Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב שמיועד להסבה לגז עד 35K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר הרבה התלבטויות, החלטתי לקנות רכב ולהסב אותו לגז על מנת לחסוך בעלויות דלק.

עפי כמה חישובים שביצעתי, תוך שנה אני מחזיר את ההשקעה של המערכת ומתחיל לחסוך בסביבות 6-7 בשנה אחרי האגרת רישוי המטורפת שיש לרכבי גז.

משיחה עם כמה מוסכים בתחום, הבנתי שהצרפתיות מומלצות להסבה לגז ואין להם צורך במשמנת.

אני נוסע בעיקר מראשון לאריאל (עליות) ולכן רוצה רכב שיצליח גם לסחוב לא רע בעליות.

איזה רכב לדעתכם יתאים לי?

תודה

פורסם
ה-35 כולל הסבה?

לדעתי אם כבר הסבה תפנק את עצמך ברכב אמריקאי נחמד שיחזיק לך הרבה זמן ללא תקלות מיוחדות

+1. מאליבו 2005 מוסבת לגז תתן לך בכסף צריכה שוות ערך לפיאט פונטו ידנית, עם הרבה כוח נוחות ופינוק, בטח שביחס למחיר. גם האחזקה תהיה לא יקרה מידי.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אוקי אסביר את עצמי קצת יותר.

אני אמשיך להיות סטודנט ב3 שנים הקרובות, לכן הדגש העיקרי הוא על חסכון בכסף.

חשבתי על רכב גדול ונוח יותר אך אקבל הוצאת דלק חודשית כמו שאני מקבל כיום בפביה הידנית שלי ,בסביבות 1500 בחודש, והמטרה היא לקצץ זאת כמה שאפשר.

הרכב יעשה לדעתי בסביבות 70-80 אלף ב3 שנים הקרובות

פורסם

אני גם סטודנט והחלטתי לפנק את עצמי וקניתי מאליבו 2006 כבר מוסבת לגז, אני נוסע כ 2000 ק"מ בחודש וההוצאות דלק כ-800 ש"ח אגרת רישוי לא משתנה כשהרכב מוסב לגז.

אני רוצה לציין שאני נהנה בכל פעם שאני מתיישב מאחורי ההגה.

זה גם הרכב השני שלי שמוסב לגז.

פורסם
אני גם סטודנט והחלטתי לפנק את עצמי וקניתי מאליבו 2006 כבר מוסבת לגז, אני נוסע כ 2000 ק"מ בחודש וההוצאות דלק כ-800 ש"ח אגרת רישוי לא משתנה כשהרכב מוסב לגז.

אני רוצה לציין שאני נהנה בכל פעם שאני מתיישב מאחורי ההגה.

זה גם הרכב השני שלי שמוסב לגז.

זה לא גורם נזק למנוע?? אני מכיר מישהו עם פורד אדג׳ לשעבר שאמר לי שהגז דפק לו את המנוע

ולגבי הצריכה, yonisi מספר שאצלו הצריכה היא אותה צריכה רק עלות הגז היא פחותה. איך זה אצלך?

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם

אז כך, אני חי בראשל"צ החברה מאריאל, כך שאת הדרך אני מכיר בע"פ

אני נוהג על מגאן 98, מוסבת לגז בשנה וחצי האחרונות

עלות הסבה, 5000 ש"ח אצל עידן בחולון, נותן שירות נהדר, יחס טוב - מומלץ

הרכב מתפקד נהדר - 35,000 K למרות מה שאמרתה, יש משמנת!!!!

מומלץ בחום, למרות החששות, פשוט לנסוע בזול!!!!

לחברה יש אקורד 2008 מוסבת גם היא ע"י עידן, מאותה תקופה נסעה אותו מרחק גם היא ללא תקלות.

להערכתי בשנה וחצי האחרונות חסכתי את מחיר הרכב בעלות הדלק!!!!!

בקיצור, מגאן טובה ומערכת טובה לא פחות וקדימה לאריאל....

אין הבדל בנסיעה בין בנזין לגז, לא בעליות ולא בירידות

אל חשש

פורסם
זה לא גורם נזק למנוע?? אני מכיר מישהו עם פורד אדג׳ לשעבר שאמר לי שהגז דפק לו את המנוע

יש מנועים פחות מתאימים ויש יותר. דווקא המנועים שאצלנו יותר מתאימים, דווקא עקב היותם "ענתיקות", עם 12 שסתומים (רק 2 לצילינדר ולא 4) וללא תזמון שסתומים משתנה, הופך אותם למתאימים יותר לגז ופחות רגישים. ממה שאני יודע תזמון שסתומים משתנה, לפחות בחלק מהרכבים הוא גורם קריטי בתאימות למערכת גז. דרך אגב אצלי אפילו אין משמנת. יש כאן מישהו שהקוואליר של ההורים שלו עשתה על גז יותר מ 250K אם אני זוכר טוב, בלי משמנת, אז המנועים שלנו זה אותו דבר (SFI) רק גדולים יותר.

בקשר למשמנת ספציפית - המתקין של הגז שלי אמר לי שיותר חשוב מהמשמנת זה שזורם קצת בנזין פה ושם שמטבעו משמן את השסתומים מספיק כדי לשמור עליהם. אצלי ברכב כל חודש נשרף בנזין ב 120 ש"ח בערך וחוץ מזה הוא גם כיוונן את המערכת ככה שבהספקים גבוהים ייזרק קצת בנזין יחד עם הגז וזה שוב כדי לעזור לשמור על השסתומים כשיש יותר לחץ. אני סומך עליו ב 100% (דרך אגב הוא חבר פורום כאן אפשר לשאול אותו הכל)

הרכב אצלי שלוש שנים מתוכם שנתיים וחודש על גז ואני מבסוט מכל רגע. הוא כל-כך זול שהיום יש לי נסיעה לעבודה של 40 ק"מ הלוך-חזור (סה"כ 80) ובינתיים אני נוסע איתו לפני שהחלטתי אם אני לוקח רכב מהעבודה או לא, יוצא לי בערך 27 ש"ח לנסיעה בינעירונית של 80 ק"מ, שווה ערך ליותר מ 1/20 על בנזין, וזו אימפלה, מאליבו כמו שלך תהיה אפילו קצת חסכונית יותר :)

ולגבי הצריכה, yonisi מספר שאצלו הצריכה היא אותה צריכה רק עלות הגז היא פחותה. איך זה אצלך?

לא בדיוק, יש הפרש של בערך 15% לרעת הגז, מצד שני גז עולה היום פחות מפי 2 מבנזין, אני למשל ממלא גז ב 3.5 ש"ח. יחד עם צריכת הבנזין הקטנה פה ושם החיסכון יוצא בין 35-40% כשהגורם העיקרי הוא כמה הנעות (קרות בעיקר) אתה עושה בין נסיעות. ככל שהנסיעה רצופה יותר על גז (בינעירוני למשל) החיסכון יבוא יותר לידי ביטוי.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אצלי צריכת הגז כאשר כ-90% מהנסיעה שלי היא בעיר ומזגן בלי הפסקה היא 1:7 בערך, אבל בכביש זה מאוד משתפר אני עשיתי שתי נסיעות ארוכות אחת לים המלח ואחת לאשדוד והצריכה הייתה 1:10.5 כאשר כל הדרך המהירות הממוצעת הייתה 110.

ל- yosini: לפני המאליבו נהגתי על סופר לנסר 97 מוסבת לגז כ-7 שנים ולא הייתה שום בעיה באמינות הרכב בגלל הגז אלא רק בלאי טבעי. לכן כשחיפשתי רכב אפילו לא חשבתי לקנות משהו אחר אלא רק רכב מוסב לגז. אם יצא לך להיות באירופה במיוחד באיטליה או באסיה אז חצי מהמכוניות שם נוסעות על גז.

נכון שיש מכוניות שהגז ממש מציק למנוע כיוון שטמפרטורת בעירה שלו גבוהה יותר. צריך לעשות שיעורי בית לפני שמתקינים אבל אם מדובר ברכבים אמריקאים במיוחד אם המנועים הישנים והטובים אז אין אם זה שום בעיה ואני אומר את זה אחרי סקר ענק שעשיתי לפני שקניתי את המאליבו שלי שאני נהנה ממנה מכל רגע. אז מי שמפחד להסב את הרכב לגז שימשיך לפחד כי זה טוב לנו לאנשים שנוסעים על גז ככה המחיר לא יעלה(כמו שקרה עם הסולר.שהתחיל בשקל אחד לליטר ועכשיו יותר יקר מהבנזין):-P .

פורסם

אני לא חושב שסטודנט צריך להכנס לתוך ההרפתקאות של רכבים מוסבים לגז ב 35.000 ש"ח.

בדברים האלה יכולות לצוץ גם הפתעות שיכולות לעלות הרבה כסף, אם יש כסף ספייר בצד

אז סבבה.

בהצלחה

• תוכן חדש...