Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק של ביואיק לה סייבר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם , לאחר עיון בפורום הבנתי שאין דעה חותכת לגביי צריכת הדלק של הביואיק לה סייבר והחלטתי לבדוק אחת ולתמיד את העניין.

קניתי את הרכב לפניי עשרה ימים בלבד , כמובן שמילאתי את המכל עד הסוף (60 ליטר בערך) , אופי הנסיעה במכל הייתה כזאת:

60% - בעיר 40% - בינעירוני המזגן עבד תמיד וראוי לציין שצורת הנהיגה הייתה סופר רגועה ושאני אומר סופר רגועה זה אומר שלא עברתי את ה-100 קמ"ש והאצות היו מאוד מתונות .

להלן התוצאות :

לאחר שנסעתי עם הרכב 470 ק"מ הלכתי לתדלק ויצא לי למלא 58.5 ליטר , לאחר חשבון פשוט יוצאת הצריכה 1 ל-8 (!)

שזה לא הרבה בכלל , אני מזכיר שרוב הנסיעות היו בתוך העיר עם מזגן .

אני מאמין שעם רוב לנסיעות בינעירוניות הייתי מגיע לצריכה של 9 או אפילו 10 .

פורסם

יפה מאוד אבל זה לא חדש. האימפלה שלי (3.4L 2005) עושה על בנזין 1/6.5 בעיר ו 1/12 בחוץ, ממוצע יוצא יותר מ 1/9. הצריכה העירונית תלויה באופי הנסיעה, ככל שאופי הנסועה העירונית יותר מתאים לשיוט (דוגמא בב"ש זה הכביש הראשי של העיר שרוב הזמן הרכב משייט שם על 70-80, כמובן עם האצות ועצירות פה ושם אבל יש גל ירוק) הצריכה תתקרב יותר לאזור ה 1/7, וככל שמדובר בנסיעה יותר צפופה רמזורים וכיכרות כל שנייה הצריכה תתקרב יותר לאזור ה 1/6, לפחות ככה זה היה אצלי ברכב כשהייתי על בנזין (היום על גפ"מ :))

אני מניח שאם תבדוק רק עירוני או רק בינעירוני תקבל באזור ה 1/6.5-7 בעיר ובערך 1/10 בינעירוני. אל תשכח בבינעירוני הסל"ד מאוד נמוך והמנוע כמעט ואינו מתאמץ, מה שנותן צריכה סבירה ביותר למנועים האלו. סתם שתדע שמאליבו מרובעת (שנים 2005-2007) מנוע 3.5 עושה בערך 1/7.5-8 בעיר ו 1/12-13 בחוץ, שזה לא רחוק מצריכה של רכב ממוצע 1600.

בקשר להאצות, עם השנים למדתי יותר איך ליסוע על הרכב, בדקתי כל מיני פרופילים של נסיעה, למשל בהתחלה בשבועות הראשונים הייתי תמיד כמו זקנה, פתיחות איטיות ומתונות תמיד, אח"כ התחלתי ללחוץ כשהיה בא לי, קיק-דאון פה ושם (האוטו עף והרעש ממכר :lol:). יצא לי גם פעם או פעמיים למדוד טנק דלק בנסיעה פחות רגועה, ז"א לא קיק דאון סתם אבל גם כן פתיחות מהירות יחסית ברמזורים כשהמנוע משמיע רעש טוב כזה (אין לי שעון טורים ברכב, אחת הבדיחות באוטו הזה, אז אני פחות או יותר מזהה מה המצב לפי הרעש). עקרונית יצא לי שהצריכה בנסיעה עירונית פחות רגועה דיי דומה לצריכה של נסיעה כמו זקנה. נראה לי שפשוט הרכב צורך דיי אותו דבר בגלל שבנסיעה רגועה ההילוכים מתחלפים מהר מידי ואז יש יותר מאמץ כשהמהירות איטית יחסית. היום אני פותח ברמזור (וזה בד"כ משליך על המשך הנסיעה בגלל התנופה של המנוע) בתלות בדרך מלפנים, אם יש כביש פתוח אז לא מפריע לי להאיץ יפה ככה שהילוך ראשון מתחלף קבוע ב 40-45 קמ"ש ושני יכול להגיע ל 75 קמ"ש או אפילו יותר מזה, מצד שני אם הדרך איטית יותר אז אני פותח בעדינות יותר.

בכל מקרה סע ותהנה מהרכב, אלו רכבים שגם אחרי 200 שנה על הכביש נוסעים יותר נעים ממשפחתית חדשה :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
בהחלט בשורה משמחת,

הרכב שלי צורך 1 ל 5.5-6 בערך.

זה כי אי אפשר לנהוג רגוע ב159. אתה מתיישב והיא כבר גורמת לך לנהוג כמו שהיא רוצה. ככה זה אלפות, ואי-אפשר שלא לאהוב אותן.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני בטוח שהביואיק יכולה להגיע גם ל-1 ל-10 גם בנסיעות שרובן יהיו בתוך העיר בגלל שבאמת בבדיקה יצא שעמדתי בהמון פקקים ונכנסתי לאזורים צפופים ועמוסים . כי כשאני משייט על 60 בכביש עירוני אני מחשיב את זה כנסיעה בינעירונית ככה ש-60% בתוך העיר זה ממש אבל ממש פקקים ,רמזורים , כיכרות .. נסיעות של 30 קמ"ש .

הופתעתי מאוד לטובה מהרכב , גם צריכת דלק של מאזדה 3 וגם הרגשה של רכב סופר מנהלים.

פורסם

כל האמריקאיות טוחנות דלק בעיר.

1\8 לביואיק לה סייבר, זה מצויין! (הצריכה הממוצעת של הקוואליר שלי בעיר היא 1\8.5 ככה שאני רגוע, ויש לי מנוע 2.2L שהוא כמעט חצי מהמנוע שלך).

מחוץ לעיר לאמריקאיות יש צריכה מצויינת יחסית, בנסיעה רגועה אפשר להגיע ל1\10 בקלות.

(אצלי שרוב הדרך היא על כביש 6, משמע 135-140 קמש, אני מגיע ל1\10).

חוץ מזה ברכב כזה לא מסתכלים על הדלק, אתה מקבל תמורה גבוהה מאוד, ואני מניח שגם קנית אותה במחיר נמוך מאוד (יחסית).

פורסם
אני בטוח שהביואיק יכולה להגיע גם ל-1 ל-10 גם בנסיעות שרובן יהיו בתוך העיר בגלל שבאמת בבדיקה יצא שעמדתי בהמון פקקים ונכנסתי לאזורים צפופים ועמוסים . כי כשאני משייט על 60 בכביש עירוני אני מחשיב את זה כנסיעה בינעירונית ככה ש-60% בתוך העיר זה ממש אבל ממש פקקים ,רמזורים , כיכרות .. נסיעות של 30 קמ"ש .

הופתעתי מאוד לטובה מהרכב , גם צריכת דלק של מאזדה 3 וגם הרגשה של רכב סופר מנהלים.

לא יודע איך אתה מודד ולא רוצה להשמע ספקן, אבל 1/10 בעיר זה מעט מידי אפילו לפי הדיווחים הכי אופטימיים ששמעתי מאנשים. הכי טוב ששמעתי לגבי המנועים האלו זה 1/8 בעיר עם המאליבו המרובעת (החדשה צורכת קצת יותר). חברים שלי עם ביואיק לה-קרוס (מנוע וגיר זהים לאלו של הלה-סייבר אם אינני טועה) מדווחים על 1/6.5-7 בעיר.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

ברור שזו הנחה אופטימית מאוד , אבל כמו שאמרתי , נסיעות שברובן בתוך העיר , לא רק בתוך העיר .

כי כשיצא לי 1 - ל-8 (או אפילו 8.2) היו הרבה נסיעות בתוך תל אביב עם המון פקקים והייתי בטוח שהאוטו הולך לעשות 1ל-6 עם איפה שנסעתי איתו .

כמו שהבהרתי מקודם , כשאני רושם "בתוך העיר" אני ממש מתכוון לנסיעה בעיר שזה כולל את הפקקים והרמזורים וכו'.. ואם אני משייט במהירות 60 בתוך העיר אני מחשיב את זה כנסיעה בינעירונית

• תוכן חדש...