Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם!

אני נוסע כבר הרבה זמן (מעל שנתיים) באוטו כשיש בגיר בעיה קטנה שהיא דפיקה קטנה בעת מעבר הילוך בין ראשון לשני.

מעבר לזה הגיר מתפקד מצויין!

בחודש האחרון, הבעיה הזאת החמירה, ועכשיו אחרי 10-15 דקות נסיעה, הדפיקה הופכת למספר דפיקות ברצף בעת המעבר להילוך שני מהילוך ראשון. דבר ממש מפחיד...מרגיש כאילו הגיר עומד להתפרק...

בכל מקרה, לפני פחות מ5000 ק"מ, החלפתי נוזל ממסרה (דקסרון 3) אבל של חברה לא מוכרת(עלה 90 ש"ח ל4 ליטר)

קראתי באיזה פורום באנגלית, שהנוזל ממסרה הוא מאוד חשוב ושזה בעצם כמו הדם בורידים שלנו, משפיע על כל תיפקוד הגיר.

לכן חשבתי להחליף את נוזל הממסרה שוב פעם, הפעם, לנוזל ממסרה של חברה מוכרת כמו valvoline למשל...

אתם חושבים שזה יכול לשנות(אפילו במעט), את הבעיה שקיימת לטובה? או שזאת בעיה שלא קשורה כלל לנוזל אלא בעיה ברכיב מסויים בגיר...?

תודה!

נ.ב.

אני פשוט לא רוצה להתחיל להתעסק עם הגיר מכיוון שזאת הוצאה לא כדאית מכיוון והרכב כבר בן 17...

פורסם

מלכתחילה הייתה צריך להשקיע בשמן גיר...אבל כבר לא נורא. לדעתי תלך לאיבחון במכון גירים שיתנו לך חוות דעת. יכול להיות שיגידו לך שהגיר בסדר? מי יודע. תנסה את המזל. אולי זאת רק תושבת.

לפני שאתה חושב להחליף שמן גיר, דבר שרצוי לעשות תעבור דרך המכון גירים ואולי ימליץ לך על שמן מסויים ואיזה תוסף נחוץ.

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם

ממליץ לך להחליף את השמן גיר לשמן איכותי כמו valvoline או מקורי.

ודבר שני תבדוק את תקינות תושבות הגיר והמנוע יכול מאוד להיות שהדפיקות הם משם.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם
ממליץ לך להחליף את השמן גיר לשמן איכותי כמו valvoline או מקורי.

ודבר שני תבדוק את תקינות תושבות הגיר והמנוע יכול מאוד להיות שהדפיקות הם משם.

אוקיי, אז ככה

החלפתי עכשיו את הנוזל ממסרה לאחד של valvoline כזה: http://www.alonhalafim.co.il/?view=products&id=546065

(התמונה באתר לא נכונה, זה מיכל קטן בתמונה)

עוד לא הספקתי לעשות נסיעה באוטו אז אני אעדכן בקרוב אם יש שיפור/שינוי...

נוזל מקורי אין לי מושג איפה אפשר להשיג בארצנו, בכל המקומות שאני הולך אני מוצא רק שמנים זולים של חברות לא מוכרות....(יש כמובן את המוסכים המורשים, אבל זה לא אופציה מבחינתי בגלל המחירים המופקעים!)

ועד כמה שידוע לי ברכב הזה יש שלוש תושבות מנוע+גיר, 2 מתוך 3 החלפתי בתושבות חליפיות, כי אין משהו אחר...(ככה נאמר לי...)

בקרוב אחליף את השלישית גם...

פורסם

valvoline הוא שמן מעולה ממליץ לך אם יש שיפור לבצע החלפה נוספת של השמן בעוד מס׳ ימים בגלל שלא כל השמן יוצא החוצה

בנוסף תבדוק את התושבת שלא הוחלפה יכול להיות שהיא תורמת לדפיקות שאתה מרגיש.

בהצלחה. 

Ford focus 2013 titanum

פורסם

טוב, אז יש בהחלט שיפור בתיפקוד הגיר, רצף הדפיקות שהיה נעלם (לפחות עד עכשיו, נראה מה יהיה...)

וגם הדפיקה במעבר יותר חלשה.

בקיצור, אל תשתמשו בנוזל ממסרה של חברה לא מוכרת!

מעניין שדווקא שמן מנוע גם שמתי הכי זול של AMERICAN EAGLE שעלה לי 55 שקל/4 ליטר בACE, ואני לא מרגיש בשום דבר חריג, המנוע עובד בדיוק כמו שעבד לפני עם שמן איכותי של MOTOCRAFT (שעולה 120 שח/5 ליטר) ....

פורסם
טוב, אז יש בהחלט שיפור בתיפקוד הגיר, רצף הדפיקות שהיה נעלם (לפחות עד עכשיו, נראה מה יהיה...)

וגם הדפיקה במעבר יותר חלשה.

בקיצור, אל תשתמשו בנוזל ממסרה של חברה לא מוכרת!

מעניין שדווקא שמן מנוע גם שמתי הכי זול של AMERICAN EAGLE שעלה לי 55 שקל/4 ליטר בACE, ואני לא מרגיש בשום דבר חריג, המנוע עובד בדיוק כמו שעבד לפני עם שמן איכותי של MOTOCRAFT (שעולה 120 שח/5 ליטר) ....

ממליץ לך להחליף את השמן לפני שיגרם לך נזק לרכב הנזק הוא לא מיידי אלא נזק לטווח הארוך.

ובוא תגיד לי כמה בדיוק חסכת 40 -50 ש״ח תאמין לי שזה לא שווה ואל תתפלא אם המנוע

יתחיל לדפוק ויצבור בוצה בקצב מהיר מאוד.

אני ממליץ לך גם להשתמש בפילטר שמן מקורי. 

Ford focus 2013 titanum

• תוכן חדש...