Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם להיות כנה,ואני מצטער שאני זורע מלח על הפצעים-אין לי מושג איך לעזאזל קנית עוד רכב מהיבואן הזה אחרי מה שעברת עם השירוקו.

ועכשיו לעניין עצמו:

לדעתי גם אם הרכב עבר 20K של נהיגה ספורטיבית נכונה אין שום סיבה שקלאצ ימסור את נשמתו לבורא,אני מכיר אנשים שנוהגים אגרסיבי על בסיס יומי(אבל בצורה נכונה)ומחזיקים עם קלאצים מקוריים מעל 100K,כל עוד נוהגים נכון,אין שום סיבה שקלאצ ברכב יתפגר כל כך מהר.

מצד שני,אפשר להבין את הגישה של היבואן והסמל GTI בטח לא תורם לעניין..

כל עוד לא יצאת מכל רמזור במהלך ה20K עם תימרות עשן של הילוך ראשון,תן להם לפרק את הקלאצ ותביא מומחה מטעמך שיהיה נוכח במהלך הפירוק.

• תגובות 263
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצד שני,אפשר להבין את הגישה של היבואן והסמל GTI בטח לא תורם לעניין..

.

נהפוכו,

הסמל GTI מבדיל את הגרסה הספורטיבית והבכירה בהיצע הדגם, מצופה שבמכלולים שקשורים למנוע\גיר\העברת כח יהיה שימוש בחלקים מחוזקים ועמידים יותר שמתאימים להספק של הדגם.

הגיוני לשער שאם אכן נעשה שימוש בחלקים עמידים כאלה הם גם כנראה יהיו עמידים יותר בפני נהג לא מיומן (לא מדבר על פות"ש, בכלליות).

משהו שאני חושב עליו כרגע, כולם מנסים לבדוק את הרגלי הנהיגה של פות"ש, אנחנו רק שוכחים דבר אחד:

אם קלאץ' היה כזה עדין ולא עמיד בפני נהגים שאינם מעבירים הילוך בצורה מושלמת אזי הייתם רואים בכל מוסך תורים ארוכים להחלפת קלאצ'ים כי החלק היה מתבלה בקילומטרז' נמוך שכזה, הרי זה בדיוק אותו נהג "ממוצע" שמדי פעם שוכח רגל על הקלאץ' או מעביר הילוכים לא 100% חלק.

המציאות היא שקלאץ' ברכב של הנהג הממוצע מחזיק לא מעט קילומטרים (במינימום בסקאלה העליונה של עשרות אלפים וגם מעל 100K זה סביר בהחלט).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מהמייל של הייצרן לא חזרו אלי, התקשרתי שוב למוסך וביקשתי לברר מה עם הפגישה שהיתה אמורה להיות לי עם המנהל איזורי (בקישתי לפני שבועיים ולא החזירו תשובה עד היום).

התשובה שקיבלתי היתה "שי אמר שאין לו מה להפגש איתך, הוא אמר שהתשובה שלו חד משמעית ואין לו טעם להגיע לפגישה".

שאלתי את היועץ שירות אם נראה לו הגיוני שלקוח ש"השכיב" קרוב מאוד לחצי מליון שקל ב6 שנים האחרונות לא יקבל פגישה?!

יום ראשון אני אכנס למנהל המוסך ואבדוק את פשר הדבר, השלב הבא זה להגיע לסוכנות ממנה רכשתי את הרכב ולשקול את צעדי.

לאחר בירור עם מספר גורמים ספק אם יש דרך לבדוק איך המצמד מתמודד עם הלחץ שמופעל עליו שהוא מפורק לכן זה רק "לנראית העין" ולא באמת לראות אם הסיבה היא חוסר לחץ.

Got To love It

פורסם
20k נשמע קצר מאוד להחלפת מצמדים . לרוב תוואי הנהיגה והאופי ישפיע על אורך חיי המצמדים מהכרותי עם רכבי פיאט בעלי מצמד אחד - רכבים שנוסעים בעיקר בתוך העיר עם נהגים שלא מודעים להתנהלות נכונה עם תיבה רובוטית נאלצים להחליף מצמד באיזור ה60 k רכב שנוסע גם מחוץ לעיר ועם תפעול נכון יגמע בקלות גם 120k.

אני אצלי החלפתי ב130K . השאלה אם אתה מרגיש החלקה משמעותית שמפריע לך להתקדם או שזה זניח? מסיוני מצמדי גמורים יגררו תחילת נסיעה בטורים גבוהים יחסית עד השתיבה מתחברת כמו שצריך .תשווה מה המצב אצלך בתחילת נסיעה עכשיו לעומת המצב שהרכב היה חדש לרוב זה מדד מצויין למצב המצמדים.

אני גם נוהג על DSG. אפשר לדעת מהי התנהלות נכונה עם תיבת הילוכים רובוטית ?

(90% מהנסיעות שלי בתוך העיר)

פורסם

זו תיבה אוטומטית לכל דבר,אין מה להתנהל איתה נכון.

כל עוד לא תנהג כמו חורני,יציאות חזקות מרמזור,קיקים וכו' לא אמורות להיות בעיות,אבל זה VAG ואמור זה שם של דג.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
אייל הרכב לא רכב יום יומי ויש לי עוד רכב אז כרגע הגולף לא בתזוזה.

אני לא אסכים להצעת היבואן, אם הוא היה מאמין שמדובר בבלאי טבעי הוא היה מציע לפרק את המצמד ולשלוח לבדיקה ורק לאחר שתגיע תשובה קונקרטית הוא יגיד אם יש צורך לשלם או לא.

ובמה זה שונה ממה שהם הציעו לך?! כתבתי לך לפני כמה ימים שזה מקרה קלאסי בין להיות חכם לצודק. אתה מתעקש ללכת ראש בראש ולהוציא לעצמך שתי עיניים כדי להוציא ליריב שלך עין אחת בזמן שאולי הכל ייפתר ברגע שהם יפרקו ויראו שמדובר בפגם. בוא נלך רגע לצד ההגיוני - הרי לא תשבית את הרכב לחלוטין בגלל קלאץ'. בין אם באחריות, בהנחה, או בתשלום מלא - אתה תחליף מתישהו את הקלאץ'. עכשיו נשאר לך רק להחליט מה עולה ושווה לך יותר - לריב איתם ולבזבז זמן כסף ועצבים ואז להחליף את הקלאץ' או להתקדם צעד אחד שאולי יפתור את כל הבעיה ואז להחליף את הקלאץ'. יכול בהחלט להיות שאתה צודק במקרה הזה אבל לדעתי אתה לא נוהג בחוכמה. כמה שאתה כנראה משוכנע בצדקתך, עדין אני חושב שאתה הולך רחוק מדי בזה שאתה אפילו לא מוכן שיפרקו את החלק ויבדקו אותו כדי להכריע. "בלנקו" אף אחד לא ייתן לך מראש בשום מקום רק כי אתה דורש ובסוף גם אם תיגש למשפט וגם אם תנצח אז מה הרווחת בזה? קלאץ' חדש ואולי כמה גרושים פיצוי על הזמן ובינתיים אתה לא נוהג באוטו שקנית בהרבה כסף כדי ליהנות ממנו. להם יש יותר זמן כסף וסבלנות מאשר לך ולפי דעתי אם תנסה רגע אחד לוותר על האגו שאולי מציף אותך, תבין שעדיף לך להתקדם לפחות שלב אחד, שיפרקו ואז תחליט מה הלאה. אני לא מבין מה הטעם לריב איתם לפני שיודעים מה הבעיה ואם זה צריך או לא צריך לעלות לך?!

פורסם

תבין שעדיף לך להתקדם לפחות שלב אחד, שיפרקו ואז תחליט מה הלאה. אני לא מבין מה הטעם לריב איתם לפני שיודעים מה הבעיה ואם זה צריך או לא צריך לעלות לך?!

לגמרי.

בן תבין דבר נוסף, קיימת עליך חובה חוקית לצמצם נזקים ככול האפשר ורק את אלו שלא ניתן היה לצמצם ניתן לתבוע.

זה אומר, שאם תשבית את הרכב בשל התקלה במצמד ואז תבוא ותתבע את ניזקי ההשבתה ואת עלות תיקון המצמד - יגיד לך השופט שהיית צריך לתקן את הרכב כדי למנוע את ניזקי ההשבתה ולכן אינך זכאי להם.

לפיכך, אינני מצליח להבין את ההיגיון שבדחיית הטיפול במצמד.

פורסם

למצמד ישנם שני מצבים שבהם אין שחיקה בדיסק:

1. כשהדיסק משוחרר לגמרי ואין שום העברת כוח מהמנוע אל הגלגלים.

2. כשהדיסק צמוד ומעביר את מלוא כוח המנוע אל הגלגלים, במצב הזה אין תנועה יחסית בין הדיסק לפלטת הלחץ ואין שחיקה.

במצב הביניים של שילוב חלקי ישנו חיכוך ותנועה הדדית בין החלקים, מצב שרצוי לצמצם למינימום הן מבחינת זמן שילוב המצמד והן מבחינת עצמת הכוח שמועבר.

פורסם

מצמד נעול = מצמד שמכוח החיכוך "דבוק". המצמד מחזיק בכוח כל הזמן ולכן נוצר בלאי, מזערי אומנם אבל קיים.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אנחנו נאלץ להסכים שלא להסכים - מצמד נעול במקומו גם כשהמנוע בהספק מלא לא נשחק.

אז אתה לא מכיר את המערכת מצמד

זה לא רק הדיסק חיכוך שעובד אלא מנגנון השיכוך רעשים ורעידות שעובד קשה מאוד בזמן עומס וגם בסרק

• תוכן חדש...