקש עם קילומטרז' נמוך שניראה שמור מבחוץ ומבפנים? זה נישמע כמו הכנה למכירה וקילומטרז' מעודכן.

התיאור הציורי של המוכר שעל פניו ניראה בלתי מקצועי יכול להיות תמימות או סוחר מיומן שיודע איך לעבוד על לקוחות שמאמינים לאנשים תמימים.

הרכב שווה בדיקה מעמיקה וקפדנית.

בדקת על מי רשום הרכב? לא אתפלא אם לא על שמו, אלא על שם דודה, סבתא, גיס וכד'.

אולי באמת מציאה או אולי לא. נשמע יותר מידי טוב לרכב ישן שכזה.

תודה על כל העצות. מחר נפגש איתו שוב ואבדוק ה-כ-ל לעומק.

עוד טיפים שמומלץ לבדוק?

פורסם
זה בהחלט נשמע קצת הזוי אבל ראיתי כבר מקרים כאלה. לדבריו הרכב בבעלותו הראשונה היה של אישה זקנה, יד 2 הייתה סטודנטית מירושלים שנסעה בעיקר בתוך העיר ולעתים רחוקות נסיעות יתר ארוכות. לא יודע עד כמה זה אמיתי..

תבדוק איפה הרכב מטופל. תבדוק טיפולים אחורה ותאמת ק"מ. תסתכל ברשיון רכב מתי בוצעה העברת בעלות + מה הק"מ שמופיע שם.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
תבדוק איפה הרכב מטופל. תבדוק טיפולים אחורה ותאמת ק"מ. תסתכל ברשיון רכב מתי בוצעה העברת בעלות + מה הק"מ שמופיע שם.

עוד מוקש. הוא טוען שאין לו קבלות כי הוא מטפל ב2 מוסכים שונים.

לשרוף או שבכל זאת שווה בדיקה אם הרשיון אכן על שמו והקילומטראז' ביד קודמת אכן הגיוני?

פורסם
עוד מוקש. הוא טוען שאין לו קבלות כי הוא מטפל ב2 מוסכים שונים.

לשרוף או שבכל זאת שווה בדיקה אם הרשיון אכן על שמו והקילומטראז' ביד קודמת אכן הגיוני?

אין בעיה . שיתן לך את השמות של המוסכים. תרים טלפון ותשאל. ואם אין לו קבלות הוא מטפל אצל חאפרים.

או שתבקש ממנו ללכת למוסכים האלה ולהוציא תדפיס מסודר. במוקדם או במאוחר הוא יהיה חייב להוציא. אף אחד לא מספיק תמים להאמין לו שלרכב שעבר 3 ידיים יש ק"מ כזה נמוך. מילא היה מדובר על רכב נניח בן 5.

פורסם

לצפות לקבלות של טיפולים לרכב בגיל כזה? זה לא ריאלי. יחד עם זאת אפשר להבי אם הרכב מטופל לפי מצבו, לפי איך שעובד מנוע וכד'.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני מסכים עם האחרון, רובם הגדול של המוכרים ברכבים מהשנתונים האלה טענו שהם כבר מזמן לא שומרים קבלות אך הרכב אכן מטופל. אז אם לצורך העניין הכל נראה תקין על פניו וגם במוסך בודקים ומאשרים שהרכב מבחינה מכנית נראה טוב, אין לי יותר מדי מה לחשוש?

פורסם
לצפות לקבלות של טיפולים לרכב בגיל כזה? זה לא ריאלי. יחד עם זאת אפשר להבי אם הרכב מטופל לפי מצבו, לפי איך שעובד מנוע וכד'.

איך הוא אמור לאמת ק"מ? לא ציפיתי לקבלות מלפני 10 שנים. משהו מהתקופה האחרונה. או תדפיס מהמוסך.

פורסם

אי אפשר לאמת. יש כמה דרכים לדעת קילומטרז' גבוה באופן קיצוני, אבל צריך להכיר טוב את הדגם ולדעת מה לחפש.

• תוכן חדש...