Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך הכוונה בשביל חבר, לומד עריכת סאונד (משתמשים בPROTOOLS). אין לי מושג בזה, מה הדברים החשובים.

צריך מחשב נייח בתקציב לא גדול - עד 2000 ש"ח. מה שאפשר לעשות בתקציב הזה, לא להסחף לדברים מקצועיים מדי.

הכוונה מחשב בלבד, ללא מסך כמובן (עם המסך אני כבר אסתדר לבד).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

I5 ו-8 גיגה DDR3.

כ.מסך און-בורד.

קרוב לוודאי שהוא יוכל להסתדר עם כ.קול און-בורד.

מכיוון שזהו מחשב עבודה, וזמן שווה כסף, זה קרוב לוודאי יהיה זול יותר בטווח הארוך לבחור בספק כוח של 500W לא ג'נרי.

אילו הדברים החשובים.

פורסם

גם המחשב הנייח הכי זבאללה בן 5 יתמודד עם עריכת אודיו.

לא צריך i5 ולא צריך 8 ג'יגה. מה שכן צריך, זה כרטיס קול מתאים - במקרה הזה,

הוא אמור לעלות יותר משאר המחשב כולו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תודה על התשובות.

אם אני מבין נכון אפשר לחלק את העבודה ל-2 :

1. דגימה של סאונד מהעולם החיצון.

2. עריכה של הקטעים הדגומים על המחשב.

אז בשביל הדגימה צריך כרטיס קול עם כניסות של כמה ערוצים וכו'.

אבל אם אין צורך לדגום (עובדים על קטעים דגומים שמקבלים מהמכללה למשל) - אז לכרטיס קול אין שימוש במהלך העריכה עצמה ?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אכן.

בכל אופן, כ.הקול המובנים בלוח האם הם איכותיים למדי בעלי כושר דגימה די-גבוה שרק לפני שנתיים היו רק בחזקתם של כרטיסים מקצועיים.

I5 ו-8 גיגה זה המינימום למחשב עבודה חדש בתקציב הזה.

פורסם
גם המחשב הנייח הכי זבאללה בן 5 יתמודד עם עריכת אודיו.

לא צריך i5 ולא צריך 8 ג'יגה. מה שכן צריך, זה כרטיס קול מתאים - במקרה הזה,

הוא אמור לעלות יותר משאר המחשב כולו.

זה לא מדוייק.

כיום, עקב הדרישות בתחום האודיו, יש חשיבות רבה יותר לכונן הקשיח ולכמות זכרון ה RAM מאשר למעבד יחסית.

זאת בכדי לטעון "טראקים" רבים ככל האפשר במידה וזה פרוייקט גדול.

סתם לדוגמא, ברור שאדם העובד על פרוייקטים קטנים עם מיעוט "טראקים", מסוגל לעבוד עם מחשב בסיסי.

התוכנה PRO TOOLS 11 בהחלט דורשת 4 גי'גה זיכרון RAM במינימום ו 8 מומלץ.

מן הסתם שכרטיס קול מקצועי עולה אלפי שקלים אך מיועד למקצוענים הדוגמים איכויות ודגימות חיצוניות גם כן או פלט חיצוני למערכות מקצועיות.

אם הבחור סה"כ רק התחיל להתעסק עם זה, או לומד את זה, כרטיס הקול המובנים, בתור התחלה, בהחלט יספיקו לו בכדי "ליצור" אודיו.

במידה ולא, תמיד ניתן להשקיע כמה מאות שקלים בכרטיס סביר כלשהו חיצוני.

ההמלצות שלי? לרכוש דיסק קשיח נורמאלי, בעל 7,200 RPM לפחות, או כמובן דיסק קשיח מהסדרות החדשות של סיגייט לדוגמא, אשר בהחלט מעולים, בכדי להתמודד עם ריבוי "טראקים" ועבודה עם קבצים קטנים. ( הם פשוט זולים יותר ומהירים מאוד למחירם )

בהחלט נחמד להשקיע בכ 8 ג'יגה, אבל מהלך שכזה יעלה כ 400-500 שקל.

ומעבד, ניתן אפילו לעבוד עם I3 ללא שום בעיה. ההבדל בין I3 לבין I5 במשחבים הנייחים הוא בכך של I5 ישנו זיכרון "קאש" גדול במקצת, טוב יותר לעריכת וידאו או לשימושים אחרים כמובן, והקטע הוא בתדר הטורבו, שהה I5 מסוגל להרים ולהוריד, מה שנותן עשרות אחוזים תוספת לביצועים במידת הצורך ( בהרמת התדר עבודה ) .

אני לדוגמא אמליץ על מפרט כזה, עקב התקציב :

28392 מעבד אינטל ‏Intel Pentium G3220 Haswell 3.0Ghz 3MB L3 Cache s1150 - Box‎ 1

28314 לוחות אם למעבדי אינטל ‏Gigabyte GA-H81M-D2V LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI‎ 1

22337 זכרונות ‏Kingston 2x4GB DDR3 1600Mhz HyperX Blue Dual Channel CL9-9-9-27 ‎ 1

23805 דיסקים קשיחים ‏Seagate 2TB Barracuda Sata III ST2000DM001‎ 1

26220 מארזים ‏Antec Three Hundred TWO Mid Tower Gamer Black Case No PSU‎ 1

1895 ₪

המעבד הזה, גם כן מהסדרה החדשה של אינטל, הוא וה I3 המקביל לו שעולה עוד כ 200 שקלים, זהים לחלוטין !

השוני הוא בסט פקודות מתקדמות יותר ל I3 כמובן, ותוספת ביצועים של אחוזים בודדים, ומכיוון שמדובר כאן על עריכת אודיו, ניתן להתסדר ללא כל סט הפקודות של המעבדים המתקדמים יותר.

כמו שניתן לשים לב, המארז הוא אחד המארזים השקטים, האיכותיים, הזולים והטובים שיש בשוק כמובן, ומן הסתם בנוי לשדרוגים לעתיד.

8 ג'יגה זכרון בסיסי ואיכותי במגבלת התקציב.

מה שלא נוסף לתקציב, זה הספק כוח... נתון לבחירתכם.

אמליץ על חברות כגון: ENERMAX , SEASONIC וכו'... יש להם ספקים של 300W במחירים של עד 200 שקלים אפילו, ניתן לבחור בכיף .

פורסם

אני ממש לא מבין איזה מחשב צריך לעריכת מוזיקה, אבל היה לי משעמם וסתם נכנסתי לאתר של רשת KSP לבדוק כמה יעלה מחשב על פי ההמלצות פה.

Intel Core i3 3220 3.3Ghz 3MB L3 Cache s1155 - Tray - מעבד

Zalman SZ CC92HS CPU Cooler - מאוורר למעבד

Gigabyte H61M-DS2 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1333, 1xPCI-E, VGA - לוח אם

G.Skill 2x4GB DDR3 1333Mhz - זכרון

Seagate 500GB Barracuda Sata III ST500DM002 - דיסק קשיח

Samsung SH-224BB/DB DVD±RW x24 Black Sata - צורב DVD

Golden Tiger 550W Real, 12cm Fan 24pin - ספק כח

Generic Micro ATX Case Black With PSU - מארז

הכל ביחד יעלה לך 1906 במידה ואתה משלם במזומן.

כמובן שאתה מקבל את הכל בחלקים ללא הרכבה (תשלום נוסף) וללא מערכת הפעלה.

פורסם

בדיוק, בסה"כ צריך כונן קשיח נורמאלי, מעבד סביר אבל 8 ג'יגה זכרון בהחלט יועיל לבחור, מכיוון שיעבוד עם ריבוי רצועות... זה הכל.

בהחלט בכ 2000 שקל ניתן לקחת מערכת שלמה.

פורסם

אחלה, העיקר שתעבור כמה שיותר מהר את שלב הציוד

ותתחיל כמה שיותר מהר את שלב היצירה. בהצלחה!

אוטומטיק - אני מכיר את התחום מגיל 12, עוד מימי סאונד בלאסטר ו-ad lib.

יכולות המחשב הממוצע הן מזמן מעל ומעבר למה שנדרש לאודיו,

לפחות בעשר השנים האחרונות. לא צריך לקנות שום מחשב מיוחד,

באחריות. ריבוי טרקים עבד בלי גיהוקים עוד בימי ה-486sx.

אני מכיר יותר מ-2 טכנאים שעובדים עם נייד ישן, כרטיס קול טוב,

ומיקרופונים יקרים. התוצאות ברמה הכי גבוהה שיש.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תסכים איתי שיש טיפה הבדל בין מה שהיינו עושים בסקרים-טרקר בימי ה-386 העליזים לבין מה שנעשה כיום בתחום העריכה.

חוצמזה מסכים איתך.

• תוכן חדש...