Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויטה קורולה 2008 - נדלק Check VSC+Check engine

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

אשמח אם מישהו מכיר את התקלה הבאה ויכול לעזור לי. (לפחות שאגיע עם ידע מוקדם למוסך)

בזמן נסיעה , מורגש רישרוש רגעי כאילו שה ABS נכנס לפעולה של שניה.

לאחר מכן נורית המנוע נדלת ונורית בקרת האחיזה.

במחשב הרכב כתוב check engine ו check VSC לחלופין.

הדבר קרה לפני 4 ימים , מחיפוש קצר באינטרנט מצאתי שיכול להיות שהתקלה קשורה למכסה תא דלק פתוח, ביקשתי מאישתי לבדוק והיא טוענת שהמכסה של המיכל היה פתוח לחלוטין (הפקק, לא הדלת), וזאת למרות שאני זוכר ב 100% שסגרתי אותו כמו שצריך בתדלוק האחרון.

לאחר סגירת הפקק ונסיעה קצרה הנורות כבו.

היום זה קרה שוב, בדקתי והפקק סגור עד הסוף.

נכון לעכשיו אחרי נסיעה דיי ארוכה של 20 ק"מ הנורות עדיין דולקות.

מישהו יכול לעזור לי עם ניתוח התקלה?

תודה רבה.

פורסם

מחיפוש בסיסי בגוגל עולים כמה שרשורים שאכן מדברים על מכסה מיכל דלק בעייתי. באחד השרשורים נרשם שלמרות שהמיכל סגור יכול להיות שהוא לא אוטם כמו שצריך ויש להחליף את ה O RING.

אני מציע לגשת למוסך מורשה ולאבחן את התקלה, אני יותר נוטה להאמין שמדובר בחיווט / חיישן של מערכת ה VSC באיזור הגלגלים.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

עד כמה שאני יודע אין בארץ את המערכת של לחץ מיכל דלק כמו שיש בדגמים אמריקאים

איך בדקת קודי תקלות ואיזה תקלות היו רשומות במערכת ESP ?

פורסם
עד כמה שאני יודע אין בארץ את המערכת של לחץ מיכל דלק כמו שיש בדגמים אמריקאים

איך בדקת קודי תקלות ואיזה תקלות היו רשומות במערכת ESP ?

תודה על התשובות ,

עדיין לא בדקתי קודים , הכבל שלי נמצא לצערי אצל ההורים שלי בבית אז אין לי איך לבדוק .

איתמר , כן זה מה שראיתי , מה שמוזר זה שבאמת בפעם הראשונה הפקק נפתח וככל הנראה מעצמו.

מחר נאלץ לגשת למוסך שיבדקו מה הקוד ומקווה שזה באמת משהו כמו לכלוך על חיישן או O ring ולא משהו יותר רציני...

פורסם
שלום לכולם ,

אשמח אם מישהו מכיר את התקלה הבאה ויכול לעזור לי. (לפחות שאגיע עם ידע מוקדם למוסך)

בזמן נסיעה , מורגש רישרוש רגעי כאילו שה ABS נכנס לפעולה של שניה.

לאחר מכן נורית המנוע נדלת ונורית בקרת האחיזה.

במחשב הרכב כתוב check engine ו check VSC לחלופין.

הדבר קרה לפני 4 ימים , מחיפוש קצר באינטרנט מצאתי שיכול להיות שהתקלה קשורה למכסה תא דלק פתוח , ביקשתי מאישתי לבדוק והיא טוענת שהמכסה של המיכל היה פתוח לחלוטין (הפקק , לא הדלת) , וזאת למרות שאני זוכר ב 100% שסגרתי אותו כמו שצריך בתדלוק האחרון.

לאחר סגירת הפקק ונסיעה קצרה הנורות כבו.

היום זה קרה שוב , בדקתי והפקק סגור עד הסוף.

נכון לעכשיו אחרי נסיעה דיי ארוכה של 20 ק"מ הנורות עדיין דולקות.

מישהו יכול לעזור לי עם ניתוח התקלה?

תודה רבה.

שלום

אני אישית לא מכיר בעיה במכסה מיכל דלק של הרכב הנ''ל כמו שאדון איתמר ציין.

מוסכים של חברת טויוטה בארץ לא עובדים עלפי חיפוש רכילויות בגוגל .

לגבי נורות ABS כנרה לפי הנסיון שלי מדובר ביוניט אור בלם לא תקינה .אבל בכדי להיות בטוח צריך לחבר סורק לרכב.

פורסם
תודה על התשובות ,

עדיין לא בדקתי קודים , הכבל שלי נמצא לצערי אצל ההורים שלי בבית אז אין לי איך לבדוק .

איתמר , כן זה מה שראיתי , מה שמוזר זה שבאמת בפעם הראשונה הפקק נפתח וככל הנראה מעצמו.

מחר נאלץ לגשת למוסך שיבדקו מה הקוד ומקווה שזה באמת משהו כמו לכלוך על חיישן או O ring ולא משהו יותר רציני...

אתה מדבר על תקלה במערכת ABS או ESP לא רואה איך זה קשור לניהול מנוע או למיכל דלק

פורסם
שלום

לגבי נורות ABS כנרה לפי הנסיון שלי מדובר ביוניט אור בלם לא תקינה .אבל בכדי להיות בטוח צריך לחבר סורק לרכב.

אם הייתי רושם כאן את דעתי על התגובה העלובה הזו הייתי צריך להכניס את עצמי למעקב.

אם היית מתעמק בתשובתי וטורח להפנים את שלמדת בכיתה א' - הבנת הנקרא - היית מוצא שמה שרשמתי זה מה שעולה בתוצאות הראשונות בגוגל, זו לא הייתה דעתי המקצועית, פשוט כי אין לי כזאת. עכשיו הבנת או שצריך להסביר לך כמו לילד בכיתה א'?

שים לב שהמלצתי לבחור לגשת למוסך מורשה ושהעלתי השערה שמדובר בחיווט או חיישן לא תקין. תראה איזה קטע, בדיוק אותו דבר שאתה מדבר עליו. מדהים.

:roll:

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
שלום

תתפלא אבל אני מכיר אישית מספר בעלי מקצוע שכן מחפשים בגוגל תשובות לבעיות שלא נתקלו בהם ולא מוצאים להם פיתרון.

לפעמים החיפוש בגוגל עשוי לקצר תהליכים ואף ניתן למצוא פתרונות יצרתיים.

בעלי מקצוע במוסכים כללים לא מתקשרים לחברים במוסכים אחרים לשם התייעצות ?

למי שאין חבר טלפוני בהחלט חיפוש בגוגל עשוי להועיל.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני יכול לספר לך על מותגים שאני מכיר היטב הפתרונות שיש באינטרט לתקלות שונות לא מספיק מקצועיים לרוב לא מדוייקים ולעתים קרובות לא רולוונטים כי דגמים בחול שונים טכנית מרכבים שמגיעים לארץ

פתרונות של היצרן יש בשפע וזה מקור המידע הטוב והמקצועי ביותר שמוסך יכול לבחור

אנחנו כן מתיעצים אחד עם השני וזה גם מקור מידע מאוד חשוב

פורסם

שאני כותב חיפוש בעזרת גוגל אני מתכוון גם למציאת מסמכים כגון: TSB, Service Circular וטיפים של הייצרן.

לדוגמא:

בטויוטה היישנה של הוריי היו רעשים שהופיעו בזמן הבלימה. בעזרת גוגל העלתי בחכה מסמך המתאר את הבעיה והסבר מקצועי בליווי שרטוטים+מק"טים של הייצרן כיצד לפתור את הבעיה בכול הדגמים.

ברור שגוגל אינו תחליף לבעל מקצוע עם ניסיון+ספרות מקצועית של הייצרן.

ראה קובץ מצורף.

BRAKE_PAD_CLICKING_NOISE_T-BR00-004.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם
תתפלא אבל אני מכיר אישית מספר בעלי מקצוע שכן מחפשים בגוגל תשובות לבעיות שלא נתקלו בהם ולא מוצאים להם פיתרון.

לפעמים החיפוש בגוגל עשוי לקצר תהליכים ואף ניתן למצוא פתרונות יצרתיים.

בעלי מקצוע במוסכים כללים לא מתקשרים לחברים במוסכים אחרים לשם התייעצות ?

למי שאין חבר טלפוני בהחלט חיפוש בגוגל עשוי להועיל.

בעל מקצוע שניגש לרכב שהוא מכיר אני מדגיש שהוא מכיר לא צריך שום בעל מקצוע.אבל להסתמך על רכילויות בגוגל לא בריא ללקוחות שבאים למוסך ומתחילים לנגן חבר שלי אמר וכו..

במקרה הזה חבר הזה לא מקצועי ולא בקיא.

• תוכן חדש...