Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל אחד בנוי אחרת.

אצלי, שילוב של פעילות גופנית 3 פעמים בשבוע (ריצות בדופק מטרה למשך 45 דקות ומעלה),

והקפדה על תזונה הובילו לירידה של 12 ק"ג תוך... 3 חודשים,

עם תחושת רעב מעיקה שנמשכה לפחות חודש.

יש כאלה שיורדים באופן טבעי בצורה מהירה יותר. אם אתה נמנה על האיטיים כמוני,

תשכח מזה בעליל!

אילו היית רציני, היית מתחיל בדיאטה מזמן, בלי שום הודעות בקארזפורום.

ברגע שכותבים משהו בקארזפורום, הסיכוי שהוא יתממש כהלכה קטן באופן פלאי.

- - - - - -

יש לי פיתרון סופר-פשוט בשבילך: תישאר רעב. ככה, באופן תמידי. עובד כמו קסם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

פתיחת שרשור באוף היא רק חלק אחד, קטן, מהמערך שאני בונה. חלק אחד קטן, אבל חשוב כדי לשמוע דיעות ולקבל תמיכה לכש...

הסיבה שאני לא מתחיל מיד אלא רק אחרי מחקר ועם ליווי רפואי היא שזה צעד קיצוני.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

שלום בולה בולה,

מה שאתה מתאר נקרא דיאטת אדקניס. כלומר, תאכל מה שאתה רוצה וכמה שבא לך, רק תגביל את עצמך ל-0 פחמימה. השיטה הזו יעילה לטווח קצר בלבד, והיא עלולה להזיק לבריאות. אני התחלתי כחודשיים עם דיאטת אדקינס, ואחרי החודש השלישי התחלתי להרגיש ממש רע. כאבי ראש, בחילות והמשקל כמעט ולא זז. אדרבה, אחרי כמה שבועות הוא עלה. הגעתי למסקנה שאדקינס טובה לירידה דרסטית, אבל היא לא יעילה. לאחר מכן, גיליתי שבכל מיני דיאטות ישנם יתרונות וחסרונות, ואין שיטת קסם. יש הרבה מחשבונים באינטרנט שיעזרו לך לחשב את כמות הקלוריות שאתה צריך לצרוך ביום, ואז תדע מה זה גרעון, נייטרלי או בעודף. כעקרון, כשאתה בגרעון קלורי - אתה תרזה. הבעיה אצל רוב האנשים שהם רוצים להרזות מהר, ומכניסים את עצמם למצב הרעבה, מה שמביא לירידה בקצב חילוף החומרים, ובכך לפגיעה ביכולת הגוף לשחזר שריר פצוע, ובעצם פוגע בתהליך ההרזיה. לכן, דיאטת כסאח לא מומלצת. בסוף, זה לא ששיניתי אורח חיים מקצה לקצה, אבל יש כמה שינויים שעשיתי, וכעת אין לי כל חשק לחזור. התחלתי לאכול הרבה יותר טבעי. הנשנושים שלי התחלפו לירקות, הקינוחים הפכו לפירות. אני צורך יותר חלבון ושומן (לא רוויים, שקדים, אבוקדו וכדומה). הפחמימות שלי (בוא נגיד שעד 50 גרם ביום) טבעיות (תפו"א, בטטה, סלק, אורז, עדשים וכדומה). עם שומנים אני נזהר, אך לא מטעמי השמנה, אלא מטעמי בריאות. כלומר, כדי להפוך שומן לא רוויי לשומן שמצטבר לך מתחת לעור צריך לאכול המון ממנו, להבדיל מפחמימות שנאגרות מהר מאוד. מצד שני במשפחה שלי יש קשר ישיר בין צריכת כמות שומנים במזון לשומנים בדם, אך כל הנושא שנוי במחלוקת ולכן לא ניכנס אליו. הדגש הוא כל מעט פחות פחמימות, וצריכת מזון טבעי עם כמה שפחות שטויות. יש דברים שאתה לא חייב לוותר עליהם. פרוסת עוגה, חטיף או כל דבר אחר מדי פעם הם אחלה. נפש בריאה=גוף בריא. לעומת זאת, יש דברים שהם בגדר חובה. למשל, שתייה מתוקה. תעיף אותה לקיבינימט. אין שום סיבה שאדם בריא יצרוך סוכר, לא בקפה ולא בשתייה שלו. אין בכך שום תועלת. אגב, אותו הדבר עם מלח, אבל זה כבר נושא אחר. מעבר לעניין התזונה, הספורט הוא בונוס לכל דבר, ומעבר לזה שהוא עוזר להרזיה בדרך שריפת אנרגיה בזמן אימון, הוא גם יכול לעזור לשפר את קצב חילוף החומרים. זאת אומרת, גם אם קשה לך בגב ובברכיים, אתה יכול לשלב אימוני כוח, להעלאת מסת שריר. יש הרבה תרגילים שלא מאמצים את הגב/ברכיים, והם יתרמו לשימור/עלייה של מסת שריר, מה שיגדיל לך את חילוף החומרים במנוחה, ויתרום רבות להרזיה, מניסיון.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

גם אני בסירה הזאת...

אמנם 173 בגובה והמשקל 77 אבל רובו של העודף מתמקם לו, מעשה שטן, בבטן..

רוב היום על התחת במשרד או על התחת באוטו.

המוזר הוא שאני אוכל ארוחה (אם אפשר לקרוא לזה ארוחה) רצינית אחת ביום. השאר זה כוסות קפה.

פורסם

תשמע.. (ובטח כבר שמעת את זה מאחרים)

דיאטת כסאח כזו רק תזיק. אתה תוריד הרבה מסת שריר ולא רק שומן, בנוסף הגוף יכנס לסטרס ואחרי שבוע-שבועיים הירידה תתמתן,

ובסוף כמו בומרנג תעלה חזרה ברגע שתתחיל לאכול רגיל.

אני מבין שאתה אדם עסוק, אבל אם זה מספיק חשוב לך, קום כל בוקר שעה לפני.

בהתחלה עשה הליכה של כמה דקות..תעלה עם הזמן את הזמן והקצב, אח"כ תעבור לריצה, ובלי שום קשר נסה לעבור לתזונה בריאה יותר.

רק תקפיד על 6 שעות שינה לפחות שהגוף יספיק להתאושש.

מזכיר לך את המשפט הידוע מה שיורד מהר..עולה מהר..

פורסם

אילו הייתי מושקע בחברה שלך, לא הייתי רוצה שהמנכ"ל שלי יסבול מתודעה מעורפלת ושיקול דעת לקוי עקב מצב מתמשך של רעב.

בהיבט הפרקטי - אם יש איזו נסיעת עבודה שרצית לעשות לאסיה וחיכית לזמן המתאים, עכשיו הוא הגיע. לא תאמין כמה משקל אפשר להוריד כשאתה חי על אורז מאודה וחזיר מטוגן.

פורסם

חבר'ה, אחד השיקולים הוא למנוע מצב מתמשך של רעב באמצעות אכילה סדורה של, נו, איך קוראים לדברים האלה שמגיעים במסעדה ליד הסטייק? אה, ירקות.

ברור לי לגמרי שאני צריך להיות ניזון עם מספיק קלוריות ומספיק מרכיבים כדי להמשיך לתפקד כראוי, אבל עם מספיק גרעון לירידה משמעותית.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

רק שלא תחשוב שלהוריד לעצמך 1000 קלוריות (נניח 1500 במקום 2500, סתם לדוגמה) זה חכם, כי זה לא. הירידה צריכה להיות מתונה, ואפילו מומלץ לעשות יום אחד נייטרלי בשבוע מבחינת קלוריות, מה שיאט את הירידה בקצב חילוף החומרים לרדת. אני שוב מזכיר לך, שלאימוני כוח יש אפקטיביות מדהימה בכל הנוגע להרזיה. אגב, הסטייק זה אחלה, ואפילו תיקח 500 גרם. רק תוריד בלחם ותפו"א מסביב. אין שום בעיה עם סטייק גדול וסלט לידו. מה שכן, חשוב לגוון. יש המון ירקות שונים ומשונים, ואם כל הזמן תאכל עגבניות ומלפפונים, אז בסוף יימאס לך.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אחותי ירדה ב4 חודשים 17 קילו,

התפריט שלה הוא 0 לחם 0 מתוק, המון חלבון עופות,דגים,בשר, ירקות מבושלים, פירות.

היא אוכלת ואין מצב שהיא רעבה אבל יורדת בקלות 2-3 קילוגרם בחודש. אגב היא משלבת גם חדר כושר ומשקולות ככה שכמויות החלבון שהיא צורכת והמעט פחממות פיתחו אותה מאוד.

לדעתי זאת הירידה הכי טובה, כהיא לא רעבה והיא אוכלת טוב אבל בריא...

פורסם

אם בדיאטות פחמימות עסקינן יש את זו -

http://www.southbeachdiet.com/diet/what-can-i-eat-phase-1

רק בשבוע שבועיים הראשונים מדובר בהימנעות טוטאלית מפחמימות. אחרי שבועיים מכניסים אותן חזרה לתפריט באופן הדרגתי.

בסופו של דבר יש חוק אחד -

כמה שיותר ארוחות קטנות, ולנסות להמנע מפחמימות. נשנושים כדאי לעשות בצורת ירקות דלים בפחמימות וסוכרים (כמו מלפפונים), וכדאי לאכול יותר דגים ובשרים רזים.

רצוי שתתחיל לעשות הליכות של חצי שעה-שעה כמה פעמים בשבוע - זה יעזור לך לקיק הראשוני בהורדת המשקל.

לי אישית זה לא התאים כי ההימנעות מהפחמימות הייתה מאוד קשה, אבל הליכות עם תזונה יחסית רזה (בעיקר חזה עוף \ דגים) עזרה לי לרדת בינתיים 4 קילו. יחד עם זאת - תן לעצמך ארוחת שחיתות אחת בשבוע. כדי לא להגיע למצד שיש לך דודא למשהו שאתה לא יכול לאכול (חשקים כאלו יכולים להרוס לך את כל הדיאטה).

פורסם

נכון, אני בהחלט מתכוון לנצל הזדמנויות לסטייק טוב, לכשתצגנה את עצמן, ובאמת לצמצם למינימום את צריכת הקמח הלבן.

מחר קבעתי תור אצל הירקן כדי לראות מה כדאי לקחת כדי לאכול על בסיס יומיומי.

Winston S. Churchill -

פורסם

יש הבדל בין דיאטות דלות פחמימה (אטקינס, AD) שבהן אתה אוכל 30-50 גרם פחמימה ליום,

לדיאטה מאוזנת עם מעט פחמימות (לדוגמא 100 150 גר), לדל פחמימה אמיתי אין שום יתרון במשקל שלו והיא לא תתן תוצאות טובות יותר

מכל דיאטה אחרת.

לפות"ש לגבי גרעון וקלוריות התחזוקה של הגוף שלך מדד האמיתי הוא RMR=1.2XBMR כחומר במקרה שלך כ 2400

קלוריות ביום.

ק"ג שומן = ~ 7700 קלוריות כלומר עם גרעון של 500 קלוריות ביום אתה תרד בערך חצי קילו בשבוע.

לא הייתי מתחיל עם גרעון גדול יותר אלא רק כשהירידה שלך תתקע.

כך בחשבון שבחודש חודשיים הראשונים אתה תרד מהר והקצב יואט אח"כ כי אתה מוריד נוזלים בהתחלה.

תהייה מודע לזה כדי לא להתבאס.

פורסם

נוזלים אני מכניס בכמות גדולה, א' כי זה בריא וחשוב ו-ב' כי אני רוצה לנטרל ירידת משקל מאיבוד נוזלים.

החישוב של 2400 קלוריות לתחזוקה נראה לי על פניו גבוה מדי, אבל אולי זו רק תפיסה שגויה שלי.

בסופו של דבר אני רוצה להתבסס על תזונה של חלבונים (בשר לגיטימי לגמרי תוך מודעות לתכולה הקלורית הגדולה שלו), פחמימות מורכבות בכמות סבירה ומטה וירקות בכמות גדולה, גם כליווי וגם כנשנוש (שעות הלילה אצלי איומות מבחינת זלילה).

שקדים, אגוזים, טחינה משומשום מלא, שמן זית וכדומה ישמשו כתוספת מרעננת ובריאה במינון נמוך.

בתכלס התכנון הוא להתחיל בהדרגה של שבוע ואז לתת פוש.

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...