Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחיאת, לכו לבדיקת ראייה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1.61 זה לא עדשות דקות מאוד. זה אינדקס בינוני יחסית. מקום טוב באמצע.

וכמובן שעובי העדשה מושפע מהמון גורמים נוספים מלבד אינדקס השבירה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

אפשר להתעלק קצת על השרשור?

אני עדיין חייל לצערי הרב ולכן אני מעדיף לקחת משהו מהמדינה, קיבלתי שובר למשקפיים באופטיקה הלפרין או אופטיקנה, אבל לא הרגיל של ה300 אלא 300 למסגרת ועוד 200 או 250 לעדשות כי יש לי מספר גבוהה, 6-7, לא זוכר בדיוק.

אבל מה - הלכתי ל3 חנויות שונות מהרשתות האלה, בכולם אמרו לי:

1. במחיר הזה אני יכול לעשות במספר שלי עדות מאוד עבות (1.56)

2. במספר שלי במסגרת "בלי מסגרת" כמו שאני אוהב, אי אפשר בכלל בעובי כזה וחייבים 1.6X

3. אי אפשר לשלב את המחיר של המסגרת והעדשות ואז להביא מסגרת מהבית ולשלם רק על עדשה. ה300 זה למסגרת וה200 זה לעדשה.

4. המחיר לעדשות שאני באמת צריך הוא ב4 ספרות בחנויות האלה.

למישהו יש רעיונות מה לעשות?

אני מרגיש שהמשקפיים הנוכחיות שלי כבר במספר שלא מתאים לי.

אני גם ראיתי שבמשקפיים הישנות שלי רואים צלול וטוב יותר אבל טיפה טיפה פחות חד בדברים הקטנים כי המספר שמה יותר קטן, אז כנראה שהמשקפיים החדשות יותר שלי לא במצב טוב או לא באותה איכות.

כמה עולה רק עדשות בחנות נורמלית ולא אצל הגנבים ברשתות הנ"ל?

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

למסגרת "ללא מסגרת" עם מרשם כמו שאתה מתאר ממליצים לשים עדשות 1.67

כי עדשות 1.74 יותר שבירות, ולא שמים אותם במסגרת בה העדשה חשופה למכות.

(יכול להיות שהמצב שונה אצל יבואני/יצרני עדשות שונים)

תבדוק כמה יעלו לך זוג משקפיים בסגנון שאתה רוצה, תוך שימוש בוואוצ'ר שקיבלת.

תבדוק כמה יעלו לך זוג משקפיים כמו שאתה רוצה ברשת (זני אופטיקל וכאלה)

וכדי שיהיה לך מישור ייחוס, אגלה לך שבמקום בו אני עובד זה יעלה לך 600 שקל (מסגרת + עדשות + ציפויים) ויש זוג שני בחצי מחיר.

אם הסכום להזמנה מהרשת יהיה זול יותר ותחליט ללכת על זה, תעשה בהלפרין משקפיים פשוטים כדי שיהיה לך ספייר, ותבקש את המרשם שלך, כי איתו אתה צריך לבצע את ההזמנה ברשת.

אם לא ירצו להביא את המרשם, תוכל להוציא את המרשם מהמשקפיים שהם עשו לך.

אם יש לך שאלות נוספות אשמח לענות.

פורסם

תודה

בשום מקום באינטרנט לא מדברים על הכללים של האופטימטריסטים בצבא. אני לא יודע אם לנסות ללכת לבדיקה שוב ולהגיד שבחנויות אומרים לי שאני חייב 1.67 או שזה מקרה אבוד ולמספר שלי מקבלים 1.56, שבמקרה הזה אני יקח סתם משקפיים מגעילות בחינם כדי לדפוק את צהל וינסה להוציא מהם את המרשם ויזמין משקפיים באינטרנט ב300 שקל מקסימוםםם.

פורסם

אתה לא חייב שום דבר. זו המלצה. והיא נובעת משיקולים אסטטים.

עדשה 1.56 קיימת במדף עד מספר 6 למיטב זכרוני.

אם אני לא טועה. הצבא מספק לחייליו בחינם את המשקפיים הבסיסיים ביותר שניתן לקנות.

ואם מדובר בחייל שהמרשם שלו מצריך עדשות מעט יותר יקרות כחובה פיזית, ולא כהמלצה אסתטית. לא ידרשו ממנו להוציא עבורם כסף מכיסו.

אני מניח שאתה יכול למצוא שם מסגרת סבילה שלא תתבייש ללכת איתה ברחוב.

שמור אותם במגירה למקרי חירום. ומהם תוציא את המרשם.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

קטע מצחיק, בדקתי שוב בצבא, אי אפשר לקבל יותר מ1.56 במספר שהוא נמוך מ-8. סבבה הלכתי לאופטיקה הלפרין לעשות משקפיים כאלה שבחינם.

עשו לי שמה טובה ונתנו לי לבחור מבין המסגרות שכתוב מעליהם בגדול "מבצע 99 ש"ח", ואמרו לי תראה איזה נחמדים אנחנו מביאים לך מסגרת של 500 שקל. נו שיהיה. :roll:

היום קיבלתי אותם, רואים טוב. הבנתי שהמשקפיים הישנות שלי כבר ממש משוייפות כי זה אותו מספר ורואים חרא. וגם במשקפיים שהיו לי לפני הנוחכיות רואים צלול יותר.

אז אני הולך לי עם המשקפיים החדשות והלא נוחות האלה כמה שעות.... וזה נגמר מהר מאוד

אתם יכולים לראות אבל שעשות 6.5 ו7.5 הם דווקא דקות למדיי, סתם הפחידו אותי בלי סיבה שיצא עבה.

ננסה להוציא מהחלאות עוד שובר למשקפיים

פורסם

אין סיכוי שמה שבתמונה זה 1.56 עם מספר 7.5

אלא אם מדובר במסגרת ממש ממש קטנה, ובנוסף יש לך PD יחסית גדול.

נראה לי שעשו לך עדשות יותר דקות בטעות או בכוונה כדי להפחית את התלונות שלך כשתבוא לקחת אותם.

הייתי ממליץ שתלך אליהם, אפילו ששבר בד"כ נחשב באשמת הלקוח. כשזה קורה בתוך פחות מיממה, יש מקום להתחשב.

גם אם לא ירצו להחליף לך מסגרת בחינם, עכשיו מכשקיימות לך העדשות, תוכל לרכוש רק מסגרת (זהה כמובן) ב99 שקל כמו שראית שם.

בכל מקרה, עכשיו אתה יכול להוציא מהם את המרשם ולגשת לאתר האופטיקה הקרוב למקלדתך ולהזמין שם משקפיים לטעמך בכמה זוזים.

פורסם

אני לא יוצא 99 שקל על הזבל המתפרק והלא נוח הזה.

ובאמת שבחרתי את המסגרת המוכרת אמרה לי לקחת משהו הכי קטן כדי שיצא דק יחסית.

התקשרתי לאופטיקה הלפרין הם אמרו לי לבוא ו"נראה".

שחכתי היום לקחת את המרשם מהם, אני אקח כשאני יחזור לשם.

פורסם

מקסימום אם לא ירצו להביא, ניתן להוציא מהמשקפיים השבורים שלך. בכל מקרה אל תזרוק אותם.

אם יביאו לך מרשם תוודא שנותנים לך הכל. כולל צילינדרים וזוויות של צילינדרים לכל עין.

בלי זה אי אפשר לעשות כלום.

פורסם

בההה... נראות דומות להפליא למשקפיים שלי (מאופטיקנה דווקא). באיזה "מותג מדבקה" מדובר?

עם זכוכית אפשר להגיע לעדשות דקות בהרבה - אצלי יש מקדם 1.8, העובי הוא חצי ממה שמופיע בצילום,

עם מספר 6.5 - 6.75.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...