Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סתם סיפור שלי לדוגמא:

שהייתי בן 17 קניתי 106 xr שנת 94 .

הרכב הזה נתן ני תחושת סיפוק מאוד טובה ונישארתי איתו שנתיים עד שהתגייסתי (גיוס מאוחר) .

בזמן השירות שלי אמרתי לעצמי שבתור מתנת שחרור לעצמי אני אקנה לי עוד 106 וכך קרה. היום אני בעלים של 106 xs עם מנוע זהה לקודם בעל 75 סוסים תשושים משנת 98 ואין יותר מאושר ממני שאני מאחורי ההגה. ה106 בפרט זה רכב עם הרבה תמורה ונותן הרבה תחושות טובות וגם רעות.

למה רעות? בגלל שזה רכב מאוד מאוד עדין וצריך להשקיע בו הרבה אהבה וכסף. הכל צריך להיות טיפ טופ כדי שהמכונה הנפלאה הזאת תעבוד טוב.

תשאל כל בעל 106 והוא יגיד לך שזה רכב מאוד כיפי והוא "אוכל" פניות בלי בעיה.

אל תשכח שזה רכב ששוקל 890 קילו לכן היחס כוח- משקל הוא סביר וכל שינוי בנהיכה נותן פידבק ממש טוב לנהג.

לגבי ההתחממות זה נושא רגיש אצלן בגלל המערכת הקירור הפתוחה שלהן (xs-xr עד כמה שאני יודע)- אין מיכל עיבוי ברכב ולכן האנטיפריז יוצא לאטמוספירה מהרדיאטור ושיש חוסר מתחילות הבעיות כמו עיוות ראש מנוע.

בנוסף לזה עוד סיבה לבעית ההתחממות יכולה להיות אחזקה לא נכונה כלומר שימוש בנוזל קירור לא מתאים או מים רגילים שעם הזמן סותמים את המעברי נוזל הקירור במנוע וגורמים לקירור איטי.

בכל מקרה אם אתה סגור על ה106 תדאג שהיא תיהיה מטופלת טוב מבחינה מכאנית בעיקר.

כמו שהבנתי הדור השני שלהן יותר אמין במערכת החשמל.

שיהיה בהצלחה.

להכשיר אותה לשיפור התנהגות זה לא עסק ממש יקר אם מתחילים מראלי ומעלה. מדובר בהחלפת צמיגים ברקסים שכולל צלחות ורפידות 2 קפיצים ו4 בולמים ואנטירולים.

פורסם
להכשיר אותה לשיפור התנהגות זה לא עסק ממש

אבל זה מ-יו-תר!

אני מרגיש כמו זה שהורס את המסיבה כשכולם מסביב מחפשים רק יותר כ"ס/יותר בולמים/צמיגים בחתך 25 - אבל מה שבאמת משנה זה לא האוטו, אלא הנהג. נכון שזה נחמד לנהוג על מפלצות עם 500 כ"ס, בולמי בילשטיין, וטורבו שגודש לשמיים, אבל זה לא יהפוך אותך לנהג טוב יותר.

פורסם
אבל זה מ-יו-תר!

אני מרגיש כמו זה שהורס את המסיבה כשכולם מסביב מחפשים רק יותר כ"ס/יותר בולמים/צמיגים בחתך 25 - אבל מה שבאמת משנה זה לא האוטו, אלא הנהג. נכון שזה נחמד לנהוג על מפלצות עם 500 כ"ס, בולמי בילשטיין, וטורבו שגודש לשמיים, אבל זה לא יהפוך אותך לנהג טוב יותר.

בזה אני מסכים איתך ב-100%.

(ולגבי האתגר שלך, אתה כנראה תנצח בגימיקאנה, אנחנו מסכימים שזה 100% נהג, אבל אשמח להיפגש איתך בגימיקאנה הבאה בכל מקרה ;) ).

למרות זאת,

אם אפשר להוסיף עוד 2000-3000 שקל, ולקבל אוטו עם בסיס מתאים יותר לנהיגה, עם אחיזה טובה יותר (ג'אנט 6.5"-7", מידת צמיגים מקורית טובה יותר), גיר קצר יותר עם פידבק מהיר יותר - אני חושב שזו סה"כ חבילה טובה יותר למטרת לימוד נהיגה.

שוב, זו רק דעתי,

לגיטימי לחשוב אחרת :)

דקל

פורסם
ולקבל אוטו עם בסיס מתאים יותר לנהיגה, עם אחיזה טובה יותר

אל תבין אותי לא נכון - אני לא טוען ש 106XR תהיה בהכרח רכב מוצלח יותר ללימוד נהיגה ספורטיבית מ 106 ראלי/GTI, הטענה שלי היא אחרת: לפותח השרשור יש תקציב מוגבל כדי לקנות רכב להתאמן עליו, והרכבים המדוברים הם כבר בני 15 שנה בערך, כשהראלי וה GTI ברובן עברו חיים ממש ממש לא קלים. לדעתי (ושוב, בלי קשר לרכב שלי) עדיף לו למצוא רכב במצב טוב שישרת אותו, מאשר להתעקש לקנות ראלי/GTI, ולקבל רכב במצב על הפנים שיהיה בעיקר במוסך, כיון שכמו שאמרתי, גם XR או XS הן מכונות מעולות ללימוד נהיגה ספורטיבית.

כמובן שעדיף לקנות ראלי יד ראשונה שנשמרה בעדינות אצל זקן בן 90 שנסע איתה רק לבקר את הנכדים כל יום שישי...

:-)

פורסם

אחרי כ7 שנים אם וולקן כ4 מתוכם עם מנוע MI16+גיר קצר של 205 GTI 1992.ולאחר מכן פיזו 106 GTI .בתור מכונית כפית ו , ספורטיבית ,אין בכלל מה להשוות .ה106 לא רואה את הוולקן ממטר ,גם יותר זולה להחזקה יותר חסכונית ,גם יותר אמינה ,והררבבהה יותר מהנה.וגם יותר מהירה בכל מצב .

פורסם
אחרי כ7 שנים אם וולקן כ4 מתוכם עם מנוע MI16+גיר קצר של 205 GTI 1992.ולאחר מכן פיזו 106 GTI .בתור מכונית כפית ו , ספורטיבית ,אין בכלל מה להשוות .ה106 לא רואה את הוולקן ממטר ,גם יותר זולה להחזקה יותר חסכונית ,גם יותר אמינה ,והררבבהה יותר מהנה.וגם יותר מהירה בכל מצב .

בוקר טוב.

אם כך תוכל פרט קצת ברשותך על עלות תחזוקה שנתית של הרכב?

אני מתכוון לתקלות ידועות,אולי לאלה שפחות, דברים שהחלפת בתקופה, מחלות שנתקלת וכ"ו.

אני פשוט מקבל המון חוות דעת שונות ומשונות,חלקם לא תואמות בכלל. וזה אכן מבלבל. כמובן כל זה מאנשים שהיתה בבעלותם 106:?

ג'ובני

• תוכן חדש...