Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בדקתי בספר, בדיקה כל שנתיים( 30 אלף ק"מ ), החלפה כל 6 שנים( 90 אלף ק"מ ) או כל 60 אלף ק"מ בתנאי נסיעה קשים.

מצ"ב תצלום מהספר

זכרתי נכון...אם אתה מחליף תקפיד על שמן מקורי וכמות נכונה-מדוייקת (במיוחד לא יותר מידי)

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם
האם חובה להשתמש בנוזל מקורי של טויוטה (יקר מאוד) או שאפשר להשתמש בתחליף שעומד בתקן ATF-IV?

מה זה "יקר מאוד"?

ניתן להשיג נוזל ממסרה מקורי גם בחנויות חלפים, זכור לי שראיתי כזה בצנטרל בתל אביב ובחנות "חלפי המכבים" בפתח תקווה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מה זה "יקר מאוד"?

ניתן להשיג נוזל ממסרה מקורי גם בחנויות חלפים, זכור לי שראיתי כזה בצנטרל בתל אביב ובחנות "חלפי המכבים" בפתח תקווה.

איתמר

נכון, בצנטרל באמת יותר זול

אבל, מקריאה בפורומים מחו"ל עולה שה ATF של טויוטה הופך חום די מהר.

מה שגם קרה אצלי, ההחלפה הקודמת הייתה לפני 3 שנים ו30,000 ק"מ, והנוזל בצבע חום בהיר.

אולי כדאי בכלל ללכת על valvoline maxlife? (ללא תלות במחיר, רק איכות השמן)

פורסם

אז מה אם הוא הופך לחום? איפה הבעייה?

שמן גיר מקורי הוא הערובה הטובה והבטוחה ביותר לתפקוד תקין של הגיר.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אז מה אם הוא הופך לחום? איפה הבעייה?

שמן גיר מקורי הוא הערובה הטובה והבטוחה ביותר לתפקוד תקין של הגיר.

איתמר

תודה, ארכוש אם כך את השמן של טויוטה

פורסם

כן, מומלץ. עם הזמן הנוזל מאבד מתכונותיו ומתחמצן. שים לב שלרוב שגרת טיפולים מדברת על קילומטרז' או זמן לפי הקודם מבין השניים.

איתמר

פורסם

אפשר להשתמש בתחליף שעומד בתקן ATF-IV.

למה לשלם כפול במורשה על שמן שעולה חצי, אין שמן של טויוטה, טויוטה זה לא יצרן שמנים, כל שמן גיר בתקן הנ"ל יהיה בסדר גמור. אני יכול להמליץ לך על שמן של דלק, בין 30-40 שקל לליטר(מגיע בליטרים בודדים).

בהחלפה רגילה תצטרך בין 3 ל 4 ליטר תקנה 4 ליטר, (ויישאר לך קצת)

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

שים לב להערה הבאה שנתקלתי בה במקרה:

When

changing the automatic transmission fluid,

use only “Toyota Genuine ATF Type T−IV”

(ATF JWS3309 or NWS6500) to aid in

assuring optimum transaxle performance.

Notice: Using automatic transmission

fluid other than “Toyota Genuine ATF

Type T−IV” may cause deterioration in

shift quality, locking up of your transmission accompanied by vibration, and

ultimately damage the automatic transmission of your vehicle.

שים לב להערה והדגש הספציפי על JWS3309 ו NWS6500.

ככל הנראה יש סיבה למה טויוטה מבקשת שמן מקורי או לפחות כזה שעומד בסטנדרטים המצויינים.

זה מה שגוגל יודע על ה JWS3309:

The fluid is designated JWS 3309, (Aisin-AW spec). JWS 3309 is a mineral-based ATF with unique

additives, high coefficient of friction and very

high resistance to thermal oxidation. This fluid is factory standard on model -02 cars and applies

also to 9-3 (4-speed aut.). JWS 3309 will mix

with Dexron II and III. (JWS 3309 is therefore

"backwards compatible" but will not provide any

advantages over standard fluid in earlier 4-

speed automatic transmissions. However, only

JWS 3309 is to be used in Aisin AW 33/5 and no

other fluid.)

על ה NWS6500 לא מצאתי מידע מחיפוש זריז בגוגל.

לא הייתי מזלזל בפרט הזה. יצרן התיבה כנראה יודע איזה נוזל צריך ולכן באה ההדגשה. האם כל נוזל ATV T-IV עומד במפרט הזה? אני לא בטוח.

החלפה של נוזל תיבת הילוכים פעם בכמה עשרות אלפי קילומטרים או שנים נשמע לי כמו הוצאה זניחה בתחזוקת הרכב ומבטיחה הגנה מקסימלית למכלולים ותשמור על הביצועים וצריכת הדלק.

איתמר

פורסם

אולי, אי אפשר לדעת. חברות הרכב לא נוטות לפרסם את שמות יצרני ה OEM על הנוזלים שלהן, וגם אם הן כן מפרסמות אי אפשר לדעת האם יש משהו שונה בשמן המקורי בהשוואה לשמן OEM.

ל Mobil למשל יש שמן שנקרא ATF 3009. מצויין כי הוא תואם לשמן Toyota ATF Type T-IV. נראה לי כמו הימור בטוח.

איתמר

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לא רואה סיבה שלא. אבל אני עדיין לא מבין למה לא להשתמש בשמן מקורי?

איתמר

פורסם
לא רואה סיבה שלא. אבל אני עדיין לא מבין למה לא להשתמש בשמן מקורי?

איתמר

ממה שראיתי, הATF המקורי הוא על בסיס מינראלי (לא יודע כמה זה מדויק) וה BG סינטטי מלא

• תוכן חדש...