Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אתמול נסעתי בערב ופתאום שמתי לב שחום המנוע שלי בשמים, דבר ראשון חשבתי שיש בעיה במד עצרתי מיד ובדקתי. נגעתי ברדיאטור והוא היה חםםם. חזרתי מיד הביתה זה היה ממש קרוב לבית שלי ושמתי לב שהמאוורר לא נדלק, בדקתי את הפיוזים וראיתי שהפיוז של המהירות הראשונה של המאוורר נמס לגמרי, הבנתי שכנראה מדובר בקצר, בדקתי את הצמה של המאוורר והיא הייתה בסדר גמור פירתקי את כל הפיוזים וניסיתי לעקוב אחרי החותים לבדוק אולי משהו נקרע או לא יודע מה והכל היה בסדר אני לא מוצא את הסיבה לקצר. אני כבר לא יודע איפה לחפש, אולי יש בעיה ביוניט חום שגורמת לקצר? איך המערכת הזאת עובדת בכלל מתי המאוורר מקבל חשמל וצריך להידלק? ולמה המהירות השניה גם לא עובדת במאוורר. בדקתי את המנוע של המאוורר חיברתי לו פלוס ישירות מהמצבר והוא עובד יופי.

תודה לכל העוזרים :D

פורסם

אם אינני טועה המאוורר רדיאטור בפיאסטה מפוקד על ידי חיישן טמפרטורה שנימצא על סעפת היניקה מאחורה ליד הרצועות אביזרים. בדוק זאת ואם תמצא נתק את הקונקטור ותראה אם המאוורר ניכנס לעבודה. כמו כן צריך לקחת בחשבון שייתכן והטרמוסטט תפוס.

פורסם

אני אבדוק, חשבתי על זה שטרמוסטט תפוס אבל אם הוא היה תפוס הפיוז לא היה נשרף לא? והצינור שנכנס לרדיאטור וזה שיוצא מהרדיאטור חם אחרי ההתחממות אז נראלי אפשר לפול את זה לא?

עריכה: לא מצאתי שום דבר חשמלי על הסעפת יניקה.

פורסם

עריכה: לא מצאתי שום דבר חשמלי על הסעפת יניקה.

הדבר החשמלי אמור להיות לא על סעפת יניקה של אוויר, אלא על חלק ברזל שמוליך את נוזל הקירור. ויוצאים ממנו חוטי חשמל. שפוקדים על המאוורר לעבוד או לא.

לא נראה לי שהיוניט חום יכול לגרום לקצר, אבל מקובל להחליף את היוניט חום של האוטו הזה כטיפול תקופתי מונע, לוודא שלא תיתקע במצב שהיוניט משאיר את המאוורר על מצב כבוי. אז כנראה כדאי שכדאי שתחליף אותו בכל מקרה, אבל רק אל לשרוף את המנוע מהתחממות, בנסיעה בינתיים! אפילו עדיף לגרום למאוורר לעבוד קבוע להיום-בחר בנסיעה, מאשר בלי מאוורר בכלל.

אבל אל תעשה את זה באופן קבוע, זה גורם לבלאי מוגבר למנוע בין הייתר. אבל פחות בלאי מהנזק של התחממות ייתר.

פורסם

רגע, בוא ונעשה לרגע סדר. משנת 1989 ועד אמצע 1997 הפיאסטות הן בעלי אותו מנוע. אלא אם כן מדובר במנוע ה CLX של שנת 1995-96 שהיה בנפח 1400 עם מערכת הזרקה דלק שונה וזה כבר משהו אחר.

היונית של הוונטה נמצאת על בית התרמו סטאט. כנראה אחד החוטים יצא משם או שהוא לא מהודק, לכן אין מגע והיונית לא מתפקדת או שהחוטים לא מבודדים והם נוגעים אחד בשני כך שאולי נוצר קצר. כזו יונית עולה לא יותר מ 40 שקלים.

Untitled.jpg

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בדקתי את החוטים שעל הטרמוסטט אני אבדוק שוב בבוקר, החוטים היום גלויים אז על הדרך גם כיסיתי אותם עם איזולירבנד. מחר אני אבדוק, בעצם אם אני מנתק את החוטים מהטרמוסטט ומחר ביניהם, המאוורר אמור להידלק נכון? זה טוב בתור בדיקה?

תודה על העזרה חברה :)

פורסם

אם אתה תחבר את החוטים של התקע , שמתחבר ליוניט של הוונטה , אז כן הוונטה צריכה להסתובב.

תבדוק שבחיבור של התקע של הוונטה עם הפלג שמתחבר אליה , אין מגעים רופפים , אם תראה קצת פיח שם , אז זו הסיבה שהפיוז של הוונטה התחמם והתעוות , וגם זו הסיבה שהוונטה לא עובדת.

פורסם

חיברתי את ביניהם והמאוור נידלק, פירקתי אותו ואני עכשיו נוסע לחפש כזה חדש. כמה אמור לעלות חלק כזה מישהו יודע? תודה לכולם על העזרה :)

עריכה: קניתי עכשיו הבעיה שאין להם בידיוק הם בטמפרטורה שלי, יש אחד שנכנס לעבודה במעלה מאוחר יותר, קריטי? אני מאמין שגם הישן שנפטר גם זייף כבר אז כמה זה קריטי?

• תוכן חדש...