Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4581 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחץ האוויר בשני הצמיגים האחוריים של הרכב יורד בערך 4 PSI כל שבוע ובצמיגים הקדמיים 2 PSI כל שבוע.

הלכתי לצמיגאי והוא טען שזה בגלל שהצמיגים יבשים וצריך להחליף אותם (לאחר שבדק רק את אחד האחוריים בתוך אמבטיית מים).

הצמיגים שלי הם תוצרת מישלן ועברו רק 3 שנים ו- 9 חודשים מאז הייצור שלהם (לפי הרישום על הצמיג), והם בשימוש 3.5 שנים. האם זה נראה הגיוני שכבר צריך להחליף?

האם לא יכול להיות שיש דליפה בין הג'אנט לצמיג? ואם כן, האם ניתן לשפר את האטימה ע"י הדבקה או משהו כזה?

אודה על התייחסותכם.

פורסם

איך בדקת שקיימת ירידה של 2 PSI כול שבוע ? בתחנת דלק או בעזרת מד-לחץ פרטי ?

בהחלט לאחר 3.5 שנים הוא זמן סביר להחליף צמיגים.

איזה כייף לי :)

פורסם

גם 4-5 שנים זה זמן סביר להחליף, הכל תלוי כמה ואיך נסעת, אם הקפדת על סבב, אם הרכב עמד כל הזמן בשמש, ובעיקר אם נראה כשל באחד הצמיגים.

לפי דעתי גיל הצמיגים הוא לא הסיבה לירידה בלחץ האוויר. האם הירידה עקבית?

מה קורה אחרי 3 שבועות ללא ניפוח?

איך אתה בודק? האם מקפיד תמיד לבדוק ולמלא כשהצמיג קר?

פורסם

אני ממלא אוויר באותה תחנת דלק, וזה לאחר נסיעה של כחמש דקות.

הרכב נוסע מעט מאד, בערך 2-3 נסיעות של 5-12 ק"מ כל אחת כל שבוע, 4000 ק"מ בשנה, וחונה הרבה בשמש.

הייתה פעם אחת שלא מילאתי 3 שבועות, ואז הלחץ ירד ב- 8 PSI, אבל זו הייתה תחנת דלק אחרת, אז אולי ההפרש לא מדויק.

האם לא ניתן לעשות כלום פרט להחלפת הצמיגים? האם מסוכן למשוך את זה ככה עוד שנה עם מילוי פעם בשבוע?

תודה למגיבים.

• ספונסר פורום
פורסם

בעיות כאלו נובעות בדרך כלל מפנצ'ר קטן בצמיג או מדליפה בוונטיל. אין בעיה להמשיך למלות אוויר השאלה היא מה יקרה אם פתאום תרצה לצאת לנסיעה ארוכה ותשכח למלות אוויר או שתיסע לשבועיים לחו"ל ואישתך לא תמלא אוויר?

כדאי לפתור את הבעיה ולא לעקוף אותה.

פורסם

אני אבדוק בעזרת מדיד לחץ פרטי מיד לאחר המילוי, ובבוקר לאחר המילוי וכל בוקר אחריו כאשר הרכב חונה, ואדווח כאן על התוצאות.

פורסם

אתה נוסע באופן קבוע בדרכים משובשות? האיזור שלך מלא בבאמפרים?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אמנם יש באזור מגורי הרבה באמפרים (תלוליות בכביש). אבל לא נראה לי שזו הסיבה כי בעבר לא ראיתי את התופעה הזו, גם לא כאשר הצמיגים היו חדשים וגם לא בצמיגים הקודמים שהיו במכונית הזו.

פורסם

על פי בדיקה במד לחץ פרטי גיליתי שרק בגלגל אחורי אחד יש ירידת לחץ מהירה (2PSI תוך יומיים), ובכל האחרים הירידה מאד איטית (תוך שבוע ירד אולי 1 ואולי פחות). הגלגל שהייתה ירידה גדולה לא נבדק בפנצ'ריה שהייתי בה (הוא בדק אחד האחוריים באמבטיה וראה שהוא בסדר והחליט שאין בעיה גם בשני).

מה שכן, היה הבדל בין המדיד הפרטי לבין המדיד בתחנת הדלק (הפרש של 1PSI), וכן היה הבדל גדול בין זמן המילוי לבין למחרת בבוקר (ירד 2PSI כנראה כי מילאתי לאחר נסיעה של 5 דקות והיה חם בחוץ, ובבוקר קר).

לאור הממצאים ניגשתי לפנצ'ריה אחרת וביקשתי שיבדוק רק את הגלגל הבעייתי, ואמנם התגלה מסמר ארוך תקוע בצמיג. עלה לי 35 ש"ח לתיקון כולל איזון הגלגל.

לפנצ'ריה הראשונה שהייתי בה אני כבר לא אגיע לעולם. הם לא בדקו ביסודיות, וגם יקרים יותר.

תודה לכל מי שהגיב.

פורסם

צמיגים קרים? הבדל של 5 מעלות בחוץ או קצת יותר, לא צריך להשפיע כל כך על המדידה, בטח שלא להסביר את ההבדלים בין הגלגלים.

נסה לבדוק פעם אחרי 3 שבועות, לראות אם הדליפה רצינית ועקבית.

תודה על העדכון!

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

לאחר 3 חודשים נוספים שראיתי שהלחץ בצמיג האחורי השני יורד יותר מהר מהאחרים, ניגשתי שוב לפנצ'ריה השנייה שהייתי בה, ושם מצאו שאמנם גם בצמיג האחורי השני יש פנצ'ר קטן מאד (מסמר דק שתקוע בצמיג).

כלומר היה באמת פנצ'ר בשני הצמיגים האחוריים, והפנצ'ריה הראשונה שהייתי בה פשוט לא עשו בדיקה טובה, וכאמור אני כבר לא אחזור אליה יותר.

• תוכן חדש...