Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לומר משהו קטן וזה לא שאני מצדיק צד זה או אחר:

רוב מכוני הבדיקה רושמים המון כסתח"ים בתוצאות הבדיקה שלהם. הוריי רכשו מאישה מבוגרת לפני 3 שנים פולו 2007 עם 14000 ק"מ בלבד והאוטו היה במצב חדש. בעלת הרכב הייתה אישה מדהימה ואמרה שהיא מעולם לא עשתה תאונה עם הרכב.

בבדיקה בעל פה נאמר לנו על ידי הבודק שהרכב ללא תאונה כלל (ואת זה אני לא צריך אותו שיגיד לי, פשוט רואים לפי מצב הרכב)

אבל מה? בטופס הם רשמו "מעיכות ותיקוני צבע קלים" שאני אומר לכם בוודאות, האוטו במצב חדש שריטה קטנה אפילו לא הייתה עליו. חוץ מיזה רשמו שהסטארטר עומד לשבוק חיים לקחתי את הרכב לאחר מכן למוסך מורשה של צ'מפיון ואמרו לי שהסטארטר תקין וכן, הוא כבר 3 שנים מאז שהרכב אצלנו והוא עדיין תקין.

אז יכול להיות שהאוטו נפגע אצל היבואן וזה קורה וגם היבואן לא חייב להגיד לך על כל פגיעה שהרכב עובר לפני שקיבלת אותו לצערנו,

ויכול להיות גם שמדובר בכסת"ח של מכון הבדיקה.

בכל מקרה, כל עוד אין פגישה בשילדה והתיקון בוצע כראוי- אני לא רואה בעיה.

ממליץ לך להסתכל טוב בגוונים של הצבע בין החלקים השונים, לפתוח דלתות ולהסתכל אם יש הבדל בגוון שבספי הדלתות והמשקופים לבין חוץ הרכב ואם יש כל מיני "מדרגות" בצבע, או אם יש גוון של "תפוז" בצבע, תסתכל אם כל הזכוכיות מקוריות, אם הקווים של החלקים ישרים וסימטריים, וכמובן לחתום על חוזה לפני בדיקה כל זה יחסוך לך המון עוגמת נפש וכאב ראש :wink:.

חשוב גם חוץ ממצב הרכב לראות את הבן אדם, לנסות לקרוא אותו אם הוא רמאי או לא, חשוב מאוד לבדוק "עם מי יש לך עסק" אני למשל לא רואה בעיה לקנות רכב ממישהו שאני מכיר, עכשיו יש לי הונדה סיויק שרכשתי מחמיו של רב בית הכנסת שלנו, אדם ממש נחמד שלא שיקר בכלום לגביי הרכב.

בהצלחה!

איתמר.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שלום לכולם,

היום אני וחבר הלכנו לראות רכב,הגענו לאיש הנ"ל,שאת שמו לא יודע אם מותר לציין, הרכב הוא יונדאי גטס 2007,אחרי שיחה טלפונית שנאמר לנו שיש הסטוריית טיפולים והרכב ללא תאונות,בדקנו את הרכב נראה טוב ומטופל,ואז החלטנו לקחת אותו לבדיקה במכון.

במכון התגלה שהרכב היה מעורב בתאונה,אך לא פגיעה בשלדה,ושישנה בעיה במערכת ההצתה.

לפני שלקחנו את הרכב לבדיקה סגרנו בע"פ על זה שאם הבדיקה לא תהיה למורת רוחנו או שיהיו תקלות רציניות,הוא ירד במחיר או יחזיר את עלות הבדיקה,לאחר התקלות שגילינו,אמרנו לו שאנחנו לא רוצים לקחת את הרכב,בגלל שהוא שיקר לנו לגבי התאונות.

וביקשנו שיחזיר חצי מעלות הבדיקה,250 ש"ח,הוא סירב.

אז קודם כל לא לא לפנות אליו,הוא שקרן ונוכל.

ודבר שני,האם ניתן לתבוע אותו בבית משפט לתביעות קטנות?

מה אתה משועמם? אז אמר שאין תאונות הוא הרי יד שניה ואולי בכלל לא ידע שיש תאונות שהיו ביד הראשונה וכבר ראיתי כאלו הפתעות אז יש מצב שאתה יוצא פה בדיבה על הבנאדם והוא עוד יתבע אותך

תקלה בהצתה על זה לא מפילים את העלות הבדיקה על המוכר

תמשיך לרכב הבא ותזדיין בשלווה פנימית

פורסם

הוא אמר שמטופל במוסך מורשה גם ואין שום הסטוריה.

והטסט גם לשנה ונגמר עוד חודשיים.

ועוד ועוד ועוד

אז ממש לא משועמם,ואם אין לך ביקורת בונה לפרסם פה,

אז תזדיין בבקשה מהשרשור.

פורסם

עוד ועוד

אז למה אתה לא כותב הכול כדי שהתמונה תהיה ברורה ונוכל לייעץ לך בצורה יותר שקולה?

רוצ ביקורת בונה? את שלב בידוק האמינות עושים לפני שלוקחים את הרכב לבדיקה וזה בדיקת ההיסטוריה הטסט והעוד ועוד שלך

פורסם

בגלל שכבר נחרץ הגורל של הדיון הזה מהתגובות שראיתי פה.

אני חושב שאפרסם את הדו"ח בדיקה פה וזה אולי יקרים טיפת אור.

פורסם
לא דיברתי על הרכב הזה באופן ספציפי אלא בכלליות על המצב בארץ.

אם אנשים היו אומרים "עבר תאונות חניה אבל ללא שילדה", אני יכול להבין את זה כי מעטות המכוניות שאין להם את זה.

הבעיה היא כשמישהו אומר "אין תאונות".

באלפא שלי למשל הייתה תאונה "קטנה" של חיה שקפצה לי לכביש, מה שאילץ אותי להחליף את כל הפגוש הקדמי ואת הפלסטיק מסביב למאוורר של הרדיאטור. בנוסף זה סדק לי את אחד הפנסים (הכל הוחלף מאז) ואילץ אותי לוותר על פנסי הערפל. אז זה נחשב לתאונה או לא?

לפי ההיגיון שלכם, אני לא אמור אפילו לספר את זה לאף אחד כי זה "לא תאונה".

אבל הבן אדם שרוצה לקנות רכב רוצה לדעת מה קרה שם באמת ומה בדיוק הוחלף במוצר שהוא קונה עם מיטב כספו.

זה בסדר. גם אני רציתי להאיר נקודה עקרונית הנוגעת לפרנויה הזו בכל הנוגע לתאונות שעוברות מכוניות. והאוטו הזה מהווה נקודת מוצא מצוינת בשל העובדה שאין בו פגיעת שילדה ולכן אין באמת לתאונה שעבר שום משמעות מעבר לזו הפסיכולוגית. וכל זה מצער כי ככה מפספסים לעיתים מכוניות מצוינות.

ועוד ענין שכדאי להתעכב עליו מעט הוא הסחף הזה שמתבטא כאן באופן שבו המוכר בעצם נותן לקונה זכות מלאה להעביר אליו את עלויות הבדיקה. לא רק שדורשים ממנו להתחייב על מה שאינו באמת יכול מחוסר ידיעה היינו מנוע, גיר ושילדה, גם נותנים לקונה זכות לדרוש בחזרה את הוצאות הבדיקה אם החליט בסוף שלא לקנות את האוטו, בלי קשר אמיתי ורלבנטי למה שנמצא בה. האם באמת אין לביטול הזמן של המוכר, הטירדה, לעיתים עוגמת הנפש, אפילו הוצאות דלק, שום משמעות. מישהו רוצה לקנות אוטו ? יופי שיבקש התחייבות שהמוכר אינו מסתיר ממנו דבר שבידיעתו וזהו. רוצה לבדוק ? לבריאות, שיבדוק, הוא מזמין את הבדיקה, היא נעשית עבורו, הוא משלם וטופס התוצאות שלו. ועוד פעם וזהו.

פורסם

וואו, Dan-idin אתה באמת בן אדם עם סבלנות שלא נגמרת. אתה טורח להמשיך לענות אחרי שפות"ש המליץ לך:

...ואם אין לך ביקורת בונה לפרסם פה,

אז תזדיין בבקשה מהשרשור.

ולפותח השירשור - הטעות שלך הייתה שברגע שראית חוסר אמינות המשכת לבדיקה (וגם ציפיות לא ראליות - "אם הבדיקה לא תהיה למורת רוחנו... ,הוא ירד במחיר או יחזיר את עלות הבדיקה" - נו באמת :roll: ).

תלמד להבא: באת לראות רכב וגילית סתירה בין משהו שהמוכר אמר לך למה שאתה רואה בפועל? תסתובב ותמשיך לרכב הבא. אמינות המוכר מעל שאר הפרמטרים.

פורסם

יש שאלה אחת שמטרידה אותי.

לפות"ש, כאשר אמרת לו שאתה לא מרוצה מהבדיקה ושאתה רוצה שהוא ישלם את העלות שלה/חצי ממנה, מה הוא אמר?

שאלו אותך את זה פה ולא ענית.

בן אדם לא סתם אומר "לא בא לי", בדרך כלל זה מגיע יחד עם "עזוב אותך מערכת הצתה, זה כסת"ח של המכון/אני אומר לך לא היו תאונות/התכוונתי שאני לא עשיתי תאונות אבל אני לא יודע מה היה ביד הראשונה של האוטו" ועוד ועוד...

כשביקשת ממנו את הכסף על הבדיקה, מה הוא אמר לך?

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

או שאני אולי תמים או שזה אתה...

1. רשום טיפולים במוסך מורשה וראית שאין טיפולים

2. רשום טסט לשנה וראית שיש טסט לעוד חודשיים

אלו נקודות חשובות שאם מהתחלה לא תואמות את מה שנכתב או נאמר בע"פ אז אין טעם להמשיך לבדיקה כי בטוח שצפויות לך הפתעות נוספות יותר גרועות. ואני שואל למה לא נדלקה לך נורה אדומה בדרך?

פרסם את דו"ח הבדיקה כדי שנראה גם מה אלו ה"תאונות" שעבר הרכב, האם הן חמורות ומשמעותיות או שבסך הכל החליפו טמבונים בעקבות כיפופים בפלסטיקה.

כמו שציינו כבר בשרשור ראה את זה כשכר הלימוד שלך לגבי רכישת רכב יד שניה, מפה רק תמשיך הלאה אל תתקע על זה כי זה סתם יעשה לך רע. השוק היום רווי מכוניות משומשות ורווי אנשים שמתים למכור את המכונית הספציפית שלהם ויעשו כל דבר ויגידו כל דבר כדי למשוך את הבן לבוא לראות כי אז הוא רוב הסיכויים שהוא כבר ייקנה ולא יחזור הבייתה ללא רכב.

אני בטוח שזה לא יהיה הרכב האחרון שתבדוק לגבי קניה ולכן הטיפ שלי:

תעבור מסביב לאוטו וגם תבדוק בתחתית הרכב מעיכות חיצוניות.

תבדוק היסטוריית טיפולים תקינה

תבדוק רישיון רכב כמו שצריך ותראה שהוא תקף, שילדה תואמת לרישיון, בעלים קודמים והיסטוריית בעלות (ליסינג/השכרה)

אם הכל תקין והבן אדם נראה לך אמין תתקדם אם הוא מתחיל בתירוצים אז אתה כבר מתחיל להיכנס פה להימורים וזה כמעט תמיד ייכאב לך בכיס.

Confidence In Motion

פורסם

קודם כל שאפו לדני שמנסה להמשיך לעזור גם אחרי שלא מגיעה לפות"ש עזרתו.

תמשיך לרכב הבא ותזדיין בשלווה פנימית

להזדיין=להתאזר. כמו: תזדיין בסבלנות, זה בעצם התאזר בסבלנות. ולכן, התאזר בשלווה פנימית ותמשיך לרכב הבא, בלי לחץ.

אז תזדיין בבקשה מהשרשור.

תזדיין מהשרשור=מילת גנאי, וביטוי שמשתמשים בו בשוק.

בקשר לנושא, כשאתה מגיע לרכב ואתה רואה שאין היסטוריית טיפולים, זה כבר רכב שאתה (וגם לא מכון בדיקה) ידעו שהוא בסדר ב100%. אם אחרי כל זה המשכת וגילית שקר נוסף לגבי הטסט, ולבסוף עוד לקחת את הרכב לבדיקה, אז ה500 שקלים הללו הם מה שנקרא שכר לימוד באוניברסיטת החיים. להבא, נתק מגע אחרי שקר חשוב כמו היסטוריית טיפולים. אגב, גם אם הבדיקה הייתה מראה שהרכב תקין, לא הייתי ברכב בלי היסטוריית טיפולים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אז לתבוע?

שאלת כבר מספיק פעמים האם לתבוע או לא, כלכך בא לך אז לך ותתבע אותו ותעדכן אותנו כמה כאב ראש קבלת עבור "עשיית צדק".

במקום לבזבז זמן (את שלך, את זמנו של חברך העד, את זמנו של השופט ואפילו של הנוכל) פשוט תלמד משהו מהאירוע הזה.

זכרון דברים הינו הפתרון המושלם, דף אחד + כלי כתיבה (רצוי עט), 2 חתימות בצירוף ת.ז, פירוט של החוזה (למשל החזרת חצי מסכום הבדיקה במידה ויתגלה שהוכנס לרכב מיץ גזר במקום שמן מנוע).

על מנת לחזק את המסמך חברך העד יכול לחתום גם תוך שמציינים שמסמך זה נחתם בנוכחות העד "דני" ת.ז 000000.

חתמתם זיכרון דברים והבחור לא מוכן לשלם עכשיו זה הגיוני לבזבז את זמנך על בתי המשפט, למרות שסביר שאחר חתימה כזו הוא לא יעשה בעיות.

אני במקומך ממשיך הלאה מבלי להתרגש.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

• תוכן חדש...