Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים.

לאחרונה ביצעתי קורס נהיגה מסויים, שאיך לומר חיזק אצלי דגדוג לא רצוני לרכוש כלי לאימון.

המטרה כמובן "לגרד את החלודה" ולהיכנס בין היתר לקורסים לאימון נהיגה.

לאחר פירוט המטרות, אציין שחיפשתי מעט 106 עם התמקדות במנוע ה 1600. אפילו לא חלמתי למצוא GTI אחת כשרה.

התקציב שלי? לא מזהיר במיוחד, לאור העובדה שהרצון הוא לרכוש אקזמפלר שמור דיו בשביל שאוכל להחליף חלקים לשיפור התנהגות, ויישור קו למטרות שהזכרתי.

חשבתי על עשרת אלפים שקלים, כאמור לרכישה בלבד, לא כולל שאר מכלולים שאזדקק להחליף. מה טוב גם אם פחות.

אציין שאת הטיפולים\החלפת חלקים אני מבצע בעצמי ואני בעל ניסיון.

עכשיו, על איזה רכב יהיה הכי משתלם לעבוד? באמת שעולה לי בראש רק פיז'ו 106, לא מצליח לחשוב מה עוד.

אני לא לחוץ בזמן, וזה פרוייקט שחשבתי עליו בכובד ראש. מבחינתי 106 תיהיה מושלמת.

לא מחפש כוח מיוחד, או רכב מתגרזן. חשובה לי התנהגות, וכלי יחסית עמיד לתנאים.

כאמור רק רכבי סופר מיני מתיישנות נכנסות בקטגוריה.

אשמח להמלצות,הצעות ממנוסים.

ג'ובני

פורסם

איך ניתן להמליץ לך ללא תקציב מוגדר?

קלאו ספורט יכולה להיות מצויינת לאימונים וגם אין צורך לשפר שם חלקים יותר מדי.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אני לא מנוסה בסגנון שאתה מחפש ועדיין עולים לי כמה רעיונות בראש (שבטח חשבת עליהם בעצמך)

יפניות:

מיצובישי קולט (הייתה לי), הונדה סיוויק הצ'בק (שתיהן מהדור הישן)

צרפתיות:

פיגו 106 ראלי\205 GTI\קליאו RSI

אם אתה יכול להוסיף אפשר יונדאי קופה סביבות 15K אבל לא נראה לי שיש לה ממש בסיס לשיפורים

זה מה שעולה לי כרגע...

בעבר: פג'ו 205 1.4i שנת 95'\ פג'ו 205 1.4i שנת 98'

רנו קליאו 1.4 שנת 92'\ סוזוקי סמוראי 1.3 שנת 88'

מיצובישי קולט 1.6i שנת 95'\ ניסאן טראנו 2.4i שנת 97'

כיום: טויוטה קורולה 1.6i RunX שנת 07'

פורסם

אולי 106 ראלי דור ראשון? נסה לחפש אחת מושתלת 1600 שמאושר ברישיונות (לא יודע אם קיים בתקציב שלך אבל שווה לנסות).

תקבל רכב מתנהג, מהנה וזריז מאוד. מעולה כדי ללמוד את רזי הנהיגה הספורטיבית ובהחלט יכול ללוות אותך לא מעט זמן.

עוד אופציה זאת וולקן כמובן, רק צריך למצוא אחת במצב נורמלי. המחירים שלהם כבר לא ריצפה, עוד רגע יורדים למרתף.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

edanj: ציינתי שהתקציב עומד על עשרת אלפים שקלים.

הדאגה העיקרית שלי מה 106 היא רגישות לחום. לא היה לי ניסיון אישי עם הרכב, אני פשוט ניזון משמועות וסיפורים.

ישנם חלפים בשפע ל106? איך המחירים? ישנם אפטרמארקט?

אני יודע שהיו עשרות נהגים לפני שקנו את הרכב הזה בדיוק מאותן סיבות. אבל השאלה שלי, כמה עמידה היא לחויות נהיגה ספורטיבית.

רשמים מישהו?

ג'ובני

פורסם

מערכת קירור תקינה = אין בעיות התחממות.

הרכב לא רק "סובל" נהיגה מאתגרת, הוא דורש אותה! התחזוקה צריכה להיות בהתאם וזה ללא שום קשר לאם זו 106 או אימפרזה טורבו.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

לבחור שמעלי - 106xr תיקח אותו לסופר, לא לאימונים..

בתור בעלים לשעבר של 106 ראלי דור ראשון 1.3, אני יכול להעיד שבתור מכונית אימון (ובכלל!), היא לא רעה בכלל.

המנוע 1.3 שמכוון לטורים מאד גבוהים (שיא הספק ב7200, מנתק ב7400),

והגיר המאד מאד קצר - נותנים הרגשה של קארטינג קטן.

בשביל למצוא אחת באמת שמורה אולי תצטרך למתוח את התקציב מעט (12-13K),

אבל אני באמת חושב שאפילו בלי שיפורים - זה רכב אימונים מעולה.

זה היה הרכב נהיגה הראשון שלי, נהגתי עליו 3.5 שנים, ומעולם לא הפסקתי ללמוד.

(אוטו שחור, ב-3.5 שנים, כולל קיץ, פקקים, ומזגן - מעולם לא התחמם)

במידה והתקציב סופי לגמרי,

הייתי שוקל בחיוב גם zx volcan.

אה, וצריך גם הרבה סבלנות בשביל למצוא צרפתיה שמורה בגיל הזה :)

דקל

(כיום עם קליאו ספורט, בתקציב לא הרבה יותר גבוה מזה..)

עריכה:

ועוד משהו שיכול לעניין אותך -

306 s16 מקורית - מכירה

פורסם

לסקרוניקס לדעתי הייתה S16, והייתה בור ללא תחתית מבחינת אמינות.

אני חושב שראלי דור ראשון עם 1600 זו האופציה הכי טובה שלך.

אח"כ כל מיני AX-ים.

משכנתא זה קל

פורסם

מה לגבי סקסו?

באיזה דגם יותר כדאי להתמקד? המחירים זולים במקצת מפיז'ו

האם עדיפה מבחינת אמינות בייחס ל106? נראה כאילו חולקות מכלולים זהים

לגבי וולקן. קצת חושש לגבי אמינות ועמידות. מה גם שהמחירים לא זולים כמו שנאמר כאן

ג'ובני

פורסם

עבור סקסו ספורטיבית (שנתון 97 ומעלה - אין לפני) תצטרך למתוח את התקציב לפחות ל 12-13K

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

[/url]

לאחר התגובה שלך, וחוסר הניסיון שלי עם הרכב אני חייב לשאול את השאלה הבאה.

כאמור התקציב עומד על 10K פלוס, וישנם מספר דגמים ספרתי שלושה לפחות שנמכרים בטווחים של 7K-15K

יש GTI יש RALY ויש XSI.

חיפשתי מידע ,ו כל מה ששמתי לב זה ש הGTI מציע 125 סוסונים במנוע, והשאר 100 ומשהו במנוע 1.6 בלבד.

איזה דגם ספציפי עונה על הפרמרטים שלי לרכב עם נטייה יותר ספורטיבית? איזה עדיף ויענה על הצרכים, מבלי לממן מישהו שרוצה למכור את ה GTI שלו ב 17K. דגם נניח שלא אקח רק לסופר?:lol:

ג'ובני

פורסם

היי,

ה-Rally1.3/Rally1.6/GTi/S16 כולן מאד ספורטיביות.

לגבי ה-XSi, אין לי ניסיון בכלל, אבל היא אמורה להיות משהו באמצע בין משפחתית לספורטיבית. במגבלות התקציב אולי זו פשרה לא רעה, אני באמת פחות מכיר את האוטו בשביל להעיד.

אתה יכול לקרוא קצת על ראלי דור1 פה:

http://www.106rallyeforum.com/forum2008/index.php?pageid=s1intro

ועל ראלי דור 2 פה:

http://www.106rallyeforum.com/forum2008/index.php?pageid=s2intro

בגדול, שתיהן עם בערך 100 כ"ס, ושתיהן גרסאות קלילות וזולות לספורטיביות גבוהה.

ה-GTi/S16 (למיטב ידיעתי זה שיווק שונה של אותו דבר) היא טיפה יותר GT, טיפה יותר מפנקת, דיפונים, מושבי עור וכו' וכו', וגם הרבה יותר חזקה. היא מצוידת במנוע 1.6 16v שידוע כמאד חזק למשקלים הללו.

מאחר ונמכרו (יחסית) מעט מאד כאלו, לרב גם המחירון שלהם נשמר משמעותית גבוה יותר מדגמי הראלי.

לא מעט מהראליים בארץ הושתלו במנועים האלו.

הרבה מהדגמים חולקים הרבה מכלולים, וזה רכב שאמנם מעט קטן ודחוס, אבל יחסית קל לטפל בו.

ציינת שאתה מכונאי מנוסה, אמור להיות לך די פשוט למצוא חלקים חלופיים ולטפל,

אני אפילו קלאץ קניתי דרך היבואן חלפים והחלפתי לבד, הצלחתי לסיים בפחות מ-1000 ש"ח לקלאץ (!).

לדעתי, בתקציב נמוך, עם רצון לרכב אימון - 106 ראלי דור1, 1.3 או מושתל 1.6, מה שתמצא - זו פשרה מעולה.

אם היא צריכה להיות גם מעט יומיומית - שים לב שבגדמים בארץ שנמכרו ב-96 יש גם ABS והגה כח, בדגמים של 94-95 אין.

כמו שציינתי, אם התקציב קשיח - אפשר לחשוב על עוד רכבים - כמו ה-AX GT שעלתה בו, וולקן, ואולי עוד :)

אשמח לענות על עוד שאלות,

לילה טוב,

דקל

עריכה:

אגב,

אם בצרפתיות אתה מתעניין, תוכל למצוא עוד המון מידע גם ב-psi.co.il :)

פורסם

בוא נעשה תחרות קטנה, ככה סתם בשביל האתגר: בוא נעשה ג'ימקנה, אני ב 106 שלי, אתה באיזה אוטו שאתה רוצה. המפסידה נוסעת לסופר, המנצחת לנס הרים. הולך?

לא שאני מנסה לעשות נפשות לפז'ו שאני מוכר (בצער רב למען האמת), אבל זו אחת מהמכוניות היותר משובחות כדי ללמוד עליה נהיגה ספורטיבית. בתקופה שהדרכתי במסלולים הפז'ו הזו היתה הפרטנרית הכי טובה שיש כדי להתמקצע בעצמי: היא אומנם לא חזקה בקו ישר כמו הגרסאות הספורטיביות, אבל דווקא בגלל המנוע החלש יותר היא מלמדת אותך לנהוג נכון כדי לשמור על מומנטום, יש לה פידבק מעולה מהשלדה, מההגה, מהבלמים, ומהכיסא, והיא מכונה מעולה בדיוק למטרה שפותח השרשור רוצה.

היתרון הנוסף שלה (של ה 106 בכללי, לאו דווקא של זו שאני מוכר) זה שהיא נכנסת יופי בתקציב, ושאם היא שמורה כמו שצריך, היא תהיה אמינה לגמרי. בקיצור: ממליץ בחום.

פורסם

סתם סיפור שלי לדוגמא:

שהייתי בן 17 קניתי 106 xr שנת 94 .

הרכב הזה נתן ני תחושת סיפוק מאוד טובה ונישארתי איתו שנתיים עד שהתגייסתי (גיוס מאוחר) .

בזמן השירות שלי אמרתי לעצמי שבתור מתנת שחרור לעצמי אני אקנה לי עוד 106 וכך קרה. היום אני בעלים של 106 xs עם מנוע זהה לקודם בעל 75 סוסים תשושים משנת 98 ואין יותר מאושר ממני שאני מאחורי ההגה. ה106 בפרט זה רכב עם הרבה תמורה ונותן הרבה תחושות טובות וגם רעות.

למה רעות? בגלל שזה רכב מאוד מאוד עדין וצריך להשקיע בו הרבה אהבה וכסף. הכל צריך להיות טיפ טופ כדי שהמכונה הנפלאה הזאת תעבוד טוב.

תשאל כל בעל 106 והוא יגיד לך שזה רכב מאוד כיפי והוא "אוכל" פניות בלי בעיה.

אל תשכח שזה רכב ששוקל 890 קילו לכן היחס כוח- משקל הוא סביר וכל שינוי בנהיכה נותן פידבק ממש טוב לנהג.

לגבי ההתחממות זה נושא רגיש אצלן בגלל המערכת הקירור הפתוחה שלהן (xs-xr עד כמה שאני יודע)- אין מיכל עיבוי ברכב ולכן האנטיפריז יוצא לאטמוספירה מהרדיאטור ושיש חוסר מתחילות הבעיות כמו עיוות ראש מנוע.

בנוסף לזה עוד סיבה לבעית ההתחממות יכולה להיות אחזקה לא נכונה כלומר שימוש בנוזל קירור לא מתאים או מים רגילים שעם הזמן סותמים את המעברי נוזל הקירור במנוע וגורמים לקירור איטי.

בכל מקרה אם אתה סגור על ה106 תדאג שהיא תיהיה מטופלת טוב מבחינה מכאנית בעיקר.

כמו שהבנתי הדור השני שלהן יותר אמין במערכת החשמל.

שיהיה בהצלחה.

• תוכן חדש...